20% تخفیف مشاوره های تحصیلی حضوری 20% تخفیف مشاوره های تحصیلی

پناهندگی در چک

جمهوری چک کشوری واقع در اروپای مرکزی و یکی از اعضای اتحادیه اروپا است. این کشور در تاریخ اول ژانویه ۱۹۹۳ و به دنبال تقسیم کشور چکسلواکی سابق پدید آمد. پایتخت و بزرگ‌ترین شهر آن شهر پراگ است با وجود این که عضوی از اتحادیه اروپا است واحد پول آن کرونا است. جمعیت جمهوری چک ۱۰ میلیون و پانصد هزار نفر و زبان رسمی این کشور چکی است که از زبان‌های اسلاوی است.

چرا پناهندگی در چک

مردم چک به ‌طور تاریخی به عنوان «بی‌اعتنا به مذهب» توصیف شده‌ اند و این کشور کم ‌مذهب ‌ترین مردم را در جهان دارد، هر چند اگه شما به عنوان یک فرد مذهبی وارد جامعه کشور چک بشوید نه تنها مشکلی از این بابت ندارید بلکه خیلی راحت میتوانید به دعا و نیایش خود بپردازید.

همانطور که اشاره شد مردم کشور چک اغلب مرمان بی حاشیه و شادی هستند، به همین واسطه پناه جویانی که وارد اروپا میشوند این کشور را به عنوان یکی از گزینه های اصلی برای ادامه زندگی خود انتخاب میکنند.

در این مقاله برای شما چگونگی دریافت پناهندگی در کشور چک را شرح میدهیم.

مبنای قانونی پناهندگی در چک

یکی از تفاوت های کشور چک با بقیه کشورهای اروپایی در این است که معاونت امور پناهندگان در وزارت کشور است که به جای پلیس مرزی به درخواست های پناهندگی رسیدگی میکند. از اینرو تا جولای ۱۹۹۶، وضعیت پناهندگان به ۵ سال محدود شد، اما پارلمان چک با اصلاح قانون پناهندگان این محدودیت را تصویب کرد و پس از یک دوره اقامت ۵ ساله در این کشور امکان درخواست شهروندی برای پناهنگان وجود دارد.

قانون جدید پناهندگی با هدف تحقق استانداردهای بین المللی و اتحادیه اروپا در حال آماده سازی است، به ویژه در مورد اصل "کشور امن" که شاخص ترین دلیل پناهجویان است، این مراحل برای بررسی وضعیت پناهجو تسریع شده و به دلایل بشر دوستانه وضعیت مرجع تجدید نظر نیز فراهم شده است.

تعریف قانون پناهندگی

قانون پناهندگان در کشور چک از مفاد ماده 1 کنوانسیون ژنو پیروی می کند. در این کنوانسیون اجازه داده شده است وضعیت پناهندگی به همسر و فرزندان خردسال یک پناهجو اعطا شود.
قبل از اصلاحات سال 1993 ، وضعیت پناهندگی نیز به دلایل بشر دوستانه انجام میگرفت، اما این قانون لغو شد بعد از آن یک احتمال برای پناهندگی وجود دارد و آن هم وضعیت کنوانسیون ژنو میباشد.

مراحل پذیرش پناهندگی

هیچ روش پذیرش خاصی در فرودگاه یا درمرزهای زمینی وجود ندارد. پناهجویان ممکن است بدون داشتن یک سفرنامه معتبر وارد جمهوری چک شوند، مشروط بر اینکه مقاصد خود را برای درخواست پناهندگی هنگام عبور از مرز اعلام کنند. در اکثر موارد، ترجمه مدارک مورد نیاز جهت پذیرش به زبانهای چک، آلمانی، روسی، فرانسوی و انگلیسی ارائه شده است. زیرا در چک ندانستن زبان می تواند مانعی برای دسترسی به بررسی مدارک باشد.

یک خارجی که می خواهد درخواست پناهندگی کند، باید بدون تأخیر به مقامات کنترل گذرنامه اطلاع دهد. پس از دریافت درخواست، پناهجو می تواند به یک مرکز پذیرش و پس از گذشت یک ماه به یک اردوگاه پناهندگی منتقل شود. درخواست پناهجویان بعد از اردوگاه پناهندگی در صورتی امکان پذیر است که پناهجو نتواند هنگام ورود به کشور به دلایل عینی قصد خود را بیان کند. (ماده 20 قانون شماره498/1990)

در عمل، عدم حضور در اردوگاه پناهندگان "بدون تأخیر" و ثبت درخواست پناهندگی در بیشتر از مدت 24 ساعت (ماده 5 (5) قانون شماره 498/1990) منجر به لغو دسترسی به مراحل پناهندگی نمی شود.

مدت زمان درخواست پناهندگی

تصمیم باید ظرف 90 روز از ارسال درخواست اولیه اتخاذ شود. اگر تصمیم در این مدت صادر نشود، وزیر کشور می تواند این مدت را تمدید کند. متقاضی باید بصورت کتبی از چنین پسوندی مطلع شود. میانگین مدت انجام روند عادی 43 روز الی 73 روز است.

مدت زمان انجام یک بررسی، از جمله یک سطح تجدید نظر ، 293 روز است. مدت زمان متوسط، از جمله بررسی قضایی احتمالی توسط مقام دوم (دادگاه عالی) 15 ماه برای پذیرش و 8 ماه برای رد صلاحیت بوده است.
لذا در صورت اعطای درخواست پناهندگی، این تصمیم به طور معمول ظرف 15 روز از زمان تحویل آن عملی می شود.

نقش سازمان حقوق بشر سازمان ملل

کنوانسیون حقوق بشر سازمان ملل ممکن است در هر مرحله از دادرسی شرکت کند و همه تصمیمات به آن تحویل داده می شوند.

 این کنوانسیون در سال 1992 در پراگ تاسیس شده است. در همین رابطه این برنامه بر حمایت از تلاش های دولت برای ایجاد یک سیستم پناهندگی منصفانه و کارآمد متمرکز شده است. هم اکنون نیز از پنج سازمان غیردولتی پشتیبانی می کند که مشاوره حقوقی، اجتماعی و روانی را به پناهجویان ارائه می دهند و از ادغام پناهندگان به جامعه چک پشتیبانی می کنند.

تجدید نظر و بررسی قضایی

وزارت پناهندگان وزارت امور داخله مسئول سیاست پناهندگی است. تصمیمات در وهله اول توسط اداره امور بیگانگان و خدمات پلیس مرزی در ریاست پلیس جمهوری چک گرفته می شود. در صورت تصمیم منفی، تجدید نظر باید به وزیر کشور ارسال شود. قرار است وزارت کشور توصیه ای را از کمیته های متشکل از سازمان های مردم نهاد، وزارتخانه های مختلف، کانون وکلا و دانشگاهی دریافت کند، اما این کمیته ها هنوز تشکیل نشده است. متقاضی ناموفق که درخواست تجدید نظر او توسط وزیر کشور نیز رد شده است می تواند ظرف 30 روز از دیوان عالی کشور درخواست تجدید نظر در تصمیم منفی را بخواهد.گرچه در عمل پناهجو معمولاً مجاز به اقامت در کشور است. در ادامه ویزای طولانی مدت با حمایت کنوانسیون حقوق بشر سازمان ملل صادر شده است. روند رسیدگی به پرونده های قضایی معمولاً بیش از یک سال طول می کشد، اما محدود نیست. از اینرو همه کسانی که مایل هستند می توانند درخواست کنند و حرف آنها شنیده می شود.

تحت شرایط خاص، پناهجویی که پرونده او توسط دادگاه عالی رد شده است می تواند شکایت قانون اساسی را به دادگاه قانون اساسی ارائه کند. البته درنظر داشته باشید که تاکنون هیچ پرونده ای در این سطح شکل نگرفته است.

 بر همین اساس این واقعیت که درخواست متقاضی پناهندگی، قبلاً در یک کشور عضو اتحادیه اروپا رد شده است به خودی خود دلیل برعدم پذیرش درخواست پناهندگی آنها در صورت مطابقت با الزامات رویه ای نیست. در عمل، یک پناهجو که درخواست او قبلاً به دلایل اساسی در یک کشور عضو اتحادیه اروپا رد شده است، تنها احتمال کمی وجود دارد برای دریافت وضعیت پناهندگی در جمهوری چک موفق شود.

اسکان پناهجویان

پناه جویان در مراکز پناهندگان اسکان داده می شوند. وزارت کشور چهار مرکز استاندارد پناهندگان را برای پناهجویان و مرکز اقامت برای افراد دارای وضعیت پناهندگی فراهم می کند. پناهجویان از غذای رایگان، اقامت، مراقبت های بهداشتی و اساسی و پول تو جیبی برخوردار می شوند. آموزش در مدرسه برای فرزندان پناهجویان رایگان است.

پناهندگان شناخته شده می توانند حداکثر برای مدت یک سال از محل اقامت در یک مرکز ادغام شده توسط اداره پناهندگان بهره مند شوند. به محض اینکه خانه هایی را پذیرفتند که در برنامه مسکن پذیرفته شده باشند، می توانند از طریق یک پروژه تأمین شده توسط اداره پناهندگان وزارت کشور، با کمک مقامات محلی در جوامع چک ادغام شوند. این پروژه از سال 1994 آغاز شد.

قانون کشور امن

اگر یک پناهجو از یک کشوری که دارای امنیت می باشد برای درخواست پناهندگی چک، وارد این کشور شده باشد، به کشور مبدا خود برگردانده نخواهند شد. زیرا طبق قانون جدید پناهندگی انها با دیگر پناهنده ها (از سایر کشورها) ادغام می شوند. این بدان معنی است که همه درخواست های مربوط به پناهندگی واجد شرایط هستند. در واقع در بعضی موارد که البته خیلی کم می باشند فرد پناهجو را به مبدا خویش باز میگردانند، چنین مواردی ظاهراً توسط بیگانگان و پلیس مرزی به این دلیل توجیه می شوند که متقاضی در هنگام ورود درخواست حمایت نکرده است.

حقایق و شواهد مختلف مانند شواهد ارائه شده توسط متقاضی، مصاحبه ها، اعتبار و انسجام اظهارات متقاضی، اطلاعات مربوط به کشور مبداء که توسط کنوانسیون حقوق بشر سازمان ملل و از طریق پایگاه اطلاعات (ریور) توسط ماموریت های دیپلماتیک چک و سایر منابع، تهیه شده است را می توان پرونده کاملی برای اعطای پناهندگی در کشور چک دانست.

موافقت نامه های پذیرش مجدد

موافقت نامه های پذیرش مجدد با کشورهای همسایه به شرح زیر منعقد شده است:

با جمهوری اسلواکی (امضا شده در 25 اکتبر 1996) ، اتریش (1 نوامبر 1992) ، لهستان (30 اکتبر 1993) ، رومانی (26 مه 1994) ، آلمان (1 ژانویه 1995) ، مجارستان (5 اوت 1995) ، فرانسه (1997 ) توافق نامه ای با کانادا در 8 مارس 1997 به امضا رسید و در 7 اکتبر 1997 57 به اجرا در آمد.

مذاکرات با اسلوونی در حال انجام است ، پیش نویس پیشنهادات به اوکراین ، بلاروس ، بلغارستان و روسیه ارسال شده و مذاکرات تخصصی با هلند آماده می شود. ترتیبات پذیرش مجدد که در سطح دولت امضا شده اند با ترتیبات مفصل تر (پروتکل های) توافق شده بین وزارتخانه های مسئول توافق می شود.

اقدامات ادغام پناهجویان

نخستین پروژه ادغام برای پناهندگان به رسمیت شناخته شده به سال 1991 باز می گردد. از سال 1994، یک برنامه دولتی جامع تر با هدف ادغام پناهندگان شناخته شده توسط وزارت کشور با همکاری سایر سازمان های دولتی، مقامات محلی، جوامع، اجرا شده است، این دوره ها شامل دوره های زبان چک، فراهم کردن مسکن و اشتغال و ادغام در جامعه جدید است.

دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 0 | کل دیدگاه های تایید شده: 0