«حالا که رتبه خوبی در کنکور بهدست نیاوردی، یک سال دیگر بخوان!»، «من حتما باید در دانشگاهی با رتبه بالا قبول شوم!»، «ورود به رشته پزشکی، فقط با کسب رتبه زیر 1000 در کنکور سراسری قابل انجام است!»، «مهندسی IT فقط در دانشگاه صنعتی شریف اعتبار بالایی دارد!»، «شرکت در کلاسهای کنکور، شما را به رتبه 1 کنکور میرساند!» و... همه و همه این جملهها را کنار بگذارید و بدانید کنکور همه چیز نیست!
تحصیل در رشتههای برتر دنیا، به کنکور نیاز ندارد. تحصیل در دانشگاه هاروارد آمریکا، تحصیل در دانشگاه تورین ایتالیا، تحصیل در دانشگاه تورنتو کانادا، تحصیل در دانشگاه مونیخ آلمان یا تحصیل در دانشگاه استانبول ترکیه، قدمیست برای شروع یک زندگی هیجانانگیز و مسیری پر از موفقیت!
با مهاجرت تحصیلی، نهتنها نیازی به شرکت در آزمونی به نام "کنکور" نیست، بلکه با یکی از بهترین موسسه های مهاجرت تحصیلی یعنی حامی مهاجر بهراحتی امکانپذیر است. مهاجرت تحصیلی یکی از سادهترین روشهای مهاجرت به کشورهای خارجی است که هم افراد برای شروع مقطع دانشگاهی آن را انتخاب میکنند، هم برای ادامه تحصیل و ورود به مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا و هم برخی افراد مهاجرت تحصیلی را راهی برای خروج از کشور میدانند!
در این مقاله همراهمان باشید که صفر تا صد مهاجرت تحصیلی را بدانید. همچنین شما میتوانید برای اطلاع از بهترین کشورها برای مهاجرت، مقاله تخصصی حامی مهاجر را مطالعه کنید.
همانطور که میدانید مهاجرت یعنی جابجایی افراد از مکانی به مکان دیگر با قصد اسکان دائم یا موقت و شروع زندگی در یک مکان جدید. مهاجرت دلایل مختلفی دارد، از جمله آموزش بهتر، دستیابی به امنیت، فرصتهای شغلی بیشتر، تجارت با فناوریهای مدرن و منابع قدرتی، رشد اقتصادی و غیره.
در این مقاله یکی از بهترین، سریعترین، بیدردسرترین و ارزانترین روشهای مهاجرتی را بررسی میکنیم که مهاجرت از طریق تحصیل است. این نوع از مهاجرت همانطور که مشخص است یعنی مهاجرت به کشوری برای مدت 2، 4 یا 7 ساله و حتی بیشتر، برای تحصیل در یکی از دانشگاههای آن کشور! این مهاجرت در سالهای اخیر، طرفداران زیادی داشته و اخذ پذیرش در دانشگاههای کانادا، آلمان، ایتالیا، آمریکا و ترکیه بسیار دیده میشود.
برای داشتن آمادگی درخصوص این نوع مهاجرت، شرایطی را باید براورده کنید تا از سختیهای دوری از خانواده و زندگی در یک کشور غریب، کاهش دهید. در ادامه شرایط، مراحل و هزینه و نحوه مهاجرت تحصیلی را خواهید دید.
لازم است بدانید مهاجرت تحصیلی هم از دوران پیش از دانشگاه و از مقطع دانشآموزی امکانپذیر است و هم بعد از 18 سالگی و برای ورود به دانشگاه. همچنین برخی افراد مهاجرت برای ادامه تحصیل را انتخاب میکنند.
مهاجرت تحصیلی دانشآموزی میتواند همراه والدین باشد یا کودک بهتنهایی به کشور دیگری برود که در این صورت تحت مراقبت آشنا یا خانوادهای در کشور مقصد، میتواند باشد. برای مثال شرایط تحصیل در کانادا بهصورت دانشآموزی، از مقطع ابتدایی و سن 10 سال تا مقطع دبیرستان و سن 17 سال امکانپذیر است. در این روش، یک نفر از والدین یعنی یا پدر یا مادر میتوانند همراه فرزند خود مهاجرت کنند.
این شرایط برای آمریکا نیز وجود دارد با این تفاوت که پذیرش در مدارس ابتدایی آمریکا ریسک بالایی دارد و بهتر است در مقطع دبیرستان اقدام شود. همچنین تفاوت دیگر این است که آمریکا، همراه قبول نمیکند و در مهاجرت دانشآموزی، متقاضی بهتنهایی باید سفر کند.
مهاجرت تحصیلی دانشجویی از مقطع کارشناسی و با داشتن مدرک دیپلم امکانپذیر است و دانشجویان میتوانند با اخذ پذیرش از یکی از دانشگاهها و سپس دریافت ویزا، به کشور موردنظر خود مهاجرت کنند. همچنین در برخی کشورها، متقاضی اجازه کار در حین تحصیل را بهصورت محدود و پارهوقت دارد. همچنین امکان داشتن همراه (همسر و فرزند زیر 21 سال مجرد) در برخی کشورها وجود دارد.
مهاجرت دانشجویی برای ادامه تحصیل نیز در مقاطع کارشناسی ارشد، دکترا و پست دکترا انجام میشود که شرایط آن کمی با مقطع کارشناسی متفاوت و تخصصیتر است.
نوع دیگری از مهاجرت تحصیلی که میتوان گفت، مهاجرت نیروی کار ماهر است که متقاضی برای کار در یک حرفه تخصصی به کشور مقصد مهاجرت کرده و معمولا در برنامهای آموزشی شرکت میکنند یا دارای مدرک آموزشی معتبر در زمینهای تخصصی هستند.
به نظرتان شرایط رفتن به خارج از کشور برای تحصیل چیست؟ عمومیترین شرایط مهاجرت از طریق تحصیل شامل سن و معدل است. مخصوصا برای کشورهای اروپایی، یکی از مهمترین و ضروریترین شرایط، سن است. برای مثال تحصیل در آلمان برای مقطع کارشناسی تا سن 27 سال، مقطع کارشناسی ارشد تا سن 37 سال و دکترا تا سن 45 سال امکانپذیر است. اما ناامید نشوید، محدودیت سنی تحصیل در آمریکا تقریبا وجود ندارد و برای این کشور تا 50 سال هم امکان اقدام برای مهاجرت تحصیلی وجود دارد.
همچنین کشورهای اروپایی مانند ایتالیا، شرط معدل دارند و معدل بالای 16 در مقطع کارشناسی، بالای 15 در مقطع کارشناسی ارشد و بالای 14 در مقطع دکترا نیاز است؛ اما این محدودیت در کشورهای آمریکا و کانادا وجود ندارد و امکان مهاجرت تحصیلی با معدل پایین هم وجود دارد.
یکی دیگر از شرایط موردنیاز اکثر دانشگاهها، داشتن مدرک زبان آیلتس، تافل، دولینگو یا PTE است. درصورتی که قبلا در یک کشور انگلیسیزبان تحصیل کرده باشید، تنها کافیست مهارت زبان خود را در آزمون یا مصاحبه نشان دهید اما در غیر این صورت باید مدرک آیلتس با حداقل نمره 6 یا تافل با نمره معادل آن داشته باشید.
همچنین ارائه برگه نامه تایید مالی به سفارت الزامی است. این نامه که تمکن مالی نام دارد، قدرت مالی شما را به سفارت برای دریافت ویزا کشور مقصد نشان میدهد.
در نظر داشته باشید که برای مهاجرت تحصیلی در مقاطع بالاتر از کارشناسی باید تخصص علمی خوبی داشته باشید، در آزمونهای بینالمللی موردنیاز دانشگاه انتخابیتان شرکت کنید، نمره خوبی دریافت کنید و در مقطع دکترا مقالات ISI هم داشته باشید. همچنین داشتن پورتفولیو برای رشتههای فنی مانند معماری نیز الزامی است.
برای متقاضیانی که قصد ورود به مقطع کارشناسی دانشگاه را دارند، تنها داشتن مدرک دیپلم کافی است. یعنی چه برای کشور آمریکا، چه کانادا و چه کشورهای اروپایی مانند مهاجرت تحصیلی به ایتالیا و آلمان، ارائه مدرک دیپلم بههمراه ریزنمرات دوره دبیرستان کافی است.
برای دریافت مشاوره تخصصی در خصوص مهاجرت تحصیلی با دیپلم، با شماره 02148000957 تماس بگیرید تا کارشناسان حامی مهاجر راهنماییتان کنند.
شاید فکر کنید تحصیل در آمریکا برایتان امکانپذیر نیست و شرایط بهحدی سخت است که نمیتوانید پذیرش دانشگاه و ویزا دریافت کنید، اما باید بگوییم با داشتن تجربه کافی و رعایت شرایط استاندارد، حتی بدون مدرک زبان هم میتوانید در آمریکا تحصیل کنید! بله درست خواندید. شما میتوانید با دریافت پذیرش Conditional از دانشگاههای آمریکا، ابتدا یک دوره زبان در این کشور بگذرانید و سپس با دریافت مهارت لازم، وارد رشته اصلی خود شوید.
همچنین بسیاری از دانشجویان ایرانی تمایل دارند پس از گذراندن دوره لیسانس به تحصیل ادامه دهند تا فرصتهای جدید و بزرگتری را در کشور دیگری که دارای دانشگاههای معتبر یا شرایط ایدهآل برای کار و زندگی است، بیابند. در کنار موارد ذکر شده، ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بدون مدرک زبان، آمریکا را به یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی تبدیل کرده است.
اما کسانی که تمایل به تحصیل در PHD دارند، حتما باید مدرک زبان ارائه دهند و حداقل آیلتس 7 موردنیاز است.
قدم اول برای مهاجرت تحصیلی، تحقیق درمورد رشته دلخواهتان و دانشگاههایی است که آن رشته را ارائه میدهند. سپس باید شرایط موردنیاز آن دانشگاه را بخوانید و مدارک خود را طبق اصول، آماده کنید. مدارکی مانند انگیزهنامه، رزومه تحصیلی یا همان CV، پورتفولیو یا همان نمونه کارهایتان، نامه هدف یا SOP و مابقی مدارکی که در سایت دانشگا مانند آزمون زبان GRE ذکر شده است.
پس از آن برای دانشگاه انتخابیتان اپلای کرده و منتظر اعلام نتیجه میمانید. درصورتی که دانشگاه درخواست پذیرش شما را قبول کند، نامه I-20 که نشاندهنده پذیرش شماست، برایتان ارسال میشود.
نوبت به قدم دوم رسید!
با در دست داشتن نامه I-20، مدارک موردنیاز برای مراجعه به سفارت کشور مقصدتان را جمعآوری میکنید تا ویزای تحصیلی دریافت کنید. ویزای تحصیلی نوعی ویزا است که به شما امکان میدهد برای مدت محدودی در کشور بمانید و در یکی از مراکز آموزشی کشور شروع به تحصیل کنید. برای اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله شرایط اخذ ویزای تحصیلی را بخوانید.
برای دریافت ویزای تحصیلی متقاضی باید مدارکی از قبیل پذیرش دانشگاه مقصد، پاسپورت معتبر، سوابق تحصیلی به همراه ترجمه، انگیزه و ... را جمعآوری کند. ترجمه این مدارک نیز مانند مدارک موردنیاز پذیرش دانشگاه از جمله رزومه تحصیلی، باید بهدرستی انجام شود؛ زیرا دارای حساسیت بالایی است و درصورتی که بهصورت صحیح انجام نشود و اطلاعات کافی با نگارش صحیح در آن نباشد، شانس دریافت ویزای شما را از بین میبرد.
یکی از جنبههای مهم در تصمیمگیری مهاجرت تحصیلی، بحث هزینه است و متقاضیان میخواهند بدانند حداقل پول برای مهاجرت تحصیلی چقدر است. اغلب تصور میکنند که مهاجرت تحصیلی و شهریه دانشگاهها، بهحدی گران است که توان پرداختش را ندارند اما خبر خوشحالکننده اینجاست که با دریافت بورسیه، مقدار بسیار زیادی از هزینههای شما کاهی مییابد!
متقاضیان برای تحصیل در خارج از کشور اغلب اهداف و مقاصد مشخصی دارند و دانشگاهها این موضوع را کاملا درک میکنند. از جمله سطوح بالای علمی و پژوهشی برخی دانشگاهها، امکان تحصیل رایگان، عدم نیاز به مدرک زبان و هزینه کم زندگی است. برای مثال مهاجرت تحصیلی با کمتری هزینه و حتی بهصورت رایگان، آلمان است.
آلمان راحتترین کشور برای تحصیل رایگان است که به همین دلیل، اقامت تحصیلی آلمان در بین ایرانیان شهرت بالایی دارد و امکان تحصیل به زبانهای آلمانی و انگلیسی وجود دارد. البته توجه داشته باشید که برای تحصیل رایگان در آلمان، شما باید به زبان آلمانی تحصیل کنید و مدرک B2 آلمانی را نیز ارائه دهید.
تحصیل رایگان در ایتالیا بعد از آلمان، راحتترین راه مهاجرت است. درست است که دانشگاههای ایتالیا هزینهای را به عنوان شهریه تعیین کردهاند، اما طبق برنامه بورسیه استانی ایتالیا، تحصیل در این کشور به زبان انگلیسی، میتواند رایگان شود.
در کشور آمریکا نیز امکان دریافت بورسیه و فاند وجود دارد که بستگی به مهارتها و شایستگیهای متقاضی دارد. همچنین در کشور همسایهمان یعنی ترکیه، با شرکت در آزمونهایی مانند YOS و SAT، دریافت بورسیه تا سقف بالایی امکانپذیر است.
بنابراین ترسی وجود ندارد! با تحقیق درمورد کشور موردنظرتان، دانشگاههای آن را بشناسید، رشتهتان را انتخاب کنید، اپلای کنید، برای دریافت بورسیه اقدام کنید، مدارک خود را برای سفارت ارسال کنید، برای مصاحبه در سفارت آماده شوید و سپس ویزای خود را بگیرید و با خرید بلیط هواپیما، راهی کشور مقصدتان شوید تا زندگی جدیدی را شروع کنید.
همهچیز را درمورد مهاجرت تحصیلی گفتیم، حالا سوال اینجاست که چرا مهاجرت تحصیلی بهترین راه مهاجرت است؟ علاوهبر سرعت بالای انجام این نوع مهاجرت و هزینه کم آن، شما بهراحتی میتوانید پس از اقامت از طریق تحصیل و پس از فارغالتحصیلی در کشور مقصد کار کنید و سپس برای اقامت اقدام کنید. در برخی از کشورها مانند کانادا، دانشجویان میتوانند تا چند سال پس از تحصیل، همیشه در این کشور کار کنند!
حالا که با بهترین نوع مهاجرت آشنا شدید، کافیست با شماره 02148000957 تماس بگیرید تا مشاوره مهاجرت تحصیلی دریافت کنید و کارشناسان حامی مهاجر باتوجه به شرایط شخصی شما، بهترین رشته و دانشگاه مناسبتان را معرفی کنند. موسسه مهاجرت تحصیلی حامی مهاجر، رتبه 1 اعزام دانشجو به کشور آمریکاست. همچنین با حامی مهاجر، تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی نیز امکانپذیر است.
از دیگر خدمات ما در حامی مهاجر، تحصیل در کانادا، ایتالیا و آلمان با امکان دریافت بورسیه است و اگر تمایل به ثبت شرکت در ترکیه و امارات را دارید نیز میتوانید روی ما حساب کنید! حامی مهاجر، بی حد و مرز در کنار شماست!
در ادامه سوالات پرتکرار پاسخ داده شدهاند. شما هم میتوانید نگرانیهایتان را در قالب هرگونه سوالات مهاجرت تحصیلی که دارید، با در میان بگذارید. در قسمت دیدگاهها یا با تماس تلفنی، منتظرتان هستیم.
خیر. برای افسران مهاجرتی در سفارت، مهم است که شما تواناییتان را برای پرداخت هزینههای زندگی و شهریه دانشگاه نشان دهید. پس حتما باید نامه تمکن مالی در روز مصاحبه همراهتان باشد.
همانطور که در مقاله نیز گفته شد، درصورت داشتن دیگر شرایط مناسب، میتوان در کشورهای آمریکا، کانادا و ترکیه، مهاجرت تحصیلی با معدل پایین انجام داد. بهتر است درصورتی که معدلتان پایین است، ریسک نکنید و با کمک کارشناس مهاجرتی پرونده اپلای خود را شروع کنید.
پاسخ این سوال بستگی به شرایط شما دارد. همانطور که گفته شد برای کشور کانادا از سن 10 سال تا 45 سال امکان اخذ پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی وجود دارد. اما بهطور کلی مهاجرت تحصیلی در سن 18 تا 29 سال بسیار رایج است.
بله. کشورهای مختلف قوانین متفاوتی در تعیین ساعت کار دانشجویی دارند، اما معمولا هفتهای 20 ساعت اجازه کار در اقامت دانشجویی وجود دارد. البته این عدد در برخی کشورها بیشتر، در برخی کمتر است و در برخی کشورها نیز اجازه کار در حین تحصیل وجود ندارد.