بررسی مزایا و معایب تحصیل در ترکیه

بررسی کامل مزایا و معایب تحصیل در ترکیه

در حال حاضر، ترکیه یکی از پرطرفدارترین مقاصد مهاجرت تحصیلی دنیا است و جمعیتی در حدود 260 هزار دانشجوی غیرترک، مشغول تحصیل در دانشگاه‌های این سرزمین هستند. به‌خصوص که دولت ترکیه نیز از این مورد حمایت می‌کند و برای دانشجویان، امکانات گوناگونی را در نظر می‌گیرد.

اما مزایا و معایب تحصیل در ترکیه چه مواردی هستند؟ این همان موضوعی است که در این مقاله، قصد داریم راجع‌به آن صحبت کنیم. به این صورت که پس از صحبت در خصوص مهاجرت تحصیلی به ترکیه و روش های دریافت پذیرش تحصیلی ترکیه، به ذکر مزایای تحصیل در ترکیه و مهم ترین مزایای تحصیل در ترکیه خواهیم پرداخت.

در ادامه نیز درباره معایب تحصیل در ترکیه حرف می‌زنیم و برخی از مشکلات دانشجویان ایرانی در ترکیه را بازگو می‌کنیم. سپس با تمرکز بر موضوع تحصیل پزشکی در ترکیه و تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، هر یک از موارد مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه، معایب تحصیل پزشکی در ترکیه، مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه و معایب تحصیل دندانپزشکی در ترکیه را به‌صورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

در پایان نیز تلاش می‌کنیم با بیان تمامی مزایای فارغ التحصیل شدن در ترکیه و ذکر ریزبه‌ریز جزئیات این موضوع، همه ویژگی‌های تحصیل در ترکیه را موردبحث قرار دهیم. در این مسیر، همراهمان باشید.

حامی مهاجر، موسسه مهاجرتی معتبری است که در زمینه تحصیل در ترکیه، به مراجعین خود خدماتی تخصصی ارائه می‌دهد. از جمله این خدمات می‌توان به اخذ انواع ویزای ترکیه، اخذ پذیرش تحصیلی ترکیه، برگزاری دوره‌های آمادگی آزمون یوس و همچنین برگزاری تورهای آزمون یوس اشاره کرد. ضمنا شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، با شماره 02148000957 تماس حاصل فرمایید.

مهاجرت تحصیلی به ترکیه

آیا تحصیل در ترکیه انتخاب درستی است؟

چنان که گفتیم، امروزه ترکیه یکی از مهم‌ترین مقاصد دانشجویان در سرتاسر دنیاست و سالانه، افراد بسیاری برای ادامه‌تحصیل خود، مهاجرت تحصیلی به ترکیه را انتخاب می‌کنند. در این میان، سهم دانشجویان ایرانی از مهاجرت تحصیلی به ترکیه نسبتا بالا است. به‌خصوص که به‌دلیل نزدیکی ایران و ترکیه، افراد می‌توانند به‌راحتی خود را به این کشور برسانند و در ترکیه تحصیل کنند.

ضمن اینکه مهاجرت تحصیلی به ترکیه، یکی از اصولی‌ترین روش‌های اخذ اقامت ترکیه است و با این روش، افراد می‌توانند تا پایان دوره تحصیل خود در این سرزمین اقامت داشته باشند. همچنین مهاجرت تحصیلی به ترکیه، از جمله روش‌هایی است که می‌توان برای تمدید اقامت توریستی ترکیه (اقامت یکساله ترکیه) از آن استفاده کرد.

گفتنی است که ما در خصوص اقامت ترکیه و روش‌های اخذ اقامت این سرزمین، پیش‌تر مطلب مفصلی کار کرده‌ایم و تمام موارد لازم را در این مورد توضیح داده‌ایم. آن را در این صفحه مطالعه کنید: چگونه اقامت ترکیه را دریافت کنیم؟

ضمنا چنانچه تمایل دارید در خصوص مهاجرت تحصیلی به ترکیه و سایر روش‌های مهاجرت به ترکیه اطلاعات بیشتری داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله صفر تا صد مهاجرت به ترکیه را بخوانید. چرا که در این مقاله ما تلاش کرده‌ایم تک‌به‌تک روش‌های مهاجرتی ترکیه را به‌صورت موشکافانه بررسی کنیم و نکات مهم در خصوص هر شیوه را بازگو کنیم.

روش های دریافت پذیرش تحصیلی از ترکیه

روش های دریافت پذیرش تحصیلی از ترکیه

پیش از ورود به بحث مزایای تحصیل در ترکیه، ابتدا لازم است به‌صورت خلاصه‌وار، توضیحاتی را در خصوص روش های دریافت پذیرش تحصیلی از ترکیه ارائه دهیم. چرا که دانستن این شیوه‌ها برای همه متقاضیان تحصیل در ترکیه ضروری است و آن‌ها باید از روش های دریافت پذیرش تحصیلی از ترکیه آگاهی کامل داشته باشند.

بر همین اساس، باید بگوییم که روش های دریافت پذیرش تحصیلی از ترکیه شامل چند مورد هستند که نخستین آن‌ها، برنامه بورسیه ترکیه یا همان بورسلاری ترکیه است. در این روش، چنانچه رزومه فرد موردتایید قرار بگیرد، وی راهی ترکیه می‌شود و به‌شکل رایگان در این کشور درس می‌خواند. بنابراین بدیهی است که افراد برای بهره‌مندی از این امکان، باید سابقه علمی قدرتمندی داشته باشند.

شیوه بعدی، شرکت در آزمون یوس و تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه بر اساس نتیجه این آزمون است. به این صورت که متقاضیان تحصیل در ترکیه، باید در آزمونی کنکورمانند شرکت کنند و با توجه به امتیاز به‌دست‌آمده از آزمون یوس، برای ثبت‌نام در دانشگاه‌های این سرزمین اقدام کنند.

با این حال، متقاضیان نباید هیچ‌گونه نگرانی‌ای در این مورد داشته باشند. زیرا آزمون یوس به‌مراتب از کنکور ایران آسان‌تر است و متقاضیانی که مطالعات مناسب داشته باشند، می‌توانند نتیجه خوبی در آن کسب کنند. همچنین شما می‌توانید برای آگاهی از محتوای این آزمون و مشاهده نمونه‌سوالات آن، مقاله همه‌چیز درباره یوس ترکیه را مطالعه کنید.

در نهایت، باید به آخرین شیوه از روش های دریافت پذیرش تحصیلی از ترکیه اشاره کنیم که نه نیازمند شرکت در آزمون است و نه به دریافت بورسیه منجر می‌شود، بلکه افراد می‌توانند بدون احتیاج به هیچ‌یک از این موارد، در دانشگاه‌های این سرزمین تحصیل کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، مقاله تحصیل بدون آزمون در ترکیه را مطالعه کنید.

اما برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه باید چه کار کرد؟ گفتنی است که ما در موسسه حامی مهاجر، خدمات گسترده‌ای را برای صفرتاصد این مسیر آماده کرده‌ایم. به این صورت که در تمام طول مسیر با ارائه مشاوره، مطالعه پرونده متقاضی، برگزرای کلاس‌های آماده‌سازی آزمون یوس، بررسی شرایط دانشگاه‌های گوناگون و... همراه مراجعین خود هستیم.

بنابراین شما می‌توانید برای استفاده از این خدمات و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های ترکیه، با شماره 02148000957 تماس بگیرید و از راهنمایی‌های کارشناسانمان استفاده کنید.

شرایط دریافت پذیرش تحصیلی ترکیه

به‌طور کلی، شرایط دریافت پذیرش تحصیلی از ترکیه پیچیدگی خاصی ندارد و متقاضیان می‌توانند با شرکت در بورسلاری یا ارائه نتیجه آزمون یوس، پذیرش تحصیلی این سرزمین را به‌سادگی دریافت کنند. همچنین آن‌ها می‌توانند بدون آزمون نیز در این سرزمین درس بخوانند.

شرایط دریافت پذیرش تحصیلی ترکیه

مزایای تحصیل در ترکیه

اکنون نوبت آن است تا در خصوص مزایای تحصیل در ترکیه صحبت کنیم و ببینیم که به‌صورت کلی، تحصیل در این سرزمین چه ویژگی‌هایی دارد. اما پیش از ورود به بحث باید بگوییم که ما مزایا و معایب اقامت در ترکیه را پیش‌تر شرح داده‌ایم و در مطلبی دیگر، گفته‌ایم که چرا باید به ترکیه مهاجرت کنیم. می‌توانید این موارد را مطالعه کنید.

اما برای از سرگیری بحث و پرداختن به مزایای تحصیل در ترکیه، همین ابتدا باید به کیفیت علمی قابل‌قبول دانشگاه‌های این سرزمین اشاره کنیم. چرا که ترکیه عضو معاهده بولونیا است و مطابق این عهدنامه، تمام کشورهای هم‌پیمان موظف به ارائه سیستم آموزشی یکسان و باکیفیتی هستند.

مورد بعدی که می‌تواند به‌عنوان یکی از مزایای تحصیل در ترکیه ذکر شود، امکان کار حین تحصیل در ترکیه است. به این صورت که در طی سالیان اخیر، دولت ترکیه به دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری اجازه داده است که در طول دوران تحصیل خود، حداکثر تا 35 ساعت در هفته کار کنند.

همچنین ترکیه برای دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی نیز بازه کاری 30 تا 35 ساعت در هفته را مجاز اعلام کرده است. با این وجود، این‌دسته از دانشجویان باید بدانند تنها در صورتی قادر به کارکردن در ترکیه هستند که یک سال تحصیلی کامل (دو ترم تحصیلی) را سپری کرده باشند.

امکان کار حین تحصیل در ترکیه

از دیگر مزایای تحصیل در ترکیه، بورسیه‌های تحصیلی گسترده‌ای است که دانشگاه‌های این سرزمین به دانشجویان بین‌المللی اعطا می‌کنند. ضمن اینکه در دانشگاه‌های خصوصی این کشور، امکان اخذ بورسیه تحصیلی برای همه رشته‌ها وجود دارد و دانشجو بسته به دانشگاه و شرایطش، می‌تواند از 25 درصد تا 75 درصد بورسیه دریافت کند.

علاوه بر این موارد، دولت‌مردان ترکیه نیز امکانات متعددی را برای دانشجویان فراهم کرده‌اند. به‌عنوان نمونه، ترکیش ایرلاین بلیت‌های خود را با تخفیف 15درصدی به دانشجویان ارائه می‌کند و برخی خدمات شهری مانند حمل‌ونقل عمومی، با تخفیفات بیشتری به دانشجویان عرضه می‌شود.

ضمنا خود دانشگاه‌ها نیز خدمات متنوعی را برای دانشجویان در نظر گرفته‌اند که از جالب‌توجه‌ترین مزایای تحصیل در ترکیه به‌حساب می‌آید. از جمله اینکه هر دانشگاه ایمیلی را به دانشجویان خود اختصاص می‌دهد تا به این طریق، آن‌ها بتوانند محصولات متنوع مایکروسافت را با تخفیف 50درصدی تهیه کنند و در وبسایت‌هایی مانند یوتیوب و نتفلیکس نیز با تخفیف 50درصدی عضو شوند.

ضمنا وجود دوره‌هایی تحت‌عنوان دوره آمادگی یا حاضرلیک برای دانشجویان خارجی، نمونه دیگری از مزایای تحصیل در ترکیه است. گفتنی است این دوره‌ها صرفا برای آموزش زبان است و به آن‌دسته از دانشجویانی عرضه می‌شود که به زبان ترکی یا انگلیسی تسلط کافی ندارند.

مهم ترین مزایای تحصیل در ترکیه

پس از بیان مزایای تحصیل در ترکیه، اکنون نوبت آن است تا به مهم ترین مزایای تحصیل در ترکیه برای دانشجویان ایرانی بپردازیم و برخی از این ویژگی‌ها را به‌صورت تیتروار بیان کنیم. بنابراین آنچه در ادامه آمده، تعدادی از مهم ترین مزایای تحصیل در ترکیه برای دانشجویان ایرانی است:

  • نزدیکی فرهنگی بین مردم ایران و ترکیه که باعث تداعی‌شدن احساس حضور در خانه می‌شود.
  • وجود سیستم حمل‌ونقل عمومی قدرتمند، برای جابه‌جایی راحت و سریع در سطح شهر.
  • شباهت بسیار زیاد رژیم غذایی مردم ایران و ترکیه و همچنین تنوع غذایی گسترده ترکیه.
  • قراردادن امکانات علمی، تحقیقی و رفاهی در اختیار دانشجویان؛ مانند آزمایشگاه‌های مجهز، سالن‌های ورزشی بزرگ و...
  • هزینه پایین‌تر تحصیل در ترکیه به‌نسبت تحصیل در دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی.

این مطلب را نیز بخوانید: هزینه‌های زندگی در ترکیه

معایب تحصیل در ترکیه

معایب تحصیل در ترکیه

پس از بیان برخی از مهم ترین مزایای تحصیل در ترکیه، اکنون می‌خواهیم به معایب تحصیل در ترکیه بپردازیم و برخی از نکات منفی تحصیل در این سرزمین را بازگو کنیم. به همین خاطر، ابتدا با یکی از مهم‌ترین معایب تحصیل در ترکیه آغاز می‌کنیم که همان مسئله زبان ترکی است.

چرا که اغلب مردم ترکیه، تنها به زبان مادری خود صحبت می‌کنند و به سایر زبان‌ها تسلط ندارند. بنابراین چنانچه دانشجویان بین‌المللی به زبان ترکی صحبت نکنند، احتمالا قادر به برقراری روابط اجتماعی پایدار در این کشور نخواهند بود و نمی‌توانند با مردم ترکیه ارتباط درستی برقرار کنند.

البته همان‌طور که پیش از این گفتیم، کشور ترکیه دوره‌هایی را برای این‌دسته از دانشجویان تدارک دیده است که دوره حاضرلیک نام دارد و در طی آن، دانشجویان تلاش می‌کنند زبان ترکی (و در مواردی زبان انگلیسی) را در مدت‌زمان کوتاهی آموزش ببینند. بنابراین متقاضیان تحصیل در ترکیه، نباید نگران عدم تسلط خود به زبان‌های ترکی یا انگلیسی باشند.

مورد دیگری که باید به‌عنوان یکی از معایب تحصیل در ترکیه مطرح کنیم، مسئله کار در ترکیه است. البته پیش از این گفتیم که دولت ترکیه به دانشجویان مقاطع مختلف اجازه داده است در بازه‌های زمانی معینی کار کنند. با این حال، دانشجویان باید بدانند که اجازه ندارند به‌صورت تمام‌وقت کار کنند و تنها مجازند در مشاغل نیمه‌وقت مشغول‌به‌فعالیت شوند.

در این میان، ذکر این نکته نیز ضروری است که هرچند عده‌ای از دانشجویان به امید کارکردن در ترکیه راهی این کشور می‌شوند، ممکن است آن‌ها نتوانند شغل مناسب خود را پیدا کنند و برای کارکردن در ترکیه ناکام بمانند. با این حال، فراهم‌بودن امکان کار در زمینه‌های پزشکی و پیراپزشکی مسئله قابل‌توجهی است که باعث می‌شود دانشجویان این قبیل رشته‌ها، به‌راحتی در زمینه‌های تحصیلی خود شروع به کار کنند.

مسئله بعدی که یکی دیگر از معایب تحصیل در ترکیه محسوب می‌شود، موضوع کمبود نسبی خوابگاه در ترکیه است. زیرا جمعیت متقاضیان تحصیل در ترکیه زیاد و پیوسته در حال افزایش است. در حالی که تعداد خوابگاه دانشجویی در ترکیه، متناسب با این جمعیت نیست.

البته با فراهم‌شدن امکان اجاره خوابگاه‌های خصوصی و آپارتمان‌های دانشجویی در ترکیه، این مشکل تا حد زیادی برطرف شده است. اما با این وجود، همچنان موضوع کمبود خوابگاه‌های دولتی یکی از مواردی است که می‌تواند در میان معایب تحصیل در ترکیه جای بگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص خوابگاه دانشجویی در ترکیه و شرایط خوابگاه های دانشجویی در ترکیه، مقاله همه‌چیز درباره خوابگاه در ترکیه را مطالعه کنید.

مشکلات دانشجویان ایرانی در ترکیه

همان‌طور که گفتیم، پایین‌تربودن هزینه تحصیل در ترکیه و کم‌هزینه‌بودن زندگی دانشجویی در ترکیه، جزو مزایای تحصیل در ترکیه هستند. با این وجود، تورم و مشکلات اقتصادی این کشور در طی چند سال اخیر باعث شده است که شهریه دانشگاه‌های این کشور سالیانه افزایش پیدا کند.

به‌خصوص که در حال حاضر، شهریه برخی از دانشگاه‌های خصوصی این کشور بسیار بالا است و هرساله نیز افزایش پیدا می‌کند. بدیهی است که چنین موردی، یکی از مهم‌ترین مشکلات دانشجویان ایرانی در ترکیه است.

نکته بعدی که مجددا به شهریه دانشگاه‌ها مربوط می‌شود، شهریه نسبتا سنگین دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان است. به‌ویژه که برخی از دانشجویان بین‌المللی یا نمی‌خواهند و یا نمی‌توانند به زبان ترکی آموزش ببینند. بنابراین آن‌ها در چنین شرایطی تصمیم می‌گیرند در دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان تحصیل کنند. در حالی که شهریه سنگین این‌قبیل دانشگاه‌ها، یکی از جدی‌ترین مشکلات دانشجویان ایرانی در ترکیه است.

در نهایت باید به این موضوع نیز اشاره کنیم که برخلاف کشورهایی نظیر کانادا، ترکیه به دانشجویان بین‌المللی اجازه نمی‌دهد کسی را با خود به این سرزمین ببرند و همین مورد، یکی از مشکلات دانشجویان ایرانی در ترکیه است. البته گفتنی است که اطرافیان دانشجویان، همچنان می‌توانند از طریق روش‌های گوناگون اخذ اقامت ترکیه خود را به این سرزمین برسانند و روزگار دل‌چسبی را در کنار عزیزانشان سپری کنند.

درباره تحصیل در کانادا بخوانید: چگونه ویزای تحصیلی کانادا را دریافت کنم؟

همچنین مشاهده کنید: تجربه لذت‌بخش دریافت ویزای تحصیلی کانادا

مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه

مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه

پس از بررسی مزایای تحصیل در ترکیه و نیز معایب تحصیل در ترکیه، اکنون می‌خواهیم به ذکر مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه و معایب تحصیل پزشکی در ترکیه بپردازیم. بنابراین به‌عنوان اولین مزیت، باید به امکانات علمی‌آموزشی دانشگاه‌های این سرزمین اشاره کنیم که بسیار به‌روز و کمک‌کننده است. به‌خصوص که به‌واسطه این امکانات، دانشجویان پزشکی ترکیه می‌توانند دروس خود را به شیوه‌ای ملموس و قابل‌فهم‌تر فرا بگیرند.

از جمله دیگر مزایای تحصیلی پزشکی در ترکیه، شهریه پایین‌تر رشته پزشکی ترکیه نسبت به سایر کشورهای جهان است. در حالی که سطح علمی این دانشگاه‌ها بسیار قابل‌توجه و هم‌رده با دانشگاه‌های تراز اول اروپایی است. ضمنا دولت ترکیه نیز دائما در تلاش است تا زیرساخت‌های مدرنی را برای ارتقای سطح علمی دانشگاه‌های خود فراهم کند.

علاوه بر این، یکی دیگر از مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه این است که وجود گپ تحصیلی هیچ‌گونه مشکلی در روند تحصیل فرد ایجاد نمی‌کند. به این معنی که متقاضیان تحصیل در ترکیه اگر مدتی تحصیل نکرده باشند و بین مقاطع تحصیلی آن‌ها فاصله افتاده باشد، هیچ مشکلی برای ادامه‌تحصیل در ترکیه نخواهند داشت و می‌توانند بدون کوچک‌ترین دردرسری، در این سرزمین درس بخوانند.

علاوه بر این، از سایر مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه می‌توان به وجود بیش از 47 دانشگاه رده‌بالای پزشکی در این سرزمین اشاره کرد. به‌ویژه که در بسیاری از این دانشگاه‌ها، محتوای درسی به زبان علمی دنیا (زبان انگلیسی) تدریس می‌شود و دانشجویان احتیاجی به آموختن زبان ترکی نخواهند داشت.

در نهایت، همان‌طور که پیش از این هم گفتیم، یکی از مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه این است که دانشجویان در صورت کسب نمرات درخشان و به‌جاگذاشتن عملکرد قابل‌قبول، می‌توانند از بورسیه‌های تحصیلی ترکیه بهره‌مند شوند و از هزینه‌های تحصیل خود بکاهند.

معایب تحصیل پزشکی در ترکیه

شاید بتوان گفت یکی از مهم‌ترین معایب تحصیل پزشکی در ترکیه، موردتایید نبودن برخی از دانشگاه‌های این سرزمین از نظر وزارت علوم یا وزارت بهداشت ایران است. بنابراین چنانچه دانشجویان ایرانی در این دانشگاه‌ها درس بخوانند، موقع بازگشت به ایران نمی‌توانند داخل کشور کار کنند.

البته لازم‌به‌ذکر است که در چنینی شرایطی، افراد نباید نگرانی چندانی داشته باشند. زیرا آن‌ها می‌توانند با پی‌گرفتن برخی روندهای اداری به‌خصوص که زیر نظر مشاوران مهاجرتی صورت می‌پذیرد، امکان فعالیت در ایران را برای خود مهیا کنند. به همین خاطر است که ما توصیه می‌کنیم در چنین شرایطی، حتما از راهنمایی‌های کارشناسان مجرب مجموعه حامی مهاجر بهره بگیرید.

گفتنی است که حامی مهاجر در طول مسیر تحصیل در ترکیه، همواره هم‌قدم مراجعین خود است و به آنان خدماتی تخصصی و مبتنی بر تجربه ارائه می‌دهد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، با شماره تلفن 02148000957 تماس حاصل فرمایید.

مورد دیگر که از جمله معایب تحصیل پزشکی در ترکیه محسوب می‌شود، شهریه نسبتا بالای دانشگاه‌های پزشکی است. البته چنان‌که در بخش مزایا گفتیم، پایین‌تر بودن شهریه دانشگاه‌های پزشکی ترکیه نسبت به هزینه تحصیل در آمریکا و اروپا، یکی از بزرگ‌ترین مزایای تحصیل در ترکیه است. اما با این وجود، باید گفت که دانشگاه‌های پزشکی این کشور نیز به‌مانند دانشگاه‌های پزشکی هر کشور دیگری، شهریه نسبتا بالایی دارند.

این مطلب نیز ممکن است مفید باشد: ویزای تحصیلی آمریکا

مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه

مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه

برای بیان مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه باید بگوییم تمام مواردی که تا به اینجا در خصوص مزایای تحصیل در ترکیه ذکر کردیم، می‌تواند در خصوص مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه نیز صدق کند. از جمله اینکه تعداد دانشگاه‌های علوم پزشکی و دندانپزشکی ترکیه زیاد است و افراد می‌توانند به‌راحتی در این دانشگاه‌ها تحصیل کنند.

ضمنا وجود وقفه تحصیلی نیز مانع درس‌خواندن در رشته دندانپزشکی نمی‌شود. بنابراین حتی متقاضیانی که چندین سال از درس‌ودانشگاه دور بوده‌اند هم می‌توانند بدون هیچ مسئله‌ای در دانشگاه‌های ترکیه درس بخوانند.

مطلب دیگر، بحث بازار کار برای دندانپزشکان در ترکیه است که یکی از مهم‌ترین مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه به‌شمار می‌رود. به این صورت که عده‌ای از دانشجویان بین‌المللی رشته دندانپزشکی، پس از پایان دوره تحصیل خود در ترکیه و گذراندن طرح در این کشور، به خانه‌های خود بازنمی‌گردند و با دریافت مجوز کار یا همان چالیشما ایزین، در ترکیه مشغول‌به‌کار می‌شوند.

همچنین بخوانید: انواع ویزای ترکیه

البته ذکر این نکته ضروری است که دانشجویان رشته پزشکی و دندانپزشکی، در طول دوره تحصیلی خود نیازی به اخذ مجوز کار ندارند و بدون کوچک‌ترین مشکلی، می‌توانند در این سرزمین فعالیت کنند و طرح خود را بگذرانند. شما می‌توانید برای آگاهی بیشتر در خصوص تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.

در نهایت باید به این نکته نیز اشاره کنیم که یکی از مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه و همچنین یکی از مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، قبولی نسبتا آسان در این رشته‌ها است. چرا که پیش از این گفتیم سطح آزمون یوس ترکیه، به‌مراتب از کنکور ایران پایین‌تر است.

با این حال، بیان این مطلب واجب است است که متقاضیان تحصیل در ترکیه، باید برای قبولی در این آزمون برنامه‌ریزی درست و مطالعه کافی داشته باشند. زیرا کوچک‌ترین ساده‌انگاری در خصوص آزمون یوس ممکن است به غافلگیری افراد، کسب نتیجه نامناسب و بازماندن از تحصیل در ترکیه منجر شود.

بنابراین ضروری است که متقاضیان تحصیل در ترکیه ضمن تقویت پایه‌های علمی خود، با آمادگی کامل در آزمون یوس شرکت کنند. در این میان، حامی مهاجر افتخار دارد که به متقاضیان تحصیل در ترکیه خدماتی تخصصی ارائه می‌دهد. از جمله آموزش زبان ترکی، برگزاری دوره‌های آمادگی آزمون یوس در تهران و شهرستان‌ها، ارائه تورهای یوس و...

برای کسب اطلاعات دقیق‌تر، یا به صفحه اختصاصی دوره‌های آمادگی یوس حامی مهاجر مراجعه کنید یا با شماره 02148000957 تماس بگیرید.

معایب تحصیل دندانپزشکی در ترکیه

شاید بتوان گفت یکی از معدود معایب تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، سخت‌گیری‌های اساتید ترک در این باره است. البته بدیهی است که هر چه میزان سخت‌گیری‌ها بیشتر باشد، آینده علمی موفقیت‌آمیزتری در انتظار دانشجویان خواهد بود. اما با این حال، می‌توان این مورد را یکی از سودمندترین معایب تحصیل دندانپزشکی در ترکیه دانست.

همچنین به‌مانند رشته پزشکی، یکی دیگر از معایب تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، شهریه نسبتا بالای دانشکده‌های این رشته در ترکیه است. البته مجددا باید ذکر کنیم که هزینه تحصیل در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه، نسبت به بسیاری از دانشگاه‌های هم‌سطح اروپایی و آمریکایی کمتر است. اما با این وجود، تحصیل در این رشته همچون دیگر کشورهای جهان پرهزینه است.

اگر بخواهیم به سایر معایب تحصیل دندانپزشکی در ترکیه اشاره کنیم، باید بگوییم تاییدنکردن مدرک برخی از دانشگاه‌های ترکیه از جانب وزارت علوم یا وزارت بهداشت ایران، مسئله عدم تسلط به زبان ترکی، تورم اقتصادی و... که پیش‌تر به‌عنوان معایب کلی تحصیل در ترکیه بیان کردیم نیز می‌تواند از معایب تحصیل دندان پزشکی در ترکیه باشد.

مزایای فارغ التحصیل شدن در ترکیهمزایای فارغ التحصیل شدن در ترکیه

بعد از بررسی تک‌به‌تک مزایای تحصیل در ترکیه و بازگوکردن مهم‌ترین معایب تحصیل در ترکیه، در نهایت نوبت آن است تا به مزایای فارغ التحصیل شدن در ترکیه بپردازیم و ویژگی‌های اخذ مدرک در این سرزمین را بیان کنیم.

بنابراین ابتدا با این ویژگی شروع می‌کنیم که به‌سبب عضویت ترکیه در معاهده بولونیا، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های این سرزمین می‌توانند پس از اخذ مدرک خود، راهی دانشگاه‌های دیگر کشورها بشوند و بدون دردسرهای ناشی از تطبیق مدرک، تحصیل خود را در آن سرزمین‌ها ادامه بدهند. چرا که مطابق با این عهدنامه، سطح مدارک دانشگاهی در تمام کشورهای هم‌پیمان یکسان است.

مورد بعدی که باید در خصوص مزایای فارغ التحصیل شدن در ترکیه مطرح کرد، امکان کارکردن در این سرزمین، به‌ویژه برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های پزشکی است. به‌طور مثال همان‌گونه که گفتیم، دانشجویان غیرترک رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری و... این امکان را دارند که پس از پایان تحصیل خود در ترکیه بمانند و در این سرزمین شروع‌به‌کار کنند.

کارکردن در ترکیه مزیت دیگری نیز دارد. به این ترتیب که چنانچه فارغ‌التحصیلان رشته‌های دانشگاهی ترکیه فعالیت کاری خود را در همین سرزمین آغاز کنند، می‌توانند با گذشت پنج سال از تاریخ آغازبه‌کارشان پاسپورت ترکیه را نیز اخذ کنند و از حقوق شهروندی این سرزمین بهره‌مند شوند.

لازم‌به‌ذکر است که دریافت پاسپورت ترکیه مزایای فراوانی دارد. از جمله امکان ایجاد هویت جدید برای دارنده پاسپورت، اخذ راحت‌تر انواع ویزای آمریکا و بریتانیا و کانادا، سفر آسان به بیش از 111 کشور جهان و... برای کسب اطلاع از ریزبه‌ریز این ویژگی‌ها، مقاله اخذ پاسپورت ترکیه را بخوانید.

در نهایت، باید به‌عنوان آخرین ویژگی از مجموعه مزایای فارغ التحصیل شدن در ترکیه، برای چندمین بار به هزینه معقول تحصیل در ترکیه اشاره کنیم و بگوییم که دانشگاه‌های ترکیه، با وجود سطح علمی بالا و امکانات علمی‌آموزشی مدرن خود، شهریه کمتری نسبت به دانشگاه‌های هم‌رده خود در دیگر کشورها دارند. بنابراین دانشجویان با تحصیل در این کشور، می‌توانند با پرداخت شهریه کمتری فارغ‌التحصیل شوند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم همه ویژگی‌های مثبت و منفی تحصیل در ترکیه را بازگو کنیم و به‌طور مفصل، ریز‌به‌ریز مزایا و معایب تحصیل در ترکیه را موردبحث قرار دهیم. به همین خاطر، بحثمان را ابتدا با موضوع مهاجرت تحصیلی به ترکیه آغاز کردیم و در خصوص روش های دریافت پذیرش تحصیلی از ترکیه صحبت کردیم. به این معنی که گفتیم از کدام روش‌ها می‌توان در دانشگاه‌های ترکیه ثبت‌نام کرد.

سپس، مزایای تحصیل در ترکیه را موشکافانه بررسی کردیم و به بیان برخی از مهم‌ترین مزایای تحصیل در ترکیه برای دانشجویان خارجی پرداختیم. ضمنا معایب تحصیل در ترکیه را نیز موردبررسی قرار دادیم و تعدادی از مهم‌ترین مشکلات دانشجویان ایرانی در ترکیه را ذکر کردیم.

در ادامه مبحث تحصیل پزشکی در ترکیه و تحصیل دندانپزشکی در ترکیه را پیش کشیدیم تا هر یک از موضوعات مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه، معایب تحصیل پزشکی در ترکیه، مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه و معایب تحصیل دندانپزشکی در ترکیه را به‌شکل جداگانه بررسی کنیم. در نهایت نیز به مزایای فارغ التحصیل شدن در ترکیه پرداختیم تا بگوییم که مدرک دانشگاهی این سرزمین، چه ویژگی‌های برجسته‌ای دارد.

بنابراین کوشیدیم که موضوع مزایا و معایب تحصیل در ترکیه را از تمامی جهات موردبررسی قرار دهیم و جزئیات آن را به‌صورت کامل ذکر کنیم. با این حال، اگر هنوز سوال بی پاسخی در ذهن شما وجود دارد، می‌توانید آن را از طریق قسمت نظرات مطرح کنید یا ضمن تماس‌گرفتن با شماره 02148000957، پرسش خود را با کارشناسان ما در میان بگذارید.

دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 3 | کل دیدگاه های تایید شده: 1
نازنین بابایی
من امسال یازدهم هستم میتونم برای کنکور برم ترکیه؟ یا بهتره دوازدهم اینجا بخونم بعدش کارامو شروع کنم؟
کارشناس حامی مهاجر

همراه عزیز حامی مهاجر سلام 

پیشنهاد می‌کنیم بعد از دریافت مدرک دیپلم، برای مقطع کارشناسی در دانشگاه اقدام کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره 02148000957 تماس بگیرید تا کارشناسان ما مشاوره‌ای تخصصی در زمینه تحصیل در ترکیه در اختیار شما قرار دهند.