اگر بخواهیم ایالات متحده آمریکا را در یک چند کلمه توصیف کنیم، میتوان آن را کشور دانشگاهها نامید. کشوری که در هر ایالت چندین دانشگاه وجود دارد و همه آنها از لحاظ استانداردهای تحصیلی در رتبههای بالای جهانی قرار دارند، به طوری که از لیست 50 دانشگاه برتر جهان، 44 دانشگاه آن در آمریکا هستند و به لحاظ اعتبار و امکانات رفاهی در درجه بالایی قرار دارند. برای اطلاعات بیشتر درباره ویزای آمریکا، پیشنهاد می کنیم مقاله اخذ ویزای آمریکا را مطالعه فرمایید.
به همین دلایل چگونگی اخذ ویزای تحصیلی F1 آمریکا و ادامه تحصیل در دانشگاه های آمریکا دغدغه بسیاری از دانشجویانی است که علاقهمند به درخشان نمودن آینده تحصیلی خود و رسیدن به مدارج علمی عالی رتبه هستند. به همین علت قصد داریم در این مطلب تمام مراحل مربوط به اخذ ویزای تحصیلی F1 آمریکا ، مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی F1 آمریکا ، هزینه اخذ ویزای تحصیلی F1 آمریکا ، مدت زمان اخذ ویزای تحصیلی F1 آمریکا و چگونگی کار با ویزای تحصیلی F1 آمریکا را به صورت کامل برای شما شرح دهیم و در انتهای متن نیز به عنوان کمک بیشتر بهترین سفارت آمریکا برای صدور ویزای تحصیلی F1 آمریکا را به شما معرفی خواهیم کرد.
موسسه حامی مهاجر متخصص در زمینه اقامت آمریکا، ویزای آمریکا و اخذ پذیرش تحصیلی در آمریکا می باشد. برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر در زمینه تحصیل در آمریکا با شماره تماس 02148406 ( خط ویژه ) تماس حاصل فرمایید.
ویزای تحصیلی آمریکا همانطور که از نامش پیداست، مجوزی است که به موجب آن یک شخص میتواند تا پایان دوره تحصیلی خود در کشور آمریکا اقامت داشته باشد و از امکانات تحصیلی و دانشگاهی این کشور استفاده کند.
به طور کلی برای ویزاهای تحصیلی آمریکا سه نوع F ، M و J وجود دارد، که کلیات هر کدام و تفاوت آنها را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید.
منظور تحصیلی در ایالت متحده آمریکا |
ویزای تحصیلی مورد نیاز |
تحصیل در دانشگاه و کالج، دبیرستان، دبستان خصوصی، مدرسه علوم دینی، هنرستان خصوصی، سایر موسسات آمادمیک شامل برنامههای آموزش زبان |
F |
موسسات فنی و حرفهای و سایر موسسات غیرآکادمیک به غیر از برنامههای آموزش زبان |
M |
استفاده از فرصتهای مطالعاتی |
J |
عددی نیز که مقابل حروف این نوع از ویزاها میآید، نشانگر نسبت فرد استفادهکننده از ویزاست. چنانچه ویزا برای خود استفاده کننده از خدمات تحصیلی صادر شده باشد، عدد 1 مقابل حرف ویزای تحصیلی قرار میگیرد (به طور مثال F1) و ویزای وابستگان همراه شخص اصلی (همچون همسر و فرزند) نیز عدد 2 مقابل حرف ویزای تحصیلی قرار میگیرد (به طور مثال F2).
در نتیجه تمام مطالب گفته شده در این بخش، ویزای تحصیلی F1 آمریکا، برای شخصی صادر میشود که قصد تحصیل تمام وقت و بلند مدت (بیشتر از 6 ماه) در موسسات آکادمیک آمریکا را داشته باشد و به موجب این مجوز میتواند برای استفاده از امکانات و مزایای تحصیلی کشور آمریکا در این کشور اقامت موقت داشته باشد. در صورت همراه داشتن همسر و فرزندان، برای آنها نیز ویزای F2 صادر خواهد شد.
شخصی که واجد شرایط ویزای F1 تحصیلی آمریکا است، میتواند همسر و فرزندان زیر 21 سالش را نیز به همراه خود به آمریکا آورد. در این صورت برای همسر و فرزندان زیر 21 سال او، ویزای تحصیلی F2 آمریکا صادر خواهد شد که مخصوص همراهان فرد تحصیل کننده در آمریکا میباشد.
از مزایای داشتن ویزای F2 تحصیلی میتوان به این مورد اشاره کرد که برخلاف ویزای توریستی آمریکا، فرد دارای ویزای تحصیلی F2 نیز اجازه تحصیل در آمریکا را خواهد داشت. بنابراین اگر شخصی ویزای تحصیلی F1 آمریکا را دریافت کند، علاوه بر اینکه خود میتواند در آمریکا به تحصیل بپردازد، بلکه خانواده او نیز با اخذ ویزای تحصیلی F2 آمریکا قادر به تحصیل در آمریکا خواهند بود.
تفاوت ویزای F2 با F1 در این است که ویزای F2 تحصیلی آمریکا، کاملا وابسته به شخص دارنده ویزای F1 است و در صورتی که ویزای F1 باطل شود، ویزاهای F2 زیرمجموعه آن نیز اعتبار خود را از دست خواهند داد. توجه کنید که دارندگان ویزای F2 آمریکا فقط اجازه تحصیل در آمریکا را دارند و با این ویزا نمیتوانند در آمریکا مشغول به کار شوند.
موسسه حامی مهاجر علاوه بر ارائه خدمات در زمینه ویزای F1 تحصیلی، در زمینه اخذ ویزای F2 تحصیلی نیز فعالیت میکند. در صورت نیاز به استفاده از خدمات ما در این زمینه میتوانید با شماره 02148406 تماس حاصل فرمایید.
برای اخذ ویزای تحصیلی F1 آمریکا، باید چندین گام اساسی را بردارید. در اینجا سعی شده است تا تمام مراحل به صورت جزیی و دقیق برای شما شرح داده شود اما هر چقدر هم که توضیحات کاملی ارائه شود، باز هم مراحل نوشته شده در ادامه مطلب میتواند وابسته به شرایط شخصی هر شخص، زمان اقدام و نحوه چیدمان و ارسال مدارک شامل پروسههای اداری و زمانی متفاوتی شود و گاهی نیز به دلیل آشنا نبودن با شرایط موجب عدم پذیرش و ریجکت شدن درخواست شما گردد. پس توصیه ما این است ضمن مطالعه کامل مراحل و اطلاع از پروسه دریافت ویزای F1، در صورت نیاز به مشاورههای تخصصی بیشتر و بالا بردن شانس پذیرش خود، با مرکز تماس ما در موسسه حامی مهاجر تماس حاصل کنید و از کمکهای متخصصان ما بهرهمند شوید.
برای شروع پروسه اخذ ویزا، باید ابتدا در یکی از موسسات آموزشی تایید شده توسط SEVP پذیرش شوید. برنامه ساماندهی دانشجویان و گردشگران (Student and Exchange Visitor Program) که به اختصار آن را SEVP مینامند، برنامهای است که مسولیت ساماندهی به ورود دانشجویان به کشور آمریکا را به عهده دارد و در هنگام انتخاب موسسه آموزشی و پذیرش گرفتن از آن، باید دقت کنید که این موسسه در لیست مراکز مورد تایید SEVP قرار داشته باشد.
پس از آنکه توانستید از دانشگاه مورد نظر خود پذیرش اولیه را دریافت کنید، باید پرونده خود را در سامانه آنلاین SEVIS ایجاد کنید و کارمزدهای مربوط به تکمیل فرم SEVIS I-901 را پرداخت نمایید. سامانه ثبت اطلاعات دانشجویان و گردشگران آمریکا (Student and Exchange Visitor Information System) که به اختصار SEVIS نام دارد، سیستمی است که به منظور ساماندهی اطلاعات گردشگران و دانشجویان ورود کننده به کشور آمریکا راهاندازی شده است و به منظور دریافت ویزای تحصیلی باید اطلاعات خود را در این سامانه وارد کنید و کارمزدهای آن را بپردازید.
مدت اعتبار رسید پرداخت سویس فی یک سال پس از پرداخت بوده و مبلغ پرداختی غیرقابل بازگشت است.میتوانید با خواندن این مقاله از میزان کارمزدهای SEVIS ( سویس فی( و نحوه پرداخت آنها مطلع شوید.
پس از تکمیل و پرداخت کارمزدهای سامانه SEVIS ، دانشگاهی که در آن پذیرش شدهاید برای شما فرم I-20 را آماده خواهد کرد؛ برای صدور فرم I-20 شما باید تمکن مالی ارائه دهید. این فرم در واقع برگهای شامل هزینه های مخارج زندگی، دانشگاه، خورد و خوراک و … می باشد که با جزییات محاسبه شده است.
به طور مثال برای دانشگاه UMBC باید اثبات کنید که برای مقطع کارشناسی میتوانید از عهده سالانه 40624 دلار هزینه بربیایید؛ این میزان برای مقطع کارشناسی ارشد 35982 دلار است. گواهی تمکن مالی برای فرم I-20 هر دانشگاه متفاوت است و بسته به میزان شهریه دانشگاه، بیمه پزشکی و هزینههای اقامت و غذا دارد.
گواهی تمکن مالی برای کسانی که بورسیه تحصیلی دارند و از دانشگاه فاند دریافت میکنند مورد نیاز نخواهد بود ولی بقیه افراد باید مبلغی در حساب خود قرار دهند و بعد از چند روز به بانک مراجعه کنند و تاییدیه بانکی را که به زبان انگلیسی می باشد، دریافت و برای دانشگاه ارسال کنند. این به آن معنا خواهد بود که در مدت اقامت تحصیلی، از پس هزینههای خود برخواهند آمد و برای دولت آمریکا سربار نخواهند بود.
هنگامی که در مرحله آخر برای مصاحبه ویزا به سفارت آمریکا مراجعه میکنید، باید این فرم را با خود به همراه داشته باشید. اگر قصد دارید همسر و فرزندانتان را نیز با خود ببرید، باید برای آنها نیز فرم I-20 جداگانه تکمیل کنید، ولی نیازی به ثبتنام آنها در SEVIS نیست.
پس از دریافت فرم I-20 باید با استفاده از مراحل آنلاین، اقدام به تکمیل فرم DS-160 برای درخواست ویزا کنید. این مرحله نیز شامل پرداخت هزینههایی به منظور تشکیل پرونده میشود، که در ادامه مطلب و قسمت هزینه اخذ ویزای تحصیلی F1 آمریکا به آن خواهیم پرداخت. پس انجام مراحل آنلاین و تکمیل فرم DS-160 برای شما زمانی برای مصاحبه حضوری به منظور دریافت ویزای تحصیلی F1 آمریکا تعیین خواهد شد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد فرم DS-160 و نحوه تکمیل آن میتوانید این مقاله را بخوانید.
مرحله بعدی دریافت نوبت از سفارت یا کنسولگری آمریکا به منظور مصاحبه حضوری دریافت ویزای F1 آمریکاست. مدت زمان انتظار برای نوبت میتواند بسته به موقعیت مکانی شما، فصل و نوع دستهبندی ویزای شما بسیار متفاوت باشد.
پس از تعیین وقت مصاحبه حضوری، مدارک لازم برای اخذ ویزا را حتما به همراه داشته باشید. در سفارت به منظور احراز صلاحیت شما، مدارک شما بررسی شده و سوالاتی نیز از شما پرسیده میشود، در رابطه با مدارک و شرایط مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی F1 آمریکا ، در ادامه این مطلب بیشتر توضیح خواهیم داد. ممکن است در سفارت از شما انگشتنگاری شود و اطلاعات بایومتریک شما نیز ثبت شود. پس از انجام این مرحله، باید منتظر اعلام نتیجه نهایی درخواستتان بمانید. برای آشنا شدن با تجربه مصاحبه حضوری در سفارت آمریکا میتوانید این مطلب را مطالعه کنید.
برای آنکه درخواست شما به منظور دریافت ویزای تحصیلی F1 آمریکا مورد پذیرش واقع گردد، ابتدا باید شرایط لازم برای دریافت ویزا را داشته باشید. از جمله این شرایط میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در صورت داشتن شرایط و تکمیل پروسه صدور ویزا، در هنگام مراجعه به سفارت آمریکا برای مصاحبه حضوری، حتما مدارک زیر را به همراه داشته باشید :
هزینه و مخارج دریافت ویزای تحصیلی F1 آمریکا را میتوان به دو دسته ثابت و متغیر تقسیم نمود. از آنجا که آمریکا با کشور ایران روابط دیپلماتیک ندارد. به منظور مصاحبه ویزا باید به سفارت آمریکا در کشورهای خارجی مراجعه کنید، در نتیجه هزینههای متغیری مانند بلیط هواپیما و هزینه ویزای کشورهای دیگر نیز به کار شما اضافه خواهد شد. اما هزینههای ثابت دریافت ویزا را میتوان در جدول زیر خلاصه کرد:
نوع خدمت |
مبلغ به دلار آمریکا |
کارمزد SEVIS ( سویس فی( |
350 دلار |
هزینههای فرم DS-160 و پروسه صدور ویزا |
160 دلار |
همانطور که در قسمتهای قبلی اشاره کردیم، پروسه اخذ ویزای تحصیلی آمریکا به عوامل زیادی بستگی دارد، اما یکی از مهمترین آنها دریافت وقت مصاحبه از سفارت آمریکاست. پروسه صدور ویزا ممکن است 8 یا بیشتر طول بکشد و در برخی موارد بسیار بیشتر از زمان مد نظر شما به طول بیانجامد. در برخی مواقع تاخیر در صدور ویزا باعث از دست رفتن موقعیت تحصیلی شده است. پس بهتر است برای جلوگیری از این اتفاق به دو نکته توجه کنید:
ویزاهای تحصیلی F1 آمریکا برای دانشجویان تمام وقت در نظر گرفته شده و به عنوان ویزای کاری طراحی نشده است. دانشجویان بین المللی تنها قادر به 20 ساعت کار در طول هفته و در داخل دانشگاه هستند؛ اما به این منظور ابتدا باید تاییدیهای از وزارت امنیت داخلی و اداره بین المللی دریافت کنید. کار کردن غیرقانونی زمانی که دارای ویزایF1 هستید یک تخلف جدی به حساب میآید و میتواند منجر به دیپورت شما شود.
به علاوه دارندگان ویزای F1میتوانند برای اجازه کار در دانشگاه، به مدت 12 ماه اقدام کنند. این اجازه آموزش عملی اختیاری یا OPT نامیده میشود. OPT این اجازه را میدهد تا دانشجویان بینالمللی که به تازگی فارغالتحصیل شدهاند، به طور وقت تا مدت زمان 1 سال مشغول به کار در آمریکا شوند و به دانشجویان اجازه آموزش و کار در زمینه ای مرتبط با رشته تحصیلی شان را می دهد. به صورت کلی به سه شکل میتوان از OPT استفاده نمود:
در حال حاضر بهترین سفارت آمریکا در منطقه ما به منظور صدور ویزای تحصیلی F1 ، سفارت این کشور در آنکارای ترکیه میباشد. سفارت آنکارا یکی از پرکارترین و بزرگترین سفارتهای آمریکاست، این سفارت را میتوان سفارت مادر در منطقه خواند. شلوغی و بزرگی و تعداد بالای کارمند و افسر از ویژگیهای بسیار مثبت آن است. چنانچه علاقمند هستید مطالب بیشتری راجع به سفارت آمریکا در آنکارا و نحوه مراجعه به آن بدانید، میتوانید این مطلب را بخوانید.
دانشجویانی که تمایل به اقامت در آمریکا را دارند باید شرایط تبدیل ویزای تحصیلی به کاری در آمریکا را داشته باشند. می توانند اقدام به ادامه تحصیل کنند یا با یک ویزای جدید تحصیلی در موسسه ای دیگر شروع به تحصیل کنند.
برای این مورد مادر باید درخواست ویزای توریستی دهد. چون آمریکا ویزای همراه محصل برای مادران ندارد.
سلام. وقت بخیر. ویزای دانشجویی آمریکا از نوع غیر مهاجرتی است، بنابراین اقوام دانشجو نمیتوانند به وسیله ویزای ایشان مهاجرت کنند. دانشجویان میتوانند با تبدیل ویزای خود به ویزای مهاجرتی و دریافت گرین کارت، شرایط را برای مهاجرت فامیل درجه یک خود فراهم کنند.
سلام. برای دریافت وقت مشاوره از کارشناسان حامی مهاجر با شماره 02148406 تماس بگیرید و یا از سامانه آنلاین دریافت وقت مشاوره مهاجرتی حامی مهاجر استفاده کنید.
ثنا