فکر میکنید نمیتوانید با کمترین هزینه در آمریکا درس بخوانید؟ گمان کردهاید برای تحصیل در ایالات متحده، حتما باید هزارانهزار دلار هزینه کنید؟ با خودتان میگویید شهریۀ دانشگاههای این سرزمین آنقدر سنگین است که از پسش برنمیآیید؟
بسیار خوب! بگذارید همین اولکار خیالتان را راحت کنیم. بله! شهریۀ بسیاری از بهترین دانشگاه های آمریکا چنددههزار دلار است؛ و بله، برای اینکه در چنین مراکزی درس بخوانیم، باید همچین مبالغی را هم بپردازیم؛ اما نه از جیب خودمان!
یعنی چه؟ یعنی پرداخت شهریه الزامی است؛ ولی قرار نیست همۀ این مبلغ از حساب ما کسر بشود!
منظورمان چیست؟ اینکه تحصیل در آمریکا با کمترین هزینه، شدنیتر از آن است که حتی فکرش را میکنیم!
خوب چطور؟ با بورسیه تحصیلی آمریکا!
همراهمان بمانید تا بگوییم از طریق این بورسیه، چگونه میتوانیم در قلب آمریکای شمالی درس بخوانیم و از فناوریهای روز جهان بهره بگیریم، اما دستمان در جیبمان نرود!
ببینید! باید همینجا تکلیف یک موضوع مهم را مشخص کنیم. آن هم اینکه برخلاف تصور عمومی، فاند و بورسیه تحصیلی آمریکا از نظر مفهومی با هم فرق دارند. چطور؟ بگذارید تعریفشان کنیم تا خودتان متوجه شوید:
بسیار خوب! پس میبینیم که معیار هر دو کمکهزینه، در واقع تواناییهای دانشجوست. به این صورت که در یکی، فرد توانایی لازم برای تحقیق یا تدریس را دارد و در دیگری، سابقۀ علمی مناسبش منجر به دریافت کمکهزینهها شده است؛ اما تنها تفاوتشان این است که فاند به کار عملی نیاز دارد و بورسیه به کوشش فردی.
به هر ترتیب آنچه ما میخواهیم بگوییم، همهاش دربارۀ همین بورسیههاست؛ منتها قبل از اینکه انواع آنها را بیان کنیم، بیایید با شرایط بورسیه تحصیلی آمریکا آشنا شویم.
اگر بهعنوان یک دانشجوی بینالمللی قرار است به آمریکا برویم، بهتر است حسابی از شرایط اخذ بورسیه در این سرزمین آگاه باشیم؛ چون با همین بورسیههاست که شیرینی زندگی در زیر زبانمان مزه میکند و اوقاتمان دلچسبتر سپری میشود! پس این شما و این، شرایط بورسیه تحصیلی آمریکا!
احتمالا میدانید که بین سیستم نمرهدهی ایران و آمریکا، تفاوتهای زیادی وجود دارد؛ یعنی برخلاف ایران که معدل از 0 تا 20 حساب میشود، بازۀ معدل در آمریکا بین 1 تا 4 است. حالا از جمله شرایط اصلی برای اخذ کمک هزینه های تحصیلی آمریکا، وجود معدل خوب در کارنامۀ تحصیلی دانشجوست؛
اما اینکه از نظر دانشگاه مقصد، دقیقا تا چه نمرهای «معدل خوب» محسوب میشود، چندان گفتنی نیست؛ زیرا هر دانشگاه، چهارچوب خاص خودش را دارد؛ بنابراین در چنین موقعیتی، بهتر است از کارشناسانی کمک بگیریم که روزانه با همین مراکز آموزشی سروکار دارند؛ پس اگر دوست داشتید بیشتر بدانید، ما در کنارتانیم. تنها کافی است تماس بگیرید تا آنچه میدانیم را برایتان بازگو کنیم. شمارهتماس: 02148000957
یکی از نخستین شرایط بورسیه تحصیلی آمریکا، شرط وجود مدرک زبان معتبر است؛ چرا که ما باید ثابت کنیم بهعنوان یک دانشجوی متقاضی بورسیه، شایستگی زبانی کافی برای انجام تحقیقاتِ بهروز را داریم میتوانیم از این بورسیههای تحصیلی بهدرستی بهرهبرداری کنیم؛
بنابرین نخستین شرط از مجموع شرایط بورسیه تحصیلی آمریکا این است که متقاضیان، نمره مناسبی در آزمونهایی مانند آیلتس و تافل بهدست اورده باشند.
یکی دیگر از شروط لازم برای دریافت برخی بورسیهها، موضوع پیشینۀ تحقیقاتی متقاضیان است. به این صورت که بخشی از این کمکهزینهها، به دانشجویانی اختصاص دارد که یا در حوزۀ تحصیلی خود تحقیقات تاثیرگذاری انجام دادهاند یا در رویدادهای علمی معتبر شرکت کردهاند یا پروژۀ پراهمیتی را به سرانجام رساندهاند.
زیرا چنین عملکردی، نشاندهندۀ علاقه و تعهد شخص نسبت به حوزهای است که در آن قدم گذاشته. ضمنا وجود چنین سابقۀ پرباری، تا حدودی تضمینکنندۀ این حقیقت است که دانشجو با دریافت بورسیه، میتواند بیشازپیش به پیشرفت علمودانش کمک کند.
از جمله شروط دریافت بورسیه تحصیلی آمریکا، تالیف مقالات معتبر یا همکاری در انتشار این قبیل مقالات است؛ زیرا به این ترتیب، مسئولین آموزشی ایالات متحده اطمینان مییابند که شما توانایی لازم برای تجزیهوتحلیل اطلاعات را دارید و بورسیه، مسیرتان را هموارتر میکند.
بگذارید رکوراست بگوییم که یکی از شرایط و مدارک بسیار حیاتی برای اخذ کمک هزینه تحصیلی آمریکا، ارائۀ انگیزهنامهها، توصیهنامهها و رزومههای اصولی است؛ زیرا شناخت دانشگاه مقصد یا استاد مربوطه از ما، تنها محدود به همان سوابق و مدارک علمی ماست؛
اما برای دریافت این کمکهزینهها، بهخصوص اخذ فاندهای تحصیلی آمریکا، آنها نیاز دارند با شخصیت انسانی ما هم آشنایی پیدا کنند؛ زیرا در چنین موقعیتی است که میتوانند راحتتر راجعبه اعطای این کمکهزینهها تصمیم بگیرند.
حالا چنین اتفاقی چطور میسر میشود؟ از طریق همان مدارکی که بالاتر گفتیم. به این صورت که با ارائۀ یک انگیزهنامه دقیق یا یک CV اصولی، به تصمیمگیران نشان میدهیم که تا چد حد عزممان را برای رشد شخصی و پیشرفت علمی جمع کردهایم؛
اما در این بین، باید حواسمان باشد که اگر در نگارش این نامهها به مشکل بخوریم یا اسناد ذکرشده را آنطور که بایدوشاید آماده نکنیم، ممکن است هیچ شانسی برای دریافت بورسیه نداشته باشیم؛ پس شاید بهتر باشد در نگارش آنها، از افراد باتجربهتر کمک بگیریم؛
واقعیت این است که مدارک لازم برای دریافت بورسیه آمریکا، ممکن است شخصبهشخص فرق کند؛ چون مثلا یکی در زمینه تحقیقات علمی فعالیت کرده و دیگری، نمرات درسیاش درخشان است. خوب مشخصا این دو نفر نمیتوانند مدارک یکسانی ارائه کنند؛ چون هرکدام باید اسنادی بیاورند که نشاندهندۀ شایستگیشان است.
به همین خاطر، تنها در مشورت با متخصصان است که افراد متوجه میشوند با توجه به پروندهشان، دقیقا به چه مدارکی نیاز دارند و کدام مدارک غیرضروری است. با اینهمه، در ادامه به معرفی مدارکی میپردازیم که معمولا برای دریافت این کمکهزینهها لازم است. دقیقترش را میتوانید از کارشناسانمان بپرسید.
حقیقت این است که نحوه دریافت کمک هزینه های تحصیلی ایالات متحده، به همان دستهبندی ابتدای مقالهمان بستگی دارد؛ یعنی شیوۀ اخذ فاند با نحوه دریافت بورسیه تحصیلی آمریکا فرق دارد. چطور؟
1. به این صورت که برای دریافت فاند تحصیلی ایالات متحده، حتما باید با استاد مدنظرمان مکاتبه کنیم؛ زیرا او باید خیالش جمع شود که با حضور ما، باری از دوشش برداشته میشود. ضمنا فاندهای آمریکا غالبا یا بهشکل کمکهزینۀ ویژۀ دستیاران تحقیق هستند (Research Assistantship) یا کمکهزینۀ ویژۀ دستیاران تدریس (Teaching Assistantship).
حالا بورسیه چه؟
2. برای دریافت بورسیههای تحصیلی، اصلا نیازی به مکاتبه با استاد نیست. بلکه در صورت نیاز، باید با دانشگاه نامهنگاری کنیم. تازه در برخی موارد، اصلا نیازی هم به فرستادن پیام نیست؛ چون دانشگاه مقصد، بسته به شرایط موجود، این بورسیه را بهشکل خودکار برای فرد اعمال میکند؛
اما حالا اینکه بورسیهها چند نوعند، بسیار متفاوت است. بگذارید در بخش بعد، آن را بهشکل مفصل توضیح بدهیم؛ اما تا اینجا، همینقدر بدانید که این مکاتبات هم اصولوقواعد خاص خود را دارند؛ زیرا نامهنگاریهای رسمی، در هر گوشۀ دنیا پیرو ضوابط مشخصیاند.
حالا اگر مکاتبات خود را طبق این چهارچوبها پیش نبریم چه میشود؟ ممکن است اعتبار علمیمان زیر سوال برود و بر اثرش، شانسمان هم برای اخذ بورسیه کاهش پیدا کند؛ زیرا در بخش قبلی گفتیم که بخشی از فرایند اعطای بورسیه، به آشنایی تصمیمگیران با ما و شخصیتمان بازمیگردد.
خوب پس باید چه کرد؟ اگر نظر ما را بخواهید، پیشنهاد میکنیم برای این نامهنگاریها خودتان بهتنهایی اقدام نکنید. در عوض بهتر است از مشورت کارشناسان مهاجرتی استفاده کنید تا درصد اشتباهاتتان به حداقل برسد و شانستان حفظ شود. برای کسب اطلاعات بیشتر، میتونید سوالات خود را با کارشناسان ما در میان بگذارید. تلفن: 02148000957
بالاخره رسیدیم به جایی که باید انواع بورسیه تحصیلی آمریکا برای ایرانیان و سایر دانشجویان بینالمللی را نام ببریم؛ پس کنارمان باشید تا هرکدام را جداجدا معرفی کنیم.
همانطور که از اسم آن برمیآید، پایهواساس اعطای این نوع بورسیه، شایستگیهای دانشجوست؛ یعنی چه؟ یعنی افرادی این نوع بورسیه را دریافت میکنند که دستاوردهای تحصیلی مناسبی داشته باشند، ویژگیهای رفتاریشان پذیرفتهشده باشد، در رویدادهای علمی نقش داشته باشند و...
ضمنا بد نیست بدانید که رایجترین نوع بورسیه تحصیلی در ایالات متحده، همین بورسیههای شایستگی هستند که از دغدغههای تحصیل در آمریکا میکاهند.
دولت آمریکا، بورسیههای تحصیلی متنوعی طراحی کرده است که اکثر آنها، تنها مختص مردم همین سرزمین است. با این حال، دو بورسیۀ Fulbright Foreign و Hubert Humphrey اختصاصا برای دانشجویان بینالمللی طراحی شدهاند که هدف از آنها، تسهیل اقامت دانشجویان ارشد و متخصصان تا چندین ماه در ایالات متحده است.
گاهی اوقات، منشا تامین بورسیههای تحصیلی آمریکا، سازمانهای خصوصی یا سرمایهدارانی هستند که قصد دارند با سرمایهشان از چنین گروههایی حمایت کنند:
هدف از طراحی این بورسیه، پاسخ به نیاز مالی آندسته از دانشجویان است که برای ادامۀ تحصیل، به دریافت کمکهزینه نیاز دارند؛ البته این بورسیهها، غالیا برای اهالی خود آمریکاست؛ اما با این حال، برخی دانشگاهها و کالجها چنین بورسیهای را به دانشجیان بینالمللی هم اعطا میکنند.
این دسته از بورسیهها، مختص دانشجویانی است که در عین درسخواندن، وررزشکاران برجستهای هم محسوب میشوند؛ مثلا اگر شما بهصورت حرفهای بوکس، والیبال یا پینگپونگ بازی میکنید و سابقا در سطوح بینالمللی نیز رقابت کردهاید، میتوانید بورسیه ورزشی دانشگاههای آمریکا را اخذ کنید.
گفتنی است با دریافت این بورسیه، شما باید هم به تحصیل خود ادامه بدهید و هم فعالیتهای ورزشیتان را پی بگیرید.
بورسیه دانشکدهای یا دپارتمانی، مختص دانشجویانی است که در رشتههای خاص و کمطرفدارتر درس میخوانند. در حقیقت هدف از این بورسیه، جلب توجهات افراد به این رشتهها و توسعۀ علم در سطوح گوناگون است. گفتنی است دانشجویان برخی رشتههای خاص مهندسی و بازرگانی و هنر، شانس بیشتری برای دریافت این بورسیه دارند.
تعداد زیادی از دانشگاهها و کالجها در ایالات متحده، به اهالی برخی کشورهای بهخصوص، بورسیهای ارائه میدهند که به بورسیه کشوری یا مبتنی بر کشور شهرت دارد. لازمبهذکر است آندسته از دانشجویانی که زادۀ کشورهای درحالتوسعهاند، شانس بیشتری برای دریافت این نوع بورسیه دارند.
بسیار خوب! حالا که دیگر میدانیم بورسیه تحصیلی آمریکا دقیقا چیست، گرفتنش چه شرایطی دارد، کدام مدارک را میخواهد و به چند نوع تقسیم میشود، بد نیست فقط دوسه نمونه را هم بهعنوان بورس دانشگاه های آمریکا معرفی کنیم؛ زیرا همین مشت، بهخوبی نشانۀ خروار است!
دانشگاه استنفورد آمریکا، یکی از 3 دانشگاه برتر جهان، همواره در فکر آسایش دانشجویان و فراهمسازی بسترهای پیشرفت بوده است. به همین خاطر نیز این دانشگاه، برای دانشجویان خود در مقاطع تکمیلی، بورسیهای شایستگیمحور طراحی کرده تا هم شهریههای آنان را پوشش بدهد و هم از هزینههای زندگیشان بکاهد.
به این ترتیب دانشجویان استنفورد میتوانند بدون هیچ دغدغهای، تنها بر روی تحقیقات و مطالعات خود تمرکز کنند.
یکی از اهداف دانشگاه ییل، همواره جذب دانشجویانی بوده است که تواناییهای بالقوۀ درخشانی برای تاثیرگذاری داشتهاند. به همین خاطر، دانشگاه ییل بورسیهای را طراحی کرده که مبتنی بر شایستگیهای فردی است و در پی آن، تنها دانشجویان ممتاز میتوانند از این بورسیه استفاده کنند.
گفتنی است رکن اصلی اعطای این بورسیه، پیشرفتهای تحصیلی خارقالعادۀ دانشجویان است که نهتنها شهریۀ آنان را پوشش میدهد، بلکه برخی از هزینههای زندگی آنان را هم کاهش میدهد.
از آنجا که شعار دانشگاه هاروارد همواره دسترسی همگانی به آموزش بوده است، مسئولین این دانشگاه سالیان سال است بورسیهای نیازمحور را طراحی کردهاند که بر اساس آن، به برخی دانشجویان کمکهزینۀ تحصیلی داده میشود. گفتنی است به این ترتیب، هاروارد تضمین میکند که هیچکدام از دانشجویانش بهخاطر ضعف مالی، تحصیل را ترک نمیکنند.
علاوه بر این سه بورسیه، تعداد بیشماری بورسیه تحصیلی دیگری هم وجود دارد که در پایین، نام تعدادی از آنها آمده است:
از این حرف زدیم که برخلاف ظاهرش، تحصیل در آمریکا آنقدرها هم که میگویند، پرخرج نیست؛ زیرا فقط کافی است یکی از بیشمار بورسیه تحصیلی آمریکا را دریافت کنیم و بعد، با اخذ ویزای تحصیلی ایالات متحده، راهی دانشگاههای این سرزمین بشویم؛
ضمنا گفتیم که اخذ این کمکهزینه چه شرایطی دارد و کدام مدارک را باید برای دریافتش ارائه کنیم؛ مثلا دربارۀ شرط معدل یا شرط مدرک زبان برای بورسیه آمریکا بهشکل مفصل توضیح دادیم و در نهایت، تکبهتک انواع بورسیه های تحصیلی آمریکا را بهشکل جداگانه معرفی کردیم؛
بنابراین تا آنجا که از دستمان برمیآمد، موضوع بورسیه تحصیلی آمریکا را شرحوبسط دادیم و از ریزجزئیاتش گفتیم. از اینجا بهبعد، دیگر نوبت شماست! اگر سوالی داشتید، هم میتوانید آن را در بخش دیدگاهها مطرح کنید و هم از طریق شمارهتماس 02148000957، آن را با کارشناسان ما در میان بگذارید. همیشه، پاسخگویتان هستیم.