کشور آمریکا یکی از محبوبترین کشورها برای افرادی که قصد مهاجرت به خارج از ایران دارند به شمار میرود. این کشور با داشتن بستری فوقالعاده در زمینه تحصیلات از مقاطع دبستان تا دانشگاهی میتواند برای کسانی که قصد شروع یا ادامه تحصیل در این کشور را دارند مقصد مناسبی باشد. همچنین آمریکا به داشتن مدارس عالیرتبه در جهان معروف است و گذراندن مقاطع تحصیلی در این کشور میتواند دانش و توانمندی فرزندان شما را در زمینه آموزشی به درجات بالا برساند. خوشبختانه شرایط تحصیل دانش آموزی در آمریکا از دبستان تا پیش دانشگاهی بسیار مناسب است.
کشور آمریکا مملو از مدارس و موسسههای تحصیلی متفاوت است که انتخاب در بین آنها نیاز به نگاهی دقیق و اطلاعات کامل دارد که در این مقاله در مورد آن به طور جامع توضیح خواهیم داد. قطعا موفقیت فرزندتان در مهاجرت تحصیلی در سنین پایین برای مثال مقطع دبیرستان، به کیفیت آموزشی مدرسه، محلهای که مدرسه در آن قرار دارد، اساتید و دیگر موارد بستگی دارد.
شرکت حامی مهاجر دارای مجوز رسمی اعزام دانشجو به آمریکا یا کانادا است و ارائه دهنده خدماتی همچون تور سفارت آمریکا در ابوظبی است که شما عزیزان بهراحتی بتوانید ویزای خود را کشور همسایه دریافت کنید. در صورت نیاز به خدمات حامی مهاجر میتوانید از طریق شماره 02148000957 با کارشناسان حامی مهاجر تماس بگیرید.
اولین نکته دارای اهمیت در خصوص اعزام دانش آموز به آمریکا دانش و شناخت کامل از سیستم آموزشی کشور آمریکا است، چرا که داشتن اطلاعات کامل در زمینه سیستم آموزشی و دورههای تحصیلی در کشور مقصد، میتواند در انجام مهاجرتی بدون نگرانی و با آرامش به ما کمک کند. همچنین این موضوع به ما کمک میکند که در انتخاب یک بستر تحصیلی مناسب برای فرزندانمان موفق عمل کنیم.
برای انتخاب بستر مناسب آموزشی برای فرزندتان از میان هزاران مدرسه و موسسه تحصیلی این کشور نیاز به اطلاعات کامل و جامع دارید، چرا که در بین آنها مدارسی با کیفیت آموزشی نامطلوب نیز وجود دارد که میتواند آینده فرزندان شما را تحت تاثیر قرار دهد در نتیجه به این موضوع دقت بفرمایید که برای اطمینان از انتخاب یک مدرسه مناسب برای فرزندانتان میتوانید بر روی کمک مشاورین مجرب موسسه حامی مهاجر حساب کنید.
مقاطع تحصیل دانش آموزی در آمریکا به دو دسته اصلی تقسیم میشوند، مقاطع کلی تحصیلی این کشور ابتدایی و متوسطه هستند. منظور از دوره ابتدایی در آمریکا همان مقاطع دبستان و راهنمایی است، در ضمن گفتنی است مقطع متوسطه در آمریکا همانند دوره دبیرستان در ایران است.
البته مدت زمان تحصیل در هر کدام از این دورهها با ایران کاملا متفاوت است. تحصیل دانش آموزی در آمریکا در دورههای دبستان و راهنمایی که اصطلاحا به آن Elementary میگویند جمعا در آمریکا 6 سال زمان میبرد اما دوره دبیرستان که اصطلاحا Secondary Education نامیده میشود به تنهایی 6 سال زمان خواهد برد و به طور کلی دوران تحصیل از ابتدا تا زمان ورود به مقطع دانشگاه 12 سال به طول میانجامد.
مدارس برای تحصیل دانش آموزی در آمریکا از لحاظ تامین بودجه، به طور کلی به دو نوع دولتی و خصوصی تقسیم میشوند که در ادامه توضیح خواهیم داد. همانطور که گفته شد تفاوت اصلی میان این دو نوع مدارس در کشور آمریکا، نحوه تامین بودجه آنها است. در مدارس خصوصی بودجه اصلی مدرسه به کمک شهریههای دریافتی در ابتدای سال تحصیلی تامین میشود در صورتی که قسمت اعظم بودجه مدارس دولتی در آمریکا توسط مالیات دریافتی از مردم آن ایالت و محله تامین میگردد، در نتیجه مخارج تحصیل در مدارس دولتی آمریکا به مراتب کمتر از مدارس خصوصی است اما توجه بفرمایید که مدارس خصوصی از کیفیت تحصیل و امکانات بیشتری برخوردارند.
قبل از ورود به بحث اصلی یعنی نحوه اخذ ویزای دانش آموزی آمریکا همانطور که پیشتر به شما در این مورد توضیح دادیم مدارس آمریکا در دو دوره اصلی ابتدایی و متوسطه فعالیت میکنند که نحوه درخواست و پذیرش در این دو با هم متفاوت است. تفاوت اصلی میان دریافت پذیرش از این دو نوع مدارس در آمریکا به این صورت است که دانش آموزانی که با ویزای F1 قصد تحصیل در مدارس دولتی آمریکا را دارند تنها امکان تحصیل از پایه نهم تا دوازدهم را خواهند داشت و به عبارتی دیگر امکان تحصیل در پایههای اول تا هشتم برای متقاضیان پذیرش در مدارس دولتی از طریق ویزای F1 وجود ندارد اما به هیچ عنوان جای نگرانی نیست چرا که برای متقاضیان اخذ ویزای دانش آموزی آمریکا برای تحصیل در پایههای اول تا نهم نیز راه حلی وجود دارد.
خبر خوب این است که در مورد مدارس خصوصی دانش آموزانی که با ویزای F1 قصد تحصیل در این مدارس را داشته باشند میتوانند در تمامی پایهها از جمله اول تا دوازدهم به تحصیل مشغول شوند. توجه داشته باشید که مدت زمان مجوز برای تحصیل دانش آموزان بینالمللی در مدارس دولتی تنها 12 ماه است . نکته مهم در مورد اخذ ویزای دانش آموزی آمریکا این است که متقاضیان تحصیل دانشآموزی در آمریکا تنها امکان تحصیل در مدارسی را دارند که مورد تایید SEVP باشند. به طور کلی امکان تحصیل دانشآموزان بین المللی در مدارس مورد تایید SEVP فقط در حالتهای زیر وجود دارد:
اولین گام در خصوص تحصیل دانش آموزی در آمریکا تصمیم برای انتخاب مدرسه مناسب و مورد تایید SEVP است که پیشتر در مورد آن به طور کامل توضیح دادیم. اما قدم بعدی در این مورد تکمیل و ثبت فرم I-20 برای پذیرش در مدرسه مورد نظر است. این فرم بعد از درخواست پذیرش در مدرسه مورد نظر توسط DSO که مسئول واسطه بین مدرسه و اتباع خارجی به حساب میآید برای شما ارسال خواهد شد. همچنین مسئول DSO وظیفه راهنمایی شما در خصوص قوانین کلی مدارس را نیز دارد.
حتما به این نکته توجه بفرمایید که والدین دانشآموزانی که در مدارس K-12 قصد تحصیل دارند نمیتوانند به وسیله ویزای K-2 یا M-2 به صورت مجزا وارد کشور آمریکا شوند. در نتیجه والدین میبایست قبل از مهاجرت دانشآموز به آمریکا مراحل مقدماتی کار را با دریافت کمک و مشاوره صحیح به انجام برسانند تا در پروسه تحصیل دانش آموزی در آمریکا مشکلی ایجاد نشود.
قبل از ورود به بحث قوانین دبیرستان های امریکا و شرح کامل و گام به گام مراحل دریافت پذیرش تحصیل در مدارس آمریکا، والدین متقاضیان تحصیل دانشآموزی در آمریکا باید در خصوص اقدامات قبل از سفر دانش آموزان به آمریکا حتما به نکات زیر توجه نمایند:
برای دانشآموزانی که قصد تحصیل در آمریکا را دارند، حضور یک قیم قانونی الزامی است. از آنجا که دانشآموزان به سن قانونی نرسیدهاند و امکان حضور دائم پدر و مادر در آمریکا در دوران تحصیل آنها مهیا نیست، در نتیجه داشتن یک قیم قانونی برای پیگیری موارد قانونی و تحصیلی دانشآموز و حضور در مدرسه در صورت نیاز، بسیار مهم و حیاتی است. دانشآموزان امکان زندگی با قیم قانونی خود و همچنین زندگی در خوابگاه مدارس شبانهروزی را خواهند داشت که در ادامه در این خصوص توضیح خواهیم داد. قیم قانونی دانشآموز بینالمللی در آمریکا به طور کلی میبایست دارای شرایط زیر باشد:
همانطور که گفته شد والدین اقدام به انتخاب مدرسه مورد تایید SEVP کرده و پس از درخواست پذیرش فرم I-20 از طرف مدرسه برای آنها ارسال خواهد شد. پس از دریافت فرم I-20، والدین میبایست اقدام به پرداخت سویس فی یا هزینه فرم SEVIS I-901 نمایند. لازم به ذکر است که هزینه سویس فی باید حتما قبل از اعزام دانش آموز به آمریکا پرداخت شود و این مورد از الزامات صدور ویزای تحصیلی است.
بعد از انجام این اقدامات والدین میتوانند اقدام به دریافت وقت سفارت برای ویزای تحصیلی F1 کنند. از آنجا که روابط دیپلماتیک میان ایران و آمریکا در جریان نیست، سفارت آمریکا در ایران فعالیت ندارد، برای مصاحبه حضوری میبایست وقت ویزای خود را از یکی از سفارتهای آمریکا در کشورهای همسایه دریافت کنید.
لطفا توجه بفرمایید که تاخیر در دریافت وقت سفارت و اشتباه در هرکدام از مراحل اخذ ویزا میتواند به رد شدن ویزای فرزندتان منجر شده و آینده دانشآموز را تحت تاثیر قرار دهد. برای اطمینان از دریافت صحیح وقت سفارت و انجام درست تمامی مراحل، میتوانید با مشاورین موسسه حامی مهاجر در تماس باشید تا شما را در تمامی مراحل اخذ ویزای آمریکا یاری نمایند.
در فرم I-20 ارسالی از طریق مدرسه، زمان و تاریخ شروع تحصیل دانشآموز مشخص شده است و معمولا قوانین دبیرستان های امریکا نیز به طور کلی در این فرم نوشته شده است. والدین میتوانند تا 30 روز قبل از شروع سال تحصیلی وارد خاک آمریکا شوند. پس از ورود به آمریکا والدین میبایست ملاقاتی با افسر گمرک و گشت مرزی یا اصطلاحا مامور CBP داشته باشند تا مدارک و اقدامات پذیرش دانشآموز مورد بررسی و تایید قرار بگیرد. مدارک لازم برای ارائه به مامور CBP به شرح زیر است:
در ادامه در صورت تایید شدن مدارک شما توسط مامور CBP، مهر تایید در پاسپورت شما خواهد خورد و فرم I-94 صادر میگردد که در ادامه در خصوص محتویات آن به شما توضیح خواهیم داد. درصورتی که افسر مهاجرتی به شما گفت که تا چند روز آینده ویزایتان صادر میشود، میتوانید از خدمات پیکاپ ویزای آمریکا حامی مهاجر استفاده کنید تا از هزینههای اقامتتان در کشور همسایه کم شود.
اما در صورتی که نتوانید مدارک مورد نظر را به موقع به مامور مربوطه برسانید، یا نقص و کمبودی در مدارک شما وجود داشته باشد و به طور کلی مامور CBP صلاحیت مدارک شما را تایید نکند، فرم I-515A برای شما صادر خواهد شد و اصطلاحا پرونده شما ریفیوز میشود، یعنی از نظر مامور مربوطه صلاحیت شما مورد تایید نیست، اما اصلا جای نگرانی نیست و در خصوص رفع این مورد به شما توضیح خواهیم داد.
موارد موجود در این فرم که از مامور CBP دریافت خواهید کرد به صورت زیر است:
قبل از ورود به بحث وضعیت مدارس امریکا توجه داشته باشید که دریافت ویزای F1 برای تحصیل دانشآموز در آمریکا به این معناست که متقاضی برای گذراندن دوره تحصیلی خود به کشور آمریکا مهاجرت کرده است، در نتیجه دانشآموز نمیتواند خارج از چارچوب و قوانین ویزای خود عمل کند و باید گذراندن دوره تحصیل و واحدهای درسی خود را در راس کار قرار دهد. وضعیت مدارس امریکا بسیار مناسب بوده و برای گذراندن دوره تحصیلی دانشآموز، مدرسه واحدهای مورد نظر در دوره تحصیلی را برای او مشخص میکند. در قوانین SEVP حداقل ساعت در هفته برای دوره تحصیل مشخص شده است که در دوره تحصیل و آموزش، دانشآموز نباید کمتر از حداقل ساعت مشخص شده در کلاسها حضور داشته باشد. همچنین برای اطلاع از حداقل ساعت حضور دانشآموز در هفته میتوانید از مسئول DSO نیز مشورت بگیرید. مسئول DSO میتواند در خصوص هر سوالی در مورد وضعیت مدارس امریکا نیز به شما پاسخ دهد.آم موزآموز
کشور آمریکا از لحاظ تعداد مراکز آموزشی و تحصیلی بسیار غنی است. برای تحصیل دانش آموزی در آمریکا تعداد بسیار زیادی از مدارس پذیرای دانشآموزان بینالمللی هستند اما انتخاب یک مدرسه عالی رتبه با کیفیت آموزشی بالا و همچنین امکانات مناسب کار ساده ای نیست.
در لیست زیر تعدادی از بهترین مدارس آمریکا برای تحصیل دانش آموز آمده است:
قبل از توضیح در مورد پایان سال تحصیلی در امریکا، همانطور که پیشتر به آن اشاره شد مدرسه واحدهای مورد نیاز در سال تحصیلی را برای دانشآموز مشخص خواهد کرد. شروع سال تحصیلی در آمریکا بسته به مدرسه ثبتنامی در اوایل پاییز خواهد بود و تا اواخر بهار ادامه خواهد داشت. در یک سال تحصیلی دانشآموزان در دو ترم میبایست واحدهای مشخص شده توسط مدرسه را بگذرانند و در امتحانات آخر هر ترم موفق به دریافت نمره قبولی شوند. پایان سال تحصیلی در امریکا در واقع بعد از اتمام امتحانات ترم دوم در هر سال است. در طول سال تحصیلی دانشآموزان دو دوره تعطیلی خواهند داشت که یکی مربوط به تعطیلات کریسمس میشود و دیگری تعطیلات بهاری یا Spring Break است که مدت آن یک هفته است. دانشآموزان بعد از پایان سال تحصیلی در امریکا وارد تعطیلات تابستان میشوند و تا شروع سال تحصیلی بعدی تعطیل خواهند بود.
قوانین پوشش در مدارس امریکا شامل دستورالعملهایی برای نحوه پوشش دانشاموزان است. در این قوانین آمده است که دانشآموزان هر مدرسه امکان چه پوششهایی را داشته و چه پوششهایی قابل قبول نیستند. در برخی مدارس که دارای لباس فرم مشخص هستند پوشیدن لباس فرم مدرسه اجباری است و دانشآموزان در فضای مدرسه و کلاسها موظف به پوشیدن لباس فرم هستند. در باقی موارد که لباس فرم مشخصی در نظر گرفته نشده است قوانین پوشش در مدارس امریکا تقریباً یکسان است. دانشآموزان در فضای مدرسه میبایست مرتب و آراسته باشند و همچنین لباس دانشآموز باید به خوبی بدن او را بپوشاند و مناسب فضای آموزشی باشد. توجه شما را به توضیح کلی در مورد قوانین پوشش برای تحصیل دانش آموزی در آمریکا جلب میکنیم:
مزایا و امکانات مدارس شبانهروزی آمریکا بسیار زیاد است و دانشآموزان میتوانند در رفاه کامل در این مدارس به تحصیل و زندگی بپردازند.
از مزایای تحصیل در مدارس شبانه روزی امریکا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
دانشآموزان ممتاز با مدارک تحصیلی مناسب میتوانند برای دریافت بورسیه تحصیلی زیر 18 سال رایگان در آمریکا اقدام نمایند. مدارس آمریکا امکان ارائه بورسیه برای دانشآموزان ممتاز مقطع دبیرستان را دارند و هر ساله تعداد زیادی دانشآموز با داشتن شرایط بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع دبیرستان به این کشور مهاجرت میکنند.
بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع دبیرستان شامل تمامی هزینهها نمیشوند و دانشآموزان بسته به شرایط مدارک تحصیلی خود در صورت تایید بورسیه تحصیلی در مقطع دبیرستان آمریکا در مدرسه موردنظر، امکان دریافت تخفیف بین 10 تا 50 درصد از شهریه سالانه تحصیلی خود را خواهند داشت. شرایط دریافت بورسیه تحصیلی رایگان در دبیرستان آمریکا به صورت زیر است:
توجه داشته باشید که برای دریافت بورسیه از مدارس عالیرتبه آمریکا نیاز به انجام درست اقدامات لازم و مهیا کردن مدارک مناسب است و در غیر این صورت با درخواست بورسیه متقاضی موافقت نخواهد شد.
سخن پایانی
بدیهی است که کشور آمریکا یکی از بهترین مقاصد برای مهاجرت دانش آموزی به آمریکا است. آیندهای که در آمریکا در انتظار فرزندان شماست، روشنتر از هر آن چیزیست که در فکرتان بگنجد. تحصیل در دبیرستان های آمریکا باتوجه به امکانات فوق پیشرفته در حین تحصیل و آمادهسازی دانشآموزان برای ورود به دانشگاه، آینده شغلی آنها را نیز تضمین میکند. همانطور که در مقاله توضیح داده شد، با دریافت بورسیه دبیرستان آمریکا، درصدی از هزینهها کاهش یافته و برایتان راحتتر خواهد شد.
با توجه به توضیحات داده شده در مقاله، دریافت ویزای دانش آموزی آمریکا دارای حساسیت است و باید پرونده شما بدون کوچکترین مشکلی به دست افسر مهاجرتی برسد تا شانس ویزای شما پیس از مصاحبه در سفارت، بالا باشد. بنابراین پیشنهاد میشود همین حالا با شماره 02148000957 تماس گرفته و روند مهاجرت و تحصیل در مدارس آمریکا را با کارشناسان حامی مهاجر پیش ببرید. همچنین لازم است بدانید شما میتوانید برای کشورهای دیگر مانند دریافت ویزای تحصیلی کانادا نیز از مقطع دبستان تا دانشگاه با حامی مهاجر اقدام کنید.
در ادامه برخی سوالات پرتکرار پاسخ داده میشود، در صورتی که سوال دیگری در ذهنتان است، آن را در قسمت دیدگاهها برایمان بنویسید یا با شماره بالا تماس بگیرید و راهنمایی لازم را از کارشناسان حامی مهاجر دریافت کنید.
برای تحصیل دانشآموزی در آمریکا دریافت ویزای تحصیلی F1 الزامی است که در مقاله به طور مفصل در مورد آن توضیح دادیم.
همانطور که در مقاله توضیح داده شد، ابتدا میبایست در بین مدارس مورد تایید SEVP مدرسه مناسب دانشآموز انتخاب کرده و درخواست پذیرش به همراه مدارک را برای مدرسه مورد نظر ارسال کرد. سپس مدرسه در صورت تایید، فرم I-20 را برای شما ارسال خواهد کرد. مابقی مراحل دریافت پذیرش و ویزای دانشآموزی به طور جامع در مقاله موجود است
مقاطع تحصیلی آمریکا به دو دسته دوره ابتدایی در آمریکا و متوسطه تقسیم میشود. از پایه اول تا ششم مربوط به مقطع ابتدایی و از پایه هفتم تا دوازدهم مربوط به دوره متوسطه خواهد شد. دانشآموزان بینالمللی امکان تحصیل در تمامی پایههای اول تا دوازدهم در مدارس خصوصی و تحصیل در پایههای نهم تا دوازدم در مدارس دولتی آمریکا را خواهند داشت که توضیحات کامل آن در مقاله موجود است.
هزینه تحصیل در مدارس آمریکا بسته به نوع مدرسه (دولتی یا خصوصی)، محل آن و همچنین شبانهروزی بودن یا نبودن آن متفاوت است و مبلغی ما بین 22,000 تا 80,000 دلار خواهد بود.
بله دانشآموزان ممتاز در مقطع دبیرستان، با ارائه مدارک تحصیلی خود در هنگام دریافت پذیرش امکان دریافت بورسیه از مدارس آمریکا را خواهند داشت که بورسیه تحصیلی دانشآموزی بسته به صلاحدید مدرسه مورد نظر بین 10 تا 50 درصد مخارج تحصیل را پوشش خواهد داد. شرایط دریافت بورسیه تحصیلی دانشآموزی نیز به طور کامل در مقاله نوشته شده است.