هرآنچه لازم است درباره مهاجرت بدانید

اینجا حامی مهاجر است؛ مرجع مقاله درباره مهاجرت

مهاجرت و روش های آن برای ایرانیان

مهاجرت یعنی چه؟ این فرایند چه دلایل، سختی‌ها و شیرینی‌هایی دارد؟ چند راه برای مهاجرت پیش‌پایمان است؟ اصلا صبر کنید ببینم! برای مهاجرت باید چه کار کرد؟ هزینه‌هایش چقدر است؟

در این مطلب از سری مقالات موسسه حامی مهاجر، قصد داریم قدم در راه اعجاب‌انگیز مهاجرت بگذاریم و دربارۀ تمام این موضوعات صحبت کنیم. پس همراهمان باشید تا شانه‌به‌شانۀ هم، پستی‌بلندی‌های مسیر انواع مهاجرت را کشف کنیم.

معنی مهاجرت

اگر سری به لغت‌نامه‌ها بزنیم، می‌بینیم که نوشته‌اند مهاجرت یعنی کوچ، عزیمت، جابه‌جایی و مواردی مانند آن. درست هم است! در یک نگاه کلی، مهاجرت یعنی از نقطه‌ای به نقطۀ دیگر رفتن. اما بحث اساسی اینجاست: فاصلۀ این دو نقطه چقدر است؟!

شاید اگر با عینک ذره‌بینی به ماجرا نگاه کنیم، فارغ از مسافت‌ها، بسیاری از «جابه‌جایی»ها نوعی مهاجرت به‌حساب بیایند؛ مثلا با این دید، کوچ‌کردن از یک ناحیۀ شهر به ناحیۀ دیگرش، مهاجرت محسوب می‌شود. یا در مقیاس بزرگ‌تر، ترک خانه و شروع زندگی در شهر یا روستایی دیگر، نوعی مهاجرت است.

اما بیایید روراست باشیم! منظور ما از مهاجرت، دقیقا همین است؟! یعنی وقتی در یک جمع دوستانه نشسته‌ایم و حرف مهاجرت به‌میان می‌آید، منظورمان زندگی در منطقه‌ایست که تنها چند کیلومتر یا چندده کیلومتر آن‌طرف‌تر قرار دارد؟! اصلا مهاجرت چیست؟

مهاجرت چیست؟

اگر در خیابان راه برویم و این سوال را به‌صورت تصادفی از چند نفر بپرسیم، احتمالا همۀ آن‌ها خواهند گفت «مهاجرت، یعنی ترک زادگاه خود و آغاز زندگی در سرزمینی دیگر». حالا این «ترک‌کردن»، می‌تواند دلایل متنوعی داشته باشد؛ اما واقعیت این است که اصل‌ماجرا تغییر نمی‌کند.

مهاجرت یعنی چی

یعنی همین‌که شما از مرزهای آبی، خاکی و هوایی کشور خود خارج شوید و با رویای «شروعی تازه»، قدم بر خاک سرزمینی دیگر بگذارید، مهاجرت کرده‌اید؛ پس دیگر فرقی ندارد که هدفتان از این تغییر چه بوده است. در هر صورت، «شما یک مهاجر هستید».

تازه گذشته از این، همۀ ما از کودکی با مفهوم مهاجرت آشنا شده‌ایم! می‌دانید کِی؟ زمانی که برایمان قصۀ کوچ‌کردن پرنده‌ها را تعریف کردند! از همان موقع بود که دانستیم هرگاه وقتش برسد، پرندگان دسته‌دسته آشیانۀ خود را ترک خواهند کرد و به‌امید درآغوش‌کشیدن روزهای خوش، پروازکنان راهی خانه‌وکاشانۀ جدیدی می‌شوند.

پس پاسخ این سوال واضح است:

مهاجرت چیست؟ پرواز از آشیانه، به‌امید ساختن تجربه‌ای بهتر، در کاشانه‌ای نو!

اصلا چرا مهاجرت؟!

تا حالا به این سوال فکر کرده‌اید؟ به‌نظرتان چرا باید مهاجرت کرد؟

اگر پاسختان این است که «به‌خاطر شرایط»، پیشنهاد می‌کنیم جزئیات بیشتری را در نظر بگیرید! چون مهاجرت، این فرایند پُر از پستی‌وبلندی، تنها «همان» شرایط مدنظر شما را تغییر نخواهد داد؛ بلکه جهانتان را زیرورو خواهد کرد!

البته منظورمان این نیست که دنیا را بر سرتان آوار خواهد کرد، نه! اتفاقا برعکس! دستتان را خواهد گرفت و جهان تازه‌ای را به شما نشان خواهد داد. جهانی که به‌طرز شگفت‌انگیزی، با هرآنچه تجربه کرده‌اید متفاوت است. جهانی که شما را با خودتان روبه‌رو می‌کند و «تو را به تو» می‌شناساند! همان‌طور که آندره ژید، نویسنده فقید فرانسوی می‌گفت «در ماجراجویی‌هاست که مردم خودشان را می‌شناسند».

اهمیت مهاجرت

پس شاید بهترین پاسخ به سوال «چرا مهاجرت» این است که مهاجرت شما را به خودشناسی می‌رساند، دنیایتان را بزرگ می‌کند، به سمت پیشرفت سوقتان می‌دهد، افق دیدتان را وسعت می‌بخشد و رویاهایتان را دست‌یافتنی‌تر می‌کند.

چند نوع مهاجرت داریم؟

به‌قول آن دیالوگ معروف، «راه های مهاجرت به تعداد آدم‌ها» که نه! اما متناسب با شرایط آدم‌هاست؛ یعنی فرقی ندارد دلیلتان برای مهاجرت چیست یا چه روزگاری را پشت‌سر می‌گذارید. مهم نیست دانشجویید یا دانش‌آموز، کار می‌کنید یا بازنشسته شده‌اید، وضعیت تاهلتان به چه صورت است و...

همین‌که تصمیم به مهاجرت بگیرید، انواع مهاجرت را پیش‌پای خود خواهید دید! البته این راه‌ها کاملا به جزئیات زندگی‌تان بستگی دارد؛ مثلا برای شما و دوستتان که در ظاهر شرایط یکسانی دارید، نمی‌شود نسخۀ مشابهی پیچید! بلکه در این حالت، شرایط مهاجرت هرکدامتان باید جداجدا بررسی شود.

تازه در نهایت ممکن است به‌جای یک راه، چند مسیر مهاجرتی متفاوت به شما پیشنهاد شود. این دیگر به وضعیت پرونده و نظر کارشناسان بستگی دارد. البته اگر می‌خواهید مناسب‌ترین روش مهاجرتی را برای خودتان پیدا کنید، یک راه ساده‌تر هم سراغ داریم؛

اینکه به فرم ارزیابی مهاجرت حامی مهاجر سری بزنید و با واردکردن اطلاعات خواسته‌شده، بررسی وضعیت پرونده‌تان را به همکاران ما بسپارید. برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید با شمارۀ 02148000957 هم تماس بگیرید.

در ادامه، راجع‌به راه های مهاجرت بیشتر صحبت می‌کنیم.

راه های مهاجرت

بگذارید اول این روش‌ها را به‌صورت سرفصل‌وار معرفی کنیم و سپس، یکی‌یکی توضیحشان بدهیم.

پس این شما و این، تعدادی از مهم‌ترین روش های مهاجرت:

  • لاتاری آمریکا
  • کاری
  • تحصیلی (با مدرک زبان و بدون آن)
  • از طریق سرمایه‌گذاری (خرید خانه، ثبت شرکت و...)
  • از طریق خانواده
  • از طریق ازدواج
  • از طریق تولد

لاتاری آمریکا

می‌گوییم لاتاری «آمریکا»، چون این روش مهاجرتی فقط‌وفقط مختص ایالات متحده است. سازوکارش هم به این صورت است که شما با ثبت نام در لاتاری، کدی را دریافت می‌کنید که به‌منزله کد شانس شماست و کانفرمیشن نامبر نام دارد.

خوب این کد چه کاربردی دارد؟ اینکه وقتی 6 ماه از زمان ثبت‌نام گذشت و موعد قرعه‌کشی لاتاری آمریکا فرا رسید، شما به‌وسیله همین کانفرمیشن نامبر می‌توانید سرنوشت قرعه‌تان را مشاهده کنید. حالا اگر برنده نشده بودید فدای سرتان! دنیا که به آخر نرسیده! سال‌های بعد هم می‌توانید در این برنامه شرکت کنید.

اما اگر برنده شده بودید، خوش به حالتان! زیرا لاتاری، سریع‌ترین و بی‌دردسرترین شیوۀ مهاجرت به ایالات متحده است. تنها کافی‌ست نکات مهم مقالۀ راهنمای برندگان لاتاری را مطالعه کرده و آمادۀ سفر به آمریکا شوید. راستی! اگر سوالی هم بود، از این طریق پاسخگوی شماییم: 02148000957.

مزایای لاتاری و تاثیر آن در مهاجرت

مهاجرت کاری

وقتی از دلایل مهاجرت حرف می‌زدیم، گفتیم خیلی‌ها را «میل به پیشرفت»ـشان وادار به مهاجرت می‌کند. مهاجرت کاری هم چنین وضعیتی دارد؛ یعنی متخصصان و کارشناسان زیادی، برای تحقق رویاهایشان و پیشرفت در عرصه‌های کاری و اقتصادی و حرفه‌ای، سرزمینشان را ترک و در کشور دیگری آغازبه‌کار می‌کنند.

حالا برای این نوع از انواع مهاجرت، هم می‌توانیم از شیوه‌هایی مثل دریافت معرفی‌نامه از شرکت مقصد یا برنامه‌هایی مانند برنامه‌های استانی کانادا استفاده کنیم، هم می‌توایم با اخذ ویزای جست‌وجوی کار کشورهای مختلف، مانند ویزای جاب سیکر پرتغال، حضورا به‌دنبال یافتن شغل مناسب رفت.

مهاجرت تحصیلی

اگر بگوییم پرتکرارترین روش مهاجرتی ایرانیان، مهاجرت تحصیلی‌ست، اغراق نکرده‌ایم! حالا دلایلش هم متفاوت است؛ عده‌ای از کودکی رویای تحصیل در دانشگاه‌های اسم‌ورسم‌دار دنیا را داشته‌اند و عده‌ای دیگر، تحصیل در آن‌سوی مرزها را به‌چشم پلی می‌بینند که می‌تواند فاصلۀ آن‌ها و اهدافشان را کم کند.

تازه در این راه، حتی «آقا ما انگلیسی بلد نیستیم» هم مانعی جدی محسوب نمی‌شود! مثلا برای تحصیل در آمریکا بدون مدرک زبان، نیازی به آیلتس و تافل و دولینگو نیست که! فقط کافی‌ست دیپلم داشته باشید تا بتوانید پذیرش موردنظر و ویزای آمریکای خود را به‌دست بیاورید! چگونه؟ در مقاله‌اش توضیح داده‌ایم. آن را بخوانید.

ضمنا یک موضوع دیگر را هم در پرانتز بگوییم. اینکه در این شیوه مهاجرت به آمریکا (تحصیل بدون مدرک زبان)، همسر و فرزندان مجرد زیر بیست‌ویک‌سالتان هم می‌توانند شما را همراهی کنند. پس جمع خانواده، حسابی جمع خواهد بود!

اما گذشته از این، برای تحصیل با مدرک زبان انگلیسی یا دیگر زبان‌ها، می‌توانید چنین گزینه‌هایی را هم مدنظر قرار بدهید:

مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری

«سرمایه‌گذاری» یکی از آن واژه‌های قلبمه‌سلمبه‌ایست که تا دلتان بخواهد معنا و مفهوم دارد! مثلا برای یکی، سرمایه‌گذاری یعنی خریدوفروش دلار و برای دیگری، یعنی فعالیت در زمینه بورس و ارزهای دیجیتال. اما برای ما چی؟

به‌صورت کلی، وقتی بحث مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری به‌میان می‌آید، منظورمان مواردی مانند ثبت شرکت در خارج یا خرید ملک است. چرا؟ چون در چنین موقعیت‌هایی است که شما سهم مهمی در اقتصاد کشور مقصد ایفا می‌کنید؛ وگرنه در موارد جزئی‌تر، تاثیر چندانی بر بازار مالی آن کشور ندارید.

دربارۀ ثبت شرکت در خارج هم، همین بس که بدانید مثلا با ثبت شرکت در دبی یا ثبت شرکت در عمان (البته در مناطق آزادش)، از پرداخت هرگونه مالیات معاف خواهید شد! یعنی نه‌تنها راهی یک کشور دیگر می‌شوید، در آنجا به‌عنوان یک کارآفرین موردتحسین قرار می‌گیرید و به واحد پولی آن‌ها درآمد کسب می‌کنید، که ریالی هم بابت مالیات نمی‌پردازید. هرچه هست، برای خودتان!

البته قضیۀ ثبت شرکت در ترکیه جالب‌تر است! این‌طوری که شما حتی برای راه‌انداختن یک سوپرمارکت یا آرایشگاه هم که شده، باید شرکتی ثبت کنید! فکرش را بکنید؛ در آرایشگاه یا فروشگاه خود مشغول به کارید، در حالی که گواهی ثبت شرکتتان هم بر روی دیوار آویزان شده. همین‌قدر اصولی و مطمئن!

اما دربارۀ مهاجرت از طریق خرید خانه، راستش را که بخواهید، ما تنها ترکیه را پیشنهاد می‌کنیم. اما همین‌طوری نه! برایش دلیل داریم. آن هم اینکه اولا خرید خانه در ترکیه بسیار راحت‌تر از خرید ملک در دیگر کشورهاست. پس تا زمانی که می‌شود بی‌جنگِ اعصاب خانه‌ای را در ترکیه خرید، چرا خودمان را اذیت کنیم؟!

ثانیا، مگر شما دلتان نمی‌خواهد به‌عنوان یک مهاجر، پاسپورت کشور مقصدتان را بگیرید و از امکانات شهروندی‌اش به‌صورت تمام‌وکمال بهره‌مند شوید؟ خوب خرید ملک در ترکیه هم برای همین است دیگر! اگر خانه‌ای را طبق شرایط دولت ترکیه خریداری کنید، اخذ شهروندی ترکیه در مشت‌تان خواهد بود! کدام شرایط؟ به مقاله چگونه در ترکیه خانه بخریم سری بزنید تا بدانید از چه حرف می‌زنیم.

مهاجرت از طریق ازدواج، تولد و خانواده

راه های مهاجرت

اشتباه نکنید! مهاجرت از طریق ازدواج و تولد و خانواده، سه مقولۀ جدا از یکدیگر هستند؛ اما به‌خاطر شباهت‌های ساختاری، ما آن‌ها در یک بخش توضیح می‌دهیم.

خوب مهاجرت از طریق ازدواج که واضح است. شما به‌واسطۀ پیوند زناشویی با شخصی که تابعیت یا اقامت یک کشور دیگر را دارد، می‌توانید راهی آن سرزمین شوید. البته قبل از مهاجرت، حتما قوانین کشور مقصد را مطالعه کنید؛ چون این موارد سرزمین‌به‌سرزمین فرق می‌کند؛ مثلا دربارۀ آمریکا، پیشنهاد می‌کنیم مقالۀ ویزای نامزدی ایالات متحده را حتما مطالعه کنید.

مهاجرت از طریق خانواده هم مانند ازدواج است؛ یعنی در صورتی که یکی از اعضای خانواده‌تان راهی سرزمین دیگری شده و تابعت آن سرزمین را به‌دست آورده باشد، می‌تواند برایتان دعوتنامه‌ای بفرستد و شما را هم به خانه‌اش فرا بخواند! می‌خواهید شرایطش را بدانید؟ در مقالۀ ویزاهای خانوادگی آمریکا نمونه‌ای از آن را توضیح داده‌ایم.

اما در خصوص مهاجرت از طریق تولد، باید بدانید اوضاع کمی متفاوت است. چون دو رویۀ متفاوت در این باره وجود دارد؛ دو رویه‌ای که به اصل خاک و اصل خون شهرت دارد. مفهموش هم این است که نوزاد متولدشده در یک کشور، آیا شهروند آن سرزمین محسوب می‌شود یا این ماجرا، به تابعیت والدینش بستگی دارد.

پس مهاجرت با تولد در هر سرزمین، قواعد خودش را دارد! اگر دوست داشتید بیشتر بدانید، به این مقاله سر بزنید: چه کشورهایی با تولد فرزند، حق شهروندی اعطا می‌کنند؟

مزایا و معایب مهاجرت

نوبتی هم باشد، نوبت صحبت‌کردن دربارۀ این موضوع است: مهاجرت چه مزایا و معایبی دارد؟

همین‌طور که تا حالا شانه‌به‌شانه‌مان پیش آمده‌اید (و بابتش ممنونیم!)، همراهمان باشید تا راجع‌به این حقایق حرف بزنیم.

مزایا و معایب مهاجرت

سختی های مهاجرت

به‌نظر بهتر است اول «قورباغه‌مان را قورت بدهیم» و از سختی های مهاجرت حرف بزنیم. موافقید؟

دوری و دل‌تنگی

مگر کسی هم پیدا می‌شود که از فرودگاه، خاطرۀ خوش داشته باشد؟! مگر کسی هم وجود دارد که با یادآوری لحظۀ جدایی، دلش نگیرد؟ واقعیت این است که مهاجرت، یعنی جاگذاشتن بخشی از وجود خود پیش خانواده، دوستان و...

پس باید پذیرفت که رنج دوری و غم دل‌دلتنگی، بخشی جدانشدنی از مهاجرت است؛ اما روی دیگر سکه را هم باید دید! اینکه همین جابه‌جایی پردردسر، خودش دروازه‌ایست برای آشنایی با آدم‌های جدید و شکل‌گیری دوستی‌های تازه؛ دوستی‌هایی چندفرهنگه که شاید در ابتدا کمی گیج‌کننده به‌نظر برسد، اما همین‌که خودتان را با آن وفق بدهید، بخش بزرگی از احساس غربت شما را کنار خواهد زد!

تفاوت‌های فرهنگی

لابد شما هم شنیده‌اید که در جوامع دیگر، اثری از بحث شیرین «تعارف» نیست! اما می‌دانیم دگر! این تنها اختلاف فرهنگی ما با باقی دنیا نیست؛ مثلا حتی بین دو کشور ایران و افغانستان، با وجود همسایگی و شباهت‌های زبانی و پیشینۀ تاریخی مشترک، تفاوت‌های فرهنگی زیادی وجود دارد.

خوب همین موضوع می‌تواند سخت باشد؛ به‌خصوص در هفته‌های اول که تازه می‌خواهید خودتان را با محیط سازگار کنید و تفاوت‌ها را بپذیرید؛ اما با این حال، بد نیست بدانید این اتفاق چندان هم بغرنج نیست؛ چون «انسان، بندۀ عادت است»! همین‌که یک‌خرده بگذرد و به اطرافیانتان خو بگیرید، تفاوت‌های فرهنگی دیگر خیلی هم آزارتان نمی‌دهد.

البته در برخی موارد، این اختلافات کلا به چشم نمی‌آید؛ مثلا موقع اقامت در ترکیه، اصلا خبری از این‌همه قیل‌وقال نیست! چرا؟ چون حالا نه دقیقا سیبی که از وسط نصف شده باشد! اما مردم ترکیه چه از لحاظ اخلاقی‌رفتاری و چه از نظر فرهنگ غذایی، خیلی شبیه به مردم ایران‌اند. طوری که زندگی در این سرزمین، احساس حضور در خانه را برایتان زنده می‌کند.

مزایای مهاجرت به ترکیه

معضل برقراری ارتباط

این موضوع، تا حدی به همان دو مورد قبلی برمی‌گردد؛ یعنی هنگامی که تازه از کشور خود خارج شده‌اید و آشنایی زیادی با فرهنگ سرزمین مقصد ندارید، ارتباط‌برقرارکردن هم برایتان دشوار می‌شود؛ به‌ویژه که در این خصوص، موضوع زبان هم نقشی اساسی بازی می‌کند!

پس شاید بد نباشد قبل از مهاجرت، کمی دربارۀ فرهنگ آن سرزمین و آداب‌ورسومش مطالعه کنید. ضمنا یادگیری زبان محلی آن کشور معجزه که نه، اما اوضاع را دگرگون می‌کند! پس هرچند برقراری ارتباط در اوایل دورۀ پَسامهاجرت سخت است، رفته‌رفته که الگوهای رفتاری مردم را بشناسید و به زبان خودشان صحبت کنید (حتی دست‌وپاشکسته)، این مسئله هم رفع خواهد شد. بد به دلتان راه ندهید!

خوبی های مهاجرت

حالا که سه مورد از سختی های مهاجرت را گفتیم، بگذارید راجع‌به سه نمونه از خوبی های مهاجرت هم حرف بزنیم.

تحقق رویای کودکی!

دروغ چرا؟! این رویای کودکی خیلی‌هایمان بود که وقتی بزرگ شدیم، بتوانیم مثل اثر ژول ورن، «دور دنیا را در 80 روز» بگردیم و غرق در لذت شویم؛ اما با شرایطی که امروزه بر زندگی‌هایمان حاکم است، 80 روز که هیچ، شاید 80 سال هم کفاف تحقق چنین رویایی را ندهد!

خوبی های مهاجرت

دلیلش هم این است که برای برآورده‌کردن چنین آرزویی، در درجۀ اول «اعتبار پاسپورت» است که اهمیت دارد؛ یعنی اگر پاسپورت قدرتمندی داشته باشیم، تقریبا نصف راه را رفته‌ایم و اگر غیر از این باشد، ممکن است اوضاع زیاد خوب پیش نرود.

دیگر اینکه برای دیدن جهان، باید از شرایط مالی نسبتا خوبی برخوردار بود. یا حداقل شرایط زندگی‌مان طوری باشد که در کنار خرج‌های ضروری، پس‌اندازی هم برای تفریحاتمان بماند. خوب مهاجرت همین فرصت را مهیا می‌کند؛ یعنی به ما اجازه می‌دهد بین کار و زندگی‌مان تعادل ایجاد کنیم و برای واقعی‌کردن خواسته‌هایمان، چه رویای کودکی‌مان باشد و چه اهداف بزرگسالی، دردسر زیادی نداشته باشیم.

در پرانتز: برای داشتن یک پاسپورت قدرتمند، می‌توانید به کشوری مانند ترکیه مهاجرت کنید و از طریق روش های اخذ تابعیت ترکیه، گذرنامۀ قدرتمند این کشور را به‌دست بیاورید. گفتنی است در این شرایط ، امکان سفر آسان به بیش از 111 کشور جهان برایتان فراهم خواهد شد!

مهاجرت، همان پر پرواز است!

گفتیم یکی از دلایل مهاجرت، رشدکردن است. حالا باید بگوییم همین مورد، یکی از خوبی های مهاجرت هم محسوب می‌شود! چون شمایی که مهاجرت می‌کنید (یا فکر آن را در سر دارید)، قطعا برای این تصمیم خود دلیل مهمی دارید. حالا یا دلیلتان به مواردی مانند آرامش و آسودگی‌خاطر برمی‌گردد، یا به‌دنبال پیشرفت علمی، کاری و... هستید.

در هر صورت اگر تمام این خواسته‌ها را بررسی کنیم، می‌بینیم که اساس همه‌شان یکی‌ست: «تلاش برای رشدکردن و کنارزدن موقعیت‌های دشوار». با این اوصاف، بیراه نیست اگر بگوییم مهاجرت، همان پر پروازی‌ست که افراد را از زمین می‌کَند و آن‌ها را به سوی خواسته‌هایشان می‌برد. منتها در این مسیر، شما هم باید آهسته‌وپیوسته بال بزنید تا بشود آنچه که باید!

تامین امنیت ذهنی و آرامش روانی

می‌گویند وضعیت اقتصادی یک کشور، نقش مهمی در تامین آرامش شهروندانش دارد. نشان‌به‌آن‌نشان که وقتی خیال مردم از جیبشان راحت است، انسان‌های آرام‌تر و خوش‌لبخندتری هستند! اما همین‌که جامعه وارد بحران اقتصادی شود، فکرها پریشان و رفتارها پرخاشگرانه می‌شود.

به همین خاطر است که در چنین جوامعی، بازار مهاجرت همیشه داغ است؛ یعنی افراد مهاجرت می‌کنند تا به‌واسطۀ ثبات اقتصادی‌اجتماعی موجود در کشور مقصد، آرامشی نسبی را تجربه کرده و امنیت ذهنی‌شان را تامین کنند. بنابراین اگر به‌دنبال چنین آسودگی‌خاطری هستید، خودتان راهش را می‌دانید: مهاجرت‌کردن!

اما چطور باید مهاجرت کرد؟ برایتان می‌گوییم!

برای مهاجرت چه باید کرد؟

از این مثلث طلایی استفاده کنید: «مطالعه، تحقیق، مشورت»

برای مهاجرت باید چه کار کرد

1. درباره‌اش بخوانید

هرچه بیشتر در این باره مطالعه کنید، هوشمندانه‌تر مهاجرت می‌کنید؛ پس تا آنجایی که می‌توانید دربارۀ شرایط مهاجرت، سختی‌هایش، خوبی‌هایش، چگونه اقدام‌کردنش، نیازهای خودتان، انتظاراتی که باید داشته باشید و... بخوانید.

حتی پیشنهادمان این است لیستی درست کنید و تمام خواسته‌هایتان را در آن بنویسید. این‌طوری دیگر می‌دانید چه ملاک‌ومعیاری برای انتخاب سرزمین مقصد دارید و چگونه می‌توانید بهترین کشور را برای مهاجرتتان انتخاب کنید.

2. راجع‌به شرایط هر کشور تحقیق کنید

بعد از اینکه با روند مهاجرت آشنا شدید و معیارهایتان را لیست کردید، نوبت تحقیق راجع‌به شرایط زندگی در هر کشور است. در این باره هم پیشنهاد می‌کنیم علاوه بر منابع رسمی، از تجربه‌های دیگران، مانند ایرانیانی که در خارج از مرزها زندگی می‌کنند، استفاده کنید؛

مثلا می‌توانید نوشته‌های آنان را در صفحات مجازی مطالعه یا دیگر محتواهای آنان را دنبال کنید. این اقدام به شما کمک می‌کند بین شرایط مهاجرت کشورها و انتظارات خودتان مقایسه‌ای انجام دهید و ببینید کدام سرزمین، بیشترین تطبیق‌پذیری را با ملاک‌هایتان دارد.

البته نباید از این نکته غافل بشوید که «جزئیات زندگی هیچ دو نفری، یکی نیست»؛ پس نسخه‌ای که برای یک نفر جواب داده، لزوما قرار نیست بغل‌دستی‌اش را هم درمان کند! به همین خاطر توصیه می‌کنیم در نتیجه‌گیری‌هایتان، حتما شرایط زندگی خودتان را لحاظ کنید.

3. حتما مشورت کنید

به آخرین ضلع مثلثمان رسیدیم: مشاوره!

حالا که همه‌چیز مشخص شده، وقت آن است دانسته‌های خود را با یک کارشناس مهاجرتی مطرح کنید؛ چون او همان شخصی‌ست که طبق معیارهایتان، می‌تواند بهترین کشور و مناسب‌ترین شیوه مهاجرتی را به شما پیشنهاد بدهد.

ضمنا یک مشاور باتجربه همان کسی‌ست که با بررسی پرونده‌تان، می‌تواند محتمل‌ترین راه‌های اخذ ویزا را پیش‌پایتان بگذارید و دیگر مسیرهای صعب‌العبور را کنار بزند! گذشته از این، از آنجایی که او آخرین قوانین و تبصره‌های مهاجرتی را هم می‌داند، دستش برای میان‌بر زدن و انتخاب سریع‌ترین روش های مهاجرت، حسابی باز است!

با این وجود، دیگر نیازی به توضیح اضافی نیست. اگر می‌خواهید مهاجرت کنید، توصیه می‌کنیم حتما این تصمیم خود را با کارشناسان مهاجرتی در میان بگذارید. ضمنا اگر در این مسیر ما را انتخاب کنید، با افتخار همراه و هم‌قدمتان خواهیم بود. برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید با شماره 02148000957 تماس بگیرید.

چرا حامی مهاجر را انتخاب کنیم؟

به این دلایل:

  • حامی مهاجر، کارگزار رسمی ویزا در ایران است
  • ما دارای مجوز رسمی از وزارت گردشگری هستیم
  • ضمنا برای پیکاپ پاسپورت، از پلیس گذرنامه هم مجوز رسمی گرفته‌ایم
  • شما با انتخاب حامی مهاجر، می‌توانید مشاوره‌های مهاجرتی تخصصی دریافت کنید
  • اگر ما را به‌عنوان کارگزار خود انتخاب کنید، تمام مراحل مهاجرت شما را، از صفر تا صد، پیش خواهیم برد
  • ما با بررسی پرونده و شرایطتان، تلاش می‌کنیم بهترین روش‌های مهاجرتی را پیش‌رویتان بگذاریم
  • خیالتان راحت! در طول انجام کار، در طی چند مرحله صحت اطلاعاتتان را بررسی می‌کنیم
  • تازه اگر در طول مسیر مهاجرتتان به مدارکی مانند CV یا SOP نیاز پیدا کردید، ما در آماده‌سازی آن‌ها به کمکتان می‌آییم
  • جدا از تمام این موارد، از طریق سی خط ویژه هم پاسخگوی شما هستیم. تماس بگیرید! تلفن: 02148000957

حامی مهاجر چه خدماتی دارد؟

هر خدماتی که بخواهید! از مشاوره تخصصی گرفته تا انجام پیکاپ پاسپورت. برخی از این موارد را برایتان بازگو می‌کنیم:

  • ارائه مشاورۀ تخصصی با توجه به وضعیت پرونده و شرایط مهاجرت شما
  • ارائه خدمات اعزام دانشجو به آمریکا، کانادا (حتی ویزای تحصیلی دانش آموزی کانادا)، ترکیه، آلمان، ایتالیا، روسیه، قبرس شمالی و...
  • ارائه خدمات ویزای توریستی؛ از جمله اخذ ویزای توریستی شنگن، آمریکا، کانادا و انگلستان
  • ارائه خدمات کامل در خصوص برنامه مهاجرتی لاتاری آمریکا؛ از ثبت‌نام گرفته تا عکاسی لاتاری
  • اخذ وقت فوری سفارت آمریکا، انگشت‌نگاری آمریکا و مدیکال آمریکا
  • اخذ وقت فوری انگشت‌نگاری از دفاتر VAC کانادا
  • اخذ اقامت ترکیه، امارات و...
  • تکمیل فرم‌های سفارتی
  • ارائه تورهای سفارتی آمریکا
  • ارائه تورهای انگشت‌نگاری کانادا
  • برگزاری جلسات شبیه‌سازی مصاحبه با افسر سفارتی یا همان ماک سفارتی حامی مهاجر
  • ارائه خدمات پیکاپ پاسپورت
  • ارائه خدمات کارگو و کوریر سرویس

اصلا کجا مهاجرت کنم؟ برای مهاجرت چه کشوری بهتر است ؟

بهترین کشور برای مهاجرت ایرانیان

درست است که سعدی می‌گفت «دلم آنجاست که آن دلبر عیار آنجاست» اما دنیا که همیشه بر پایۀ عشق‌وعلاقه پیش نمی‌رود! در چنین مواردی، اول باید عقل‌ومنطق را در نظر گرفت؛ پس «برای مهاجرت چه کشوری بهتر است؟» همان‌جایی که اهداف و انتظاراتتان را برآورده می‌کند؛

مثلا شاید یک نفر بتواند با کسب درآمد در امارات، به تمام خواسته‌هایش برسد و لحظات دل‌چسبی را سپری کند؛ اما یکی دیگر زندگی در اشتوتگارت آلمان را ترجیح بدهد و در آنجا احساس راحتی کند. تازه، صرفا «کشور مقصد» که ملاک نیست!

شما باید ببینید مشاوران مهاجرتی، کدام روش‌ها را توصیه می‌کنند؛ مثلا شاید برای یکی، خرید ملک در ترکیه بهترین شیوه باشد و برای یکی دیگر، تحصیل در بهترین دانشگاه های ایتالیا منطقی‌تر به‌نظر بیاید.

با وجود این، اگر هنوز هم می‌خواهید بدانید کدام کشور برای زندگی مناسب‌تر است، یک راه‌حل فوری پیش‌پایتان است. اینکه همین الان راهی مقالۀ بهترین کشورهای دنیا برای مهاجرت بشوید و مطالب گفته‌شده را موبه‌مو مطالعه کنید. شاید این‌طوری، راحت‌تر توانستید مقصدتان را انتخاب کنید.

برای مهاجرت چه مدارکی لازم است؟

قبل از هر جوابی، می‌دانیم نظر شما هم این است که چنین سوالی دقیق نیست! پس برای بهترپرسیدنش، آن را این‌گونه مطرح می‌کنیم: برای مهاجرت «از طریق سه‌نقطه»، چه مدارکی لازم است؟!

واقعیت این است که هر کدام از راه های مهاجرت، مدارک مخصوص‌به‌خود را دارند؛ مثلا کسی که می‌خواهد در یکی از دانشگاه‌های خارجی درس بخواند، به مدارکی مانند نامۀ پذیرش از دانشگاه مقصد، ترجمۀ مدارک تحصیلی و... نیاز دارد. تازه اگر بخواهد بورسیه‌ای مانند بورسیه استانی ایتالیا را هم دریافت کند، قصه‌اش فرق می‌کند!

اما اگر همان شخص بخواهد مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری را امتحان کند، باید گواهی تمکن مالی، گواهی بانکی و... ارائه کند. تازه همان‌طور که چند بار به این موضوع اشاره کرده‌ایم، این «شرایط افراد» است که در مهاجرت ملاک قرار می‌گیرد. طوری که ممکن است دو فرد با موقعیت‌های یکسان، مجبور شوند مدارک متفاوتی ارائه بدهند.

با این همه، تعدادی از عمومی‌ترین مدارک مهاجرت در ادامه آمده‌اند:

  • مدارک هویتی مثل پاسپورت و شناسنامه
  • مدارک مربوط به حساب بانکی مانند گردش حساب و...
  • فرم‌های تکمیل‌شدۀ مهاجرتی
  • ترجمۀ مدارک تحصیلی (در صورت نیاز)
  • و...

شما می‌توانید برای دریافت مشاوره تخصصی در این باره، به صفحۀ رزرو وقت مشاوره حامی مهاجر مراجعه کنید و از آن طریق، به لیست مدارک لازم برای شیوۀ مهاجرتی مدنظرتان پی ببرید.

دربارۀ هزینه مهاجرت هم بگویید! برای مهاجرت چقدر پول لازم است ؟

راستش را بخواهید، این سوال آن‌قدر کلی‌ست که جواب صحیحی ندارد! درست مثل اینکه بپرسید «هزینۀ زندگی چقدر است»! به این خاطر که حتی هزینۀ مهاجرت به یک کشور (مثلا آمریکا)، کاملا به شرایط افراد و روش رفتنشان بستگی دارد؛ مثلا مبلغ مهاجرت تحصیلی به آمریکا با هزینۀ مهاجرت خانوادگی به همین سرزمین فرق می‌کند.

پس راه‌چاره‌اش چیست؟ یک استعلام قیمت ساده، از طریق شماره تلفن 02148000957! پاسخگویتان هستیم.

تماس با حامی مهاجر

جمع‌بندی | مهاجرت؛ آری یا خیر؟!

این‌همه گفتیم و گفتیم و گفتیم، تا برسیم به اینجا؛ بالاخره مهاجرت خوب است یا نه؟!

اما قبل از جواب‌دادن، بگذارید مرور کوتاهی بر حرف‌هایمان داشته باشیم.

ابتدا دربارۀ معنی مهاجرت حرف زدیم و گفتیم که مردم، بیشتر به چه دلایلی مهاجرت می‌کنند؛ مثلا از نقش «پیشرفت» در ترغیب افراد برای مهاجرت‌کردن صحبت کردیم و به این پرداختیم که «استقلال و خودشناسی»، چه سهم چشم‌گیری در فرایند مهاجرت دارد.

در ادامه، انواع راه های مهاجرت را نام بردیم و تک‌تک این روش‌ها را توضیح دادیم. همچنین از سختی‌ها و شیرینی‌های مهاجرت صحبت کردیم و گفتیم که «مثلث طلایی مهاجرت» چیست! در پایان نیز دربارۀ بهترین کشورها برای مهاجرت حرف زدیم و راجع‌به هزینه‌ها و مدارک موردنیاز برای این پدیده صحبت کردیم.

و اکنون رسیده‌ایم به اینجا: مهاجرت؛ آری یا خیر؟!

منتها برخلاف انتظار، ما نمی‌خواهیم به این سوال پاسخ بدهیم. چرا؟ معلوم است! چون حرف‌هایمان را زده‌ایم و گفته‌ایم به‌نظرمان، مهاجرت پلی‌ست که افراد را از شرایط فعلی‌شان به‌سمت خواسته‌هایشان هدایت می‌کند؛ اما از اینجابه‌بعد، دیگر شمایید که تصمیم می‌گیرید!

پس بعد از اینکه حسابی دربارۀ معیارهایتان فکر کردید و مرحلۀ «تحقیق» را هم پشت‌سر گذاشتید، نتیجۀ نهایی را به ما بگویید. چگونه؟ از طریق دیدگاه‌ها!

ما همیشه پذیرای نظرات شما خواهیم بود.

حامی مهاجر، بی‌حد و مرز!

پاسخ به سوالات متداول درباره مهاجرت

دغدغه زبان برای مهاجرت را چگونه برطرف کنیم؟

اول اینکه همۀ روش‌های مهاجرتی، لزوما احتیاجی به ارائۀ مدرک زبان ندارند؛ مثلا گفتیم لاتاری آمریکا یا تحصیل بدون مدک زبان در این کشور، هیچ نیازی به مدرک زبان انگلیسی ندارد؛ اما خوب می‌دانیم دانستن یک زبان دیگر، می‌تواند زندگی در خارج از کشور را ساده‌تر کند.

برای رفع این مشکل، هم می‌شود از راه‌هایی مانند کلاس‌های آموزشی، مشاهده فیلم‌های زبان‌اصلی و... استفاده کرد، هم به معاشرت با افراد محلی آن سرزمین‌ها پرداخت. در هر صورت موضوع زبان برای مهاجرت، چندان مشکل حادّی نیست! با کمی صبر و تلاش حل خواهد شد.

فرق بین اقامت و تابعیت چیست؟

«اقامت» به‌معنای سکونت در یک سرزمین و «تابعیت»، به‌معنای اخذ شهروندی آن کشور است؛ البته در مواردی، اقامتِ طولانی‌مدت در یک کشور به اخذ شهروندی آن سرزمین هم منجر می‌شود؛ اما به هر ترتیب، تفاوت‌هایی بین این دو وجود دارد؛ مثلا کسی که اقامت یک کشور را دارد، از حق رای در آن سرزمین برخوردار نیست؛ منتها عموما مشکلی در جهت بهره‌مندی از سایر حقوق شهروندی ندارد.

آیا لاتاری کانادا صحت دارد؟

خیر! به‌جز ایالات متحده آمریکا، هیچ کشوری برنامۀ لاتاری ندارد. پس هرچه دربارۀ لاتاری کانادا، لاتاری مکزیک، لاتاری آلمان و... شنیده‌اید، از این گوش بگیرید و از آن گوش خارج کنید!

«تنها آمریکاست که برنامۀ مهاجرتی لاتاری دارد.»

برای مهاجرت چه وسایلی ببریم؟

چنین لیستی را برای مهاجرت خود تهیه کنید:

  • مدارک هویتی مانند پاسپورت، شناسنامه و...
  • مدارک مربوط به سفر خود مانند پرینت بلیت هواپیما و...
  • مدارک مربوط به هریک از روش های مهاجرت مانند نامه اخذ پذیرش از دانشگاه مقصد یا معرفی‌نامه از شرکتی که اسپانسرتان شده است و...
  • مدارک مربوط به وضعیت تاهل یا تجرد شما
  • پوشاک ضروری مانند حداقل یک جفت کفش رسمی، لباس‌های گرم و...
  • داروهای ضروری (پیش از آن، حتما لیست داروهای مجاز برای حمل در هواپیما را بررسی کنید)
  • لوزم ضروری آشپزخانه مانند ظروف غذاخوری سبک و...
  • لوازم آرایشی‌بهداشتی ضروری مانند مسواک، حوله، کرم‌های مرطوب‌کننده و...
  • لوازم الکترونیکی مانند هدفون، لپ‌تاپ، مک‌بوک و...
  • و... (شما بگویید! برای مهاجرت‌کردن دیگر به چه وسایلی نیاز داریم؟)
دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 8 | کل دیدگاه های تایید شده: 2
Saba TH
شما دقیقا کدوم یکی از این راه ها رو انجام میدین ؟؟؟ بخایم مشاوره بگیریم واسه خونواده هم کاری میکنین ؟؟؟
کارشناس حامی مهاجر

سلام همراه عزیز!

بله. حامی مهاجر در خصوص تمام موارد ذکرشده، از جمله اخذ ویزای خانوادگی، خدمات اختصاصی دارد؛

لذا شما می‌توانید برای برخورداری از این خدمات با شمارۀ 02148000957 تماس حاصل فرمایید.

نازگل
سلام.وقت بخیر.یه سوال داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید. ۳۱ ساله با مدرک لیسانس گرافیک هستم. به عنوان طراح و گرافیست و ناخن کار کار کردم. اما سابقه بیمه ندارم. برای مهاجرت به امریکا و کشورهای اروپایی تو کدوم مورد راحت تر می تونم کار پیدا کنم؟ و سابقه بیمه هم نیاز هست؟
کارشناس حامی مهاجر

سلام نازگل عزیز.

برای پاسخ‌دادن به سوالتان، به جزئیات بیشتری نیاز داریم؛ زیرا پیشنهاد‌کردن یکی از روش های مهاجرت به شما، تماما به «جزئیات» تحصیلی، کاری و... پرونده‌تان احتیاج دارد؛

منتها از آنجا که این اطلاعات، در دستۀ اطلاعات شخصی جای می‌گیرند و بهتر است در فضای عمومی مطرح نشوند، پیشنهاد می‌کنیم با شمارۀ 02148000957 تماس بگیرید تا کارشناسان ما، پرونده‌تان را به‌صورت کامل بررسی کنند و راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه دهند.