چرا تحصیل در ترکیه انتخاب مطمئنی است؟
چون در عین حال که بهراحتی میتوانید پذیرش تحصیلی ترکیه را دریافت کنید، این شانس را هم دارید که با دریافت بورسیۀ تحصیلی این سرزمین، بهشکل قابلتوجهی هزینههایتان را کم کنید. ضمنا این نکته هم دخیل است که در مقایسه با کنکور سخت ما، آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه سادهتر است و راحتتر میتوانید در رشتهای مثل پزشکی درس بخوانید.
حالا اصلا برای تحصیل در ترکیه باید از کجا شروع کنید یا چه شرایطی داشته باشید؟ در این مقاله میگوییم. همراهمان باشید.
در جدول پایین، نگاهی میاندازیم به ویژگیهای کلی تحصیل در ترکیه:
اطلاعات تحصیل در ترکیه |
|
تعداد دانشگاههای دولتی |
129 |
تعداد دانشگاههای خصوصی |
75 |
زبان تحصیل |
ترکی و انگلیسی |
محدودیت سنی |
ندارد |
تعداد دانشجویان بینالمللی |
336.000 نفر |
بهترین رشتهها برای تحصیل |
پزشکی، داروسازی، هنر، طراحی لباس، بازاریابی، مدیریت، مهندسی کامپیوتر |
متوسط هزینه تحصیل در ترکیه (کارشناسی) |
400 تا 2500 دلار برای دانشگاههای دولتی (بسته به زبان تحصیل) 5000 تا 20.000 دلار برای دانشگاههای خصوصی |
متوسط هزینه تحصیل در ترکیه (کارشناسی ارشد( |
500 تا 3000 دلار برای دانشگاههای دولتی (بسته به زبان تحصیل) 5000 تا 25.000 دلار برای دانشگاههای خصوصی |
شاید بد نباشد بدانید طبق اعلام خود دولت ترکیه، در حال حاضر نزدیک 23هزار دانشجوی ایرانی در ترکیه درس میخوانند؛ اما چرا؟ چه عاملی ترکیه را انقدر برای دانشجویان ایرانی محبوب کرده؟
حقیقت این است که ما در مقالۀ مزایای تحصیل در ترکیه، مفصل راجعبه این عوامل و ویژگیهای ترکیه حرف زدهایم؛ اما سرفصلوار میتوانیم به این چند عامل اشاره کنیم:
اما یک سوال مهمتر: طول دورۀ تحصیلی و تعداد واحدهای درسی ترکیه چقدر است؟
بسته به مقطع و رشته تحصیلی، چنین وضعیتی حاکم است:
برای تحصیل در دانشگاههای خصوصی ترکیه، باید به این نکات توجه کنید:
پس از آنکه با ویژگیهای تحصیل در ترکیه آشنا شدیم، نوبت میرسد به بررسی شروطی که لازمۀ تحصیل در ترکیه بهحساب میآیند. در ادامه راجعبه تعدادی از این شرایط تحصیل در ترکیه صحبت میکنیم.
مسلما یکی از شروط تحصیل در ترکیه، بلدبودنِ زبان است؛ اما دقیقا چه زبانی؟ ترکی یا انگلیسی؟
واقعیت این است که تا سال 2016، اکثر برنامههای تحصیلی ترکیه به زبان ترکی تدریس میشدند؛ اما از آن سال بهبعد، بسیاری از رشتهها به زبان انگلیسی هم ارائه شدند. بنابراین هماکنون تحصیل به هر دو زبان ممکن است اما اگر دقیقتر نگاه کنیم، دانشگاههای ترکیه چنین وضعیتی دارند:
بله! حتی اگر مدرک زبان ترکی یا انگلیسی هم نداشته باشید، باز میتوانید در ترکیه درس بخوانید. چگونه؟
به این صورت که ترکیه برای دانشجویان بینالمللی، کلاسهایی را تحتعنوان کلاسهای آمادگی زبان (یا Hazirlik) تدارک میبیند تا آنان به سطح مطلوب برسند. سپس زمانی که دانشجویان به سطح قابلقبول رسیدند، میتوانند در رشتۀ مدنظرشان درس بخوانند؛ بنابراین همان اول کار، احتیاجی به مدرک زبان نیست.
بدون شک مهمترین شرط یا یکی از مهمترین شروط برای تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه، شرکت در آزمونهای ورودی این سرزمین است؛ یعنی آزمونی بهنام آزمون یوس که امروزه آن را به اسم یوسمرکزی هم میشناسند یا آزمون دیگری بهاسم SAT.
بنابراین اگر میخواهید در دانشگاههای دولتی ترکیه درس بخوانید، باید در یکی از این 2 آزمون نمرۀ قابلقبول کسب کنید؛ البته بد نیست بدانید با وجود جمعیت زیاد متقاضیان تحصیل در ترکیه، قبولی در یوس بسیار راحتتر از کنکور ایران است.
گفتنی است در همین خصوص، ما مقالۀ آزمون یوس ترکیه را نوشتهایم و آنجا همهچیز را توضیح دادهایم. اگر دوست داشته باشید میتوانید آن را مطالعه کنید.
گفتیم که شرکت در آزمون ورودی، فقط مخصوص دانشگاههای دولتی ترکیه است. اما تکلیف دانشگاههای خصوصی این سرزمین چیست؟ برای ورود به آنها باید چه کرد؟
در این راستا باید بگوییم دانشگاههای خصوصی ترکیه، اصلا آزمون ورودی ندارند؛ بلکه دانشجویان بر اساس شرط معدل و توان مالیشان پذیرش میشوند؛ بنابراین ورود به آنها بسیار راحتتر و البته کمی پرهزینهتر است؛ منتها در این خصوص هم، بورسیهای بهنام ترکیه بورسلاری، بخش زیادی از هزینهها را پوشش میدهد.
این شرط را در ادامه میبینید:
برای تحصیل در ترکیه، نیازی نیست نگران شرایط سنیتان باشید؛ زیرا بسیاری از دانشگاههای ترکیه توجهی به سن شما نمیکنن. البته درنظر داشته باشید اگر میخواهید با بورسیه تحصیل کنید ممکن است کمی دچار مشکل شوید؛ چون شرایط سنی ترکیه بورسلاری به این ترتیب است:
رسمی هرکدام از دانشگاههای ترکیه، مدارک لازم را بهصورت دقیق در سایت خود آوردهاند. اما مدارک عمومی لازم برای تحصیلات در ترکیه این مواردند:
توجه داشته باشید تمامی مدارک تحصیلیهویتی باید ترجمهشده باشند و عکسها هم بهشکل پرسنلی با پسزمینۀ سفید ارائه شوند. علاوهبر این، افرادی که قصد دارند در مقطع دکتری ترکیه درس بخوانند، باید مدارک زبان TOFELو IELTS خود را حتما بارگذاری کرده و 2 معرفینامه از اساتید خود ارائه دهند.
حالا که دانستید برای تحصیل در ترکیه چه شرایط و مدارکی لازم است، نوبت میرسد به مراحل تحصیل در این سرزمین. لازمبهذکر است برای اخذ پذیرش تحصیلی ترکیه، مراحل زیر را باید طی کنید:
چنانکه در مقالۀ روش های اخذ اقامت ترکیه توضیح دادیم، دانشجویان ابتدا باید از دانشگاههای این کشور پذیرش بگیرند و سپس برای تحصیل خودشان را به ترکیه برسانند. در این صورت است که آنها میتوانند اقامت تحصیلی یکسالۀ ترکیه را دریافت کنند.
گفتنی است در این خصوص، ما در مقالۀ اقامت تحصیلی ترکیه بیشتر صحبت کردهایم. با این حال، مراحل دریافت این نوع اقامت بهترتیب اینچنین است:
موسسۀ حامی مهاجر، با داشتن مجوز رسمی از وزارت علوم کشور، در تمام مراحل اخذ پذیرش تحصیلی ترکیه در کنار مراجعین خود است تا آنها را به هدف خود برساند. به این صورت که از برگزاری کلاسهای آمادگی آزمون یوس گرفته تا دریافت پذیرش از دانشگاههای دولتی و خصوصی ترکی، حامی مهاجر خدمات ویژهای دارد.
همچنین ما با داشتن دفتر نمایندگی در ترکیه و برگزاری تورهای ویژه آزمون یوس، متقاضیان را در خاک ترکیه همراهی میکنیم و بعد از اعلام نمرات نیز، درصورت تمایل متقاضیان، برایشان بورسیه تحصیلی گرفته و هزینههایشان را کم میکنیم.
پایانبندی
ترکیه، بهواسطۀ پیشرفت روزافزون و امکانات آموزشی مناسب، در حال حاضر یکی از مقاصد ایدئال دانشجویان ایرانی است. بهخصوص که برای تحصیل در دانشگاههای خصوصی این سرمین، نیازی به شرکت در هیچ آزمونی نیست و تنها شرط معدل و تمکن کافی است.
ضمنا همانطور که در ضمن مقاله هم گفته شد، این کشور نوعی بورسیه بهنام ترکیه بورسلاری را برای دانشجویانش تدارک دیده که تا حد زیادی از هزینههای آنها میکاهد. بنابراین اگر شما هم مشتاقید در این کشور درس بخوانید و مسیر پرهیجانتان را شروع کنید، تنها کافی است با شمارۀ 02148406تماس بگیرید.
در پایان میپردازیم به سوالات پرتکرار در خصوص تحصیل در ترکیه. اما اگر سوال دیگری داشتید، میتوانید آن را در قسمت نظرات همین مقاله مطرح کنید.
پاسخ این سوال نیاز به عواملی مانند بزرگی شهر، آبوهوا، فاصله از استانبول و... بستگی دارد؛ لذا برای دریافت جواب کامل، توصیه میکنیم مقالۀ بهترین شهر ترکیه برای کار و زندگی را مطالعه کنید.
امکان اسکان دانشجو در خوابگاه های دولتی و خصوصی ترکیه وجود دارد.
بله. با ترکیه بورسلاری علاوه بر تحصیل رایگان در ترکیه، به دانشجو حقوق نیز پرداخت میشود و امکانات اسکان و رفتوآمد نیز برای او فراهم میشود.
شروع ترمهای تحصیلی در ترکیه درست مانند ایران است. منتها تفاوت در روزهای تعطیل است که برای ترکیه، مشمول روزهای شنبه و یکشنبه است.
بله. هم کشورهای اروپایی مدرک دانشگاههای ترکیه را قبول دارند و هم وزارتهای علوم و بهداشت ایران مدرک بسیاری از دانشگاه های برتر ترکیه را قبول دارند.
سلام دوست عزیز؛
دانشگاههای دولتی ترکیه امکان تحصیل کم هزینه را برای شما فراهم میکنند. اما شرط آن این است که حتما زبان ترکی خود را تقویت کنید. بهخصوص اگر بخواهید در مقطع کارشناسی تحصیل کنید حتما بایستی مدرک زبان تومر داشته باشید.
سلام دوست عزیز؛
بله. نه تنها برای دانشگاه های آمریکا بلکه برای همه دانشگاه ها در هر جای دنیا می توانید اقدام کنید. چون دانشگاه های مطرح ترکیه جایگاه علمی قابل قبولی در منطقه و در جهان دارند.
سلام دوست عزیز
لطفا با شماره 02148000957 تماس بگیرید. همچنین میتوانید از طریق سایت حامی مهاجر برای رزرو وقت مشاوره اقدام کنید.