اگر به دنبال دریافت ویزا، به خصوص ویزای تحصیلی هستید. باید بدانید که در یک رقابت هستید و هیچ چیز به اندازه نگارش تخصصی و حرفه ای CV نمیتواند شما را در این رقابت به موفقیت برساند. در تجربه کاری خود متقاضیانی را دیدهایم که با وجود داشتن سوابق خوب و کافی موفق به اخذ ویزا نشدهاند، چرا که نتوانستهاند تواناییهای خود را به خوبی معرفی کنند.
افسران مهاجرتی یا مسئولین پذیرش دانشگاه ها معمولا وقت زیادی را صرف خواندن مدارک شما نمیکنند و علاقهمند هستند که تمام سوابق و دستاوردهای شما را به صورت خلاصه در یک CV (رزومه) مطالعه کنند. بنابراین نگارش یک CV حرفه ای قدم بسیار مهمی برای دریافت ویزا یا اخذ پذیرش از دانشگاه است.
در این مقاله توضیح خواهیم داد که رزومه CV چیست و CV چگونه نوشته میشود. بدیهی است که این مطلب به صورت عمومی نوشته شده است و فقط جنبه افزایش آگاهی دارد. نوشتن CV برای مهاجرت و اپلای، بیشتر از تسلط بر زبان به تجربه و تخصص مهاجرتی نیاز دارد. چرا که باید بدانید چه اطلاعاتی را در اولویت قرار دهید و از ارائه اطلاعات اضافه و دردسرساز خودداری کنید.
موسسه اعزام دانشجو حامی مهاجر، دارای مجوز رسمی از وزارت علوم است و خدمات گوناگونی را در زمینه نگارش، تهیه و تنظیم مدارک مهاجرتی ارائه میکند. در صورت نیاز به نگارش تخصصی سی وی ، SoP (انگیزه نامه) ، LoI (نامه هدف) ، پورتفولیو و ... از طریق شماره 02149078 با کارشناسان حامی مهاجر تماس بگیرید.
Curriculum Vitae یا اختصارا CV ، در واقع مشابه همان رزومه است. رزومه اکثرا برای معرفی مختصر شخص به کار میرود، معمولا کوتاه بوده و در حد یک یا دو صفحه است؛ اما CV برای معرفی کاملتر و مفصلتر سوابق و تواناییهای یک فرد تنظیم میگردد و طول آن از رزومه بیشتر بوده و در حدود سه تا چهار صفحه است.
نگارش یک CV حرفه ای و تخصصی، عامل بسیار مهم و تاثیرگذاری برای جلب نظر افسر صادرکننده ویزا، مسئولین پذیرش دانشگاه ها و اساتید است. بسیاری از دانشجویان با جلب نظر اساتید دانشگاهها میتوانند پذیرش فول فاند دریافت کنند و به این ترتیب تمام هزینههای تحصیل و زندگی دانشجو در خارج از کشور تامین خواهد شد.
یکی دیگر از کاربردهای مهم CV قانع کردن افسر پرونده برای صدور ویزاست. نگارش CV حرفه ای در اخذ ویزای تحصیلی کانادا پراهمیت تر است. چرا که در روند اخذ ویزای کانادا، مصاحبه حضوری وجود ندارد و افسر پرونده فقط از روی مدارک مکتوب تصمیمگیری میکند.
برای نوشتن CV راهنماهای عمومی زیادی در سطح اینترنت وجود دارد که به صورت کلی ساختار و بخش های مختلف یک CV را شرح میدهند. اما نگارش CV اپلای یا CV دریافت ویزا، فقط به دانش زبان یا رعایت ساختار مناسب CV بستگی ندارد.
برای نوشتن CV تخصصی باید بدانید که چه اطلاعاتی مهم است و نوشتن چه مواردی شما را به دردسر میاندازد. آیا ارائه اطلاعاتی در مورد همکاری با یک استاد خاص خوب است؟ آیا باید همه چیز را در مورد خدمت سربازی بنویسم؟ نوشتن تمام مدارک کسب شده لازم است؟
اینها از جمله سوالات زیادی هستند که در هنگام نگارش CV با آن مواجه خواهید شد و برای پاسخ به آنها نیاز به تجربه و تخصص دارید. چرا که نمیدانید افسر کنسولی در برابر اطلاعات ارائه شده در CV چه واکنشی نشان خواهد داد. بنابراین اطلاعات ارائه شده راجع به چگونگی نوشتن CV، فقط جنبه آگاهی عمومی دارد و برای نگارش تخصصی CV اپلای یا مهاجرت حتما از کارشناسان مجرب کمک بگیرید.
یک CV عالی باید به گونهای تنظیم شود که اطلاعات مهم و حیاتی همچون صلاحیتها، موفقیتهای دانشگاهی شما، هدف آینده شغلی شما و ... را برجسته کند و در عین حال از آوردن اطلاعات اضافه خودداری شود و یا آنکه این اطلاعات در قسمت آخر CV قرار گیرند.
برای نگارش یک رزومه CV برای اپلای بهتر است از یک ساختار استاندارد استفاده کنید و بخشهایی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، در CV تحصیلی شما وجود داشته باشد.
در فرمت آمریکایی، نیازی به ارائه اطلاعات هویتی همچون سن، رنگ پوست و رنگ چشم، شماره پاسپورت ، ملیت، نژاد، محل تولد و... نیست.
چنانچه CV شما برای دریافت پذیرش در کشورهایی همچون آمریکا و کاناداست، احتیاجی به ارائه اطلاعات هویتی کامل وجود ندارد، ولی چنانچه میخواهید در فرمت اروپایی CV خود را تنظیم نمایید و برای دانشگاههای کشورهای اروپایی CV تنظیم کنید، در آن صورت اطلاعات هویتی خود را کامل ارائه کنید.
در قسمت اطلاعات تماس CV، بهتر است پارامترهایی همچون ایمیل و شماره تماس حتما درج شود. افزودن پارمترهایی همچون اکانت لینکداین، اکانت ریسرچ گیت، اکانت گوگل اسکولار و ارائه آدرس وبسایت به حرفهایتر شدن این بخش کمک بسیاری میکند.
داشتن وبسایت و ارائه آدرس آن در قسمت اطلاعات تماس یک نکته حرفهای است که به دیده شدن هر چه بیشتر شما کمک شایانی خواهد کرد. شما میتوانید با راهاندازی یک وبسایت، اطلاعات بیشتری در اختیار فرد مطالعه کننده CV قرار دهید. میتوانید فیلم یا عکس کارهای تحقیقی و یا آزمایشگاهی خودتان را در وبسایت بگذارید و حتی میتوانید در این وبسایت به صورت مفصل و طولانی در مورد کارها و تجارب خود توضیح دهید.
مهم نیست زبان این وبسایت فارسی یا انگلیسی باشد، وجود این وبسایت نشاندهنده حرفهای بودن شماست. نکته دیگری هم نیز وجود دارد، برخی اساتید و یا کارکنان اداری، به دلایل امنیتی شاید از دانلود ضمیمههایی که همراه CV ارسال میکنید، خودداری نمایند. ارائه آدرس وبسایت و قرار دادن کارهایتان بر روی وبسایت شاید فرصت دیده شدن بهتر کارهایتان در اینگونه موارد را فراهم آورد.
در این قسمت باید معدلهای مقاطع قبلی خود را وارد کنید. در صورتی که برای ارشد و یا دکترا اپلای میکنید، نیازی به ارائه معدل مقطع دبیرستان نمیباشد. برای ارائه معدل یا همان GPA ، ابتدا معدل مقاطع اخیر را قرار دهید و سپس به ارائه معدل مقاطع قدیمیتر بپردازید، مثلا چنانچه قصد اپلای برای دکترا را دارید، ابتدا معدل مقطع ارشد و سپس معدل مقطع کارشناسی خود را بنویسید.
این قسمت مربوط به تمام افتخارات و رتبههای شماست، شما میتوانید در این قسمت اطلاعاتی مثل رتبه کنکور، رتبه در دانشگاه و رشته تحصیلی، جوایز دریافت شده در المپیادهای دانش آموزی یا دانشجویی، رتبهها و جوایز دریافت شده در جشنوارههای معتبر و ... را بیاورید.
این قسمت برای نشان دادن حوزه تحقیقاتی و کاری بسیار مهم است. در نوشتن آن حداکثر تلاش خود را انجام دهید تا بتوانید توجه لازم را جلب کنید.
در این قسمت لیستی از تمام مقالات منتشر شده در ژورنالهای داخلی یا خارجی و یا کتابهایی که منتشر کردهاید قرار میگیرد. شیوه رفرنسدهی مقالات یا کتابها هم باید مانند شیوه معمولی باشد که در مقالات خود از آن استفاده کردهاید. دقت کنید که مقالاتی که در ژورنالهای معتبرتر چاپ شده است، در ابتدای این لیست قرار دهید.
این بخش را به دو قسمت تقسیم کنید. یک قسمت را به مهارتهای کامپیوتری خود اختصاص دهید و در آن لیست تمام نرمافزارهای تخصصی و زبانهای برنامهنویسی که کار با آن را بلد هستید، به همراه میزان تسلط بر آنها ذکر کنید. این نرمافرارها میتوانند نرم افزارهای عمومی همچون آفیس و یا نرم افزارهای تخصصی همچون لتکس، متلب و ... باشند.
قسمت دیگر را به معرفی مهارتهای زبانی و ارتباطی خود اختصاص دهید. در قسمت میتوانید نمرات آزمونهای بین المللی خود همچون تافل، آیلتس و GRE را با ذکر جزییات بیان کنید.
در اینجا تمام کنفرانسهای علمی که شرکت کردهاید، با نام و تاریخ برگزاری ذکر کنید، میتوانید تصویر مدارکی که در انتهای کنفرانسها به شما اعطا شده را در وبسایت خود قرار دهید، ولی از آوردن این تصاویر در CV خود خودداری کنید.
چنانچه در حوزه تحقیقاتی و دانشگاهی خود، به کار مشغول بودهاید، در این قسمت به بیان تجارب کاری خود بپردازید. عموما در این بخش سوابق کارهایی مانند دستیار آموزشی یا دستیار پژوهشی و یا کارهایی از این قبیل آورده میشود.
چنانچه بین مقاطع تحصیلی شما فاصله افتاده است و اصطلاحا گپ تحصیلی دارید، در این بخش میتوانید به توجیه گپ تحصیلی خود بپردازید. گپ تحصیلی از عواملی است که میتواند مانع از دریافت ویزا شود. برای رفع گپ تحصیلی حتما با کارشناسان مهاجرتی مشورت کنید تا شما را در تهیه و تنظیم مدارک و دلایل لازم راهنمایی کنند.
برای رفع گپ تحصیلی خود، میتوانید با شماره 02149078 تماس بگیرید و از کارشناسان مجرب حامی مهاجر مشورت بگیرید.
این قسمت نیز مهم است، در این قسمت توصیه نامه های اساتید و افراد معتبر قرار میگیرد. افرادی که قبلا با شما کار کردهاند و صحت و قدرت کار شما را تایید میکنند. به همراه لیست اساتید باید اطلاعات تماس یا ایمیل آنها نیز ذکر شود.
معمولا روال کار این است که قبل از تماس یا مکاتبه با استاد مورد نظر با شما هماهنگی حاصل میشود، اما شما حالتهای دیگر را نیز در نظر بگیرید و قبل از فرستادن CV با اساتیدی که نامشان آورده در توصیهنامه ها آورده شده است، هماهنگی لازم به عمل آورید.
رزومه یا cv جز مدارک مورد نیاز برای برندگان لاتاری نیست، اما در برخی موارد افسر کنسولی برای بررسی بیشتر پرونده از برندگان لاتاری cv درخواست میکند. اینکه برنده لاتاری باید نگارش cv را انجام دهد یا خیر، کاملا به شرایط شخصی برنده لاتاری و نظر کارشناس بستگی دارد.
لاتاری گرین کارت آمریکا یک برنامه برای اخذ اقامت دائم است. بنابراین اطلاعاتی که در cv برندگان لاتاری آورده میشود، به صورت کامل باید تحت نظر کارشناس مجرب نوشته شود تا مشکلی برای برنده لاتاری پیش نیاید.
بنابراین توصیه میکنیم که قبل از اقدام نگارش cv برندگان لاتاری، حتما با شماره 02149078 تماس بگیرید و از مشاوره کارشناسان حامی مهاجر استفاده کنید.
هزینه نگارش CV به عوامل مختلفی بستگی دارد که برای تعیین آن باید جواب سوالهای زیر را بدانید:
شما میتوانید نگارش CV را انجام دهید، ولی درباره تاثیرگذاری آن اطمینانی وجود ندارد. برای نوشتن یک CV خوب برای اپلای و مهاجرت، حتما باید تجربه لازم را در این زمینه داشته باشید و بدانید چه اطلاعاتی را چطور باید ارائه کنید.
توصیه میکنیم که برای گرفتن نتیجه مطلوب، cv به صورت اختصاصی و با توجه به شرایط شخصی شما نگارش شود.
برای نگارش تخصصی cv نیاز به استفاده از تجربه کارشناسان مهاجرتی است. برای موفقیت در امر مهاجرت نیاز به انجام هزینههایی برای استفاده از تجربه کارشناسان داریم.