دانشگاه استنفورد آمریکا، یکی از بهترین و معروفترین دانشگاههای جهان است که تحصیل در این دانشگاه رویای بسیاری از افراد است. این دانشگاه، بیش از 18 هزار دانشجو دارد و در بسیاری از رشتههای تحصیلی مانند مهندسی، پزشکی، حقوق، علوم پایه و سایر رشتهها، میزبان دانشجویان از سراسر جهان است. همچنین بنیان گذار برخی از ابر شرکتهای بسیار موفق و معروف بینالمللی، از فارغالتحصیلان این دانشگاه هستند.
برای شناخت بیشتر این دانشگاه و کسب اطلاعاتی در زمینه رشتههای تحصیلی، پذیرش از استنفورد، گرفتن بورسیه تحصیلی و فارغالتحصیلان معروف این دانشگاه، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
موسسه حامی مهاجر با داشتن مجوزهای رسمی از وزارت علوم و گردشگری و داشتن تخصص و تجربهای درخشان در زمینه اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، اخذ پذیرش از دانشگاههای آمریکا، برگزاری ماک سفارتی و دریافت وقت فوری دانشجویی از سفارتها، میتواند در این مسیر همراه شما باشد. درصورت نیاز به مشاوره تخصصی، از طریق شماره 02148000957 با کارشناسان حامی مهاجر تماس بگیرید.
دانشگاه استنفورد با نام رسمی Leland Stanford Junior University، یکی از دانشگاههای معتبر و معروف جهان است که در ایالت کالیفرنیا واقع شده است. این دانشگاه در سال 1885 توسط جان هنری استنفورد و همسرش، جین لاتراپ استنفورد، تاسیس شد. استنفورد یک دانشگاه تحقیقاتی و خصوصی است که از زمان تاسیس آن تاکنون، به عنوان یکی از دانشگاههای برتر در زمینه تحصیلات عالی، تحقیقات علمی و نوآوری شناخته شده است.
این دانشگاه با داشتن بیش از 8000 هکتار مساحت و بیش از 18000 دانشجو، یکی از بزرگترین دانشگاههای دنیا از نظر مساحت نیز شناخته میشود و بیشترین فضای سبز را نسبت به سایر دانشگاههای بزرگ دنیا دارد. این دانشگاه امکانات مختلفی از جمله کتابخانهها، مراکز تحقیقاتی، موزهها، سالنهای ورزشی، سالنهای کنفرانس و سایر امکانات آموزشی و تفریحی دارد.
دانشگاه استنفورد در یکی از شهرهای کوچک آمریکا به نام دره سیلیکون (Silicon valley) واقع شده است. این شهر در نزدیکی شهر سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا قرار دارد. شهرت این شهر به دلیل قرار داشتن بسیاری از شرکتهای مطرح جهان از جمله اپل، فیسبوک، اچ پی و نتفیلیکس در این منطقه است. دره سیلیکون شهرهای بسیاری را دربرمیگیرد که مهمترین آنها، شهر سن حوزه است.
دانشگاه استنفورد از 7 دانشکده مستقل در زمینههای مختلف علمی تشکیل شده است. این دانشکدهها عبارتند از:
دانشگاه استنفورد رشتههای تحصیلی گستردهای را ارائه میدهد که در ادامه برخی از مهمترین رشتههای این دانشگاه را معرفی میکنیم:
نام دانشکده |
رشتهها |
دانشکده مهندسی |
هوافضا، معماری، کامپیوتر و غیره |
دانشکده علوم انسانی |
مردمشناسی، باستانشناسی، شیمی، رقص، روانشناسی، رشتههای مربوط به هنر و غیره |
دانشکده پزشکی |
ژنتیک، بیوشیمی، بیولوژی سرطان، میکروبیولوژی و غیره |
دانشکده انرژی و محیط زیست |
منابع انرژی، ژئوفیزیک و غیره |
پذیرش از دانشگاه استنفورد برای هر شخص، دستاوردی بزرگ است زیرا همانطور که گفتیم این دانشگاه، یکی از معروفترین و برترین دانشگاههای جهان است. بنابراین دریافت پذیرش از این دانشگاه، یک فرصت عالی برای دستیابی به تحصیلات عالی، ارتباط با اساتید برجسته جهان و فرصتهای شغلی حرفهای است. برای پذیرش در این دانشگاه، شما باید به عنوان یک داوطلب، نشان دهید که دارای استعداد، توانایی و انگیزه بالایی برای تحصیل در این دانشگاه هستید.
برای واجد شرایط بودن پذیرش در استنفورد، متقاضیان باید حداقل شرایط مربوط به مدارک تحصیلی و مهارت زبان انگلیسی را داشته باشند. متقاضیان دوره کارشناسی باید مدرک دیپلم معتبر و متقاضیان دورههای تکمیلی، باید مدرک لیسانس از یکی از دانشگاههای معتبر را داشته باشند. همچنین متقاضیان باید یکی از آزمونهای SAT یا ACT را نیز ارائه دهند و مصاحبه دانشگاه را نیز به خوبی انجام دهند.
دانشگاه استنفورد یکی از دانشگاههای خصوصی مقرون به صرفه است که تعهد دیرینهای برای ارائه آموزش مقرون به صرفه برای همه دانشجویان، صرف نظر از شرایط اقتصادی آنها دارد. دانشجویانی که درآمد والدین آنها کمتر از 150000 دلار در سال است، میتوانند بدون شهریه در این مدرسه تحصیل کنند. همچنین دانشجویانی که درآمد والدین آنها کمتر از 100000 دلار در سال است، علاوه بر عدم پرداخت شهریه دانشگاه، هیچ هزینهای برای خوابگاه و غذا نیز پرداخت نمیکنند. لازم به ذکر است که بگوییم دانشجویانی که درآمد والدین آنها زیا است، ممکن است بتوانند با توجه به شرایط فردی خود، از کمکهای مالی دانشگاه استفاده کنند.
دانشگاه استنفورد به عنوان یکی از دانشگاههای برتر جهان، به دانشجویان سراسر دنیا از جمله دانشجویان ایرانی، فرصتی عالی برای یادگیری و پژوهش در زمینههای مختلف ارائه میدهد. در طول سالها، ایرانیان زیادی در این دانشگاه تحصیل کردند و به دلیل ارزشهای علمی و تحصیلات عالی، به موفقیتهای چشمگیری دست یافتند. برخی از برجستهترین چهرههای ایرانی که در دانشگاه استنفورد تحصیل کردند به شرح زیر است:
مریم میرزاخانی در دانشگاه استنفورد تحصیل کرد و پس از فارغالتحصیلی، به عنوان استاد ریاضی در همین دانشگاه مشغول به کار شد. او ریاضیدان برجسته دنیا بود و همچنین تنها زن برنده مدال Fields نیز بود.
امید کردستانی بیزینس من ایرانی-آمریکایی است که تا سال 2020 رئیس اجرایی هیئت مدیره توییتر بود. او در حال حاضر نیز به عنوان هیئت مدیره شرکت پیرسون فعالیت میکند.
حمید مقدم کارآفرین و سرمایه دار آمریکایی ایرانی تبار است. او مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت پرولاجیس و همچنین یکی از اعضای هیئت مدیره دانشگاه استنفورد است.
سیمین دانشور، نویسنده و مترجم ایرانی بود. او نخستین زنی بود که به صورت حرفهای در زبان فارسی داستان نوشت. مهمترین آثار او سووشون بود که به 17 زبان دنیا ترجمه شده است.
دانشگاه استنفورد به داشتن فارغالتحصیلان برجسته دنیا معروف است و بسیاری از ابر شرکتهای معروف و معتبر دنیا مانند اینستاگرام، لینکدین، گوگل و یاهو، توسط فارغالتحصیلان این دانشگاه تاسیس شده است. برخی از معروفترین فارغالتحصیلان این دانشگاه به شرح زیر است:
ایلان ماسک شخصی بسیار نامدار در تجارت و سرمایه گذاری است. او بنیانگذار برخی از بزرگترین و معروفترین کمپانیهای دنیا است. همچنین براساس رتبه بندی فوربز، ایلان ماسک دومین شخص ثروتمند جهان است.
سرگی برین، کارآفرین آمریکایی است که در روسیه متولد شده است. او به همراه شخصی به نام لری پیچ (Larry page)، موتور جستجوی اینترنتی گوگل را بنیان نهادند. سرگی برین همچنین در سال 2021 به عنوان هفتمین فرد ثروتمند جهان شناخته شده است.
ریس ویترسپون، بازیگر آمریکایی است که نامش همواره در میان رتبهبندی بازیگران زن جهان به بیشترین دستمزد قرار گرفته است.
استیو بالمر یکی از معروفترین مدیران عرصه تکنولوژی و همچنین تاجر و سرمایه گذار میلیاردر آمریکایی است. او مدیر عامل سابق مایکروسافت بود که در سال 2014 به عنوان مدیرعامل بازنشسته شد.
سخن پایانی
همانطور که گفتیم، دانشگاه استنفورد یکی از بهترین و معروفترین دانشگاههای جهان است که تحصیل در این دانشگاه یک فرصت عالی برای دستیابی به تحصیلات عالی، ارتباط با بهترین اساتید جهان و فرصتهای شغلی حرفهای است. همچنین این دانشگاه به دلیل داشتن فرصتهای شغلی ایدهال پس از تحصیل، امکان اخذ اقامت دائم و شهروندی را برای دانشجویان فراهم میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی، از طریق شماره 02148000957 با کارشناسان حامی مهاجر تماس حاصل فرمایید.