شاید باورکردنی نباشد که اخذ ویزای آمریکا از اخذ ویزای شینگن و ویزای کانادا ساده تر است. بر خلاف تصور عموم مردم، در هیچ یک از ویزاهای مهاجرتی یا غیر مهاجرتی آمریکا، مدرک زبان مانند آیلتس یا تافل اهمیتی ندارد و شما نیازی به دانش زبان نخواهید داشت. حتی برای اخذ ویزا تحصیلی نیز در سفارت آمریکا، فارسی میتوانید فارسی صحبت کنید و شاید بریتان جذاب باشد که بدانید سالانه بسیاری از افراد بدون داشتن مدرک زبان و بدون دانش بالای زبان انگلیسی، حتی از طریق تحصیل وارد آمریکا میشوند که در این مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
روشهای اخذ ویزای آمریکا به دلیل تنوع ویزاها نسبت به کشورهای دیگر بسیار زیادتر است. در این مقاله شمارا ابتدا با روشهای متداول مهاجرت ایرانیان به آمریکا آشنا میکنیم. سپس به بررسیانواع ویزای آمریکا خواهیم پرداخت.
همچنین برای اطلاعات بیشتر درباره مهاجرت، می توانید به مقاله روش های مهاجرت به آمریکا مراجعه نمایید.
اگر بخواهیم به معرفی موسسه برای گرفتن ویزای آمریکا بپردازیم قطعا موسسه حامی مهاجر میتواند در لیست بهترین موسسه برای گرفتن ویزای امریکا قرار گیرد . سابقه ی حامی مهاجر در این حوزه، صحت نوشته ی فوق را بیان میکند. حامی مهاجر سابقه گرفتن ویزای آمریکا حتی در زمان بن ترامپ را نیز داشته است در حالی که اخذ ویزای آمریکا برای هیچ موسسه ای در ایران امکان پذیر نبوده است. اگر شما نیز برای مهاجرت به آمریکا به مشاوره و راهنمایی نیاز دارید؛ موسسه حامی مهاجر میتواند حامی شما برای اخذ ویزای آمریکا باشد.
ویزاهای آمریکا به دو گروه ویزاهای مهاجرتی IV مخفف Immigrant Visa و ویزاهای غیر مهاجرتی NIV مخفف Non Immigrant Visa تقسیم میشوند. اگر شما ویزای مهاجرتی دریافت کنید؛ به محض ورود به خاک آمریکا، گرین کارت آمریکا را دریافت میکنید و به شما یک LPR یا Lawful Permanent Resident خواهند داد که این جواز به معنی اقامت دائم آمریکا برای شماست.
به طور کلی دو روش مهاجرت به آمریکا وجود دارد: روش مستقیم و غیر مستقیم.
در روش مستقیم، شما شرایط درخواست ویزای مهاجرتی را دارید، بنابراین درخواست ویزای مهاجرتی میدهید، قطعا ویزا را دریافت خواهید کرد و به آمریکا مهاجرت میکنید. در ویزاهای مهاجرتی نظر افسر کنسولی در صدور ویزا اهمیتی ندارد. داشتن شرایط کافی و لازم برای اخذ ویزای آمریکایی، برای صدور این ویزا، کفایت میکند.
اما شرایط دریافت ویزای مهاجرتی چیست؟ و چه عاملی سبب میشود تا شما به راحتی ویزای مهاجرتی آمریکا را دریافت نمایید؟
اگر شما یکی از شرایط زیر را داشته باشید؛ واجد شرایط دریافت ویزا خواهید بود.
دسته های یک تا ششم معاف از ابلاغ ممنوعیت سفر ایرانیان به آمریکا هستند که ترامپ تحت عنوان PP9645 صادر کرده است. لذا در صورتی که در دسته یک تا ششم هستید؛ نگران حکم ممنوعیت بن ترامپ نباشید.
اگر شرایط دریافت ویزای مهاجرتی ندارید و تمایل به مهاجرت آمریکا دارید؛ در ادامه ی مقاله همراه ما باشید.
در روش غیر مستقیم، شما شرایط درخواست ویزای مهاجرتی ندارید. اما میتوانید با ویزای غیر مهاجرتی وارد آمریکا شوید و پس از ورود به آمریکا نسبت به تغییر نوع ویزا اقدام کنید. به این روش Status Adjustment میگویند. مثلا با ویزای تحصیلی F1 وارد آمریکا میشوید؛ سپس ویزای کار H1B دریافت میکنید؛ و درنهایت پس از 5 سال درخواست اقامت دائم و گرین کارت میدهید.
نکته : در صدور ویزای غیر مهاجرتی، مصاحبه از اهمیت بالایی برخوردارست و فقط نظر افسر کنسولی اهمیت دارد. اما در صدور ویزای مهاجرتی، مصاحبه شما کاملا فرمالیته و بی اهمیت است و اگر شرایط قانونی ویزا را داشته باشید؛ قطعا ویزا دریافت خواهید کرد.
حال که با روش غیر مستقیم مهاجرت به آمریکا آشنا شدید؛ ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که ویزاهای غیر مهاجرتی آمریکا چند نوع است؟ در این بخش به معرفی این ویزاها میپردازیم:
نکته 1: ویزاهای تحصیلی FMJ در حکم ممنوعیت صدور ویزا برای ایرانیان قرار ندارند و اصلا نیازی به معافیت از ابلاغ ترامپ نیست. اما برای سایر ویزاهای غیر مهاجرتی، باید علاوه بر درخواست ویزا، درخواست معافیت از ابلاغ ریاست جمهوری 9645 آقای ترامپ را نیز ثبت کنید.
نکته 2: برای اخذ ویزای تحصیلی، نیازی به مدرک زبان نخواهید داشت، موسسه حامی مهاجر متخصص در زمینه اخذ ویزای تحصیلی آمریکا است. از طریق پذیرش تحصیلی بدون مدرک زبان که به پذیرش مشروط معروف است؛ میتوانید درخواست ویزای تحصیلی آمریکا دهید.
نکته 3: در ویزاهای غیر مهاجرتی، باید نشان دهید که قبل از پایان اعتبار ویزا به کشور خود باز خواهید گشت. ضمنا باید ثابت کنید که تمکن مالی برای پرداخت هزینه های اقامت خود در آمریکا را دارید.
نکته 4: در صورت داشتن یک پرونده باز مهاجرتی، امکان اخذ ویزای غیر مهاجرتی نزدیک به صفر است.
نکته 5: برای اخذ ویزاهای توریستی تجاری و درمانی که ویزای B1، B1/B2 و B2 هستند؛ باید شرایط معافیت از ابلاغ ریاست جمهوری ترامپ را داشته باشید.
بیشتر بدانید: شینگن چیست؟
در روش های بالا،همانطور که اشاره شد شما نیازی به دانش زبان انگلیسی نداشتید و میتوانستید به اختیار خودتان در سفارت فارسی مصاحبه کنید. در سفارت آمریکا فقط متقاضیان ویزای تحصیلی هستند؛ که عموما مدرک آیلتس دارند. در آن بخش نیز سفارت از افراد درخواست مدرک زبان نمیکند؛ بلکه مدرک زبان جز مدارک مورد نیاز برای ورود به برخی دانشگاهها میباشد.
مدت زمان انتظار از زمان درخواست ویزا تا نتیجه، به نوع ویزا بستگی دارد. در ویزاهای مهاجرتی، خانوادگی و لاتاری که برای آنها به ترتیب I-130 یا فرم DS-5501 ارسال میشود؛ صدور ویزا از چند ماه تا 16 سال به طول می انجامد. بیشترین زمان انتظار مربوط به کسانی است که برادر یا خواهر آنها شهروند آمریکا هستند و کمترین زمان انتظار مربوط به کسانی است که همسرشان شهروند آمریکا است.
اما زمان پردازش پرونده ها برای ویزاهای غیر مهاجرتی بسیار سریعتر است. قبل از ریاست جمهوری ترامپ ظرف سه روز، ویزا صادر می شد. اما در حال حاضر بین دو تا چهار ماه زمان میبرد تا ویزای غیر مهاجرتی مثل ویزاهای توریستی یا دانشجویی صادر شود.
بیشتر بدانید: تحصیل در آمریکا
اگر تمایل دارید ویزاهای آمریکا را با کد و جزئیات بدانید ادامه این مقاله را مطالعه کنید.
اما ویزای نامزدی چیست؟ این ویزا، به نامزد یک شهروند آمریکایی اجازه ی ورود به خاک این کشور را میدهد؛ تا او با داشتن این ویزا بتواند با نامزد خود در خاک آمریکا ازدواج نماید. انواع ویزای نامزدی نیز به شرح زیر میباشد
اگر شما علاقمند به کار و سپس زندگی در آمریکا باشید؛ ویزاهای مهاجرتی کاری میتواند پاسخ دولت آمریکا به درخواست شما باشد. این ویزا نیز انواعی دارد که در لیست زیر به بررسی آنها پرداخته ایم:
یکی از محبوب ترین ویزاهای آمریکایی، ویزای لاتاری آمریکا میباشد که به ساکنان کشورهای غیر آمریکایی گرین کارت میدهد. اخذ ویزای لاتاری کاملا شانسی بوده و شرایط خاصی ندارد. دراین بخش نیز به بررسی انواع ویزای لاتاری خواهیم پرداخت:
چناچه شما ملیت ایرانی نداشته باشید نیز شرایط اخذ ویزای آمریکا را خواهید داشت . دولت این کشور برای افغانها و عراقی ها ویزاهای خاصی را در نظر گرفته است:
از دیگر ویزاهای محبوب، ویزاهای تحصیلی هستند. این ویزاها به خانواده ها و افراد علاقمند به تحصیل و مهاجرت به آمریکا این فرصت را میدهد؛ تا با اخذ این ویزا قدم به خاک آمریکا بگذارند. انواع ویزاهای تحصیلی نیز به شرح زیر میباشد:
اگر هدف شما برای آمدن به آمریکا مقاصد تجاری _ درمانی باشد؛ در صورت داشتن شرایط، یکی از ویزاهای زیر به شما تعلق خواهد گرفت:
نتیجه گیری
در این مقاله، قصد داشتیم به بررسی روشهای مهاجرت به آمریکا بپردازیم و انواع ویزای آمریکایی که میتواند مسیر شما را برای رفتن به آمریکا هموار نماید؛ را مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم که توانسته باشیم در مسیر راهنمایی شما، قدم کوچکی برداشته باشیم. شما همواره میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت به آمریکا با کارشناسان ما در حامی مهاجر در ارتباط باشید. به امید دیدار شما در حامی مهاجر.