پس از آنکه رییس جمهور آمریکا، ترامپ، در طی فرمانی اعلام کرد که ورود اتباع پنج کشور عمدتا مسلمان از جمله ایران به آمریکا ممنوع است، دو نمایندهی کنگرهی آمریکا خواستار لغو این فرمان ممنوعیت ورود و توقف تبعیض علیه مردم این کشورها شدهاند.
دو عضو دموکرات کنگره آمریکا روز چهارشنبه 21 فروردین در یک اقدام مشترک برای متوقف کردن فرمان اجرایی رییس جمهور ترامپ برای ممنوعیت سفر و ورود شهروندان پنج کشور عمدتا مسلمان، از جمله ایران، به ایالات متحدهی آمریکا طرحی را در کنگره ارائه کردند. رییس جمهور ترامپ در سپتامبر 2017 ( شهریور ماه 1396) – پس از توقف اجرای دو فرمان قبلی او توسط دادگاههای فدرال آمریکا – سومین فرمان ریاست جمهوری خود برای منع ورود شهروندان این پنج کشور، به علاوه چاد، به ایالات متحده را صادر کرد.
به گزارش نشریه هیل، کریستوفر کونز، عضو دموکرات ایالت دلاوِر در سنا، و جودی چو، نماینده ایالت کالیفرنیا از حزب دموکرات در مجلس نمایندگان، پیشنویس طرح «قانون ضد تبعیض مسافران غیرمهاجر بر اساس ملیت» را در مخالفت با طرح منع ورود ترامپ به کنگره ارائه دادند. بر اساس این طرح لغو هر سه نسخهی فرمان مهاجرتی رییس جمهور ترامپ مبنی بر منع ورود شهروندان پنج کشور عمدتا مسلمان باید سریعا اجرا شود و همچنین اتخاذ تدابیری برای پیشگیری از تبعیض در قوانین مهاجرتی در راستای کار کنگره قرار گیرد.
رئیس جمهوری آمریکا میگوید که در مسیر اخذ ویزا برای شهروندان این کشورها، دولت های این کشورها هیچ همکاری اطلاعاتی با ایالات متحده ندارند. رییس جمهور ترامپ که از زمان نامزدی در انتخابات بر امنیت شهروندان آمریکا تاکید دارد، میگوید عدم همکاری اطلاعاتی دولتهای این کشورها، موجب شده تا آمریکا صدور ویزا برای شهروندان این کشورها را محدود کند. این فرمان که پیش از این هم یک بار توسط رای دادگاه فدرال لغو شده بود، این بار توسط اعضای کنگره مورد انتقاد قرار گرفته است.
به نوشته نشریه هیل، سناتور کونز در مصاحبه با تلویزیون «ام اس ان بی سی» اذعان کرد که حتی در صورت تایید این طرح در هر دو مجلس کنگره، بعید است که پرزیدنت ترامپ آن را امضا کند و در دولت فعلی به قانون تبدیل شود.
ممنوعیت ورود شهروندان کشور آفریقایی چاد دهم آوریل سال گذشته از شمول این فرمان خارج شد. اگرچه ونزوئلا و کره شمالی نیز مشمول این فرمان رییس جمهور ترامپ میشوند، اما چالش بر سر احتمال تبعیض علیه مسلمانان با اجرای این فرمان منع ورود است. همین امر سبب شده است تا در داخل آمریکا مخالفان با این فرمان خواستار لغو سریع آن باشند تا مردم این چند کشور در آمریکا مورد تبعیض قرار نگیرند.