مهاجرت تحصیلی به کشوری دیگر ممکن است رویای اکثر دانشجویان ایرانی باشد، اما فکر دوری از خانواده، هزینههای تحصیلی بالا و فکر چگونگی وضعیت پس از اتمام تحصیل، میتواند نگرانی زیادی ایجاد کرده و در نتیجه دانشجو از این تصمیم صرفنظر کند. ما در حامی مهاجر بهترین پیشنهادها را برای شما آماده کردهایم تا با توجه به شرایطتان، رویای تحصیل در کشوری در کشوری دیگر را عملی کنید.
قطعا تحصیل در کشورهای همسایه، باعث میشود تا رفتوآمد آسان شود و هر زمان احساس دلتنگی کردید، به ایران بیایید. پیشنهاد ما تحصیل در ترکیه است؛ تحصیل در این کشور علاوهبر نزدیک بودن، مزایای دیگری از جمله نزدیک بودن فرهنگشان به ما، هزینههای تحصیل پایین نسبت به اروپا، پی برای ورود به قاره اروپا، کیفیت آموزشی خوب و امکان دریافت بورسیه و اخذ اقامت پس از فارغالتحصیلی هم دارد.
اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل، راحتترین راه ورود به این کشور است. حتی برخی افراد صرفا در دانشگاه ثبتنام کرده تا وارد ترکیه شوند و حضور فیزیکی در کلاسها ندارند. نتیجه آمادهسازی مدارک لازم برای اقامت تحصیلی در ترکیه، اخذ اقامت دائمی این کشور است. در ادامه به نحوه گرفتن اقامت تحصیلی ترکیه میپردازیم.
اقامت تحصیلی ترکیه چیست؟
برای تمام افرادی که از مراکز آموزشی معتبر ترکیه پذیرش دریافت کنند و مراحل ثبت نام خود در دانشگاه را به پایان برسانند، کارت اقامت تحصیلی صادر میشود. برخی از این افراد دانشجویانی هستند که قصد درس خواندن در ترکیه را دارند. بعضی دیگر هم هدفشان فقط اخذ اقامت ترکیه است و حتی قصد حضور در دانشگاه را هم ندارند.
خبر خوب این است که برای هر دو گروه امکان گرفتن اقامت دانشجویی ترکیه وجود دارد. فقط افرادی که هدفشان تحصیل نیست، باید حتما تمام مراحل را با کمک کارشناسان مجرب انجام دهند. چرا که همه دانشگاه های ترکیه موافقت نمیکنند که اقامت تحصیلی را بدون شرط حضور در کلاس درس و امتحان صادر کنند و این کار از طریق دانشگاههای خاصی صورت میپذیرد.
مدت زمان اقامت تحصیلی ترکیه چقدر است؟
یک دانشجو بینالمللی به ازای هر سال تحصیل میتواند اقامت تحصیلی خود را تمدید کند و هیچ نگرانی بابت تمدید این اقامت وجود ندارد؛ زیرا حتی میتوان برای اقامت دائم ترکیه از طریق تحصیل نیز اقدام کرد.
در صورت به اتمام رسیدن مدت تحصیل نیز، میتوان برای مقاطع بالاتر درخواست داد یا پس از اشتغال به کار در ترکیه، نوع اقامت خود را به کاری تغییر داده یا حتی برای خرید ملک در ترکیه اقدام کرد تا اقامت از این روش دریافت شود.
همچنین باید بدانید دانشجویان بینالمللی اجازه دارند 60 روز پس از فارغالتحصیلی یا پس از تاریخ پایان برنامه بمانند تا امور خود را به پایان برسانند. همچنین اگر آنها قصد دارند در دوره آموزشی عملی کار کنند یا در زمینههای تحصیلی غیر بنیادی شرکت کنند، ممکن است یک سال و در رشتههای STEM تا سه سال اجازه کار داشته باشند.
مراحل گرفتن اقامت تحصیلی ترکیه
اولین مرحلهای که باید به منظور اخذ اقامت تحصیلی ترکیه انجام دهید، انجام امور اداری ثبت نام در دانشگاه و دریافت برگه پذیرش ثانویه از دانشگاه است. توجه کنید که دریافت پذیرش اولیه دانشگاههای ترکیه از ایران قابل انجام است، ولی پذیرش ثانویه زمانی صادر میشود که کارهای ثبت نام در دانشگاه را تکمیل کنید.
انجام امور اداری و ثبت نام دانشگاه به دو شکل مستقیم و وکالتی قابل انجام است. در شیوه وکالتی باید به دفاتر اسناد رسمی ایران مراجعه کنید و به کارگزار موسسه مانند حامی مهاجر وکالت دهید تا کارهای شما را در ترکیه انجام دهد.
پس از ثبتنام در دانشگاه، باید شرایط گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه را بدانید تا ویزا دریافت کنید. پس از دریافت ویزای دانشجویی خود از سفارت ترکیه یا کنسولگری در کشورتان، شما اجازه اقامت 90 روزهای دارید. پس از ورود به ترکیه، باید ظرف مدت یک ماه برای اجازه اقامت تحصیلیتان اقدام کنید.
برای دریافت مجوز اقامت تحصیلی باید به اداره مهاجرت استانی در ترکیه مراجعه کنید. این مجوز تا یک سال اجازه اقامت به شما میدهد و همانطور که گفته شد میتوانید هر سال آن را تمدید کنید. برای تمدید هم میتوانید 60 روز قبل از رسیدن تاریخ انقضای مجوز خود، اقدام کنید.
حامی مهاجر برای ثبت شرکت در ترکیه، آماده خدماترسانی به شما عزیزان است.
مراجعه به اداره مهاجرت ترکیه برای اخذ اقامت تحصیلی
همانطور که گفته شد باید برای دریافت اقامت تحصیلی، به اداره مهاجرت استانی ترکیه مراجعه کنید. برای مراجعه به اداره گوچ یا اداره مهاجرت ترکیه، باید وقت راندوو بگیرید. راندوو به ترکی به معنای ملاقات یا مصاحبه است. هنگام حضور در اداره گوچ میتوانید فرمهای راندوو را به صورت کاغذی تکمیل کنید یا اینکه از قبل تکمیل فرم راندوو را به صورت آنلاین انجام دهید.
هنگامی که در تاریخ راندوو، به اداره گوچ مراجعه کردید، باید مدارک لازم برای اقامت دانشجویی ترکیه را به همراه داشته باشید. معمولا هیچ مصاحبهای برای صدور کارت اقامت انجام نمیشود و افسر اداره مهاجرت فقط مدارک شما را بررسی میکند و در صورت کامل بودن آنها، با صدور کارت اقامت شما موافقت خواهد کرد. حدود 10 روز بعد نیز کارت اقامت ترکیه (کیملیک کارت) برای شما صادر شده و به آدرس محل اقامت شما پست میشود.
مدارک مورد نیاز برای گرفتن اقامت تحصیلی ترکیه
هنگام مراجعه به اداره مهاجرت ترکیه برای اخذ اقامت تحصیلی ترکیه، حتما مدارک زیر را به همراه داشته باشید :
- پاسپورت
- برگه پذیرش اولیه از دانشگاه
- فیش واریزی شهریه (نصف شهریه سال اول دانشگاه)
- برگه پذیرش ثانویه دانشگاه
- ورگی نومرسی (یا شماره مالیاتی)
- گواهی محل اقامت (اجاره نامه، نامه خوابگاه و ...)
- 4 تا 8 قطعه عکس
- بیمه درمانی دو ساله (آرکس، آنکارا)
- پول نقد برای پرداخت هزینهها
قوانین کار با اقامت تحصیلی ترکیه
- بر اساس قوانین جدید و شرایط اقامت دانشجویی در ترکیه، دانشجویان بینالمللی مشغول به تحصیل در مقاطع کاردانی و کارشناسی در سال اول تحصیل خود امکان کار را ندارند و پس از گذشت یک سال، میتوانند بهصورت پارهوقت در ترکیه مشغول به کار شوند.
- دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا از همان سال اول، با داشتن مجوز کار یا چالیشما ایزین اجازه کار در ترکیه را خواهند داشت. این مجوز در سال اول یک ساله، سپس در صورت داشتن شرایط لازم توسط متقاضی، سه ساله و شش ساله و درنهایت بهصورت مجوز کار دائمی صادر میشود.
- با داشتن مجوز کار و اقامت تحصیلی میتوانید 30 ساعت در هفته کار کنید.
- دانشجویان بینالمللی، اجازه کار در ادارات دولتی و خصوصی را ندارند و به کارهایی مانند کمک به اساتید، فرصتهای تحقیقاتی، کار در کافه و هتل، دورکاری اینترنتی، تدریس خصوصی زبان و غیره میتوانند مشغول شوند.
- فرد متقاضی اجازه کار نباید در محل کار غیرقانونی شاغل باشد در غیر این صورت مجازات خواهد شد.
- در برخی رشتههای تحصیلی مانند پزشکی و دندانپزشکی، برخی دانشجویان ممتاز سال آخری، امکان تدریس به دانشجویان همرشته سال اولی را دارند.
مزایای گرفتن اقامت ترکیه از طریق تحصیل
- برای خانواده شما (همسر و فرزندان زیر 18 سال) هم کارت اقامت صادر میشود و میتوانید آنها را همراه خود به ترکیه بیاورید.
- فرآیند اخذ اقامت در ترکیه از طریق تحصیل برای همه افراد به صورت سریع قابل انجام است.
- شرط سنی و معدل ندارد.
- اقامت ترکیه از طریق تحصیل، نسبت به روشهای دیگر (همچون خرید ملک و ...) بسیار ارزان است.
- نیازی به شرکت در کلاس درس یا حضور در امتحان ندارد. (البته این کاملا بستگی به دانشگاهی دارد که از آن پذیرش دریافت کردهاید، همه دانشگاه ها این شرایط را ندارند.)
- اجازه کار در ترکیه را خواهید داشت. (شرایط کار در ترکیه با اقامت تحصیلی را در همین مقاله بخوانید.)
- امکان تحصیل رایگان فرزندان در مدارس دولتی ترکیه وجود دارد.
- تا اتمام مدت زمان درس خواندن در ترکیه، تمدید اقامت دانشجویی ترکیه برای شما امکانپذیر است.
- امکان افتتاح حساب در بانکهای ترکیه
- دریافت گواهینامه رانندگی در ترکیه
- دریافت تخفیف دانشجویی در استفاده از حمل و نقل عمومی
- دریافت تخفیف برای خرید بلیط اماکن تفریحی و توریستی
- بهرهمندی از آموزش رایگان زبان ترکی برای افراد دارای اقامت ترکیه
- امکان بهرهمندی رایگان از مراکز پزشک خانواده
سخن پایانی
در حال حاضر با توجه به قانون جدید اقامتی ترکیه و سختی هایی که برای برخی روش های اخذ اقامت ترکیه پیش آمده است، روش اقامت تحصیلی ترکیه سریعترین و آسانترین راه اخذ اقامت به حساب میآید و حتی از اخذ پاسپورت ترکیه با خرید ملک نیز راحتتر است.
تحصیل در این کشور حتی برای افراد دارای گپ تحصیلی، سن بالا و با تمکن مالی پایین امکانپذیر است و همین امر باعث شده تا درخواست برای اقامت تحصیلی در ترکیه نیز افزایش یابد. پس از دریافت مدرک بینالمللی که از دانشگاههای این کشور دریافت خواهید کرد، میتوانید اقامت تحصیلی خود را تغییر داده و اقامت دائم دریافت کنید.
برای مشاوره تحصیلی به ترکیه و درنهایت اخذ اقامت تحصیلی ترکیه فقط کافی است که از طریق شماره تلفن 02148000957 با کارشناسان حامی مهاجر تماس بگیرید تا از هزینه اقامت تحصیلی در ترکیه و شرایط ورود به این کشور با خبر شوید.
پاسخ به سوالات متداول اخذ اقامت تحصیلی ترکیه
برای اخذ اقامت تحصیلی ترکیه، حتما باید در دانشگاه درس بخوانم و امتحان دهم؟
خیر. شما حتی میتوانید بدون حضور در دانشگاه یا شرکت در امتحانها، کارت اقامت تحصیلی ترکیه را اخذ کنید. فقط کافی است که در مورد این موضوع با کارشناسان حامی مهاجر مشورت کنید تا نحوه گرفتن اقامت دانشجویی ترکیه را بدانید.
اگر اقامت تحصیلی ترکیه را بگیرم، چه کسانی میتوانند زیر مجموعه من باشند؟
همسر و فرزندان زیر 18 سال شما میتوانند همراه شما کارت اقامت ترکیه را دریافت کنند.
مجوز اقامت تحصیلی ترکیه چند ساله صادر میشود؟
در ابتدا یک ساله صادر میشود، اما به راحتی تا زمان اتمام تحصیل قابل تمدید است.
آیا برای اخذ اقامت تحصیلی، نیاز به دریافت ویزای تحصیلی ترکیه داریم؟
اگر بهعنوان دانشجوی بین المللی قصد دارید در ترکیه درس بخوانید، برای انجام این کار به ویزای دانشجویی نیاز خواهید داشت. تنها دانشجویانی از نیاز به ویزای تحصیلی ترکیه معاف هستند که شرایط زیر را داشته باشند:
دانشآموزان جمهوری قبرس شمالی
دانش آموزانی که والدین آنها با ویزای کار و اجازه اقامت در ترکیه زندگی میکنند
دارندگان کارت آبی
در چنین شرایطی باید با مدارک لازم برای ویزای تحصیلی ترکیه (همچون پاسپورت، برگه پذیرش اولیه دانشگاه، تمکن مالی برای ویزای تحصیلی ترکیه، رسید پرداخت قیمت ویزای تحصیلی ترکیه و ...) به سفارت ترکیه در ایران مراجعه کنید و ویزای تحصیلی ترکیه بگیرید. پس از گرفتن این ویزا، میتوانید وارد این کشور شوید و مراحل اخذ اقامت تحصیلی ترکیه را انجام دهید.