گرفتن اقامت ترکیه از طریق تحصیل (سریع و تضمینی)

پیش از تصویب قانون جدید مهاجرت، تعداد زیادی روش برای اخذ اقامت ترکیه وجود داشت. اما پس از اجرای قانون جدید اقامت و مهاجرت ترکیه، تعداد زیادی از روش‌های آسان و ارزان مثل اجاره خانه، کاملا غیرکاربردی شدند. ولی به این معنا نیست که دیگر هیچ روش آسانی برای گرفتن اقامت ترکیه وجود ندارد.

اخذ اقامت تحصیلی ترکیه، یک روش عمومی و آسان است که همه افراد به کمک آن می‌توانند کارت اقامت ترکیه را بگیرند و نکته جالب این است که برای دریافت آن هیچ نیازی به حضور در کلاس درس یا شرکت در امتحان نیست. این روش حتی شرایط سنی و شرط معدل هم ندارد و در این مقاله نحوه اخذ اقامت تحصیلی ترکیه توضیح داده خواهد شد.

موسسه حامی مهاجر دارای خدمات متنوعی برای اخذ انواع اقامت ترکیه، خرید ملک در ترکیه، اخذ حق شهروندی ترکیه و ثبت شرکت در این کشور است. در صورت تمایل به استفاده از خدمات حامی مهاجر، می‌توانید از طریق شماره 02148000957 با کارشناسان ما تماس بگیرید و در تمام مراحل همراه شما خواهیم بود.

اقامت تحصیلی ترکیه چیست؟

برای تمام افرادی که از مراکز آموزشی معتبر ترکیه پذیرش دریافت کنند و مراحل ثبت نام خود در دانشگاه را به پایان برسانند، کارت اقامت تحصیلی صادر می‌شود. برخی از این افراد دانشجویانی هستند که قصد تحصیل در ترکیه را دارند. بعضی دیگر هم هدفشان فقط اخذ اقامت ترکیه است و حتی قصد حضور در دانشگاه را هم ندارند.

خبر خوب این است که برای هر دو گروه امکان گرفتن اقامت ترکیه از طریق تحصیل وجود دارد. فقط افرادی که هدفشان تحصیل نیست، باید حتما تمام مراحل را با کمک کارشناسان مجرب انجام دهند. چرا که همه دانشگاه های ترکیه موافقت نمی‌کنند که اقامت تحصیلی را بدون شرط حضور در کلاس درس و امتحان صادر کنند و این کار از طریق دانشگاه های خاصی صورت می‌پذیرد.

مزایای گرفتن اقامت ترکیه از طریق تحصیل

  • برای خانواده شما (همسر و فرزندان زیر 18 سال) هم کارت اقامت صادر می‌شود و می‌توانید آن‌ها را همراه خود به ترکیه بیاورید.
  • فرآیند اخذ اقامت تحصیلی ترکیه برای همه افراد به صورت سریع قابل انجام است.
  • شرط سنی و معدل ندارد.
  • نسبت به روش‌های دیگر گرفتن اقامت ترکیه (همچون خرید ملک و ...) بسیار ارزان است.
  • نیازی به شرکت در کلاس درس یا حضور در امتحان ندارد. (البته این کاملا بستگی به دانشگاهی دارد که از آن پذیرش دریافت کرده‌اید، همه دانشگاه ها این شرایط را ندارند.)
  • اجازه کار در ترکیه را خواهید داشت. (شرایط کار در ترکیه با اقامت تحصیلی را در همین مقاله بخوانید.)
  • امکان تحصیل رایگان فرزندان در مدارس دولتی ترکیه وجود دارد.
  • تا اتمام مدت زمان تحصیل در ترکیه، اقامت شما تمدید خواهد شد.
  • امکان افتتاح حساب در بانک‌های ترکیه
  • دریافت گواهینامه رانندگی در ترکیه
  • دریافت تخفیف دانشجویی در استفاده از حمل و نقل عمومی
  • دریافت تخفیف برای خرید بلیط اماکن تفریحی و توریستی
  • بهره‌مندی از آموزش رایگان زبان ترکی برای افراد دارای اقامت ترکیه
  • امکان بهرمندی رایگان از مراکز پزشک خانواده

مدت زمان اقامت تحصیلی ترکیه چقدر است؟

مدت زمان اقامت تحصیلی ترکیه، 1 ساله است. ولی به ازای هر سال تحصیل می‌توانید اقامت تحصیلی خود را تمدید کنید و هیچ نگرانی بابت تمدید این اقامت وجود ندارد. در صورت به اتمام رسیدن مدت تحصیل نیز، می‌توانید برای مقاطع بالاتر درخواست بدهید یا پس از اشتغال به کار در ترکیه، نوع اقامت خود را به کاری تغییر دهید.

قوانین کار با اقامت تحصیلی ترکیه

  • بر اساس قوانین جدید ترکیه، دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در مقاطع کاردانی و کارشناسی در سال اول تحصیل خود امکان کار به صورت تمام وقت را ندارند، اما دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا از همان سال اول اجازه کار در ترکیه را خواهند داشت.
  • افراد دارای اقامت تحصیلی برای کار در ترکیه نیاز به دریافت مجوز کار یا چالیشما ایزین دارند.
  • با اقامت تحصیلی می‌توانید حداکثر 30 ساعت در هفته کار کنید.
  • فرد متقاضی اجازه کار نباید در محل کار غیرقانونی شاغل باشد در غیر این صورت مجازات خواهد شد.

مراحل گرفتن اقامت تحصیلی ترکیه

اولین مرحله‌ای که باید به منظور اخذ اقامت تحصیلی ترکیه انجام دهید، انجام امور اداری ثبت نام در دانشگاه و  دریافت برگه پذیرش ثانویه از دانشگاه است. توجه کنید که دریافت پذیرش اولیه دانشگاه‌های ترکیه از ایران قابل انجام است، ولی پذیرش ثانویه زمانی صادر می‌شود که کارهای ثبت نام در دانشگاه را تکمیل کنید.

انجام امور ادارای و ثبت نام دانشگاه به دو شکل مستقیم و وکالتی قابل انجام است. در شیوه وکالتی باید به دفاتر اسناد رسمی ایران مراجعه کنید و به کارگزار موسسه حامی مهاجر وکالت دهید تا کارهای شما را در ترکیه انجام دهد.

اگر علاقه‌ای به شیوه وکالتی نداشته باشید، می‌توانید از خدمات تور ثبت نام دانشگاه در ترکیه استفاده کنید. در این روش به همراه کارشناسان حامی مهاجر به ترکیه خواهید رفت و کارشناس ما در تمام مراحل ثبت نام دانشگاه همراه شما خواهد بود.

مراحل ثبت نام در دانشگاه ترکیه و اخذ پذیرش ثانویه

برای ثبت نام در دانشگاه های ترکیه باید مراحل زیر را طی کنید :

  • اخذ پذیرش اولیه دانشگاه های ترکیه (از طریق آزمون یوس یا روش های بدون آزمون)
  • مراجعه به دانشگاه در زمان ثبت نام
  • ارائه مدارک لازم (برای هر دانشگاه متفاوت است و قبل از ثبت نام اعلام می‌شود.)
  • تکمیل فرم‌های مربوطه و ارائه آن به واحدهای مربوطه در دانشگاه
  • پرداخت نیمی از شهریه سالانه دانشگاه و دریافت فیش واریزی

در نهایت بعد از انجام این مراحل، دانشگاه برای شما برگه پذیرش ثانویه را صادر می‌کند. بعد از دریافت این برگه باید به منظور گرفتن اقامت تحصیلی ترکیه به اداره مهاجرت ترکیه یا همان اداره گوچ مراجعه کنید.

مراجعه به اداره مهاجرت ترکیه برای اخذ اقامت تحصیلی

 برای مراجعه به اداره گوچ یا اداره مهاجرت ترکیه، باید وقت راندوو بگیرید. راندوو به ترکی به معنای ملاقات یا مصاحبه است. هنگام حضور در اداره گوچ می‌توانید فرم‌های راندوو را به صورت کاغذی تکمیل کنید یا اینکه از قبل تکمیل فرم راندوو را به صورت آنلاین انجام دهید.

هنگامی که در تاریخ راندوو، به اداره گوچ مراجعه کردید، باید مدارک لازم برای اخذ اقامت تحصیلی ترکیه را به همراه داشته باشید. معمولا هیچ مصاحبه‌ای برای صدور کارت اقامت انجام نمی‌شود و افسر اداره مهاجرت فقط مدارک شما را بررسی می‌کند و در صورت کامل بودن آن‌ها، با صدور کارت اقامت شما موافقت خواهد کرد. حدود 10 روز بعد نیز کارت اقامت ترکیه (کیملیک کارت) برای شما صادر شده و به آدرس محل اقامت شما پست می‌شود.

در صورت استفاده از تورهای حامی مهاجر، کارشناس در تمام مراحل ثبت نام در دانشگاه و مراجعه به اداره مهاجرت، در کنار شما خواهد بود و با همراهی او می‌توانید تمام مراحل اخذ اقامت تحصیلی ترکیه را در سریع‌ترین زمان و به راحت‌ترین شکل ممکن انجام دهید. در صورت بروز مشکل نیز، کارشناسان آن را رفع خواهند کرد.

مدارک مورد نیاز برای گرفتن اقامت تحصیلی ترکیه

هنگام مراجعه به اداره مهاجرت ترکیه برای گرفتن اقامت تحصیلی، حتما مدارک زیر را به همراه داشته باشید :

  • پاسپورت
  • برگه پذیرش اولیه از دانشگاه
  • فیش واریزی شهریه (نصف شهریه سال اول دانشگاه)
  • برگه پذیرش ثانویه دانشگاه
  • ورگی نومرسی (یا شماره مالیاتی)
  • گواهی محل اقامت (اجاره نامه، نامه خوابگاه و ...)
  • 4 تا 8 قطعه عکس
  • بیمه درمانی دو ساله (آرکس، آنکارا)
  • پول نقد برای پرداخت هزینه‌ها

آیا برای اخذ اقامت تحصیلی، نیاز به دریافت ویزای تحصیلی ترکیه داریم؟

در حالت کلی برای گرفتن اقامت تحصیلی ترکیه هیچ نیازی به اخذ ویزای تحصیلی ترکیه ندارید. اما اگر سابقه رعایت نکردن قوانین اقامتی ترکیه را دارید و به این دلیل جریمه شده‌اید، نمی‌توانید به شیوه بالا کارهای اقامت تحصیلی خود را انجام دهید.

در چنین شرایطی باید با مدارک لازم (همچون پاسپورت، برگه پذیرش اولیه دانشگاه و...) به سفارت ترکیه در ایران مراجعه کنید و ویزای تحصیلی ترکیه بگیرید. پس از گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه، می‌توانید وارد این کشور شوید و مراحل اخذ اقامت تحصیلی ترکیه را انجام دهید.

سخن پایانی

در حال حاضر با توجه به قانون جدید اقامتی ترکیه و سختی هایی که برای برخی روش های اخذ اقامت ترکیه پیش آمده است، روش اقامت تحصیلی ترکیه سریع‌ترین و آسان‌ترین راه اخذ اقامت به حساب می‌آید.

برای اخذ اقامت تحصیلی ترکیه، نیازی به تحصیل در این کشور و یا حتی حضور در دانشگاه نیست. البته اگر بخواهید می‌توانید در دانشگاه نیز تحصیل کنید. در صورتی که هدف شما فقط دریافت اقامت ترکیه است، این مناسب‌ترین روش برای شماست. ولی اگر قصد تحصیل در ترکیه را دارید، می‌توانید برای اطلاعات بیشتر مقاله شرایط تحصیل در دانشگاه های ترکیه را بخوانید.

برای اخذ اقامت تحصیلی ترکیه فقط کافی است که از طریق شماره تلفن 02148000957 با کارشناسان حامی مهاجر تماس بگیرید.

پاسخ به سوالات متداول اخذ اقامت تحصیلی ترکیه

برای اخذ اقامت تحصیلی ترکیه، حتما باید در دانشگاه درس بخوانم و امتحان دهم؟

خیر. شما حتی می‌توانید بدون حضور در دانشگاه یا شرکت در امتحان‌ها، کارت اقامت تحصیلی ترکیه را اخذ کنید. فقط کافی است که در مورد این موضوع با کارشناسان حامی مهاجر مشورت کنید.

اگر اقامت تحصیلی ترکیه را بگیرم، چه کسانی می‌توانند زیر مجموعه من باشند؟

همسر و فرزندان زیر 18 سال شما می‌توانند همراه شما کارت اقامت ترکیه را دریافت کنند.

مجوز اقامت تحصیلی چند ساله صادر می‌شود؟

در ابتدا یک ساله صادر می‌شود، اما به راحتی تا زمان اتمام تحصیل در ترکیه قابل تمدید است.

دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 0