20% تخفیف مشاوره های تحصیلی حضوری 20% تخفیف مشاوره های تحصیلی

کاخ توپکاپی

کاخ توپکاپی یکی از جاهای دیدنی ترکیه است که در استانبول قرار دارد. تاریخ حیرت‌انگیز این کاخ، هر بیننده‌ای را وسوسه به بازدید و کندوکاو بیشتر می‌کند. کاخ توپکاپی بین سالهای 1460 و 1478 ساخته شد و محل سکونت سلاطین عثمانی، حرم سرا، دادگاه عثمانی و همچنین مرکز مدیریت حکومت بوده است. 25 سلطان عثمانی، از سلطان محمد دوم تا سلطان عبدالملک، همگی در کاخ توپکاپی سکونت داشتند. بدلیل زمین لرزه سال 1509 و آتش سوزی سال 1665 کاخ بازسازی و تغییراتی در آن ایجاد شد، هرگوشه از کاخ توپکاپی ، یک معماری از دورۀ خاص است. تا اینکه در سال 1924 کاخ به موزه توپکاپی تبدیل شد. کاخ توپکاپی بین گردشگران تور استانبول طرفدار زیادی دارد.
 
 

قسمت‌های مختلف کاخ توپکاپی

قبل از رسیدن به قسمت داخلی کاخ توپکاپی ، اولین دروازۀ امپریالیستی زیبا و باعظمت چشمه سلطان احمد سوم در حیاط خلوت دیده میشود. کاخ به حیاط اصلی، حرم و ساختمان شورای امپریالیستی تقسیم شده است.
 
 
 
حیاط اول کاخ که حیاط سپاه نامیده می‌شود در دسترس عموم مردم بوده است و منطقه خدماتی کاخ محسوب شده و شامل بیمارستان، نانوایی، انبار مهمات و برخی از خوابگاه‌ها، همچنین کلیسای بیزانس بوده است. از این حیاط به بعد فقط سلطان اجازه رفتن با اسب را داشت و بقیه افراد باید پیاده از این دروازه عبور می‌کردند.
 
 
 
 
 
حیاط دوم به نام میدان دیوان معروف است و برای هر کسی که با دیوان تجارت رابطه‌ای داشت باز بود. صومعه و آشپزخانه هم در این حیاط واقع شده است.
 
 
 
 
دروازه دوم (دروازه سلام) دو برج مراقبت دارد، هر کسی که از این دروازه عبور میکرد باید به سلطان سلام و درود می‌فرستاد و فقط سلطان و خدمه اجازه عبور از این دروازه را داشتند.
 
 
 
سلطان و اهالی کاخ توپکاپی، رخدادهای بزرگ را در دروازه سوم جشن می‌گرفتند، بنابراین به نام دروازه سعادت معروف شد. هیچ‌کس بدون مجوز سلطان از این دروازه نمیتوانست عبور کند.
 
 
 
آخرین و سومین حیاط کاخ توپکاپی ، باغ شخصی سلطان است. در این باغ گل سرخ، گل لاله و چند اتاقک با نمای زیبایی رو به شهر وجود دارند که میتوان در آنها به نوشیدن چای یا قهوه مشغول شد.
 
 

حرم کاخ توپکاپی

حرم نیز بخشی از کاخ بوده که مختص خانواده سلطنتی بود و رابطه آن با دنیای خارج بسته بود. شاهزادگان تا سن 16 سالگی در آنجا زندگی می‌کردند. اکثر مردان به این قسمت کاخ اجازه وارد شدن نداشتند. حرم حتی از کاخ سلطان هم جدا بود. تا زمانی که سلیمان بزرگ عاشق الکساندرا که زنی باهوش و زیبا بود، شد. که بعدا اسم او به خرم تغییر یافت.
 
 
مرکز قدرت حرمسرا در منزلگاه والده سلطان که مادر پادشاه و  اولین بانوی حرم امپراتوری محسوب میشد، قرار داشت.
 
دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 0 | کل دیدگاه های تایید شده: 0