بهترین شهر برای زندگی در ترکیه
چنانچه کشور ترکیه را برای کار یا زندگی انتخاب کرده باشید و یا چنانچه فقط قصد گردشگری در ترکیه را داشته باشید، احتمال زیاد برای شما سوالی پیش آمده است که بهترین شهرهای ترکیه کدام هستند و آیا کشور ترکیه برای زندگی مناسب است یا خیر. در این مقاله قصد داریم بهترین شهرهای ترکیه برای زندگی و کار را مورد بررسی موشکافانه و دقیق قرار دهیم.
در این مطلب سعی کردهایم جزییترین مشخصههای زندگی ، کار و گردشگری را در بهترین شهرهای ترکیه تشریح کنیم. در این بررسیها حتی به جزییات ریزی همچون میزان آلودگی هوای شهرها ، میزان درآمد متوسط مردم شهر ، وضعیت سرعت اینترنت و نقاط دیدنی و مزیتهای زندگی در این شهرها پرداخته شده است. بنابراین در انتهای این متن قادر خواهید بود، بهترین شهرهای ترکیه برای زندگی را انتخاب کنید و با گسترده کردن دامنه گردشگری خود در کشور ترکیه، بهترین مناطق ترکیه برای زندگی را ببینید.
موسسه حامی مهاجر با داشتن شرکت در ایران و ترکیه، متخصص اموری همچون مهاجرت به ترکیه ، اخذ پذیرش تحصیلی در ترکیه ، اخذ انواع ویزای ترکیه ، ثبت شرکت در ترکیه و خرید ملک در ترکیه است. چنانچه در این زمینهها احتیاج به مشاوره و یا کمک ما داشتید، میتوانید با شماره 02148406 ( خط ویژه ) تماس حاصل فرمایید.
بهترین شهرهای ترکیه
در این مقاله سعی شده است به شهرهایی پرداخته شود که بیشتر آنها از لحاظ جمعیتی بزرگترین و محبوبترین شهرهای ترکیه هستند و هر کدام آنها از لحاظ مشخصههای گوناگونی از زندگی شهری همچون امنیت، آب و هوا، میانگین سالانه آلودگی هوای شهر، امکانات رفاهی و تفریحی، متوسط درآمد و هزینههای مردم شهر، سرعت اینترنت، امکانات آموزشی و درمانی ، میزان تسلط مردم شهر به زبان انگلیسی ، میزان ترافیک شهری ، چگالی جمعیت و اماکن دیدنی شهر مورد بررسی کامل گرفتهاند.
شهرهایی که در این مقاله به آن پرداخته شده است، از نظر مشخصههای بالا، بهترین شهرهای ترکیه برای کار و زندگی هستند و سعی شده است که با انتخاب این شهرها از سراسر نقاط جغرافیایی کشور ترکیه به گسترده بودن بازه تصمیمگیری شما کمک شود. در این مطلب ده شهر استانبول، بدروم، آنتالیا ، آدانا ، غازی عینتاب ، آلانیا ، ازمیر ، آنکارا ، بورسا و قونیه مورد بررسی کامل قرار گرفتهاند.
با خواندن کامل این مقاله، میتوانید تصمیم بگیرید که کدام شهر ترکیه برای زندگی و کار مناسب است؛ در انتهای مبحث هر شهر نیز مزایا و معایب زندگی در آن شهر به صورت خلاصه بررسی شده است. چیزی که این مطلب را جالبتر میکند، شنیدن نام شهرهایی از کشور ترکیه است که شاید تا کنون آنها را نشنیده باشید ولی بهترین مناطق ترکیه برای زندگی هستند.
میتوانید قبل از خواندن ادامه این مطلب و خواندن جزییات شهرهای برتر ترکیه، مقاله زندگی در ترکیه را بخوانید و ابتدا با حالت کلی زندگی در کشور ترکیه آشنا شوید، این کار به درک بهتر مطالب نوشته شده در این مقاله کمک زیادی خواهد کرد.
توضیح مختصری درباره تقسیمات استانی کشور ترکیه
یک نکته مهم قبل از انتخاب کشور ترکیه برای زندگی ، آشنایی با تقسیمات استانی این کشور و موقعیت استانهای آن است. کشور ترکیه به وسیله مصوباتی که در کنگره جغرافیای سال 1941 تصویب شد، به هفت ناحیه یا اقلیم (به ترکی : bölge ) تقسیمبندی شده است. این تقسیمبندی براساس اقلیم و شرایط جغرافیایی مناطق شکل گرفت و هر ناحیه نیز دارای چندین استان است.
به طور کلی ترکیه دارای 81 استان است، نام شهرهای مرکزی همه این استانها، با نام استان یکسان است. تنها سه استان ختای، قوجا ایلی و سقاریه، اینگونه نیستند و نام مراکزشان به ترتیب شهرهای انتاکیه، ایزمیت و آداپازاری نام دارد. در تصویر زیر نیز میتوانید مکان جغرافیایی هر کدام از این استانها را بر روی نقشه ترکیه مشاهده کنید.
بنابراین برخی اسامی که ما در این مقاله به عنوان شهرهای برتر ترکیه ذکر میکنیم، نام شهرهای مرکز استان است و ارتباطی با استان ندارد. در ادامه به معرفی و بررسی بهترین شهرهای ترکیه برای زندگی و کار خواهیم پرداخت.
شهر استانبول
کلانشهر استانبول ( به ترکی: İstanbul ) قلب کشور ترکیه و پرجمعیتترین شهر آن است. این کلانشهر بزرگ با جمعیت حدودی 15 میلیون نفر در شمال غرب کشور ترکیه قرار گرفته است. در شمال این شهر دریای سیاه و در جنوب این شهر دریای مرمره قرار دارد.
رودخانهای از میان این شهر عبور میکند و دریای سیاه را به دریای مرمره متصل میکند. این رودخانه تنگه بُسفُر (Bosphorus) نام دارد و ترکها به آن استانبول بوغازی (به معنای تنگه استانبول یا گلوی استانبول) میگویند. این رود زیبا شهر استانبول را به دو قسمت غربی و شرقی تقسیم مینماید. قسمت غربی این شهر قسمت اروپایی استانبول و قسمت شرقی این شهر قسمت آسیایی استانبول نام دارد. برای درک بیشتر میتوانید تمام مطالب گرفته شده درباره جغرافیای شهر استانبول را در تصویر زیر مشاهده کنید.
استانبول شهری بسیار بزرگ و توریستی است که قلب گردشگری ترکیه شناخته میشود. استانبول دارای جنبههای فرهنگی و تاریخی بیشماری است که همراه با مناطق مسکونی مدرن و همه جانبه این شهر را به یک کلانشهر شگفت انگیز با طبیعت زیبا و مناظری استثنایی و پرزوق و برق تبدیل کرده است. قسمت اروپایی این شهر شامل مناطق تاریخی و گردشگری این شهر است، به همین دلیل قسمت مدرن و گران این شهر محسوب میشود، قسمت آسیایی این شهر هم شامل بافت قدیمی این شهر است. در ادامه بیشتر در مورد محلههای مهم استانبول صحبت خواهیم کرد.
محله های مهم شهر استانبول
محله های مهم شهر استانبول در دو طرف معروف این شهر قرار گرفتهاند. در جدول زیر میتوانید نام محلههای مهم شهر استانبول در قسمتهای اروپایی و آسیایی این شهر را مشاهده کنید.
قسمت اروپایی استانبول |
قسمت آسیایی استانبول |
· محله فاتیح : بافت تاریخی شهر در این محله قرار دارد و اماکن مشهور تاریخی همچون ایاصوفیه ، مسجد سلطان احمد، بازار بزرگ، کاخ توپ قاپی و مسجد آبی در این محله قرار دارند. · محله بی اوغلو : پر از مراکز خرید بزرگ است. میدان تکسیم، خیابان استقلال و برج تاریخی گالاتا در این محله قرار دارند. · محله شیشلی (Şişli) : محلهای ثروتمند و قلب مد و فشن استانبول است. تقریبا تمام برندهای معروف لباس و کافههای مشهور را میتوان در این محله پیدا کرد. · محله بشیکتاش : محلهای دارای بازارهای سنتی که مردم زیادی برای خرید خواربار روزانه خود به آن مراجعه میکنند. |
· محله کادیکوی (Kadiköy) : به دلیل قیمتهای مناسب اجناس، رستورانها و هتل معروف است. · محله اوسکودار (Üsküdar) : بافت قدیم و اصیل شهر استانبول در این محله قرار دارد. |
در تصویر زیر میتوانید موقعیت جغرافیایی این محلهها را بر روی نقشه استانبول مشاهده کنید. معمولا محلههای اروپایی استانبول مکان بازدید و رفت و آمد توریستها هستند، به همین دلیل ترافیک ماشینها در این محلهها بیشتر است. از طرف دیگر به دلیل همین قضیه امکانات و دسترسیهای شهر همچون فرودگاهها اکثر در قسمت اروپایی شهر واقع شده است.
قسمت اروپایی استانبول از لحاظ هزینههای زندگی گرانتر است و بافتی مدرن دارد. کرایه منزل در محلههای مشهور قسمت اروپایی از 300 دلار در ماه شروع شده و در برخی از خیابانهای محلههای ثروتمندنشین همچون شیشلی حتی به هزاران دلار نیز میرسد.
قسمت آسیایی شهر استانبول از لحاظ هزینهها ارزانتر است، اما بافت خانههای این مناطق قدیمی است و زندگی عادی و اصیل مردم ترکیه در این قسمت بیشتر جریان دارد. از آنجا که بیشتر امکانات شهری در قسمت اروپایی قرار گرفتهاند، دسترسی این قسمت به مدرسههای خوب، فرودگاهها و ... کمتر است. بنابراین بسیاری از مهاجران به دلایل متنوع مانند دسترسی سریعتر و آسانتر به همه چیز از جمله فرودگاه آتاتورک و سومین فرودگاه استانبول ،تمایل زیادی به سکونت در بخش اروپایی دارند.
آب و هوای شهر استانبول
آب و هوای شهر استانبول معتدل است، دمای هوا در فصل زمستان به صورت میانگین بین 7 تا 12 درجه سانتیگراد در نوسان است. در تابستان نیز دمای هوا به صورت میانگین بین 29 تا 30 درجه سانتیگراد در نوسان است. میزان رطوبت هوای این شهر نیز مناسب بوده و به صورت میانگین سالانه بین 58 تا 70 درصد در نوسان است.
میزان بارشهای سالیانه در شهر استانبول کم است و مقدار بارشها به صورت میانگین حداکثر 47 میلیمتر در ماه ژانویه و حداقل 7 میلیمتر در ماه سپتامبر است. کیفیت هوای شهر هم همانند تمام کلانشهرهای دیگر جهان ماههای بسیار کمی در وضعیت پاک قرار میگیرد و به صورت میانگین سالیانه، شاخص آلودگی هوای کلی این شهر بر روی 110 AQI قرار میگیرد که میزان این آلودگی تقریبا به معنای کشیدن یک نخ سیگار در هر روز است.
در تصویر زیر میتوانید جزییات مشخصههای آب و هوای شهر استانبول همچون دمای هوا، رطوبت، میزان بارندگی و کیفیت هوا را برای هر ماه از سال مشاهده کنید.