20% تخفیف مشاوره های تحصیلی حضوری 20% تخفیف مشاوره های تحصیلی

ازدواج در ترکیه

ازدواج در ترکیه ممکن است برای بسیاری از افراد خارجی یک رویا باشد زیرا ترکیه کشوری است با مکانهای رومانتیک، سواحل زیبا، استراحتگاه ها، شهرهای بزرگ و البته هتل های دوست داشتنی می-باشد. همچنین ترکیه، کشوری است که دارای موقعیت جغرافیایی منحصر به فردی است. بخشی از آن در آسیا و بخشی از آن در اروپا قرار دارد و در طول تاریخ به عنوان یک پلی بین دو قاره ی آسیا و اروپا عمل کرده است. در ادامه به آیین نامه های مربوط به ازدواج درترکیه می پردازیم.

بررسی قوانین و آیین های مصوب در ترکیه در مورد ازدواج

بر اساس قوانین و آیین های مصوب در مورد ازدواج در ترکیه، یک فرد تبعه ترکیه ای و یک خارجی یا دو خارجی با ملیت های مختلف می توانند در ترکیه ازدواج کنند که این امر فقط توسط مقامات صلاحیتدار ترکیه انجام می شود. دو خارجی با ملیت یکسان می توانند در ترکیه یا در دفاتر سفارت کشور یا کنسولگری کشور خود یا در دفاتر ازدواج ترکیه که توسط شهرداری های محلی اداره می شوند، ازدواج کنند. لطفا توجه داشته باشید که ازدواج های مذهبی توسط دولت به رسمیت شناخته نمی شوند و باید یک ازدواج محضری برگزار شود. لازم به ذکر است، تمام ازدواج های موجود در ترکیه باید توسط مقامات ترکیه انجام شود و طبق قانون مدنی ترکیه و مقررات مربوط به آن تنظیم می شود.

ازدواج دو فرد با ملیت یکسان

اگر هر دو عروس و داماد تابعیت ترکیه را نداشته باشند  و هر دو فرد ملیت یکسان داشته باشند، ازدواج آنها در صورتی صورت می گیرد که توسط مقامات ترکیه یا سفارتخانه یا کنسولگری کشورشان انجام شود. لطفا توجه داشته باشید که همه سفارتخانه ها و کنسولگری ها ممکن است ازدواج در ترکیه را انجام ندهند. بنابراین باید سفارتخانه ها و یا کنسولگری های کشور خود را بررسی کنید. برای ازدواج توسط مقامات ترکیه، باید سندی را از مقامات کشور خود دریافت کنید که صلاحیت شما برای ازدواج را تأیید نماید. این سند می تواند به صورت مجوز ازدواج یا بیانیه (Evlenme Ehliyet Belgesi) باشد که می توان از گروه های نمایندگان دیپلماتیک کشورمربوطه (معمولاً کنسولگری) مستقر در ترکیه تهیه کرد.

ازدواج بین دو ملیت مختلف

در مواردی که طرفین دارای تابعیت های مختلفی هستند و هیچ یک از آنان شهروند ترکیه نیستند، ازدواج آنها باید توسط یک مقام ترکیه انجام شود. در همین راستا ، اتباع خارجی باید مدارکی را از مقامات مربوطه در کشور خود تهیه کنند که صلاحیت ازدواج آنان را تأیید نماید. این سند می تواند به صورت مجوز ازدواج یا بیانیه (Evlenme Ehliyet Belgesi) از گروه های نمایندگان دیپلماتیک کشورهای مربوطه در ترکیه (معمولاً کنسولگری) تهیه شود.

ازدواج یک شهروند ترکی و یک فرد خارجی

اگر از بین زوجین، یک نفر تابعیت ترکیه را داشته باشد و شخص دیگری نداشته باشد، ازدواج باید توسط یک مقام ترکیه انجام شود. شخصی که تابعیت ترکیه را در اختیار ندارد، باید مدرکی از مقامات مربوطه در کشور خود دریافت کند که صلاحیت ازدواج آن فرد را نشان می دهد. این مجوز ازدواج یا بیانیه (Evlenme Ehliyet Belgesi) را میتوان از سفارت یا مقامات کنسولی مستقر در ترکیه تهیه کرد.

شرایط ازدواج در ترکیه

توانایی ازدواج

فقط افرادی که توانایی ذهنی کافی برای تصمیم گیری عاقلانه دارند مجاز به ازدواج هستند. بنابراین ازدواج بیماران روانی ممنوع است. علاوه بر این، یک شخص برای ازدواج باید به حداقل سن 18 سالگی رسیده باشد.

عدم ازدواج با اقوام نزدیک

ازدواج بین نزدیکان  همچون ازدواج بین خواهر و برادر ازدواج بین عمو و عمه با برادرزاده و خواهرزاده و ... ممنوع می باشد.

ازدواج مجدد:

اگر یک یا هر دو نفر که مایل به ازدواج هستند قبلاً ازدواج کرده باشند، ابتدا باید قرارداد ازدواج قبلی آنان فسخ شود. طبق قانون مدنی ترکیه ، تعدد زوجات مجاز نیست و جرم محسوب می شود. این آیین نامه در مورد اتباع ترکیه و همچنین بیگانگان، از جمله پناهندگان نیز صدق می کند.

مدت انتظار

زنانی که پیش از این ازدواج کرده اند، معمولاً نمی تواند 300 روز پس از خاتمه قانونی ازدواج قبلی خود ازدواج مجدد داشته باشند. اما اگر زوجه گزارش پزشکی مبنی بر اینکه باردار نمی باشد ارائه کند، دیگر نیازی به انتظار 300 روزه برای ازدواج مجدد نیست.

مدارک لازم بری ازدواج

  • عریضه درخواست ازدواج: برای انجام اقدام اولیه ازدواج ، داماد و عروس باید فرمی برای درخواست ازدواج به صورت حضوری در شهرداری به نام "Evlenme Beyannamesi" به زبان ترکی تکمیل نمایند.
  • لازم است پاسپورت و شناسنامه توسط مقامات ذیربط به ترکی ترجمه شود. سفارت ترکیه در کشور مبدا شما یا یک دفتر اسناد رسمی معتبر در ترکیه می توانند این امر را انجام دهند.
  • گواهی سلامت ، که باید از یک موسسه پزشکی دولتی در ترکیه گرفته شود ، به اسم "Saglik Ocagi" یا "Devlet Hastanesi" به زبان ترکی ارائه شود. هر گزارشی که توسط بیمارستان ها یا کلینیک های خصوصی صادر شود، پذیرفته نخواهد شد.
  • ارائه شش عکس به اندازه پاسپورت متعلق به عروس و داماد.
  • ارائه گواهی عدم ازدواج  که بیان می کند شخص مجرد، مطلقه و یا بیوه است. این تاییدیه را می توان از مراکز ثبت ازدواج کشور خودتان دریافت کنید. اگر قرار است این گواهی در کشور خارجی صادر شود، باید توسط کنسولگری ترکیه یا سفارت ترکیه در آنجا تأیید شود و یا باید apostil داشته باشد. همچنین نیاز است به ترکی به صورت معتبر ترجمه شود، در غیر این صورت اعتباری نخواهد داشت. گواهی عدم ازدواج را می توان توسط کنسولگری کشور مربوطه واقع در استانبول نیز صادر کرد که باید توسط اداره استاندار استانبول (Istanbul Valiligi) واقع در محله Cagaloglu تأیید شود. یا اگر توسط سفارت کشور خارجه در آنکارا صادر شده باشد، نیاز به تایید وزارت امور خارجه جمهوری ترکیه در آنکارا می باشد.
  • ارائه مدرک اقامت: اگر هر دو فرد خارجی باشند ، باید نامه ای از هتل محل اقامت مبنی بر سکونت آنان به همراه، مدت زمان اقامت و تاریخ عزیمت آنان ارائه شود.

چرا ازدواج در ترکیه

ازدواج در ترکیه آسانتر از سایر کشورها است ، با این حال ، لازم است تعدادی نکات را در نظر بگیرید. به عنوان یک فرد خارجی برای ازدواج توصیه می شود حداقل 4 روز زودتر از برگزاری مراسم ازدواج در ترکیه حضور داشته باید. شهروندان خارجی برای ورود می توانند ویزای توریستی فراهم کنند. کلیه ازدواج هایی که در ترکیه ثبت شده اند در سطح بین المللی می باشند.

مزایا ازدواج با فرد ترکیه ای

با توجه به قانون مقررات ترکیه مربوط به تابعیت ترکیه که در سال 1964 به تصویب رسیده بود، زنان خارجی که با شهروند ترکیه ای ازدواج می کردند می توانستند تابعیت ترکیه ای را به دست آورند. از این رو، در گذشته اگر ازدواجی بین یک مرد خارجی و زن ترکیه ای صورت می گرفت، مرد به دلیل مقررات ذکرشده هیچ فرصتی برای اخذ تابعیت ترکیه نداشت. اما خوشبختانه این قانون تبعیض آمیز با اجرا قوانین جدید تابعیت ترکیه تغییر یافته است. گرفتن تابعیت ترکیه از طریق ازدواج بدون در نظر گرفتن جنسیت در قانون جدید مطرح شده است. 

مدت زمان اخذ اقامت ترکیه پس از ازدواج

ازدواج با یک شهروند ترکیه ای باعث می شود به دست آوردن تابعیت ترکیه بسیار آسان تر شود. چرا که به جای انتظار تا سپری شدن 5 سال اقامت مداوم ، خارجی ها می توانند پس از تنها 3 سال از ازدواج، درخواست تابعیت ترکیه را بدهند.

 فرد با تابعیت خارجی هنگام ازدواج با یک شهروند ترکیه ای مستقیماً تابعیت را به دست نمی آورد. اما اگر فرد خارجی که با شخص ترکیه ای ازدواج کرده است به مدت 3 سال زندگی زناشویی خود را حفظ کرده باشند، می تواند  برای دستیابی به تابعیت ترکیه اقدام کند. مسئولان مربوطه طی این ۳ سال زندگی زوج را بررسی می کنند تا درصورت صوری بودن این ازدواج، آن را فسخ کنند.

ازدواج با اشخاص غیر ترک

در این مدت، همسر غیر ترکی (هر کودک غیر ترکی که امکان دریافت این اقامت دارد) پس از ازدواج می تواند برای دریافت اقامت خانواده اقدام کند. مجوز اقامت خانواده را می توان برای حداکثر سه سال صادر کرد، اما مقامات معمولاً اولین مورد برای مجوز این اقامت را برای مدت یک سال صادر می کنند. موفقیت در دستیابی به اقامت خانواده به معیارهای خاصی که به همسر خارجی وهمسر ترکیه ای مربوط می شود، وابسته است که شاید میزان منابع مالی قابل توجه ترین آنها باشد. اجازه اقامت خانواده در مقایسه با سایر اقامت های کوتاه مدت سودمندتراست. زیرا اختیاراتی که مربوط به تأیید مجوز کار وجود دارد، ممکن است کمی آسان تر باشد.

چگونگی اخذ اقمت ترکیه پس از ازدواج

مواردی که شخص متقاضی برای تبدیل شدن به یک شهروند ترکیه از طریق ازدواج لازم است رعایت کند به شرح زیر است: زندگی در چارچوب خانواده، عمل نکردن بر خلاف چارچوب ازدواج، عدم ایجاد خطر برای امنیت ملی و نظم عمومی. اگر تبعه خارجی این شرایط را داشته باشد و مدارک لازم موجود باشد، مشکلی در گرفتن تابعیت وجود ندارد. به عنوان یک مورد خاص لازم به ذکر است که اگر همسر ترک متقاضی بعد از درخواست فوت شود، شرط زندگی در چارچوب خانواده دیگر مورد نیاز نخواهد بود.

تغییر نام خانوادگی پس از ازدواج

یکی از نتایج اجتناب ناپذیر ازدواج در ترکیه تغییر نام خانوادگی همسر است. یک زن مجبور است نام خانوادگی همسر خود را پس از ازدواج بردارد، مگر اینکه درخواست کتبی را به افسر ازدواج یا سازمان ثبت احوال ارسال کند و اظهار کند که می خواهد از نام خانوادگی قبلی خود به همراه نام خانوادگی همسرش استفاده کند. با این حال ، در این حالت، نام خانوادگی قبلی وی باید پیش از نام خانوادگی همسرش بیاید. اگر زن قبلاً دو نام خانوادگی داشته باشد، می تواند فقط یکی از آنها را انتخاب کند تا به همراه نام خانوادگی شوهرش باشد.

مدارک لازم برای دریافت اقامت ترکیه از طریق ازدواج

  • پر کردن فرم درخواست برای اخذ تابعیت ترکیه از طریق ازدواج
  • سند ازدواج داده شده توسط مقامات ترکیه و شناسنامه همسر ترکیه ای
  • ارائه مدرکی که وضعیت شهروندی فرد خارجی را نشان می دهد. اگر این شخص بدون تابعیت باشد، باید یک ترجمه ترکی از اسناد رسمی تأیید شده توسط دبیرخانه در مورد این وضعیت ارائه دهد. همچنین، یک ترجمه ترکی از اسناد رسمی تأیید شده در دفتر اسناد رسمی که نشانگر اعتبار اتباع خارجی است، ارائه شود.
  • ارائه مدرکی که ثابت می کند این زوج در کنار هم زندگی می کنند. برای اثبات شرط ازدواج برای مدت 3 سال، گواهی مربوط به حسن نیت داده شده توسط مقامات محلی، که مبنی بر این است که آنها در این سه سال اقامت داشته اند و ترجمه معتبر آن نیز از جمله مدارکی است که باید ارائه شود.
  • همچنین در صورت تصمیم نهایی دادگاه در مورد شخص مربوطه، یک نمونه مدرک از این مورد نیز لازم است.
  • ارائه رسید هزینه خدمات پرداخت شده

ارسال مدارک

اسناد جمع آوری شده به کمیسیون تحقیقات شهروندی ارسال می شود. این کمیسیون، همسر با تابعیت خارجی و همسر ترک را به مصاحبه جداگانه و با هم دعوت می کنند. سپس براساس مصاحبه ، سوالات و تحقیقات انجام شده پس از تحویل مدارک، تصمیم گیری در مورد اینکه آیا تبع خارجی می تواند از طریق ازدواج شهروند ترکیه شود توسط کمیسیون داده می شود.

دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 5 | کل دیدگاه های تایید شده: 1
عمارت
بادرود بنده حدود ۶۰ سال سن دارم و دوست دارم با خانمی از ترکیه ازدواج کنم تابعیت دو طرف چی می شود
کارشناس حامی مهاجر

سلام دوست عزیز؛

اگر از بین زوجین، یک نفر تابعیت ترکیه را داشته باشد، ازدواج باید توسط یک مقام ترکیه انجام شود. شخصی که تابعیت ترکیه را در اختیار ندارد، باید مدرکی از مقامات مربوطه در کشور خود دریافت کند که صلاحیت ازدواج آن فرد را نشان می دهد. خوشبختانه گرفتن تابعیت ترکیه از طریق ازدواج بدون در نظر گرفتن جنسیت در قانون جدید مطرح شده است.