تولد در ترکیه

 در این مقاله به  تولد در ترکیه در سال 2018 و قوانین جدید اخذ تابعیت ترکیه می پردازیم، این روزها تولد فرزند در خاک کشور مطبوع برای اخذ اقامت و تابعیت بسیار متداول است. بر  همین اساس  اگر جزو افرادی هستید که قصد مهاجرت به ترکیه را دارید  تا بتوانید بواسطه  تولد در ترکیه اقامت و تابعیت ترکیه را اخذ کنید  بهتر است بدانید که کشور ترکیه تابعیت مضاعف را پذیرفته است و فردی که در ترکیه متولد شود در صورتی که والدین فرزند دارای تابعیت نباشند فرزند می تواند از طریق تولد در ترکیه به اقامت و تابعیت دست پبدا کند. در این متن به بررسی شرایط تولد در ترکیه برای اخذ اقامت و تابعیت می پردازد تا بتواند به سوالات متعدد شما در مورد تولد در ترکیه پاسخ دهد. در ادامه به چند سوال شما در رابطه با تابعیت از طریق تولد در ترکیه می پردازیم:

شرایط تولد در ترکیه 

بسیاری از افراد  خواهان اخذ اقامت و تابعیت از طریق تولد می باشند تا بتوانید با تولد فرزند خود در خاک کشور مورد نظر  به اقامت و تابعیت کشور مطلوبشان  دست پیدا کنند. در صورتی که قصد اخذ اقامت و تابعیت از طریق تولد فرزند در ترکیه را دارید بهتر است بدانید که کشور ترکیه مانند بسیاری از کشورها از نسبت خونی  برای تابعیت استفاده می کنند و در صورتی که فردی در خاک ترکیه متولد شود مطابق با تابعیت والدین به وی تابعیت اعطا می شود . در صورتی که فرزندی در خاک ترکیه متولد شود و یکی از والدین وی اقامت و تابعیت ترکیه را دارا باشد فرزند متولد شده نیز تابعیت را اخذ می نمایند و از تمامی خدمات یک شهروند ترکیه ای برخوردار می شود. نکته ای که باید بدانید  اینکه  کشور ترکیه تابعیت مضاعف را پذیرفته است و فرد خارجی که ترکیه و از پدر ترک و مادر خارجی متولد شود می تواند اقامت و تابعیت ترکیه را بدست آورد و یک شهروند ترکیه ای به حساب بیاید.

مدارک مورد نیاز برای اخذ اقامت از طریق تولد در ترکیه 

  • ارائه گواهی مبنی بر اقامت والدین در ترکیه و مدارک هویتی آنها
  • ارائه اسناد ازدواج والدین
  • ارائه گواهی تولد فرزند در خاک ترکیه
  • تکمیل و ارائه فرم درخواست اقامت برای فرزند متولد شده
  • پرداخت هزینه های اخذ اقامت برای فرزند متولد شده .
نکته قابل توجه اینکه  در صورتی که فرزندی در ترکیه از مادری غیر تبعه متولد شده باشد و  به مدت 6 ماه به فرزند اقامت داده می شود در صورتی که مادر و یا پدر اقامت و تابعیت ترکیه را نداشته باشند اقامت فرزند نیز ادامه نخواهد یافت. ضمن اینکه فرزند حتی  پس از رسیدن به سن قانونی امکان اخذ اقامت و تابعیت  را ندارد. در صورتی که فرزندی از پدر و مادری ترک متولد شده باشد و در صورت عدم اقامت در ترکیه فرزند می تواند درخواست اقامت و تابعیت ترکیه کند  بدین ترتیب اقامت و تابعیت مطابق با قانون ترکیه به وی داده می شود .

نام گذاری فرزند متولد شده در ترکیه 

در صورتی که فرزندی از پدر و مادر ترک متولد شود باید نام وی توسط پدر و مادر به صورت مشترک برای فرزند انتخاب شود. نکته جالب این که کشور ترکیه تمامی حقوق را به پدر فرزند منتقل کرده و  و در صورت عدم توانایی انتخاب نام برای فرزند این حق به مادر اعطا می شود. نکته بسیاری مهمی که مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته  این است که در صورتی که فرزندی از والدینی متولد شود که تنها یکی از آنها ترک باشد، والدین کودک می توانند 2 نام برای کودک بگذارند.

ماده 8 قانون تابعیت ترکیه برای فرزندان بدون تابعیت 

این ماده به این قانون اشاره می کند که  اگر فرزندی در خاک ترکیه از پدر و مادری متولد شود که هیچکدام شهروند ترکیه محسوب نمی شود  فرزند در صورت تمایل می تواند درخواست تابعیت و اقامت ترکیه را درخواست کند. علاوه بر این فرزندی در خاک ترکیه از پدر ومادری بدون تابعیت متولد شده باشد نمی تواند به اقامت و تابعیت ترکیه  دست پیدا کند  و از تمامی حق و حقوق یک شهروند ترکیه ای محروم  خواهد بود.  شمن اینکه فرزند  نمی تواند از این طریق برای اخذ شناسنامه ترکیه ای اقدام کند.

تابعیت مضاعف 

در علم حقوق تابعیت مضاعف یا چندگانه به این معنی است که  که فرد در صورتی که  همزمان 2 تابعیت را داراست  و یا با حفظ تابعیت قدیم تابعیت جدید دیگری را اخذ می کند تابعیت مضاعف گفته می شود که بهتر است بدانید کشور ترکیه بر خلاف بسیاری از کشورها تابعیت مضاعف را پذیرفته  و در صورتی که فرزندی در خاک کشور ترکیه متولد شود در صورتی که والدین وی اقامت و تابعیت ترکیه را نداشته باشند  فرزند می تواند علاوه بر دریافت تابعیت والدین خود تابعیت ترکیه را نیز اخذ کند. در حال حاضر که سالانه افراد بسیاری  متقاضی دریافت اقامت از طریق تولد فرزند در خاک کشور مورد نظر به اقامت و تابعیت دست پیدا کنند. به همین دلیل بسیاری از افراد با توجه به نزدیکی به ایران تولد در ترکیه انتخاب می کنند  تا با تولد فرزند در ترکیه بتوانند تابعیت و اقامت کشور دیگر را نیز اخذ کنند.
دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 2 | کل دیدگاه های تایید شده: 0