20% تخفیف مشاوره های تحصیلی حضوری 20% تخفیف مشاوره های تحصیلی

اقتصاد فرانسه

اقتصاد فرانسه ششمین اقتصاد دنیا از نظر عدد اسمی و سومین اقتصاد اروپا محسوب می‌شود. سیستم اقتصاد فرانسه ترکیبی از دو بخش دولتی و خصوصی است و حدود یک‌پنجم تولید ناخالص داخلی اروپا متعلق به این کشور میباشد، و همانطور که در مقاله درآمد فرانسه اشاره کردیم، فرانسه دهمین کشور پردرآمد دنیا به شمار میرود. بخش خدمات بیش از 70 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است که شامل: حمل‌ونقل عمومی، گردشگری، دفاع، انرژی، و ارتباطات مخابراتی می‌باشد. فرانسه بازار آماده‌ای برای سایر کشورهای اعضای اتحادیه اروپا است، به طوری که 49 درصد صادرات آن‌ها را مصرف می‌کند. این کشور دارای 2.5 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی اسمی و تولید داخلی سرانه 38 هزار دلار است. سهم بخش مربوط به تولید ناخالص داخلی کشور به شرح زیر است:

  • خدمات 70.8%
  • کشاورزی 1.9%
  • صنعت 18.3%

خدمات

همانند سایر کشورهای توسعه یافته، بخش خدمات بخش مهمی از اقتصاد فرانسه است. از بیش از 2 میلیون شرکت در فرانسه، تقریبا یک سوم در بخش های مختلف صنایع خدماتی فعالیت می کنند. صنایع خدماتی (به غیر از دولت) برای حدود 27 درصد از نیروی کار یا 4،5 میلیون نفر شغل ایجاد کرده و 39 درصد از تولید ناخالص داخلی را شامل می شود. سرمایه گذاری در این صنعت نیز بسیار قابل توجه است. بخش خدمات طیف وسیعی از فعالیت ها را شامل می شود، از جمله خدمات اجتماعی و اداری مانند دولت محلی، بهداشت و آموزش و پرورش؛ خدمات عمده فروشی، توزیع و حمل و نقل و ارتباطات؛ خدمات مصرفی مانند خرده فروشی و معاملات هتل و غذا؛ و تولید کننده و یا خدمات کسب و کار، از جمله بانکی، مالی، قانونی، تبلیغات، محاسبات، و خدمات انتقال داده ها. بیشترین نیروی کار در بخش آموزش ملی و سیستم پستی حدود 10 درصد نیز بخش گردشگری مشغول به کار هستند.

کشاورزی

فرانسه در طول قرن ها تا به امروز یکی از برجسته ترین مراکز کشاورزی اروپا بوده است. به طوری که با 730 هزار زمین کشاورزی، 7 درصد از نیروی کار خود را در این زمینه یا در زمینه های مشابه مثل ماهیگیری یا جنگل داری به کار گرفته است. محصولات عمده کشاورزی که فرانسه را در میان تولیدکنندگان برتر جهان قرار میدهد عبارتند از: چغندرقند، شراب، شیر، گوشت گاو، گوشت گوساله، غلات، و دانه ای روغنی.

بزرگ ترین محصولات صادراتی کشاورزی فرانسه انواع آبجو و نوشیدنی های الکلی است. به طوری که با تولید 5.3 میلیون تن شراب، به دومین کشور تولیدکننده شراب در اروپا تبدیل شده است. این کشور همچنین در زمینه تولید دانه های روغنی و چغندر قند اولین کشور در اتحادیه اروپاست و با تولید 23.3 میلیون تن شیر در جایگاه دوم در میان پنج کشور برتر در زمینه تولید شیر قرار دارد. علاوه بر این، فرانسه با تولید 1815000 تن گوشت گاو و گوساله اصلی ترین منبع گوشت اتحادیه اروپا محسوب می شود. بنابراین میتوان گفت که نیمی از درآمد مزارع فرانسه از طریق دامداری و نیم دیگر از طریق کشاورزی حاصل می شود.

ماهیگیری، برخلاف کشاورزی، تاثیر چندانی بر اقتصاد این کشور ندارد، به طوری که فرانسه در زمینه تولید ماهی در رتبه بیستم قرار دارد.

جنگل های فرانسه به دلایل اقتصادی و زیست محیطی اهمیت زیادی دارند، به طوری‌که از سال 1945 تا 35 درصد افزایش یافته و در هر سال حدود 30 هزار هکتار رشد کرده اند. جنگل های فرانسه نیز مانند سایر کشورها نه تنها برای تولید چوب بلکه برای تفریح ​​نیز استفاده می شوند. از این رو، علاوه بر عرضه محصولات چوبی و یک محیط سالم برای تفریح، با خدمت به بخش گردشگری به اقتصاد ملی نیز کمک می کنند.

 

صنعت

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، بخش صنعت پس از بخش خدمات بیشترین آمار اقتصاد فرانسه را به خود اختصاص داده است. در این بخش، فرانسه یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان صنایع هوایی، ریلی، خودرو، آرایشی و بهداشتی و کالاهای لوکس است. شرکت‌هایی مانند ایرفرانس، فرانس تله‌کام، رنو، و تالس تعدادی از شرکت‌های مشهور فرانسه هستند که علاوه بر اینکه بر رونق اقتصادی کشور تاثیر بسزایی داشته‌اند، اعتبار قابل توجهی را نیز برای دولت فرانسه به ارمغان آورده‌اند. فرانسه پس از ایالات متحده، ژاپن، و آلمان چهارمین قدرت صنعتی جهان است. صنعت خودروسازی این کشور در سال 1995 چهارمین رتبه جهان را به خود اختصاص داد. صنعت هواپیمایی نیز تاثیر قابل توجهی در اقتصاد فرانسه دارد. فرانسه نه در تولید انبوه، بلکه در طراحی و توسعه پیشرفته صنایع هوایی تخصص دارد و برخی از مدل های آن مانند Caravelle و Mirage IV در بیش از 50 کشور استفاده شده است. صنایع شیمیایی فرانسه نیز اگرچه به اندازه رقبای خود یعنی امریکا و آلمان قوی نیست، اما با به کار گیری 300 هزار نیروی کار و 70 میلیارد دلار درآمد چهارمین رتبه جهان را به خود اختصاص داده است. همچنین فرانسه به عنوان یکی از مشهورترین مکان‌های دیدنی دنیا و میزبان بزرگ‌ترین رویدادهای بین‌المللی، یک بازار توریستی پیشرو در صنعت گردشگری اروپا محسوب میشود. این کشور همچنین محبوب‌ترین مقصد برای اسکی در دنیاست. حدود ۲۰ هزار هتل و ۳۹۰۰ موزه در فرانسه قرار دارد و موزه لوور و ورسای به‌تنهایی سالانه بیش از ۱۲ میلیون گردشگر را به‌ سمت خود می‌کشانند و سالانه بیش از ۶/ ۵ میلیون نفر برای دیدن برج ایفل به فرانسه می‌روند. گردشگری داخلی و بین‌المللی، هردو تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد فرانسه دارند. گردشگری در سال 2016 حدود 198.3 میلیارد یورو به تولید ناخالص کشور کمک کرده است. همچنین به این واسطه 2.8 میلیارد شغل نیز به طور مستقیم و غیرمستقیم تولید شده است.

بخش مهمی از رشد اقتصاد فرانسه به بهره وری بالای نیروی کار مرتبط است. بهره وری نیروی کار در فرانسه از بسیاری از رقبای اروپایی آن بیشتر است؛ حتی به الگویی برای کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است. از سوی دیگر میزان تحصیلات نیروی کار در این کشور بالاست؛ به‌طوری‌ که فرانسه دارای بالاترین نسبت نیروی کار تحصیل‌کرده در هر هزار نفر نیروی کار در اروپا است. توزیع 30 میلیون نیروی کار در این کشور به شرح زیر است:

کشاورزی 3.9%

صنعت 24.3%

خدمات 71.8%

نرخ تورم در فرانسه 0.7% است و تخمین زده می ‌شود که 7.7% از جمعیت آن زیر خط فقر زندگی می‌کنند

صادرات و واردات فرانسه

فرانسه پس از آلمان دومین صادرکننده بزرگ اروپاست، به طوری که سود حاصل از صادرات درسال 2015 حدود 0.5 تریلیون دلار برآورد شده است. فرانسه طیف گسترده‌ای از کالاها و خدمات را صادر می‌کند و نسبت صادرات به تولید ناخالص داخلی این کشور نزدیک به 30 درصد است. مهم‌ترین اقلام صادراتی این کشور شامل تجهیزات هوایی، ماشین‌آلات، مواد شیمیایی، آهن و استیل، پلاستیک، دارو، و نوشیدنی‌ها می‌باشد. به‌علاوه فرانسه ششمین تولید‌کننده بزرگ محصولات کشاورزی در دنیا و دومین صادرکننده بزرگ محصولات کشاورزی دنیا پس از آمریکاست، به طوری که یک سوم زمین‌های کشاورزی اتحادیه اروپا در فرانسه واقع شده‌ است. هر چند سهم کشاورزی از تولید ناخالص داخلی تنها 9/ 1 درصد میباشد.

 

واردات فرانسه در سال 2012 حدود 0.66 تریلیون دلار برآورد شده است. بیشترین کالای وارداتی به این کشور ماشین‌آلات و تجهیزات، هواپیما، اتومبیل، نفت خام، مواد شیمیایی، و پلاستیک است. نزدیک‌ترین شریک خارجی فرانسه در بخش خارجی آلمان است، به طوری که بیش از 19 درصد واردات فرانسه از این کشور می ‌باشد. مردم فرانسه سالانه کالاهای وارداتی زیادی مصرف می‌کنند که ارزش آنها اندکی کمتر از کالاهای ساخت فرانسه است.

دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 0 | کل دیدگاه های تایید شده: 0