20% تخفیف مشاوره های تحصیلی حضوری 20% تخفیف مشاوره های تحصیلی

معرفی شرایط و مراحل ازدواج در آلمان

ازدواج در آلمان؛ شرایط، قوانین و مدارک

تصمیم سرنوشت سازی‌ست! هیچ‌کس نمی‌تواند اهمیت آن را کتمان کند. حتی اگر ازدواج داخل مرزهای ایران انجام شود و طرفین تابعیت یکسانی داشته باشند. حالا تصور کنید که قرار است جایی خارج از مرزهای کشورتان تحت قوانینی کاملا جدید ازدواج کنید. اگر علاقمند به فردی غیر ایرانی شدید چه؟ شرایط آن را می‌دانید؟ چه فرایندی را باید بگذرانید؟

مطلبی که در ادامه آمده، شرایط ازدواج در آلمان را برای ایرانیان توضیح داده است. مدارک مورد نیاز را بررسی کرده و پیش‌نیازها و نکات لازم را گوشزد کرده است. سعی کرده‌ایم موضوعی ناگفته نماند. اما اگر سوالی داشتید می‌توانید از قسمت نظرات همین مقاله استفاده کرده و پرسش خود را مطرح کنید. 

شرایط ازدواج در آلمان

ازدواج در آلمان، همواره یکی از روش‌های اخذ اقامت و تابعیت این کشور و از شرایط مهاجرت است. طبق قوانین اگر شما به‌عنوان یک خارجی با شخصی که تابعیت کشور آلمان را دارد ازدواج نمایید، می‌توانید به اقامت دائم و پس از آن به تابعیت این کشور دست یابید. ثبت ازدواج به‌صورت درخواست به نزدیک‌ترین دفاتر ثبت و اسناد است و پس از آن درخواست شما را به دادستانی انتقال می‌دهند. نتیجه آن به دفتر ثبت و اسناد ارجاع می‌شود و این فرایند تقریبا 6 ماه طول می‌کشد.

شرایط عمومی ازدواج در آلمان

اولین شرط ازدواج برای دریافت تابعیت

تابعیت آلمانی یکی از زوجین

مدت زمان دریافت تابعیت از طریق ازدواج

3 سال

هزینه دریافت تابعیت از طریق ازدواج

300 یورو

محدودیت سنی

بالای 18 سال

مهریه

ندارد

حداقل ویزای مورد نیاز تبعه غیر آلمانی برای ازدواج

ویزای توریستی آلمان

 سایت ثبت درخواست ازدواج زن و مرد ایرانی در آلمانی

mikhak.mfa.gov.ir

مرجع ثبت درخواست ازدواج با تبعه آلمانی

سازمان ثبت احوال آلمان

مدارک لازم برای ازدواج در آلمان

قدم اول شرایط ازدواج در آلمان این است که شخص تبعه آلمان باید ثابت کند، درآمد کافی برای تامین زندگی خود و همسرش را دارد. بنابراین برای تامین هزینه‌های زندگی خود نیازی به کمک‌های دولتی نخواهد داشت.

از طرفی دیگر طبق قانون، شخص متقاضی ازدواج با تبعه آلمان، باید زبان آلمانی را حداقل تا سطح A1 فراگرفته باشد. پس از ازدواج، متقاضی باید به سفارت آلمان مراجعه نموده و مدارک ثبت ازدواج و تقاضای خود را برای دریافت ویزای ازدواج آلمان ارائه نماید. پس از بررسی مدارک، در صورت دریافت تاییدیه، ویزای ازدواج صادر خواهد شد.

مدارک ازدواج در آلمان

نکته: از تاریخ گواهی‌ها و مدارک نباید بیشتر از 6 ماه بگذرد. همچنین پروسه ثبت اقامت و ازدواج در آلمان بین 5 تا 6 هفته زمان می‌برد.

ویزای ازدواج آلمان

با صدور ویزای ازدواج آلمان، شما می‌توانید وارد این کشور شده و اقامت داشته باشید. همچنین امکان کار یا تحصیل رایگان برای‌تان وجود خواهد داشت. با 3 سال اقامت در خاک آلمان، می‌توانید به اقامت دائم این کشور دست پیدا کنید.

نکته: به محض دریافت ویزای ازدواج نیازی به تمدید آن ندارید. اگر همچنان زندگی مشترک‌تان پابرجاست و مشکل قانونی در جریان تداوم آن وجود نداشته باشد، ویزای ازدواج به‌طور خودکار تمدید می‌شود.

قوانین ازدواج در آلمان

در کشور آلمان، ازدواج یک قرارداد قانونی به‌شمار می‌آید. چون حقوق و مزایای متعددی را برای دو طرف ازدواج در نظر گرفته است. البته تنها در شرایطی می‌توانید از این حقوق و مزایا استفاده کنید که ازدواج خود را به‌طور رسمی به ثبت رسانده باشید.

نکته: هیچ الزامی برای برگزاری مراسم عروسی در کلیسا وجود ندارد. آنچه از نظر دولت آلمان مهم است ثبت رسمی ازدواج در دفاتر تعیین شده است. شما درصورتی‌که عضو کلیسا باشید و جزء مالیات دهندگان آن باشید این اجازه را خواهید داشت که در کلیسا مراسم بگیرید.

حداقل سن برای ازدواج در آلمان 18 سال است. اما افراد از سن 16 تا 18 سالگی با اجازه والدین نیز قادر به ازدواج هستند. اگر فردی قبلا ازدواج کرده باشد و بخواهد مجدد ازدواج کند، به مدارکی برای اثبات اتمام ازدواج‌های قبلی مانند گواهی فوت همسر یا حکم طلاق نیاز دارد.

اگر فرد غیر آلمانی و فرد تبعه این کشور بخواهند مراسم ازدواج خود را در کشور آلمان برگزار نمایند، فرد غیر آلمانی می‌تواند با اخذ ویزای توریستی آلمان به مدت 3 تا 6 ماه وارد کشور آلمان شده و برای برگزاری مراسم خود اقدام نمایند.

قوانین ازدواج در آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم بسیاری گزینه ازدواج را برای مهاجرت به آلمان انتخاب می‌کنند. شاید تا اینجای کار متوجه چرایی آن شده باشید، اما در این بخش برخی از مزایا و شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج را توضیح می‌دهیم تا این موضوع بیشتر از قبل برایتان روشن شود.

اول از همه به مهمترین آنها اشاره می‌کنیم و آن امکان اقامت همسر ایرانی در آلمان است. چون زمانی‌که یکی از طرفین بتواند اقامت دائم این کشور را دریافت کند، زوج دیگر، نیازی به طی کردن مراحل اداری ندارد. بنابراین اگر به مدت 2 سال در این رابطه باشید می‌توانید به‌راحتی و بعد از طی مدت 3 سال اقامت دائم این کشور را بگیرید.

در کنار همه این موارد می‌توانیم به دیگر مزایای ازدواج در آلمان هم اشاره کنیم:

  • امکان اشتغال در کشور آلمان
  • امکان ادامه تحصیل
  • امکان استفاده از مسکن دولتی
  • امکان دریافت وام
  • دریافت حق شهروندی برای فرزند
  • دریافت حمایت‌های دولتی در صورت تولد فرزند

با توجه به مزایای بالا پس توجیه‌پذیر است که کنسولگری این کشور سخت‌گیری زیادی در بررسی مدارک ازدواج داشته باشد. همچنین اگر زندگی مشترک‌تان کمتر از 2 سال دوام داشته باشد، اقامت همسر غیرآلمانی لغو می‌شود.

مزایای مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

بیشتر بخوانید: کار بعد از تحصیل در آلمان

مراحل دریافت تابعیت آلمان از طریق ازدواج

همانطور که بارها در این مقاله ذکر کردیم، در کشور آلمان ازدواج با زن یا مرد تبعه آلمان در صورت درست بودن پرونده، باعث اقامت و سپس تابعیت آلمان می‌شود. مراحلی که باید برای دریافت تابعیت آلمان از طریق ازدواج طی کنید از ارسال نامه درخواست شروع می‌شود تا درنهایت به تابعیت آلمانی ختم شود.

نکته: در کشور آلمان ازدواج با شخص آلمانی، نیازمند درخواست برای اخذ تابعیت بوده و تا شما درخواست را ارائه نکنید، تابعیت آلمان به شما اعطا نمی‌شود. همچنین فردی که می‌خواهد تابعیت این کشور را بگیرد باید به قوانین آلمان آشنا باشد. به‌همین دلیل کلاس‌های آموزش شهروندی برایشان برگزار خواهد شد و بعد از این مرحله، سوگند وفاداری در آلمان بایستی خوانده شود.

مراحل ازدواج در آلمان

ازدواج صوری برای اقامت آلمان

این جزء خط قرمزهای قوانین ازدواج آلمان است. چون بسیاری از افراد برای مهاجرت به آلمان از این روش استفاده می‌کنند و ممکن است رو به مسیرهایی بیاورند که غیرقانونی محسوب می‌شود. از این گذشته، مزایایی که در این روش مهاجرت وجود دارد، قطعا وسوسه انگیز است. همین موارد باعث شده که در سالهای گذشته دور زدن قانون اتفاق بیفتد و دولت این کشور تمهیدات سخت‌گیرانه بیشتری را در نظر بگیرد.

برای همین است که در زمان ثبت ازدواج، بایستی مدارکی ارائه دهید که اصالت ارتباط زوجین را اثبات کند. مانند ارائه عکس دونفره و تعلقات ارتباطی و مواردی که نشان دهد هدف‌تان از ازدواج، تشکیل خانواده است. 

نکته: اگر دولت آلمان متوجه شود که ازدواج شما صوری است؛ مجازات‌هایی نظیر زندان، جریمه مالی یا حتی در برخی موارد اخراج از خاک آلمان برای متقاضی صادر می‌کند.

ازدواج غیابی در آلمان

اگر می‌خواهید در آلمان ازدواج کنید، هر دو طرف باید حضور داشته باشند. از این رو ازدواج وکالتی امکان پذیر نیست. با این‌حال، طبق قوانین بین‌الملل، دولت آلمان ازدواج‌های نیابتی منعقد شده در کشورهای دیگر را به رسمیت می‌شناسد.

بنابراین، اگر به دلیل اینکه در خدمت سربازی بوده‌اید یا به‌دلایل توجیه‌پذیر دیگری نمی‌توانید در مراسم عروسی خود شرکت کنید، می‌توانید ازدواج غیابی در کشور دیگری انجام دهید و کشور آلمان به‌احتمال زیاد آن را به رسمیت می‌‎شناسد. با این حال، اگر ازدواج نیابتی بدون رضایت دو طرف و تنها با رضایت پدر باشد، به‌هیچ عنوان مورد قبول نیست.

ازدواج غیابی در آلمان

ثبت ازدواج ایرانی در آلمان

طبق ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، چنانچه زن ایرانی بخواهد با تبعه خارجی ازدواج کند باید از دولت ایران اجازه بگیرد. مرجع صادرکننده این اجازه در داخل ایران وزارت کشور و در خارج از کشور، کنسولی جمهوری اسلامی ایران است. پس از دریافت این مجوز که به آن پروانه زناشویی هم می‌گویند، ازدواج شما توسط کارشناسان کنسولی ثبت خواهد شد.

برای دریافت مجوز ثبت ازدواج بایستی به سامانه میخک که نشانی آن در ابتدای مقاله آمده است، مراجعه کنید. پس از ثبت نام و بارگذاری مدارک و دریافت کد رهگیری باید با تعیین وقت قبلی به کنسولگری مراجعه و با ارائه مدارک، تقاضای صدور پروانه زناشویی و ثبت ازدواج کنید.

ازدواج در سفارت ایران در آلمان

ثبت ازدواج در نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در آلمان بدون گواهی ازدواج شرعی و تأییدیه ثبت ازدواج آلمانی حتی برای زوجین ایرانی امکان پذیر نیست. بنابراین زوجین باید ابتدا در مراکز اسلامی مورد تایید نمایندگی، ازدواج شرعی خود را انجام دهند و بعد در محل سفارت ایران حضور یافته و مدارک لازم را امضاء کنند. گفتنی‌ست حضور طرفین در محل کنسولگری ایران اجباری است.

فرهنگ ازدواج در آلمان

بسیاری از افراد بعد از ثبت ازدواج در آلمان اقدام به تغییر نام خانوادگی خود می‌کنند. برخی از زنان نام خانوادگی همسرشان را می‌گیرند اما الزامی نیست. بنابراین یک توافق دوطرفه است که یکی از زوجین نام خانوادگی‌اش را تغییر دهد یا از انجام این کار صرف نظر کنند.

یکی دیگر از موارد مهمی که در فرهنگ ازدواج در آلمان وجود دارد، مربوط به دارایی و درآمد است. جالب است بدانید که تمامی امور تجاری و مالی باید براساس رضایت دو طرف باشد. همچنین باید یکدیگر را حمایت مالی کنند. یعنی اگر یکی از زوجین بیکار باشد، طرف دیگر باید هزینه‌های زندگی مشترک را تامین نماید.

جالب است بدانید که در آلمان حلقه نامزدی در روز عروسی دست چپ زوجین انداخته می‌شود. اما بعد از عروسی آن را دست راست می‌اندازند.

فرهنگ ازدواج در آلمان

چه گفتیم و چه خواندید؟

ازدواج در آلمان چندان شرایط پیچیده‌ای ندارد. فقط شاید پروسه بررسی مدارک آن زمانبر باشد. چون حساسیت زیادی برای اثبات اصالت آن وجود دارد. چه هر دو زوج ایرانی باشند یا یکی از آنها تبعه غیرآلمانی باشد، بایستی فرایند مشخصی برای ثبت ازدواج بگذرانید.

این یکی از روش‌ های مهاجرت به آلمان است. ما در موسسه حامی مهاجر خدمات دیگری برای مسافران کشور آلمان ارائه می‌دهیم. به‌خصوص در زمینه اعزام دانشجو در آلمان پرونده‌های مهاجرتی موفقی داشته‌ایم. بنابراین اگر قصد مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل یا به روش‌های دیگر را دارید با کارشناسان باتجربه ما در ارتباط باشید. شماره تماس: 02148000957

سوالات متداول در زمینه شرایط ازدواج در آلمان

بسیاری از این سوالات را در متن این مقاله پاسخ داده‌ایم. اما اگر فرصت خواندن تمامی این متن را نداشته‌اید این بخش را آورده‌ایم تا سریع و مختصر به جواب موردنظرتان برسید.

شرایط ازدواج با دختر آلمانی چیست؟

اولین شرط این است که تمکن مالی لازم را برای پرداخت هزینه‌های زندگی مشترک داشته باشید. همچنین به‌هیچ عنوان نباید ازدواج‌تان صوری یا غیر واقعی باشد و درخواست ازدواج بایستی به سازمان ثبت اسناد آلمان ارسال شود.

گرفتن اقامت آلمان از طریق ازدواج چه شرایط دارد؟

ویزای ازدواج آلمان به‌صورت خودکار اجازه اقامت را به زوج غیر تبعه آلمانی می‌دهد. البته اگر زندگی مشترک قبل از 2 سال به طلاق منجر شود، مجوز اقامت لغو خواهد شد.

آیا اخذ پاسپورت آلمان از طریق ازدواج امکان پذیر است؟

بله. اگر 3 سال از زمان ازدواج‌تان گذشته باشد، می‌توانید برای دریافت تابعیت و اخذ پاسپورت آلمان اقدام کنید.

آیا امکان دریافت اقامت دائم آلمان از طریق ازدواج وجود دارد؟

بله. با دریافت ویزای ازدواج آلمان شما مجوز اقامت دائم این کشور را کسب خواهید کرد.

برای ازدواج اسلامی در آلمان به کجا مراجعه کنیم؟

شما می‌توانید در مراکز اسلامی مورد تایید سفارت ایران، عقد شرعی کنید سپس مدارک و مجوز ازدواج خود را از سفارت تحویل بگیرید.

مشکلات ازدواج در آلمان چیست؟

پروسه ثبت ازدواج یک ایرانی با شهروند آلمانی مراحل زمانبر و پیچیده‌ای دارد. چون باید برای دولت آلمان محرز شود که ازدواج شما صوری نیست.

برای ویزای نامزدی آلمان چه مدارکی لازم است؟

مدارکی که نشان دهد ازدواج شما واقعی است. همچنین ارائه مدرک زبان آلمانی A1 مورد نیاز است. مدارک شغلی همسر برای اثبات توانایی مالی نیز از از دیگر مدارک لازم به‌شمار می‌آید. در کنار این موارد، مدارک زیر را ارائه دهید:

  • فرم درخواست ویزای نامزدی
  • پاسپورت معتبر
  • دو عکس پاسپورتی جدید
  • دعوت نامه
  • کپی از پاسپورت نامزد
  • ارائه بیمه نامه معتبر
دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 6 | کل دیدگاه های تایید شده: 0