کلیرنس ویزای آمریکا (Administrative Processing)

  • تاریخ انتشار:
  • دسته بندی: مهاجرت به آمریکا
کلیرنس ویزای آمریکا یا پروسه AP؛ مدت زمان آن کلیرنس ویزای آمریکا اصلا به معنای ریجکتی نیست؛ بلکه تنها یک مرحله از مراحل دریافت ویزای آمریکاست برای پرونده هایی که نیاز به بررسی بیشتر دارند.

گرفتن ویزای آمریکا پروسه‌ای زمانبر دارد. گاهی همه چیز طبق روال انجام می‌شود و قطار کارهای اداری سفارت روی ریل است و گاهی لازم است در ایستگاهی متوقف شود؛ ایستگاهی به نام کلیرنس ویزای آمریکا.

برای چند وقت؟ بستگی دارد که با چه هدفی به آمریکا مهاجرت می‌کنید، در ایران به چه کاری اشتغال داشته‌اید و سابقه سفرتان چیست؟

اگر قطار شما هم در این ایستگاه متوقف شده است، بدانید که این یک توقف موقتی‌ست و شما تنها نیستید! خیلی‌ها از این مرحله گذشته‌اند و حالا با خیال راحت در آمریکا به سر می‌برند. کافیست کمی صبور باشید و بدانید که چه باید بکنید تا سروقت به مقصد برسید!

برای شمایی هم که هنوز در اول راهی هستید که به ویزای آمریکا ختم می‌شود، این مطلب یک هدیه به‌موقع است. چون علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد و دانستن شما را از نگرانی‌های بی‌مورد نجات می‌دهد. 

پس بریم ببینیم در ایستگاه کلیرنس ویزای آمریکا که به آن پروسه AP هم می‌گویند چه خبر است!

کلیرنس ویزای آمریکا

کلیرنس ویزای آمریکا که معمولا به‌عنوان administrative processing شناخته می‌شود و به‌طور اختصار به آن AP می‌گویند؛ یک فرایند اداری‌ست که در مواقع خاص برای صدور یا تمدید ویزا از آن استفاده می‌کنند. این فرایند توسط وزارت امور خارجه و کنسولگری‌های این کشور انجام می‌شود و به‌طور غیر مستقیم وزارت امنیت داخلی ایالات متحده، دفتر تحقیقات فدرال FBI و آژانس اطلاعات مرکزی CIA نیز در آن درگیر هستند.

اما منظور از مواقع خاص چیست؟

کلیرنس ویزای آمریکا

اگر افسر پرونده تشخیص دهد که اطلاعات متقاضی موثق نیست یا پیشنه، ملیت و تخصص فرد به‌طور بالقوه برای امنیت ملی آمریکا تهدید کننده است؛ این اختیار را دارد که پرونده را برای بررسی بیشتر وارد پروسه AP کند. البته این پروسه به هیچ عنوان به معنی ریجکت درخواست نیست؛ بلکه فقط روند صدور ویزا را با تاخیر مواجه می‌کند تا فرآیند تایید امنیتی به نتیجه برسد.

چه زمانی متوجه می‌شوید که ویزای شما وارد مرحله کلیرنس یا AP شده است؟

معمولا در پایان مصاحبه به متقاضی اطلاع داده می‌شود که آیا پرونده نیاز به بررسی بیشتر دارد یا خیر!

توجه داشته باشید که بسیاری از موارد، افسر کنسولی می‌تواند درخواست‌های ویزا را یک ضرب رد کند؛ اما اگر تشخیص دهد که دریافت اطلاعات اضافی از منابعی دیگر می‌تواند به واجد شرایط بودن متقاضی برای ویزا کمک کند، پرونده را برای رسیدگی اداری بیشتر وارد فرایند کلیرنس می‌کند. البته به نوع ویزا هم بستگی دارد که در ادامه به شما می‌گوییم که این ارتباط چگونه است؟

کلیرنس ویزای دانشجویی آمریکا

کسانی‌که قصد مهاجرت تحصیلی به ایالات متحده را دارند، باید خودشان را برای پروسه کلیرنس آماده کنند. اگر شما هم جزو این افراد هستید باید بدانید چه عواملی باعث می‌شود که پرونده‌تان درگیر پروسه AP شود و در چنین شرایطی از بروز چنین اتفاقی جلوگیری کنید:

  • نام دانشجو یا دانش پژوه (یا بخشی از نام آنها) ممکن است شبیه نامی در لیست تحت پیگرد دولت ایالات متحده باشد.
  • دانشجو یا دانش پژوه قصد تحصیل در رشته‌ای داشته باشد که به‌عنوان رشته‌های حساس و امنیتی شناخته می‌شود که می‌تواند برای انتقال غیرقانونی فناوری و کاربردهای نظامی مورد استفاده قرار گیرد.

نکته: برخی از این رشته‌های حساس که در مورد آخر ذکر کردیم شامل این موارد می‌شوند: رشته‌های علوم زیستی، مهندسی شیمی و بیوتکنولوژی، میکروالکترونیک، رشته‌های مرتبط با هوا و فضا و سیستم‌های پیشرفته صنعت هوایی، امنیت اطلاعات، تکنولوژی مواد، فناوری هسته‌ای و رباتیک، فناوری حسگرها، فناوری سنجش از راه دور.

این رشته‌ها و در فهرست Technology Alert List قرار دارند که در اختیار افسران کنسولی ایالات متحده است. چنانچه فرد متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا قصد تحصیل در این رشته‌ها را داشته باشد، افسر کنسولی این اختیار را دارد که پرونده را برای بررسی بیشتر وارد پروسه AP کند.

کلیرنس ویزای توریستی آمریکا

ویزای توریستی آمریکا هم در مواردی ممکن است برای گذراندن مراحل کلیرنس کمی با تاخیر صادر شود. البته معمولا بسیاری از دلایلی که یک پرونده را دچار این مشکل می‌کند، قابل رفع است و اکثرا با ارائه مدارک اضافی مشکل رفع می‌شود.

کلیرنس ویزای توریستی آمریکا

دلایلی که باعث ورود ویزای توریستی آمریکا به فرایند ap می‌شود، شامل:

  • ابهام در نامه هدف از سفر به ایالات متحده
  • عدم ارائه دلایل کافی برای ترک آمریکا پس از اتمام مدت زمان ویزا
  • عدم تمکن مالی لازم برای پرداخت هزینه‌های سفر
  • تناقض در اطلاعات
  • داشتن سابقه کیفری
  • دلایل امنیتی

Ap در لاتاری

هرچند که AP یک فرایند بسیار معمول برای انواع ویزاهاست. اما در نظر داشته باشید که برای انواع ویزاهای مهاجرتی مانند لاتاری ممکن است این پروسه سخت‌گیرانه‌تر و طولانی‌تر باشد؛ ولی نگران نباشید! قابل حل است.

برندگان لاتاری اگر شرایط زیر را داشته باشند به احتمال زیاد باید خود را برای گذراندن مرحله کلیر آماده کنند:

  • داشتن شغل دولتی و امنیتی تحت تحریم آمریکا
  • تحصیل در رشته‌های حساسی که در Technology Alert List قرار دارند.
  • سابقه سفر به کشورهایی مانند سوریه، عراق، یمن
  • تناقض در اطلاعات
  • داشتن سوء سابقه کیفری
  • مشابهت اسمی با افراد تحت تحریم دولت آمریکا
  • دلایل امنیتی

ap لاتاری

نکته: توجه داشته باشید که افسر پرونده در جریان مصاحبه‌ لاتاری اگر تشخیص دهد که شما در ارائه اطلاعات خود با دولت ایالات متحده صادق نیستید این اختیار را دارد که پرونده شما را برای بررسی بیشتر وارد پروسه کلیر کند. پس صداقت حرف اول را می‌زند.

مراحل کلیرنس ویزای آمریکا

اینجا قرار است توضیح دهیم وقتی پرونده‌ای وارد پروسه ap می‌شود، چه مراحلی را پشت سر می‌گذارد.  این مراحل به دو شکل انجام می‌شود: 

یا پرونده ویزای متقاضی در داخل سفارت مراحل پردازش اداری بیشتر را طی می‌کند؛

و یا پرونده برای بررسی دقیق‌تر به واشنگتن ارسال می‌شود.

پرونده‌هایی که نقص مدارک دارند یا اشتباهات جزئی در تکمیل فرم‌های درخواست ویزا وجود دارد معمولا در محل سفارت پروسه ap خود را طی می‌کنند. اما در‌صورتی‌که پرونده‌ای مشکل امنیتی داشته باشد به نهادهای بالادستی و مهم ارجاع داده می‌شود.

مراحل نیز به این صورت است:

  • اول: متقاضی درخواست ویزای خود را به اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا ارسال می‌کند.
  • دوم: درخواست ویزا بررسی شده و برای مصاحبه حضوری وقت مشخصی تعیین می‌شود.
  • سوم: بعد از مصاحبه سفارت افسر کنسولی تصمیم می‌گیرد که آیا پرونده متقاضی نیاز به بررسی بیشتر دارد یا خیر.
  • چهارم:  اگر تخصص متقاضی در حوزه فناوری‌های خاص و حساس باشد یا  پرونده ویزا برای بررسی امنیتی بیشتر وارد پروسه ap می‌شود.

مدت زمان کلیرنس آمریکا

اگر سوال شما هم این است که کلیرنس ویزای آمریکا چقدر طول میکشه ؟ باید در پاسخ‌تان گفت که مدت زمان پردازش، غیرقابل پیش‌بینی است. طبق گفته وزارت امور خارجه ایالات متحده، اکثر پرونده‌هایی که وارد پروسه ap می‌شوند، 60 روز یا کمتر پس از مصاحبه ویزا مدت پردازش‌شان به پایان می‌رسد. با این حال، میانگین زمان انتظار برای پردازش اداری بسته به کشوری که کنسولگری در آن قرار دارد و نوع پرونده، شرایط فردی می‌تواند متفاوت باشد.

چگونه از ورود پرونده به پروسه ap پیشگیری کنیم؟

اول اینکه در نظر داشته باشید که صداقت حرف اول را می‌زند. چون حتی اگر اشتباهی در تکمیل فرم DS-260 یا سایر فرم‌های درخواست ویزا مرتکب شده باشید یا نقص مدرک داشته باشید، با شرکت در مصاحبه ویزا و تکمیل مدارک، درصورتی‌که بتوانید نظر افسر سفارت جلب کنید، احتمال پردازش اداری را کاهش داده‌اید.

پیشگیری از ورود به پروسه ap

برای آنکه احتمال AP را برای پرونده خود کاهش دهید، انجام اقدامات زیر را به شما توصیه می‌کنیم:

  • فرم‌‎های مربوط به درخواست ویزا را با نهایت دقت و به‌درستی پر کنید.
  • سعی کنید هیچ تناقضی بین اطلاعات فرم‌‍‌ها و مدارک ارسالی نباشد.
  • در جلسه مصاحبه ویزا به سوالات افسر کنسولی پاسخ واضح و درست دهید.
  • به مدت اعتبار مدارک خود دقت کنید.
  • درصورت داشتن سوء سابقه کیفری، با ارئه مدارکی، افسر سفارت را مطمئن کنید که برای ایالات متحده خطری ندارید.
  • به متقاضیان ویزای تحصیلی که رشته‌شان در لیست Technology Alert قرار دارد، توصیه می‌شود که از استاد راهنمای خود نامه‌ای دریافت کنند که در آن هدف از تحصیل شرح داده شده باشد و آن را به سفارت آمریکا ارائه دهند.

همه این موارد را خواندید؟ شاید بتوان گفت که با انجام این کارها احتمال ورود به فرایند کلیرنس را کاهش می‌دهید، اما هیچ‌چیز 100 درصد نیست. قطعا مشورت با یک وکیل یا کارشناس مهاجرتی با تجربه می‌تواند حواستان را به نکات مهم جمع کند تا قدمی را اشتباه برندارید و تمام احتمالات تاخیر در دریافت ویزا را به صفر نزدیک کنید.

  • خلاصه کلام

حالا دیگر اگر کسی گفت ویزایش وارد پروسه AP شده، متوجه منظورش می‌شوید. خودتان را برای احتمالات آماده کرده‌اید و می‌دانید بایدها و نبایدهای پیشگیری از ورود به این مرحله چیست؟ برخی‌ها فکر می‌کنند فرایندی نگران کننده دارد اما شما تا الان متوجه شدید که این در بسیاری از پرونده‌های ویزای ایرانیان معمول است، به‌خصوص اگر با حامی مهاجر کارهای سفارتی خود را انجام دهید. از دریافت ویزا تا ماک سفارتی آمریکا شما را برای مهاجرت به بهترین کشور دنیا آماده می‌کنیم. خیالتان راحت باشد؛ حتما به مقصدتان می‌رسید. 

حامی مهاجر بهترین کارگزار مهاجرتی در ایران است. ما با توجه به شرایط پرونده‌تان و نوع ویزای درخواستی کمک‌تان می‌کنیم که پروسه کلیرنس را با اطمینان خاطر بیشتری انجام دهید. با این شماره پاسخگوی‌تان هستیم: 02148000957

سوالات پرتکرار راجع‌به کلیرنس ویزای آمریکا

در این بخش به سوالاتی می‌پردازیم که معمولا مشتریان ما بارها از ما می‌پرسند. اگر شما هم پرسشی دارید که هنوز به جوابش نرسیده‌اید از بخش نظرات همین وبسایت استفاده کرده و آن را مطرح نمائید.

شانس ویزا شدن در کلیرنس چقدر است؟

بستگی به شرایط پرونده متقاضی دارد. باید گوش به‌ زنگ باشید و اگر سفارت مدارک اضافی درخواست کرد آن را به‌موقع ارسال کنید. همچنین با یک وکیل مهاجرتی مشورت کنید تا در صورت طولانی‌تر شدن پروسه بررسی امنیتی اقدامات لازم را انجام دهد.

اولویت کلیرنس ویزای آمریکا به چه صورت است؟

همسر، فرزندان و والدین فردی که شهروند آمریکا است در اولویت بررسی اداری ویزای آمریکا قرار دارد. همچنین متقاضیان ویزای تحصیلی نیز در فهرست اولویت‌های کلیرنس وجود دارد به دلیل اینکه باید در بازه زمانی مشخصی خود را به دانشگاه محل تحصیل خود در آمریکا معرفی کنند.

آیا می‌توان به تصمیم کنسولگری برای قرار دادن یک پرونده در پروسه AP اعتراض کرد؟

خیر. هیچ فرآیند رسمی برای اعتراض وجود ندارد.  فقط در شرایطی‌که پردازش اداری بیش از حد انتظار طول کشید می‌توانید با مشورت یک وکیل مهاجرتی از سفارت آمریکا استعلام بگیرید.

در صورت رد ویزا پس از پروسه AP آیا می‌توان درخواست تجدیدنظر داد؟

در صورتی‌که درخواست شما در یکی از بندهای ریجکتی ویزای آمریکا قرار داشته باشد و پس از مرحله ap سفارت آمریکا آن را رد کند، قابل تجدید نظر نیست، اما می‌توانید در آینده مجددا برای ویزا درخواست دهید.

دیدگاه ها