دیدن مهر قرمز با متن «Rejected» ممکن است کابوس متقاضیان ویزای آمریکا باشد! طوریکه اگر با همچین صحنهای در سفارت روبهرو شوند، انگار آب یخی رویشان ریخته شده و فقط یک جمله به ذهن میرسد: همه چیز تمام شد! اما نه صبر کنید؛ حامی مهاجر اینجاست که بگوید هنوز راهی هست و در این لحظه دستی به سویتان دراز میکند تا کمکتان کند؛ البته اگر دلیل ریجکتی شما خاص نباشد!
وقتی میگوییم خاص یعنی چه؟ قوانین ایالات متحده آمریکا سیاستی بسیار دقیق برای صدور ویزا دارد که افسر مهاجرتی طبق آن استانداردها، درخواست ویزای شما را بررسی میکند.
ما در این مقاله قصد داریم بگوییم اگر درخواست ویزای شما رد یا اصطلاحا ریجکت شود، به این معنی نیست که شما دیگر نمیتوانید به آمریکا بروید، بلکه شما میتوانید طبق دلیل ریجکتی ویزای خود، برای رفع ریجکتی ویزای آمریکا اقدام کنید. پس بیایید باهم بندهای ریجکتی ویزای آمریکا را بدانیم تا از رد شدن درخواستمان جلوگیری کنیم!
درحالیکه اکثریت ویزاها با داشتن پرونده قوی، تایید میشوند اما برخی پروندهها با داشتن حتی کوچکترین نقصی یا مشکل، رد میشوند! برخی از این ریجکتیها قابل حل هستند ولی نگوییم از برخی دیگر! آن برخی دیگر خطرناک هستند و ممکن است باعث شود دیگر رنگ آمریکا را هم نبینید!
در صورت رد شدن ویزا، نامهای به شما داده میشود که در آن دلیل ریفیوزی یا ریجکتی شما نوشته شده است؛ باتوجه به بندهای ریجکتی که در آن نوشته شده، باید ببینید که امکان رفع ریجکتی ویزای آمریکا برایتان وجود دارد یا خیر! پس ابتدا بیایید رایجترین این بندها را بشناسیم!
بند ریجکتی سفارت آمریکا |
توضیحات |
بند 214b |
واجد شرایط بودن برای دریافت ویزای غیرمهاجرتی به افسر ثابت نشدهاست |
بند 221g |
افسر تمام اطلاعات مورد نیاز برای تعیین واجد شرایط بودن دریافت ویزا را ندارد و اسناد و مدارک متقاضی ناقص است |
بند 212(a)(4) |
افسر کنسولی تشخیص داده است که متقاضی در ایالات متحده خطرساز خواهد بود |
بند 212(a)(6)(c)(i) |
متقاضی با ارائه مدارک جعلی و اسناد تقلبی سعی بر فریب آفیسر و دریافت ویزای ایالات متحده را دارد |
بند 212(a)(9)(B)(i) |
متقاضی در گذشته بهطور غیرقانونی در آمریکا حضور داشته است |
بند 501 |
به منظور جلوگیری از ورود افرادی است که میتوانند به آمریکا آسیب برسانند |
بند 306 |
ریجکت شدن افرادی که سربازی خود را در سپاه گذراندهاند |
پس دیدید که جزءبهجزء شرایط شما بررسی میشود و اگر موارد بالا در پروندهتان دیده شد، با بند مربوطه ریجکت میشوید! این دلایل، که عدم صلاحیت نامیده میشوند، در قانون مهاجرت و ملیت (INA) و سایر قوانین مهاجرت ذکر شدهاند. همانطور که گفته شد برخی از این عدمصلاحیتها، قابل حل هستند اما برخی دیگر مخصوصا در ویزای مهاجرتی، دائمیاند.
حالا از کجا میتوان دانست که شانس دریافت ویزا پس از مصاحبه در سفارت آمریکا چه اندازه است؟ با شرکت در جلسه شبیهساز سفارت که ماک سفارتی نام دارد! این جلسه تخصصی توسط کارشناسان مجرب حامی مهاجر برگزار شده و فضای سفارت را باتوجه به نوع ویزای شما ایجاد میکند که هم پرونده بررسی شود و درصورت نقصی مدارک یا اشتباه بودن بخشی از آن، اصلاح شود و هم آمادگی لازم برای پاسخ به سوالات افسر مهاجرتی داده شود.
با شرکت در این جلسهها آمادگی و اعتماد به نفس کامل برای مصاحبه سفارت را کسب و از ریجکتی ویزای خود جلوگیری میکنید تا شانس دریافت ویزای خود را تا حد زیادی بالا ببرید. حالا ببینیم بندهایی که در جدول بالا نام برده شد، چگونه در جلسه ماک سفارتی شناخته میشوند و راهحلشان برای رفع ریجکتی ویزای آمریکا چیست!
این قانون فقط مختص ویزاهای غیرمهاجرتی آمریکاست و بند ریفیوزی حساب میشود؛ مانند ویزای توریستی یا کاری. ممکن است در ذهنتان باشد که ویزاهای تحصیلی هم غیرمهاجرتی حساب میشود، یعنی شامل این مورد هم هست؟ باید بگوییم بله اما برای ویزای تحصیلی از بند 214 d استفاده میشود و متقاضی باید نشان دهد که بعد از فارغالتحصیلی، قصد برگشت به کشورش را دارد!
اگر طبق بند 214 b ویزای شما رد شود، به این معنی است که شما واجد شرایط بودن برای ویزای غیرمهاجرتی را به افسر ثابت نکردهاید. چطور؟ یعنی نتوانستید وابستگیهایتان را در کشور خود نشان دهید تا افسر متقاعد شود قصدتان مهاجرت نیست و بهخاطر وابستگیهایی که دارید، به کشورتان برمیگردید.
وابستگی گفته شده میتواند با مواردی همچون روابط اقتصادی، خانوادگی، اجتماعی و مادی نشان داده شود؛ البته که این وابستگی باتوجه به شهر مقصد، نوع ویزا و پرونده متفاوت است اما درکل موضوع حل شدنیست و کافیست باتجربه کافی، مشکل را حل کرده و برای رفع ریجکتی ویزای آمریکا خود اقدام کنید.
بند 221g ویزای آمریکا به این معنی است که اسناد و مدارک شما ناقص است و افسر کنسولی اطلاعات مورد نیاز برای صدور ویزا را ندارد و نمیتواند تشخیص دهد که شما واجد شرایط دریافت ویزا هستید یا خیر. متقاضیانی که فرم درخواست یا سایر مدارک آنها ناقص است، درخواست ویزای آنها با این بند رد میشود و این بند را میتوان از رنگ برگه های سفارت آمریکا متوجه شد.
این section هم موقت است و مانند قبلی خطرناک نیست و میتوان پرونده را مجددا بررسی و تکمیل کرد تا حدودا 60روز بعد از مصاحبه درخواست ریسابمیت کنید (تا یکسال هم فرصت ارسال مجدد مدارک دارید اما بهتر است زودتر اقدام شود). البته باید درنظر داشته باشید تشخیص درست دلیل نقصی مدارک بسیار مهم است. بند 221(g)3 هم جزء این دسته است.
میرسیم به بند 212 معروف! اول از همه چیز بگوییم برخی بندهای 212 مشکلآفرین هستند اما نه همه آنها! پس با دیدن اعداد 212 نترسید؛ مثلا بند 212(a)(4) میتواند خطرناک باشد، زیرا به این معنی است که افسر تشخیص داده شما احتمالا در آمریکا خطرساز خواهید بود!
یا 212های خطرناک دیگر! برای مثال عدم تایید ویزای آمریکا براساس بند 212(a)(6)(c)(i) به این معنی است که فرد متقاضی با ارائه مدارک جعلی و اسناد تقلبی سعی بر فریب آفیسر و دریافت ویزای ایالات متحده را دارد.
رد شدن ویزا براساس بند 212(a)(9)(B)(i) به این معنی است که به نظر میرسد شما به طور غیرقانونی در ایالات متحده حضور داشتهاید. این بند 212 بیخطرترین و بهترین بند 212 است که بهراحتی میتوانید مجددا اقدام کنید اما این بار با صحبتهای درست و پرونده قوی! بهتر است رفع ریجکتی این مورد را بهدست کارشناسان سپرده تا شانس ویزا داشته باشید.
حالا 2 مورد اولی که گفتیم خطرناک هستند چه میشود؟
این 2 ریجکتی همان ریجکتیهای خاص هستند که حال و آینده شما را تحت تاثیر قرار میدهند. این ریجکتیها باعث میشود که شما دیگر نتوانید درخواست رفع ریجکتی ویزای آمریکا دهید یا به سختی انجام دهید.
بند 501 بیان میکند که اگر فرد به تماس با سازمانهای تروریستی و یا فعالیتهای تروریستی دست داشته باشد، واجد شرایط دریافت ویزا و ورود به ایالات متحده نیست و به هیچ عنوان نمیتواند برای رفع ریجکتی ویزای آمریکا اقدامی کند. این بند، درواقع مربوط به ریجکتی است، نه ریفیوزی!
این دسته افراد اصطلاحا در Five Eyes قرار میگیرند و برای انگلیس، کانادا، استرالیا، نیوزلند و خود آمریکا تحت هیچ شرایطی نمیتوانند مجددا اقدام کنند؛ زیرا به احتمال بالای 90% باز هم ریجکت خواهند شد! پس باید حواستان را به برخی موضوعات این دستهای بگذارید. بندهایی مانند 502 و 306 هم مانند 501 بسیار خطرناک و تغییردهنده کل مسیر زندگی هستند!
قبل از توضیح دلایل ریجکت شدن ویزای آمریکا باید بگوییم بهتر است پروندهتان را طوری پیش ببرید تا اصلا ریجکت نشوید که نیازی به رفع ریجکتی هم نباشد! چطور؟ درصورتیکه با حامی مهاجر قرارداد داشته باشید، صفرتاصد پروندهتان اصولی پیش میرود اما اگر هم خودتان درخواست ویزا دادهاید، حتما قبل از مراجعه به سفارت، به ما سر بزنید! همه چیز در یک جلسه ماک سفارتی که گفتیم مشخص میشود.
باید بدانید که داشتن فول فاند در پرونده تحصیلی یا داشتن تمکن عالی، ضمانت ویزا نیست! نمیتوان گفت با داشتن پرونده خوب، بهطور قطع ویزا میتوان گرفت اما شما فرصت این را دارید که از پرونده خوبتان بهترین استفاده را کنید تا ویزا شوید.
چرا میگوییم پرونده خوب ضمانت نیست؟ زیرا نحوه رفتار شما در سفارت بسیار مهم است؛ حتی مهمتر از شرایط پروندهتان! شما باید در سفارت با اعتمادبهنفس کامل حاضر شوید، افسر را با صحبتهایتان کلافه نکنید، Eye Contact خوبی با افسر برقرار کنید و نگاهتان را از او ندزدانید تا به چیزی شک کند و درنهایت بدانید که برخی مدارک، برخی رشتههای تحصیلی، برخی شغلها، برخی سفرها، برخی محل خدمتها برای آقایان و برخی محل زندگیها ممکن است باعث شک افسر و دردسر برایتان شود. پس باید بررسی شود تا بهترین ارائه را در سفارت داشته باشید.
از همه اینها گذشته، اگر به هر دلیلی نتوانستید مصاحبه خوبی در سفارت داشته باشید و ریفیوز یا ریجکت شدید، ممکن است به دلایل زیر باشد (بسته به پروندهتان باید ببینید کدام مورد است):
رسیدیم به تیر نهایی کلام! درخواست مجدد پس از ریجکتی ویزای آمریکا! همانطور که گفته شد باید ببینید دلیل رد ویزایتان چه بود و اگر طبق بندهایی که در بالا گفته شد، مسائل basic و پایهای مانند قانع نشدن افسر از برگشت شما به کشور، قانع نشدن از اینکه واقعا قصد تحصیل دارید یا خیر و نقص مدارک بود، میتوانید مشکل را رفع کرده و مجددا درخواست دهید، اما ریجکتیهای خاص هیچ راهی ندارند و باید قید آمریکا را بزنند!
لازم به ذکر است هنگامی که درخواست ویزا رد شود، متقاضی پولی را که برای هزینه درخواست خود پرداخت کرده است، از سفارت آمریکا پس نخواهد گرفت. در صورت درخواست مجدد، هزینه مجدد نیز باید به سفارت پرداخت کند و در بیشتر موارد نیز باید مصاحبه مجدد صورت گیرد؛ یعنی روند بهاین صورت است که باید مجدد فرم درخواست ویزا پر شود، پرداخت هزینه صورت گیرد، تایم مصاحبه رزرو و مصاحبه انجام شود.
پس از نگارش نامه تجدیدنظر، وقتی که شرایطتان تغییر کرد و مشکل قبلی حل شد، افسر باتوجه به شرایط جدیدتان تصمیم میگیرد که اکنون واجد شرایط دریافت ویزای آمریکا هستید یا خیر.
پایان بندی
پس متوجه شدید دلایل ریجکت شدن ویزای آمریکا زیاد هستند. آمریکا بندهای زیادی برای صدور ویزای خود دارد و بسیار دقیق عمل میکند؛ پس چیزی که شما برای دلیل رد ویزایتان در سفارت احساس کردید، گاها میتواند با دلیل اصلی متفاوت باشد و باید به نامه دلیل ریجکتی اکتفا کنید.
گفته شد که برای جلوگیری از انجام کوچکترین اشتباه درطول درخواست ویزا، باید دلایل ریجکتی را بدانید تا مشکلات احتمالی پروندهتان را برطرف کنید و همه اینها با داشتن تجربه و دانش کافی امکانپذیر است. پس با یکبار ریجکت شدن ناامید نشوید و فکر نکنید این کار تمام شده است!
بنابراین پیشنهاد میکنیم برای دریافت ویزایتان یک فرد کاربلد را در کنار خود داشته باشید و این تنها و تنها در جلسه ماک سفارتی که شبیهساز سفارت است، قابل بررسی است تا هم پروندهتان و هم خودتان آماده حضور در سفارت باشید. همچنین اگر پروندهتان ریفیوز نشده اما وارد پروسه AP شده است، مقاله کلیرنس ویزای آمریکا را بخوانید تا بدانید که این روند با ریجکتی کاملا متفاوت است!
حامی مهاجر در همه لحظات کنار شماست؛ اگر هنوز به سفارت نرفتهاید با ما تماس بگیرید تا آماده شوید و اگر رفتهاید و متاسفانه ریجکت شدهاید، بازهم کنارتان هستیم تا دلیل ریجکتیتان را بررسی کرده و درصورت امکان، مشکل را برطرف کرده و مجددا برایتان درخواست دهیم اما این بار اصولی! پس شماره 02148000957 همیشه پاسخگوی شما هست! در ادامه نیز سوالات پرتکرار را پاسخ دادهایم.
بله. در اکثر موارد پس از رد درخواست ویزا، نیاز به مصاحبه مجدد است.
هیچ محدودیتی برای تعداد دفعات درخواست مجدد ویزا وجود ندارد، بنابراین متقاضیان میتوانند هر چند بار که لازم بدانند درخواست دهند. با این حال، کسانی که دوباره درخواست میکنند باید اطلاعات جدید و راهحلهایی برای مشکلاتی که در درخواست قبلی دیده شده بود را در اختیار افسر ویزا قرار دهند.
پس از رد ویزا در هر زمان که بتوانید اطلاعات جدید و تغییر شرایطی که باعث ریجکتی ویزای شما شد را داشته باشید، میتوانید دوباره برای ویزا اقدام کنید. معمولا 60 روز بعد از مصاحبه اولی، زمان خوبی است و حداکثر زمان نیز 1 سال است.
معمولا علت ریجکت ویزای دانشجویی آمریکا به چند دلیل است؛ تمکن مالی ناکافی که افسر قانع نشده شما از پس هزینه شهریه و زندگی خود برمیآیید یا نه، نامه پذیرش اشتباه یا نامعتبر، قانع نشدن از برگشت شما پس از فارغالتحصیلی به کشورتان، هماهنگ نبودن زمان بین دریافت پذیرش و درخواست ویزا، داشتن اقوام درجه یک در آمریکا و نقصی مدارک!
اما معمولا رفع ریجکتی ویزای آمریکا از نوع تحصیلی امکانپذیر است؛ مگر اینکه دانشجو با رشته تحصیلی قبلی خود یا فعالیت خود در کشورش یا هر دلیل دیگری، احساس خطر را به افسر داده باشد!
بله، این مورد در ویزای توریستی آمریکا میتواند تاثیرگذار باشد.
همانطور که گفته شد این بند از ریفیوزیهای خوب است و درصورتیکه بهدرستی متوجه مشکل پروندهتان شوید و آن را حل کنید، میتوانید مجددا ریسابمیت کرده، هزینه پرداخت کنید، وقت مصاحبه بگیرید و درنهایت مجددا برای مصاحبه با افسر در سفارت حاضر شوید.
باید بدانید در تمام طول مقاله ما درمورد ریفیوزی صحبت کردیم! حالا چرا از کلمه «ریجکتی» استفاده شد؟ زیرا عامه مردم ریجکتی را بهعنوان رد درخواست ویزا میشناسند اما لازم به ذکر است در اکثر موارد، درخواست ویزا ریفیوز میشود نه ریجکت! ریفیوزی یعنی بنا به دلایل ذکر شده، درخواست ویزای شما بهصورت موقت رد شده و معمولا قابل حل است ولی ریجکتی برای بندهای خاص مثل بند 501 تروریستی عنوان میشود و برخی از آنها هیچوقت قابلیت رفع ندارند و برخی دیگر هم بهسختی حل شدنیست.
سلام. این سوال شما خیلی کلی هست. برای چه ویزایی؟ به چه علت ریجیکت شدید؟ و کلی شرایط دیگه که باید بررسی بشه و بعد به این سوال پاسخ داده بشه.
محبوبه نم نباتی