به شما حق میدهیم؛ تجربه ناخوشایندیست. اما خیلی نگران نباشید! این یک اتفاق بسیار معمول و رایج است. هر چه باشد دارید برای دریافت یکی از معتبرترین ویزاهای توریستی جهان اقدام میکنید. پس از مهر ریجکتی نترسید؛ چون فرصت اعتراض برایتان محفوظ است.
جاییکه همین الان ایستادهاید را بسیاری قبل از شما تجربه کرده بودند. اما با شناخت درست دلایل رد ویزا و آشنایی با نحوه ارسال درخواست تجدیدنظر، مشکل را حل کردند. بنابراین فاصله زیادی با ثبت برچسب ویزای شینگن روی پاسپورتتان ندارید. چطوری و چگونگیاش را در ادامه توضیح دادیم.
اصلیترین و شایعترین دلایل ریجکت ویزای شینگن را در تصویر زیر میبینید:
1-سابقه جرم یا جنایت: در صورتی که به هر دلیلی برای امنیت و سرمایه جامعه کشورهای عضو منطقه شینگن تهدید محسوب شوید، از ویزا شدن شما اجتناب میشود.
2-ارائه مدارک جعلی: ارائه اطلاعات نادرست و دروغین در مراحل دریافت ویزای شینگن، نه تنها باعث ریجکت شدن شما میشود، بلکه احتمال جریمه یا مجازات شما از لحاظ قانونی بالا خواهد بود.
3-اطلاعات ناقص درباره سفر: اگر افسر کنسولی قانع نشود که هدف شما از سفر و شرایط اقامت شما چگونه خواهد بود، درخواست ویزای شما رد میشود. همچنین عدم ارائه گواهی و وضعیت اشتغال متناسب با شرایط لازم میتواند سبب ریجکت شدن شما شود.
4-پاسپورت مخدوش: عدم نگهداری صحیح و آسیب دیدن پاسپورت میتواند از عوامل ریجکت شدن شما باشد.
5-عدم اعتبار گذرنامه: پاسپورت شما باید تا مدت زمان مورد نظر سفارت اعتبار داشته باشد.
6-دعوتنامه نامعتبر: در صورتی که باید از طرف فرد یا سازمانی دعوتنامه ارائه دهید و دعوتنامه شما فاقد امضا و اثر انگشت یا از 3 ماه گذشته باشد، دعوتنامه شما نامعتبر بوده و درخواستتان رد خواهد شد.
7-تمکن مالی ناکافی: اگر شما میزان کافی برای تمکن مالی را نداشته باشید یا مدارک شما برای اثبات آن نامعتبر باشد، ویزای شما ریجکت میشود.
8-عدم اثبات بازگشت به کشور: شما باید با اثبات اینکه بعد از پایان مدت اعتبار ویزا به کشور خود باز خواهید گشت، افسر را قانع کنید که قصد زندگی در کشور مقصد را نداشته و به قوانین ویزای شینگن پایبند خواهید بود.
9-بیمه مسافرتی نامعتبر: سعی کنید بیمه مسافرتی را از شرکت معتبر تهیه کنید. اگر بیمه شما، رفت و برگشت و مدت اقامت شما را پوشش ندهد و یا از نظر سفارت مجاز نباشد، درخواست شما رد خواهد شد.
10-عدم ارائه اثبات اسکان: شما باید توضیح دهید که چگونه در کشور عضو شینگن در مدت اقامت خود سکونت خواهید داشت. برای مثال اگر هتل رزرو کردید، باید مدرک یا رسید رزرو هتل را ارائه دهید.
11-نقض ویزای شینگن قبلی: اگر قبلا بیش از مدت اعتبار ویزا در کشور مقصد اقامت داشتهاید و یا برنامه سفر شما با آنچه به سفارت ارائه دادید، مطابق نباشد، روی درخواست فعلی شما برای ویزا تاثیر خواهد گذاشت.
شما متوجه ریجکت ویزای شینگن خود نمیشوید تا زمانیکه نامهای از طرف سفارت برایتان ارسال شود. این نامه که به عنوان نامه ریجکتی میشناسند، شامل 11 بند است. هر بند به یکی از دلایل ریجکتی اشاره دارد که در قسمت قبل درباره هرکدام توضیح دادیم. در تصویر زیر نمونه آن را مشاهده میکنید.
همانطور که در تصویر میبینید تیک کنار هر بند نشانگر دلیل اصلی ریجکت شدن ویزای شینگن شماست. توجه داشته باشید که سفارت هیچ توضیحی درباره اینکه چرا به این دلیل ویزایتان را نپذیرفته، ارائه نمیدهد. بنابراین هیچوقت شما متوجه نمیشوید چرا به دلیل تمکن مالی ناکافی رد شدید. یا چه اسنادی از سفر را ارائه ندادهاید که باعث ریجکتی ویزا شده است.
اقدامات پس از ریجکت شدن ویزا چیست؟ آیا رفع ریجکتی تضمینی است؟ راه های رفع ریجکتی ویزای شینگن کدام است؟ اینها سوالاتی است که پس از دریافت نامه ریجکتی سفارت در ذهنتان شکل میگیرد. سعی کردیم در این بخش پاسختان را بدهیم.
اول نامه ریجکتی ارسال شده را دقیق مطالعه کنید. پس از آن تمامی مدارکی که برای سفارت فرستاده بودید را مجددا چک کنید تا ببینید چیزی را از قلم انداختهاید یا خیر؟ اگر تمامی فرایند درخواست ویزا را درست انجام داده بودید میتوانید نامه اعتراض بنویسید. این تنها راه موجود برای رفع ریجکتی ویزا است. چاره دیگری ندارید.
البته نگارش نامه تضمینی برای رفع ریجکتی نیست. اما نوع نگارش و رعایت اصول آن میتواند تاثیر مثبتی داشته باشد. حالا اینکه نامه اعتراض چیست و باید چگونه نگارش شود را در قسمت بعد توضیح دادهایم.
در قسمت قبل توضیح دادیم که اولین کار پس از دریافت نامه ریجکتی سفارت این است که تمامی مراحل درخواست ویزا و مدارک خود را مجددا بررسی کنید. اگر نقصی را مشاهده کردید، میتوانید مجددا برای درخواست ویزا اقدام کنید.
اگرهم نقصی وجود نداشت باید نامه اعتراض بنویسید. نوشتن این نامه حق شماست و مطابق با قوانین معاهده شینگن اختیار یکبار اعتراض را دارید.
نحوه نگارش نامه اعتراض به ریجکت شدن ویزای شینگن باید اصولی باشد و با دقت کامل نوشته شود. همچنین بهصورت شفاف و واضح به دلایل خود اشاره کنید. این تنها شانس شماست و بار سومی وجود ندارد. بنابراین حتما با کارشناسان امور ویزا درباره آن صحبت کنید. تصویر زیر اطلاعات مهمی که در این نامه باید درج شود را نشان میدهد.
مانند هر سند دیگر، نامه تجدیدنظر یا همان نامه اعتراض بعد از ریجکت شینگن ساختار مشخصی دارد. اگر قبلاً چنین نامهای را ننوشتهاید، آنچه در ادامه میآید را به دقت مطالعه کنید. البته توجه داشته باشید که نامه تجدیدنظر به زبان سفارت موردنظر است. اما ما در این قسمت ساختار نامه را به زبان فارسی توضیح دادهایم. اول از ابتدای نامه شروع میکنیم. چه گزینههایی را باید پر کنیم و چه اطلاعاتی ضروری است؟ جدول زیر پاسخ این سوالات را داده است:
ابتدای نامه اعتراض به رد ویزای شینگن |
|
اطلاعات متقاضی ویزا |
شامل: نام، نام خانوادگی، آدرس منزل، تاریخ تولد و تاریخ نگارش نامه |
مخاطب نامه |
شامل: نام مسئول مربوطه، آدرس دفتر کنسولی، کد پستی |
عنوان نامه |
نامه اعتراض به رد درخواست ویزای شینگن |
سایر اطلاعات |
شامل: کیس نامبر ویزا، تاریخ درخواست ویزا، تاریخ رد درخواست ویزا |
سعی کنید بیشتر از چهار پاراگراف ننویسید. چون نامه نباید طولانی باشد و دقیقا به موضوعات اصلی اشاره کند.
همانطور که در تصویر بالا میبینید در پاراگراف اول باید بهصورت شفاف و روشن اعتراض خود را به رد ویزا اعلام کنید. پاراگراف دوم باید به دلایل درست نبود ریجکتی ویزا اشاره کند این موضوع باید تا پاراگراف سوم ادامه یابد و شرایط اضطرار را ذکر نماید. برای مثال بیان کنید که باید تکلیف رزرو پرواز خود را مشخص کنید، یا قرار کاریتان به مشکل بر خواهد خورد و از مسئول محترمانه بخواهید تا در صورت امکان روند رسیدگی را تسریع ببخشد.
توجه: بعد از اینکه نامه خود را نوشتید، آن را چاپ کرده و امضایش کنید. نامههای ارسال شده بدون امضا رد میشوند.
حالا که نامه را نوشتهاید باید به کجا ارسال کنید؟ سوال مهمیست که جواب آن را در ادامه دادهایم.
نامه تجدیدنظر باید به سفارت یا کنسولگری کشوری ارسال شود که فرایند پردازش ویزای شما را انجام داده است. میدانید که هر کشور اروپایی که عضو شینگن است امکان صدور ویزای شنگن را دارد. بنابراین اینکه سفرتان را از کدام کشور آغاز میکنید یا بیشترین مدت اقامت را در کجا دارید در تعیین نوع سفارت مهم است.
از طرف دیگر، اینکه تصمیمگیرنده درباره تجدیدنظر درخواست ویزا چه کسی است، به کشوری بستگی دارد که ویزا را رد کرده است. مثلا در آلمان، دادگاه اداری در برلین مسئول تصمیمگیری در مورد درخواست تجدیدنظر در مورد ویزا است. در ایتالیا نهاد مسئول دادگاه اداری منطقهای است؛ ویزای شینگن اسپانیا را اداره مهاجرت این کشور مسئولت اصلی را دارد؛ درنهایت وزارت امور خارجه فرانسه مسئولیت رسیدگی به ریجکتی ویزاهای شینگن را دارد.
زمان انتظار برای دریافت نتیجه درخواست تجدیدنظر بستگی به سفارت کشور مقصد دارد. اما معمولا از تاریخ ارسال نامه یک ماه طول میکشد تا فرایند پردازش ویزای شما انجام شود. متاسفانه مشکل اینجاست که در صورت عدم پذیرش درخواست تجدید نظر، برخی سفارتها شما را از تصمیم گرفته شده مطلع نمیكنند.
نرخ رد ویزای شینگن به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل شامل ملیت متقاضی، سفارتی که درخواست ویزا به آن ارسال شده هدف سفر، کامل بودن مدارک ارسالی میشود. برخی از کشورهای منطقه شنگن ممکن است به دلیل معیارهای سختگیرانه یا نگرانیهای امنیتی، درصد رد بالاتری داشته باشند. راحت ترین کشور برای ویزای شینگن نیز فنلاند است.
علاوهبر این، نوع ویزا نیز میتواند بر احتمال رد شدن تأثیر بگذارد. به یاد داشته باشید، ویزای شینگن برای بازدیدهای توریستی، تجاری، پزشکی و خانوادگی وجود دارد.
سعی کردیم هیچ چیز را از قلم نیندازیم. کمی نگرانیتان را کمتر کنیم و با راهکارهای حل این مسئله در صورت ریجکت شدن ویزای شینگن آشنا شوید. حالا میتوانید خودتان برای نوشتن نامه تجدیدنظر دست به کار شوید. اگر هم هنوز برای اخذ ویزای شینگن اقدام نکردهاید یک خبر خوب داریم. ما در موسسه حامی مهاجر بستههای خدماتی ویژهای برای متقاضیان این ویزا تدارک دیدهایم. کارشناسان ما حتما درباره جزئیات آن راهنماییتان خواهند کرد. اگر با شماره 02148000957 تماس بگیرید.
در این بخش به پرسشهای پرتکراری که معمولا متقاضیان بعد از ریجکت شینگن مطرح میکنند، پرداختهایم. پاسخها کوتاه و مختصر هستند و براساس اهمیت انتخاب شدند. اگر سوال شما در میان آنها نیست، پیشنها میکنیم که حتما در بخش نظرات همین مقاله آن را مطرح کنید. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شم هستند.
برای بسیاری از کشورهای عضو منطقه شنگن این امکان وجود دارد که در صورت رد ویزا، بتوانید نامه درخواست تجدید نظر بنویسید و اعتراض کنید. برای برخی دیگر این کشورها چنین امکانی وجود نداشته و معمولا بعد از 1 الی 2 ماه (گاهی تا 6 ماه) میتوانید دوباره برای ویزای شینگن اقدام کنید.
اگر از کامل و درست بودن مدارک خود مطمئن هستید، نامه اعتراض یا تجدید نظر بنویسید و تحویل سفارت مورد نظر دهید. اگر لازم است که مدارک خود را تکمیل کنید و اسناد بیشتری اضافه کنید، بعد از گذشت چند ماه (بسته به کشور مقصد) دوباره برای اخذ ویزای شنگن اقدام کنید. توصیه ما دریافت مشاوره تخصصی از کارشناس مجرب است. برای اطلاعات بیشتر با شماره 02148000957 تماس حاصل فرمایید.
نامه درخواست تجدید نظر ساختار رسمی و اداری دارد. در این نامه شما باید اعتراض خود و دلیل نادرست بودن رد ویزا را بیان کنید. همچنین اعلام کنید که در صورت نیاز به مدارک بیشتر، امکان تحویل آنها را دارید. توجه کنید که گفتار شما باید محترمانه باشد.
اگر با رد ویزای شینگن مواجه شده اید، طبیعی است که در مورد مراحل بعدی خود تعجب کنید. خبر خوب این است که هیچ دوره انتظار اجباری برای درخواست مجدد وجود ندارد. در هر زمان درخواست ویزا جدید ارسال کنید. با این حال، قبل از درخواست مجدد، باید دلایل رد قبلی خود را بررسی کنید تا از رد مجدد ویزا جلوگیری کنید.
برای رفع رد این نوع ویزا لازم است 80 یورو بپردازید.