سویس فی (sevis fee) یا فرم I-901 چیست؟

سویس فی (SEVIS Fee) چیست؟

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که اطلاعات متقاضیان تحصیلی چگونه قابل چک کردن برای کشور مقصد است؟ به‌عنوان مثال، آیا کشور آمریکا، برای بررسی اطلاعات افرادی که فرم DS-160 را پر کرده و درخواست ورود به این کشور را می‌دهند، نیاز به سیستمی ندارد؟ پاسخ این است: دولت آمریکا، یک پایگاه داده برای ثبت اطلاعات دانشجویان خارجی دارد که به قصد تحصیل در فرصت‌های مطالعاتی وارد این کشور می‌شوند.

حال تصور کنید این سیستم چه هزینه‌ای برای نگهداری از اطلاعات وارد شده دارد؟ این هزینه از کجا تامین می‌شود؟  لازم است بدانید که اگر متقاضی دریافت انواع ویزای تحصیلی آمریکا هستید، در طی مراحل اولیه پرونده خود باید هزینه‌ای به نام Sevis fee یا فرم I-901 را پرداخت کنید. سویس فی در واقع کارمزد نگهداری از همان پایگاه اطلاعات مهاجرتی است.

تمام افرادی که قصد اخذ ویزای تحصیلی آمریکا را دارند. باید هزینه Sevis fee را پرداخت کنند و رسید آن را در هنگام مصاحبه به همراه داشته باشند. در این مقاله به صورت کامل توضیح خواهیم داد که هزینه سویس فی چقدر است، چه کسانی باید آن را پرداخت کنند و در صورت انصراف از تحصیل آیا امکان برگشت هزینه Sevis fee وجود دارد یا خیر.

Sevis Fee (سویس فی) چیست؟

وزارت امنیت ملی آمریکا (DHS)، یک سیستم و پایگاه داده برای ثبت اطلاعات دانشجویان خارجی یا افرادی دارد که به قصد تحصیل در آمریکا در فرصت های مطالعاتی وارد این کشور می‌شوند. مسلما نگهداری و پشتیبانی از چنین سیستمی نیاز به بودجه و منابع مالی دارد.

Sevis Fee (سویس فی) چیست؟

حال سویس فی چیست؟ دولت آمریکا هزینه نگهداری از این اطلاعات را با کارمزدی به نام Sevis fee تامین می‌کند. هنگامی که برای تشکیل پرونده ویزای تحصیلی آمریکا و تکمیل فرم DS160 اقدام می‌کنید، یک Sevis ID به پرونده شما اختصاص پیدا می‌کند که بر اساس آن باید سویس فی خود را به صورت آنلاین پرداخت کنید.

تکمیل فرم DS160 بدون پرداخت Sevis fee باعث ریفیوز شدن شما در زمان مصاحبه سفارت خواهد شد. بنابراین پرداخت این هزینه به منظور ادامه روند پرونده تحصیلی و اخذ ویزا بسیار مهم است و نباید آن را فراموش کنید.

در ادامه توضیح خواهیم داد که چه کسانی حتما باید سویس فی را پرداخت کنند و کدام دسته از افراد معاف از پرداخت این هزینه هستند. با ما همراه باشید.

اشخاص مشمول پرداخت سویس فی

  • متقاضی اصلی اخذ انواع ویزای تحصیلی آمریکا (یعنی کلاس ویزا F1 و M1 و J1)
  • دانشجویانی که درایالات متحده درخواست تغییر کاربری ویزای F1 یا  J1خود را با ویزای نوع DS 2019 و I–20 داشته باشند. مشروط بر اینکه ویزای اولیه آن‌ها بعد از 1 سپتامبر 2004 صادر شده باشد.
  • دانشجویان یا افرادی که برای فرصت های مطالعاتی وارد آمریکا شده‌اند و بیش از 5 ماه خارج از ایالات متحده بوده و در هیچ گونه کلاس‌های تمام وقت دانشگاهی ثبت نام نکرده‌اند یا در حال گذراندن یک دوره مطالعاتی مجاز یا برنامه پژوهشی خارج از ایالات متحده نبوده‌اند.

اشخاص مشمول پرداخت سویس فی

  • جهت بررسی وضعیت قانونی دانشجویانی که شرایط ویزای F1 خود را نقض کرده‌اند و پس از 1 سپتامبر 2004 ویزای جدید I – 20 را جهت بازگشت مجدد دریافت کرده‌اند.
  • دانشجویانی که تحت عنوان ویزای F1 ، وضعیت خود را نقض کرده‌اند و بعد از 5 ماه از زمان تخطی خواهان بررسی مجدد شرایط خود هستند.
  • دانشجویانی که تحت عنوان ویزای J1 وضعیت خود را نقض کرده و درخواست بررسی مجدد به وزارت امور خارجه می دهند.
  • دانشجویانی که با ویزای J1 و تحت حمایت فدرال در حال انتقال به یک فرصت مطالعاتی باشند که با کد G1, G2, G3 آغاز شده و تحت حمایت فدرال واقع نگردیده باشد.
  • دانشجویانی که تحت عنوان ویزای J1 خواهان تغییر زیرمجموعه ویزای J1 خود در ایالات متحده باشند.

اشخاص معاف از پرداخت سویس فی

  • همسر و فرزندان فرد دارنده ویزای تحصیلی آمریکا (یعنی دارندگان کلاس ویزای F2 و M2 و J2 )
  • دانشجویانی که قبل از 1 سپتامبر 2004 با ویزای F1 و J1 شرایط ویزای خود را حفظ کرده و اقامت ایالات متحده را اخذ نکرده‌اند، این دسته حتی در هنگام مسافرت به خارج از کشور یا درخواست تمدید ویزا نیز معاف از پرداخت سویس فی هستند.
  • افرادی که درخواست ویزای آن‌ها مورد قبول واقع نشده است و می‌خواهند مجددا برای مصاحبه سفارت آمریکا اقدام کنند.
  • دانشجویان ویزای J1 که در حال همکاری با فرصت های مطالعاتی تحت حمایت فدرال هستند. مشروط بر اینکه کد آغازین آنها G2, G1  و G3 باشد.
  • دانشجویانF1  و J1 که بین دانشگاه یا برنامه‌های گوناگون در حال انتقال هستند، یا درحال تغییر مدرک، و خواستار تمدید برنامه‌های خود می‌باشند.

هزینه Sevis fee (سویس فی)

در ادامه هزینه‌های مربوط به هرمورد از پرداخت‌های سویس فی، نوشته شده است: 

 هزینه سویس فی

سویس فی

$350

برای متقاضی اصلی ویزاهای تحصیلی F و M

( F1 یا M1)

نیازی نیست

برای همسر یا فرزندان متقاضیان ویزای تحصیلی

(F2 یا M2 یا J2)

$220

متقاضی اصلی ویزای تحقیقاتی و فرصت مطالعاتی
(J1)

نیازی نیست

برنامه های مطالعاتی که حامی مالی آن‌ها نهادهای فدرال است
(ویزاهایی که با کد G1، G2، G3 یا G7 شروع می‌شوند)

$35

کار تابستانی / برنامه مسافرت

$35

برنامهAu pair

$35

برنامه Camp counselor

نحوه پرداخت سویس فی (Sevis fee)

پرداخت هزینه Sevis fee تنها بعد از گرفتن پذیرش از دانشگاه و صدور I–20 ممکن خواهد بود.

نحوه پرداخت سویس فی

برای پرداخت سویس فی به شیوه زیر عمل کنید :

  • ابتدا باید فرم آنلاین I-901 را تکمیل کنید. دقت کنید که اطلاعاتی که درون این فرم تکمیل می‌کنید باید دقیقا با اطلاعات موجود در برگه پذیرش و فرم I – 20 یکسان باشد.
  • سریع ترین و متداول ترین روش پرداخت Sevis fee به صورت آنلاین و از طریق کارت اعتباری (ویزا، مستر کارت، آمریکن اکسپرس)  است. توجه کنید که نیازی نیست کارت اعتباری به نام خودتان باشد. یک شخص دیگر می‌تواند هزینه سویس فی را برای شما پرداخت کند.
  • پس از پرداخت هزینه سویس فی، برگه رسید آن را به آدرس ذکر شده در فرم l – 901برای دانشجو ارسال می‌شود. از کد تاییدیه پرداخت پرینت بگیرند و حتما در هنگام مصاحبه آن را به همراه داشته باشید.

از آنجا که امکان پرداخت‌های بین‌المللی در سایت پرداخت سویس فی برای همه ایرانیان وجود ندارد، موسسه اعزام دانشجو حامی مهاجر خدمات پرداخت Sevis fee را نیز برای دانشجویان عزیز انجام می‌دهد. برای این کار فقط کافی است با شماره 02148000957 تماس بگیرید.

اهمیت به همراه داشتن رسید پرداخت سویس فی

هنگامی که شما رسید سویس فی خود را دریافت کردید، این رسید در موقعیت‌های زیر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

رسید پرداخت سویس فی

  • متقاضی به هنگام حضور در سفارت خانه یا کنسولگری ایالات متحده به علاوه فرم درخواست ویزای F1 یا J1، رسید سویس فی را نیز باید به همراه داشته باشد. افسران سفارتی امکان این را دارند که صحت پرداخت شدن سویس فی را به صورت الکترونیکی بررسی نمایند، اما اکیدا توصیه می‌شود که هنگام درخواست ویزا رسید سویس فی را به همراه داشته باشید.
  • متقاضی هنگام ورود به فرودگاه آمریکا یا برای درخواست ورود به منظور بررسی مجدد وضعیت خود باید رسید سویس فی را نشان دهد.
  • در صورتی که مقاضی خواهان تغییرویزای F1 یا J1 است به همراه داشتن یک برگ کپی از رسید سویس فی در وزارت امنیت ملی آمریکا (DHS) اجباری است.
  • هنگام رجوع به DHS برای بررسی مجدد وضعیت ویزای F1 الزامی است که متقاضی یک برگ کپی از رسید سویس فی به همراه فرم درخواست ویزا را داشته باشد.
  • هنگام رجوع به وزارت امور خارجه برای بررسی مجدد ویزای J1 و تغییر زیرگروه ویزای J1 الزامی است که متقاضی یک برگ کپی از رسید سویس فی به همراه فرم درخواست ویزا داشته باشد.

در چه صورت هزینه پرداختی برای Sevis fee قابل برگشت است؟

این نمودار رایج ترین سناریوهای بازپرداخت را دارد. اگر وضعیت شما در لیست نیست، می‌توانید آن را از کارشناسان حامی مهاجر سوال کنید.

پاسخ به سوالات

سوالات متدوال در زمینه بازگشت هزینه سویس فی

خیر

از تصمیم خود برای سفر به آمریکا منصرف شدم، آیا سویس فی پرداختی برگشت داده می‌شود؟

خیر

موفق به اخذ ویزا نشدم، آیا امکان برگشتfee  Sevis وجود دارد؟

خیر

هنگام ورود به آمریکا، اجازه ندادند که وارد کشور شوم. آیا می‌توانم Sevis fee را پس بگیرم؟

بله. اگر دوبار پرداخت کرده باشید، در بیشتر شرایط امکان برداشت وجه وجود دارد. فقط باید درخواست بازگشت وجه را طی 90 روز برای SEVP ارسال کنید.

برای پرونده من، بیش از یک بار هزینه سویس پرداخت شده است. در صورتی که یکبار کافی بود. آیا امکان بازگشت وجه وجود دارد؟

بله. اگر درخواست بازگشت وجه طی 90 روز برای SEVP ارسال شود. امکان برگشت وجه وجود دارد.

در پرداخت Sevis Fee اشتباه کرده‌ام و وضعیت من احتیاجی به پرداخت سویس فی نداشته است. آیا امکان بازگشت هزینه وجود دارد؟

خیر

پرونده‌ام را برای انجام تغییرات از جریان خارج کرده‌ام. امکان برگشت وجه Sevis fee وجود دارد؟

خیر

مبلغ پرداختی من برای سویس فی، کمتر از 30 دلار بوده است. امکان بازگشت وجه وجود دارد؟

خیر

موسسه‌ من، سویس فی را برای شخص دیگری پرداخت کرده است. امکان بازگشت Sevis fee وجود دارد؟

خیر. نیازی نیست. SEVP پرداخت بالاتر از میزان سویس فی را قبول نمی‌کند و فورا آن را به حساب برمی‌گرداند. پس نیازی به بازگشت مبلغ سویس فی ندارید.

مبلغ زیادتری برای Sevis fee پرداخت کرده ام. می‌توانم آن را پس بگیرم؟

سخن پایانی 

موسسه اعزام دانشجو حامی مهاجر، رتبه 1 اعزام دانشجو را دارد و در زمینه اخذ ویزای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، بی حد و مرز در کنار شماست. یعنی شما می‌توانید از قدم اول یعنی مشاوره تخصصی و بررسی شرایطتان تا انتخاب رشته و دانشگاه مناسبتان و در نهایت اخذ پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی، همراهی کارشناسان حامی مهاجر را داشته باشید. 

همچنین لازم است بدانید پرداخت سویس فی در حامی مهاجر امکان‌پذیر است. پیشنهاد می‌کنیم برای این امر، به‌تنهایی اقدام نکنید تا ریسک پرداخت اشتباه را نداشته باشید؛ زیرا همانطور که در مقاله گفته شد، هزینه سویس فی مگر در مواقع خاص، برگشت داده نمی‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید از طریق شماره 02148000957 با کارشناسان حامی مهاجر در ارتباط باشید. 

پاسخ به سوالات متداول در زمینه پرداخت Sevis fee

پرداخت هزینه سویس فی، قطعا سوالات بسیاری را برای شما ایجاد خواهد کرد. ما در حامی مهاجر منتظر شنیدن سوالتان و پاسخ به آنها هستیم. 

اگر درخواست ویزای من رد شود، دوباره باید هزینه Sevis fee را بپردازم؟

خیر. اگر متقاضی در ظرف 12 ماه آینده، بار دیگر در همان حیطه تحصیلی درخواست ویزا نماید، هزینه سویس فی اولیه قابل استفاده خواهد بود.

سویس فی را پرداخت کرده‌ام، آیا می‌توانم آن را به یک Sevis ID دیگر انتقال دهم؟

فقط در شرایط زیر می‌توانید هزینه پرداختی بابت سویس فی را میان Sevis ID های مختلف انتقال دهید:

  • سویس فی فقط بین ID هایی می‌تواند منتقل شود که مربوط به یک شخص باشد.
  • هزینه سویس مورد نیاز برای ID جدید، باید با هزینه سویس پرداخت شده یکسان باشد و نیازی به پرداخت هزینه زیادتر نباشد.
  • فقط خود دانشجو می‌تواند درخواست این انتقال را انجام دهد.

آیا Sevis fee همان کارمزد صدور ویزا است؟

خیر. کارمزد صدور ویزا یا visa fee هزینه ای است که برای فرآیند صدور ویزا دریافت می‌شود و به منظور پشتیبانی مالی از سفارت هاست. اما سویس فی به SEVP پرداخت می‌شود و با کارمزد صدور ویزا متفاوت است.

قصد عوض کردن دانشگاهم را دارم، آیا مجدد باید سویس فی را پرداخت کنم؟

امکان انتقال سویس فی به یک DS-2019 یا I-20 دیگر وجود دارد و نیازی به پرداخت مجدد Sevis fee نیست.

دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 2 | کل دیدگاه های تایید شده: 0