مراحل گرفتن ویزای شینگن آلمان

مراحل درخواست و هزینه ویزای شینگن آلمان

آلمان از جمله مهمترین کشورهای اروپا و منطقه شینگن و جزو بهترین مقاصد برای زندگی است. این کشور در سال 2023 چهارمین کشور قدرتمند در جهان شناخته شده است، دارای جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی بوده و یکی از کشورهای پرطرفدار برای سفر یا مهاجرت است.

اگر از اتباع کشورهای خارج از منطقه شنگن هستید، برای ورود به کشور آلمان باید ویزای شنگن اخذ کنید. البته برخی کشورها از دریافت این ویزا برای شرایط خاص معاف هستند. درست است که دریافت ویزای شنگن آلمان ممکن است سخت‌تر باشد، اما با مراجعه به کارشناس مجرب و دریافت مشاوره تخصصی، می‌توانید راه دریافت ویزای آلمان را آسان‌تر کنید.

در این مقاله به ویزای شنگن آلمان (Germany Schengen Visa) می‌پردازیم، اعتبار و انواع آن را توضیح داده و درباره مدارک لازم اخذ این ویزا صحبت می‌کنیم. سپس هزینه آن را عنوان کرده و در نهایت به سوالات متداول شما عزیزان پاسخ می‌دهیم. مشاوره ویزای توریستی شینگن در موسسه حامی مهاجر رایگان است و شما می‌توانید از طریق شماره 02148000957 با ما در تماس باشید.

ویزای شینگن آلمان چیست؟

ویزای شنگن آلمان برای اتباع کشورهایی صادر می‌شود که در منطقه شینگن نیستند. با داشتن این ویزا شما می‌توانید به سایر کشورهای شنگن هم سفر کنید، منتها باید ورودتان به منطقه شنگن از آلمان باشد. این ویزا با توجه به هدف از ورود به آلمان انواع مختلفی دارد، اما به طور کلی به ویزای کوتاه مدت و ویزای بلند مدت تقسیم می‌شود.

اعتبار ویزای کوتاه مدت آلمان

اعتبار ویزای آلمان طبق قوانین شنگن بر اساس هدف، زمان اعتبار و تعداد اجازه ورود تعیین می‌شود. در این بخش اعتبار ویزای کوتاه مدت آلمان (ویزای شینگن C آلمان) را طبقه بندی می‌کنیم. فقط در نظر داشته باشید که ویزای کوتاه مدت از قانون 90/180 تبعیت می‌کند. یعنی جمعا در طول 6 ماه می‌توانید 90 روز در آلمان و منطقه شنگن حضور داشته باشید.

ویزای کوتاه مدت یکبار ورود

این ویزا به ویزای سینگل نیز معروف بوده و اعتبار آن 90 روز طی 6 ماه زمان مشخص است. اگر این ویزا را دریافت کنید، بعد از خروج از حوزه شینگن برای اولین بار، ویزای شما منقضی می‌شود، حتی اگر 90 روز کامل در منطقه اقامت نداشته باشید. بنابراین برای ورود دوباره باید برای صدور ویزا درخواست دهید.

ویزای کوتاه مدت دوبار ورود

اعتبار این ویزا مانند ویزای سینگل 90 روز طی 6 ماه است، اما تفاوت آن این است که شما دوبار می‌توانید در طول مدت اعتبار (با قاعده 90/180) وارد منطقه شنگن شوید. پس از خروج از منطقه برای بار دوم، حتی اگر اقامت شما 90 روز نشده باشد، ویزای شما منقضی خواهد شد.

ویزای کوتامدت چندبار ورود (ویزای مولتی آلمان)

با داشتن این ویزا شما می‌توانید هرچندباری که می‌خواهید واردکشور آلمان و منطقه شنگن شوید، به شرط اینکه در هر 6 ماه، بیش از 90 روز در منطقه نمانید. این ویزا به صورت اعتبار یکساله، سه‌ساله و پنج‌ساله صادر می‌شود. دریافت ویزای مولتی به خصوص با اعتبار پنج سال می‌تواند کمک زیادی به گرفتن اقامت دائم کند.

اعتبار ویزای بلند مدت آلمان

اگر قصد تحصیل یا کار را در کشور آلمان دارید، باید ویزای بلند مدت آلمان را با هدفی که دارید اخذ کنید (ویزای شینگن D). در واقع ویزای تحصیلی آلمان و ویزای کاری آلمان از جمله ویزای بلند مدت (ویزای ملی کشورهای شنگن) محسوب می‌شوند. در کل تعداد اجازه ورود در این نوع ویزا نیز به سه دسته یکبار ورود، دوبار ورود و مولتی تقسیم می‌شود.

اعتبار این ویزا از 90 روز تا یکسال است. در واقع با توجه به هدف شما از دریافت ویزای D آلمان، این ویزا با اعتبار بین 90 روز تا یکسال صادر می‌شود. همچنین قانون 90/180 برای ویزای بلند مدت به کار برده نمی‌شود و می‌توانید به طور مستمر تا پایان اعتبار ویزا در آلمان بمانید. البته این محدودیت برای سفر به سایر کشورهای شینگن وجود دارد. یعنی شما طی هر 6 ماه، حداکثر تا 90 روز می‌توانید از آلمان خارج شوید و به سایر کشورهای حوزه شنگن بروید، بعد از 90 روز دوباره باید به کشور آلمان بازگردید.

کدام اتباع از دریافت ویزای شینگن آلمان معاف هستند؟

اتباع کشورهایی که نام آن‌ها در جدول زیر آمده است، نیازی به دریافت ویزای شنگن برای ورود به کشور آلمان ندارند. البته برای اکثر این کشورها محدودیت‌هایی وجود دارد. مهمترین آن این است که طبق قانون 90/180 آن‌ها نمی‌توانند بیشتر از 90 روز در هر 6 ماه در آلمان اقامت داشته باشند.

آلبانی

آندورا

آنتیگوا و باربودا

آرژانتین

استرالیا

باهاما

باربادوس

بوسنی و هرزگوین

برزیل

برونئی

بلغارستان

کانادا

شیلی

کلمبیا

کاستاریکا

قبرس

دومینیکا

السالوادور

گرجستان

گرنادا

گواتمالا

هندوراس

ایرلند

ژاپن

کره جنوبی

ماکائو

مالزی

جزایر مارشال

موریس

مکزیک

میکرونزی

مولداوی

موناکو

مونته‌نگرو

نیوزلند

نیکاراگوئه

مقدونیه شمالی

پالائو

پاناما

پاراگوئه

پرو

رومانی

سنت کیتس و نویس

سنت لوسیا

سنت وینسنت و گرنادین‌ها

ساموئا

سان مارینو

صربستان

سیشل

سنگاپور

جزایر سلیمان

تایوان

تیمور شرقی

تونگا

تووالو

اوکراین

امارات متحده عربی

انگلستان

اروگوئه

واتیکان

 

مدارک عمومی برای اخذ ویزای شینگن آلمان

مدارکی که در این بخش عنوان می‌کنیم، عمومی بوده و علاوه بر آن‌ها، در بخش انواع ویزای شنگن براساس هدف، به مدارک اختصاصی هرکدام نیز می‌پردازیم. توجه داشته باشید که مدارک شما حتما باید به زبان خواسته شده (چه انگلیسی و چه آلمانی) ترجمه شود.

1- فرم درخواست ویزای شنگن کوتاه مدت یا بلند مدت آلمان (تکمیل و امضا شود)

2- اظهارنامه. این فرم را باید از سفارت آلمان در کشور خودتان دریافت کنید. با امضا کردن این فرم، شما تایید می‌کنید که تمام اطلاعات لازم را به صورت صحیح ارائه می‌دهید.

3- دو قطعه عکس مناسب پاسپورت که حداقل برای سه ماه گذشته باشد.

4- پاسپورت معتبر با اعتبار تا 3 ماه بعد از تاریخ برگشت از آلمان. پاسپورت شما نباید قدیمی‌تر از 10 سال گذشته باشد. همینطور حداقل دو صفحه خالی برای درج ویزا داشته باشد.

5- اگر قبلا ویزا داشتید، کپی آن را همراه داشته باشید.

6- برنامه سفر از جمله رزرو بلیط رفت و برگشت هواپیما

7- ارائه مدارک اثبات تمکن مالی. شما باید توانایی مالی خود را در طول مدت زمان اقامتتان در کشور آلمان ثابت کنید. تمکن مالی فعلی در آلمان، مبلغ 45 یورو به ازای یک روز اقامت است. البته می‌توانید برای ارائه تمکن مالی از دریافت حمایت مالی از فردی به عنوان اسپانسر (حامی مالی) نیز کمک بگیرید. حامی مالی شما باید بتواند توانایی حمایت مالی از شما را به سفارت اثبات کند.

8- مدارک اثبات وضعیت اقامت شما در آلمان، مثل تاییدیه رزرو هتل

9- کاور لتر، شما در این نامه باید دلیل و هدف خود را از سفر به آلمان بنویسید، همچنین بیان کنید که چند روز قصد دارید اقامت داشته باشید.

10- تاییدیه پرداخت هزینه درخواست صدور ویزای شینگن

11- مدارک ارائه وضعیت مدنی، از جمله شناسنامه خود، وضعیت تاهل و سند ازدواج، شناسنامه و مدرک مبنی بر تولد فرزند (در صورتی که صاحب فرزند هستید)

12- بیمه مسافرتی با پوشش حداقل 30,000 یورو و تمامی کشورهای منطقه شینگن. توجه کنید که این بیمه را از شرکت معتبر بگیرید.

13- مدارک دیگری نیز براساس وضعیت اشتغال شما از شما درخواست می‌شود مانند وضعیت حساب بانکی برای افراد شاغل، کارآفرین یا بازنشسته، قرارداد کاری و اجازه نامه از کارفرما برای کارمندان، پروانه اشتغال برای افراد خود اشتغال، اجازه نامه از مدرسه و مدارک ثبت نام مدرسه برای دانش‌آموزان و ...

ویزای ترانزیت فرودگاهی آلمان

ویزای شینگن ترانزیت فرودگاهی برای زمانی صادر می‌شود که شما قصد دارید به کشوری خارج از منطقه شنگن بروید و باید در یکی از فرودگاه‌های کشور آلمان پرواز خود را تغییر دهید. در واقع این ویزا، ویزای شینگن A است و شرایطی دارد. برای اطلاع از این شرایط، مقاله "ویزای شینگن نوع A" مراجعه کنید.

انواع ویزای کوتاه مدت آلمان

همانطور که گفتیم صدور ویزای شینگن آلمان چه کوتاه مدت و چه بلند مدت، بستگی به هدف شما دارد. در این بخش در مورد انواع ویزای کوتاه مدت آلمان می‌پردازیم:

ویزای توریستی آلمان

ویزای شینگن C، به ویزای توریستی نیز معروف است. اگر قصد گذراندن تعطیلات خود را در کشور آلمان دارید، برای ویزای شینگن نوع C اقدام نمایید. مدارک لازم برای این ویزا معمولا مدارک عمومی گفته شده در بخش قبل است. اما اگر قرار است با دعوتنامه به کشور آلمان بروید، مدارک زیر هم باید ارائه شود:

مدارک لازم برای ویزای آلمان با دعوتنامه

1- دعوتنامه از میزبان شما در آلمان به همراه پاسپورت و مجوز اقامت (در صورت داشتن اقامت دائم)

2- مدارکی که نسبت و ارتباط شما را با میزبان ثابت می‌کند.

3- اگر میزبان شما، تمام هزینه‌های شما را بر عهده می‌گیرد، باید فرمی به نام نامه تعهد را که در زبانی آلمانی به آن Verpflichtungserklärung گفته می‌شود، تکمیل و امضا کند. این فرم را می‌توان از مراجع مورد تایید و مربوط به اداره مهاجرت آلمان تهیه کرد.

ویزای شنگن آلمان برای بازدید از خویشاوندان

اگر می‌خواهید با هدف بازدید از خویشاوندان خود به کشور آلمان سفر کنید، باید برای ویزای شینگن C اقدام کنید. شرایط شما بررسی می‌شود و اعتبار ویزای شما با توجه به برنامه سفرتان مشخص می‌شود که چند روز است. برای این هدف باید از طرف خانواده خود دعوتنامه داشته باشید. همانطور که گفتیم فرم نامه تعهد نیز باید از مراجع مرتبط تهیه، تکمیل و امضا شود.

ویزای تجاری آلمان

اگر قرار است برای انجام پروژه‌های کاری یا تجاری، بستن قرارداد و یا شرکت در جلسات کاری، وارد کشور آلمان شوید، برای دریافت ویزای شینگن آلمان اقدام کنید. مدارک اختصاصی لازم برای دریافت این ویزا موارد زیر است:

1- ارائه نوشته‌ای مبنی بر مشخصات و شرایط کلی محل کار شما

2- گواهی عدم مخالفت از طرف کارفرما برای ورود به کشور آلمان

3- دعوتنامه از طرف همتای خارجی برای تشکیل جلسات و غیره

ویزای درمانی آلمان

اگر پزشک برای درمان یا ادامه معالجه شما تشخیص داد که به بیمارستانی در کشور آلمان مراجعه کنید و درمان را شروع کنید، برای ویزای شینگن C با هدف درمان اقدام کنید. فقط توجه داشته باشید که دلیلتان قانع کننده باشد و درمان شما در کشور مقصدتان امکان‌پذیر نباشد. نکته مهم دیگر این است که اگر درمان و بستری شما بیش از 90 روز طول می‌کشد، باید برای ویزای شینگن بلند مدت (ویزای ملی) آلمان اقدام کنید. مدارک اختصاصی برای صدور ویزای شینگن آلمان با این هدف موارد زیر است.

1- برای اثبات وضعیت اسکان در این حالت، علاوه بر موارد گفته شده در مدارک عمومی، می‌توانید مدرک مبنی بر اسکان یا بستری در بیمارستان موردنظر را ارائه دهید.

2- برای اثبات تمکن مالی نیز علاوه بر تمکن مالی خودتان یا اسپانسر، بیمارستان مقصد می‌تواند در صورت تمایل هزینه‌های درمان را پوشش دهد. بنابراین شما باید نوشته‌ای را از طرف این بیمارستان مبنی بر آمادگی پرداخت هزینه‌های درمانتان ارائه دهید.

3- نامه‌ای از طرف بیمارستان یا پزشک در کشور خودتان مبنی بر نیاز شما به درمان در کشور آلمان

4- همچنین نامه تاییدیه از طرف بیمارستان یا کلینیک کشور آلمان مبنی بر پذیرش درمان شما

5- مدارک مبنی بر اثبات توانایی پرداخت هزینه‌های درمان و بیمارستان که با پزشک در کشور آلمان هماهنگ شده باشد.

6- نامه ضمانت که نشان دهد شما آمادگی پرداخت هزینه‌های اضافه‌تر احتمالی را دارید.

ویزای شینگن آلمان برای تحصیل کوتامدت یا کارآموزی

اگر با رعایت شرایط، قصد گذراندن برنامه تحصیلی یا تمرینی خاص یا کارآموزی خود را در کشور آلمان دارید و مدت زمان برنامه شما زیر 90 روز است، می‌توانید برای ویزای شینگن C اقدام کنید. اگر تحصیل یا کارآموزی شما بیش از 90 روز طول می‌کشد، باید برای ویزای شینگن D اقدام کنید. مدارک اختصاصی برای تحصیل کوتاه مدت در کشور آلمان دو مورد زیر است:

1- مدارک نشان‌دهنده ثبت نام شما در دوره آموزشی موسسه معتبر یا دانشگاه در آلمان

2- نامه‌ای از طرف موسسه آموزشی فعلی مبنی بر اینکه این موسسه مخالفتی با گذارندن دوره آموزشی یا کارآموزی شما در کشور آلمان ندارد.

انواع ویزای بلند مدت آلمان

اگر هدفتان از ورود به کشور آلمان برای مدت بیش از 90 روز است، باید برای ویزای شینگن آلمان نوع D (ویزای ملی آلمان) درخواست دهید. توجه کنید اگر ویزای ملی آلمان را دریافت کرده‌اید و باید آن را تمدید کنید، معمولا برای گرفتن اجازه اقامت نیز باید اقدام کنید. از جمله اهداف اقامت بلند مدت در کشور آلمان موارد زیر است:

  • اشتغال بلند مدت (Long Term Empolyment)
  • تحصیل بلند مدت (بیش از 90 روز) از جمله تحصیل در دانشگاه
  • پیوستن و زندگی در کنار خانواده (Family Reunion)
  • جست‌وجوی کار در آلمان (Job Seeker)
  • دوره آموزش زبان به مدت بیش از 3 ماه
  • کارآموزی بیش از 90 روز
  • درمان بلند مدت (بیش از 90 روز)

ویزای تحصیلی آلمان

شما می‌توانید در مقاطع مختلفی در کشور آلمان تحصیل کنید. البته برای ایرانیان معمولا دریافت ویزای تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد راحت‌تر است. تحصیل در آلمان مزایا و معایبی دارد. کشور آلمان در کل برای اهداف زیر در زمینه تحصیل ویزا صادر می‌کند:

  • ویزای تحصیلی استاندارد آلمان (German Student Visa)
  • ویزا برای دریافت پذیرش تحصیلی به صورت حضوری (German Student Applicant Visa)
  • ویزا برای دوره آموزش زبان آلمانی (German Language Course Visa)

ویزای تحصیلی استاندارد، همان ویزای تحصیل در دانشگاه است. یعنی شما پذیرش خود را از دانشگاه موردنظر دریافت کرده‌اید و آماده هستید تا تحصیل خود را در آن دانشگاه آغاز کنید. اما ویزای دریافت پذیرش تحصیلی برای زمانی صادر می‌شود که شما برای اخذ پذیرش از دانشگاه باید در کشور آلمان حضور داشته باشید. این ویزا در واقع اجازه تحصیل به شما را نمی‌دهد و باید اول از طرف دانشگاه پذیرش شوید. مدارک اختصاصی برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان به شرح زیر است:

1- در صورتی که از دانشگاه مقصد بورسیه تحصیلی دریافت کردید، مدارک آن را به عنوان بخشی از تمکن مالی ارائه دهید.

2- همچنین می‌توانید از والدین خود برای ارائه تمکن مالی کمک بگیرید.

3- مدارکی که ثابت کند شما از طرف دانشگاه پذیرش شده‌اید. مثل تاییدیه از طرف دانشگاه به همراه تاریخ شروع و زبان تحصیل (انگلیسی یا آلمانی)

4- مدارکی که نشان دهد شما حداقل برای ترم یا سه ماه اول تحصیل خود هزینه را پرداخت کردید.

5- تمام مدارک تحصیلی تا آخرین مقطع دانشگاهی

6- نامه صلاحیت ورود به دانشگاه

7- مدرک زبان آلمانی که معتبر باشد.

این مقاله را هم بخوانید: مزایا و معایب تحصیل در آلمان

ویزای کار آلمان

معمولا اعتبار ویزای کاری آلمان تا 2 سال است و در صورت لزوم باید قبل از اتمام اعتبار آن را تمدید کرد. با توجه به اهداف زیر، شما می‌توانید در زمینه کار و اشتغال برای ویزای بلند مدت آلمان درخواست دهید:

  • ویزای کار آلمان برای زمانی که جاب آفر دارید (Employment)
  • ویزای خود اشتغالی آلمان برای افراد فریلنسر یا مایل به شروع کسب و کار در آلمان (Self-Employment)
  • ویزای جست‌وجوی کار در آلمان (Job Seeker)

برای اینکه بتوانید ویزای کار آلمان را اخذ کنید، باید یکی از شرایط زیر را داشته باشید:

1- پژوهشگر متخصص و با دانش فنی بالا باشید. یا در زمینه خاص و تخصصی آموزش دهید.

2- جزو افراد مدیر یا متخصص در یک زمینه کاری باشید.

3- در صورتی که مدرک دانشگاهی معتبر و یا صلاحیت و تجربه کار غیرآکادمیک را داشته باشید و کشور آلمان در زمینه کاری شما با کمبود نیروی کار مواجه شده باشد، درکنار آن باید یک شرکت آلمانی به شما پیشنهاد کاری داده باشد.

چگونه ویزای توریستی آلمان را بگیریم؟

موارد زیر، مراحل درخواست و دریافت ویزای توریستی آلمان است. توجه داشته باشید که حداقل 3 هفته قبل از تاریخ سفر خود به آلمان برای دریافت ویزای شنگن اقدام کنید. حال به سراخ مراحل اخذ ویزای شینگن توریستی آلمان می‌رویم:

1- فرم درخواست ویزا را به دقت و با حساسیت پر کنید. 2 برگ از این فرم را پرینت بگیرید و هردو را امضا نمایید.

2- هزینه درخواست ویزای شنگن را پرداخت کنید و برای تعیین وقت سفارت اقدام کنید و رسید یا تاییدیه آن را همراه خود داشته باشید.

3- تمامی مدارک خواسته شده را بررسی کرده و آن‌ها را آماده کنید. توجه کنید که مدارک شما به زبان خواسته شده (چه انگلیسی و چه آلمانی) ترجمه شده باشد.

4- مدارک خود را به سفارت تحویل داده و در صورت لزوم مصاحبه انجام دهید.

5- فرایند انگشت نگاری را انجام دهید.

6- ویزا را دریافت کنید.

هزینه ویزای شینگن آلمان

هزینه ویزای شینگن کوتاه مدت یا ویزای شینگن C در آلمان مانند سایر کشورهای عضو منطقه بوده اما هزینه ویزای شینگن D در این کشور ممکن است متفاوت باشد. البته توجه کنید که موارد گفته شده، هزینه سفارت است و سایر هزینه‌ها مثل ترجمه مدارک، کارگزاری و مالیات را هم باید درنظر داشته باشید:

نوع ویزای آلمان

هزینه ویزا

(یورو)

ویزای شینگن نوع C

افراد بالای 12 سال: 80 یورو

کودکان از 6 تا 12 سال: 40 یورو

کودکان زیر 6 سال: رایگان

ویزای شینگن نوع D (تحصیلی و کاری)

75 یورو

 

این مطلب را هم بخوانید: هزینه ویزای شینگن

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به طور کلی به ویزای شینگن آلمان بپردازیم. درباره اعتبار و انواع ویزای شینگن در آلمان صحبت کردیم، شرایط و مدارک لازم را برای هرکدام توضیح دادیم. در نهایت به هزینه ویزای آلمان اشاره کردیم. ویزای شینگن آلمان از اعتبار بالایی در بین کشورهای جهان برخوردار است. اما ممکن است دریافت آن دشوارتر باشد. البته با کمک کارشناس و موسسه مورد اعتماد و باتجربه، می‌توان راه را برای دریافت این ویزا هموارتر کرد. برای دریافت مشاوره تخصصی از کارشناسان مجرب حامی مهاجر، با شماره 02148000957 تماس بگیرید.

مشاوره ویزای توریستی شینگن در موسسه حامی مهاجر رایگان است

سوالات متداول درباره ویزای شینگن آلمان

دریافت ویزای شینگن آلمان چقدر طول می‌کشد؟

معمولا بعد از درخواست شما، حدقل دو هفته زمان می‌برد تا ویزا صادر شود. البته گاهی تا یک یا دو ماه نیز ممکن است ادامه داشته باشد. بستگی به پرونده شما دارد.

آیا می‌توانم با ویزای شنگن آلمان به کشورهای فرانسه یا اسپانیا سفر کنم؟

بله، اگر ویزای شینگن آلمان را داشته باشید، می‌توانید به تمام کشورهای عضو منطقه شینگن سفر کنید. البته ورودتان باید اول به کشور آلمان باشد.

ویزای شنگن مولتی 5 ساله آلمان کدام است؟

این ویزا، ویزای شینگن نوع C با زمان اعتبار 5 ساله و با اجازه چندین بار ورود و خروج است. البته باید قانون 90/180 را رعایت کنید. یعنی در طول این 5 سال زمان، شما در هر 6 ماه، تا 90 روز می‌توانید در آلمان و منطقه شینگن بمانید.

دریافت کدام ویزای شینگن آلمان آسان‌تر است؟

بستگی به شرایط و هدف شما از ورود به کشور آلمان دارد. برای مثال طبیعتا دریافت ویزای مولتی سخت‌تر از یکبار ورود است، چون باید قبلا ویزای یک یا دوبار ورود را برای آن دریافت کرده باشید. همچنین ممکن است برای ایرانی‌ها دریافت ویزای تحصیلی در مقطع ارشد، راحت‌تر از سایر مقاطع باشد. باید شرایط شما توسط کارشناس بررسی شود.

دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 0