در این مطلب به اطلاعات پیرامون سفر و اقامت در جزیره پرنس اداورد (PEI) کانادا نظیر، نحوه دسترسی به دفاتر دولتی و مراکز خدمات مهاجرتی این استان پرداخته خواهد شد.
در استان پرنس ادوارد شما می توانید به کلنیک، مراکز بهداشتی و خدمات فوری جهت دریافت کمک های پزشکی دسترسی داشته باشید. اما با این حال، شما باید از وجود یک پزشک خانواده نیز بهره مند شوید. به محض استقرار در این استان شما باید با شماره 1-902-838-0916 جهت رزرو یک دکتر خانوادگی وقت بگیرید. همچنین با تماس با بخش سلامت PEI به شماره 368-6130 می توانید برای دریافت کارت بیمه سلامت خود تماس برقرار کنید. همچنین این کارت را می توانید با رجوع به داروخانه ها، مراکز بهداشتی و سازمان خدمات مهاجرتی به دست آورید. با دریافت بیمه شما می توانید خدمات پزشکی را به صورت رایگان دریافت کنید. البته این را بدانید که بیمه سلامتی تمامی مخارج پزشکی شما را پرداخت نخواهد کرد. برای تحقق این امر شما باید به یک شرکت بیمه خصوصی جهت اخذ بیمه سلامتی دوم رجوع فرمایید.
ابتدا برای درخواست کد بیمه اجتماعی خود به وب سایت www.servicecanada.gc.ca/en/sc/sinمراجعه فرمایید، یا مستقیما به بخش توسعه منابع انسانی کانادا به آدرس Sherwood Business Center, 161 St Peter's Street, Charlottetown رجوع کنید. با رجوع به مرکز بین المللی بررسی اعتبارنامه ها (www.cicic.ca)، اطمینان حاصل نمایید که این گواهی را دریافت خواهید کرد. برای دریافت گواهی امور فنی می توانید به سازمان Red Seal به آدرس www.red-seal.ca مراجعه کنید. جهت ارتقا مهارت خود در زبان های فرانسوی و انگلیسی می توانید به مراکز آموزشی واقع در محل زندگی خود مراجعه کنید. چرا که تسلط بر یکی از زبان های فرانسوی یا انگلیسی برای اشتغال یابی امری ضروری محسوب می شود. توجه: چنانچه دولت خواستار تقویت مهارت های زبانی شما شود. این امکان وجود دارد که هزینه های آن را طبق برنامه (LINC) پرداخت کند.
توصیه می شود به محض ورود تان به PEI یک حساب در بانک محلی یا موسسه مالی باز کنید. بانک های مطرح در کانادا عبارتند از: HSBC، رویال بانک کانادا (RBC)، سوشا بانک، مونترال بانک (MBO)، TD کانادا Trust و امپریال بانک کانادا (CIBC). همچنین جهت امور مالی و اطلاعات عمومی مربوط به بانک های پرنس ادوارد و سایر بانک های کانادا می توانید به وب سایت www.cba.ca مراجعه فرمایید.
واحد های پول کانادا عبارتند از سنت و دلار ( هر 100 سنت معادل با 1 دلار است).
وجه نقدی (اسکناس) در کانادا در واحد های 5 دلاری، 10 دلاری، 20 دلاری، 50 دلاری و 100 دلاری قابل یافت هستند. جهت مقیاس ارزش مالی کشور خود با کانادا می توانید به یک بانک محلی رجوع فرمایید یا از وب سایت های تبدیل واحد مالی مانند www.xe.com استفاده کنید. همچنین پر استفاده ترین نوع تراکنش و معامله در کانادا عبارتند از وجه نقد، چک، دبیت کارت و کارت اعتباری. چنانچه شما فرزندان زیر 18 سال دارید می توانید از سرویس Child Tax Benefit بهره مند شوید. جهت اطلاعات بیشتر با شماره 1-800-959-2221تماس بر قرار کنید یا به وب سایت www.cra.gc.ca مراجعه فرمایید.
در جزیره پرنس ادوارد تمامی کودکان زیر 18 سال باید در مدارس نام نویسی کرده و به طور تمام وقت مشغول به تحصیل شوند. به طورعمومی کودکان از سن 4 یا 5 سالگی تحصیلات خود را آغاز می کنند و باید حداقل تا مقطع راهنمایی به تحصیل بپردازند. نظام آموزش و پرورش در جزیره پرنس ادوارد به سه بخش تقسیم می شود که عبارتند از: ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان ( یا همچنین کالج و دانشگاه). این امکان وجود دارد که بعضی از مدارس دولتی و خصوصی در جزیره پرنس ادوارد در سطوح متفاوتی آموزش های خود را ارائه دهند. اگرچه در تمامی مدارس، استاندارد هایی توسط دولت کانادا مقرر شده است. در سیستم آموزشی کانادا مدارس وقف عام و مدارس کاتولیک در مقاطع مختلف تاسیس شده است. جهت تکمیل اطلاعات به وب سایت www.edu.gov.on.ca رجوع فرمایید. سال تحصیلی در تمامی مقاطع از ماه سپتامبر اغاز شده و مقاطع ابتدایی و راهنمایی در ماه ژوئن و مقاطع بالاتر (دانشگاه و کالج) در ماه آپریل به پایان می رسد. برای نانم نویسی در مدارس در اسرع وقت اقدام نمیید چرا که امکان دارد تا زمان ثبت نام شدن شما چندیدن ماه طول بکشد. همچنین دولت استان PEI مخارج یادگیری زبان انگلیسی و فرانسوی کودکان زیر 18 سال را متقبل می شود (تا نهایت 60 ساعت آموزش).
در صورتی که شما تمایل به خرید، کرایه خودرو در جزیره پرنس ادوارد را داشته باشید، موظف به اخذ گواهی نامه رسمی استان جزیره پرنس ادوارد هستید. یک گواهی نامه خارجی تنها به مدت 60 رو پس از ورود به کانادا اعتبار دارد و چنانچه متقاضی تمایل به رانندگی در جزیره پرنس ادوارد را داشته باشد باید گواهی نامه رانندگی کانادا را اخذ کنید. بعضی از گواهی نامه های خارجی می توانند مستقیما به گواهی نامه کانادا تبدیل شوند، اما اکثریت دارندگان گواهی نامه خارجی موظف هستند تا در دوره های رانندگی شرکت نمایند تا گواهی رانندگی جزیره پرنس ادوارد را دریافت نمایند توجه: تمامی وسایل تقلیه باید بیمه شده باشند. بنابراین قبل از رانندگی جهت بیمه خودرو خود با یک شرکت بیمه تماس بر قرار کنید. جهت تکمیل اطلاعات حمل و نقل و رانندگی رجوعی به وب سایت www.gov.pe.ca/tpwpei داشته باشید.
اگر تاکنون به شهر جدید خود سفر نکرده اید، بهترین گزینه پیش روی شما اجاره کردن یک آپارتمان مسکونی به صورت موقت است. با این کار شما می توانید محله های موجود را بررسی کرده و بهترین جای ممکن برای زندگی را انتخاب کنید. همچنین توصیه می شود تا یک مامور املاکی را استخدام کنید تا در این پروسه شما را راهنمایی کرده و با دانش و توصیه هایش بهترین مکان جهت زندگی خود و خانودتان را پیشنهاد دهد. همچنین از طریق سرچ در اینترنت می توانید یک مامور املاکی را قبل از ورود خود استخدام نمایید. گزینه های مسکونی بسیاری در جزیره پرنس ادوارد وجود دارد، برای مثال: آپارتمان های بزرگ که مالک آن یک کمپانی یا شخص است و می توانید با دیگران در اجاره کردنشان سهیم شوید. استادیو یا خانه های دانشجویی که تنها دارای یک اتاق، آشپزخانه و دست شویی است و مناسب برای زندگی انفرادی می باشد. خانه های آپارتمانی که دارای اتاق های متعدد و فضاهای بیشتری هستند و مناسب برای زندگی به صورت خانوادگی می باشند. آپارتمان های چند بخشی که به آن ها کُندومینیوم گفته می شود و هر شخص می تواند یک بخش آن که کُندو نامیده می شود را اجاره کنند. کندو ها در ابعاد کوچک، بزرگ و خانوادگی تابیه شده اند. اکثر اوقات این دست از کندوها در اپارتمان هایی که به چندیدن فضای مجزا تقسیم شده اند قابل رویت هستند. به طور میانگین مخارج زندگی با توجه به تعداد نفرات خانواده، محله و درآمد متغیر است. بسیاری از خانواده ها تصمیم می گیرند تا در شهرهای کوچک تری همچون سادبری، کینگستون و سابوربز زندگی کنند. و به دلیل کوچک تر بودن و محل جغرافیایی آن ها زندگی کردن صرفه اقتصادی بیشتری خواهد داشت. سابوربز دارای محله، مدارس، مراکز خرید و مراکز بهداشتی مناسبی است و همچنین در مجاورت شهر واقع شده است. زندگی کردن در روستا نیز ارزان تر از سایر موارد می باشد. اما داشتن وسیله نقلیه در این اماکن الزامی است. چرا که برای رجوع به مراکز بهداشتی، خرید اغذیه و ... نیاز به طی کردن مسافت بیشتری خواهید بود. حائز اهمیت است که قبل از تصمیم گیری نسبت به محل زندگی خود شرایط کاری، خانوادگی و هزینه های آن را در نظر بگیرید.
در جزیره پرنس ادوارد در فصل تابستان، امکان دارد دمای هوا تا 30 درجه سیلیسیوس بالا برود. درحالی که در اکثر نواحی کانادا در فصل زمستان، هوای بسیار سردی (منفی 20 یا حتی منفی 30 درجه سیلیسیوس) را تجربه می کنند. بنابراین بسیار حائز اهمیت است که خود را آماده سرما کرده و پوشاک مناسب با این مناطق را به همراه داشته باشد. در غیر این صورت احتمال سرما خوردگی و سوختن پوست شما از شدت سرما بالا خواهد بود. شهروندان جزیره پرنس ادوارد در خودرو و منازل خود لوازمی همچون پتو، شمع و کبریت، چراغ قوه، جعبه کمک های اولیه و برف پارو جهت آمادگی در موقعیت های اضطراری نگهداری می کنند. همچنین در بیشتر نقاط جزیره پرنس ادوارد در زمستان، رانندگان جهت امنیت در لوازم خود زنجیر چرخ حمل می کنند.
کانادا قوانین محکمی نسبت به آنچه که می توانید با خود به این کشور بیاورید وضع کرده است. این موارد شامل: غذا، نوشیدنی های الکلی، محصولات حاوی نیکوتین، گیاه، حیوان، ماشین و ... می شود. برای اطلاعات بیشتر جهت این دست از موارد به ضمیمه ذیل توجه داشته باشید.
برای اغذیه و حیوانات با شماره و ادرس:
Neapean, Ontario K1A 0Y9
(613)225-2342 (ext:4629)
برای خوردو با شماره و ادرس:
Place de Ville, Tower C
330 Sparks Street
Ottawa, Ontario K1A 0N5
(613) 990-2309
در موقعیت های اضطراری با شماره 911 تماس بگیرید. با تماس به 911 اپراتور خدمات فوری و اضطراری شما را برطرف خواهد کرد. همچنین برای گزارش یک موقعیت غیر اضطراری به پلیس می توانید با شماره های زیر تماس برقرار سازید.
پلیس چارلتون: (902) 629-4172
پلیس سامرساید: (902) 432-1201