دریافت مشاوره
اخذ اقامت تضمینی

Sunday, 31 March 2019 11:58

ویزای کار ژاپن

نوشته شده توسط
ویزای کار ژاپن
این مورد را ارزیابی کنید
(5 رای‌ها)

کشور ژاپن از صنعتی‌ترین و پیشرفته‌ترین کشورهای آسیایی می‌باشد، از این رو افراد زیادی خواستار کار در این کشور می‌باشند. کشور ژاپن برای ورود بیشتر نیروی کار ماهر خارجی به این کشور، یک سیستم امتیازبندی معرفی کرده است که از این طریق نیروی کار ماهر را برای کار در ژاپن انتخاب می‌کند. افرادی که در یکی از این زمینه های شغلی مورد نیاز ژاپن فعالیت دارند و متقاضی مهاجرت کاری به ژاپن هستند، علاوه بر داشتن پیشنهاد کار، باید از سیستم امتیاز بندی ویزای کار ژاپن حداقل 70 امتیاز کسب نمایند. از جمله مواردی که در سیستم امتیازبندی حائز اهمیت می‌باشد می‌توان به مدرک تحصیلی، سابقه کار، درآمد سالیانه و دانش زبان اشاره کرد.

ویزای نیروی کار ماهر خارجی

ویزای نیروی کار ماهر خارجی ژاپن که اغلب با عنوان ویزای HSP یا HSFP نیز شناخته می‌شود، برای جذب نیروی کار ماهر به بازار کار کشور ژاپن طراحی شده اس. HSP  یک ویزای ویژه با مزایای بیشتری نسبت به ویزای کار استاندارد است که برای کارگران با استعداد خارجی، با مهارت‌های پیشرفته و تخصصی طراحی شده است. توجه داشته باشید که گرچه HSP یک ویزای ویژه است اما همچنان یک نوع ویزای کار می‌باشد، بنابراین بدون داشتن یک پیشنهاد کار از یک کارفرمای ژاپنی امکان دریافت این نوع ویزا وجود ندارد.

انواع ویزای کار ژاپن

برنامه جدید کار در ژاپن با طبقه‌بندی ویزای جدیدی با عنوان Highly-Skilled Foreign Professionals یا تخصیص مهارت‌ها (شامل مشاغل دستی) استارت خورده است. طبقه بندی ویزای Designated Skills که در ژاپنی tokutei gino خوانده می‌شود به این صورت است که امکان کار در ۱۴ فیلد کاری مختلف از جمله مشاغل دستی را برای متقاضیان کار در ژاپن فراهم آورده است. دولت ژاپن ویزای Designated Skills را به دو نوع، تقسیم بندی نموده است:

ویزای Designated skills نوع یک یا  ichigou

این ویزای کار برای خارجیانی است که دانش و مهارت کافی در یکی از ۱۴ فیلد مورد نیاز کشور ژاپن داشته باشند. مدت زمان اقامت این نوع ویزای کار ژاپن 5 سال می‌باشد و متقاضی امکان به همراه بردن اعضای خانواده خود را ندارد.

ویزای Designated Skills نوع دو یا nigou   

این ویزا برای خارجیانی است که دارای تخصص و مهارت بالا در یکی از ۲ فیلد مورد نیاز کشور ژاپن را داشته باشند. مدت زمان اقامت متقاضی نامحدود است، همچنین اعضای خانوادۀ متقاضی (همسر قانونی و فرزندان) می‌توانند او را همراهی کنند.

دسته بندی شغلی برای ویزای کار ژاپن

Advanced academic research activities

اشخاصی که تحقیقات علمی پیشرفته انجام می دهند. در این دسته شغلی شخص باید از یک شرکت خصوصی یا دولتی در ژاپن توافق یا قرارداد کاری داشته باشد. این دسته تحت ویزای محقق یا پروفسور امکان کار در ژاپن دارند.

Advanced specialized/technical activities

تکنسین و اشخاصی که کارهای فنی تخصصی انجام می دهند. در این دسته شغلی نیز شخص باید از یک شرکت خصوصی یا دولتی در ژاپن توافق یا قرارداد کاری داشته باشد. در این رده شغلی افراد به عنوان مهندس، متخصص در علوم انسانی و یا در قالب انتقال درون شرکتی ویزای کار در ژاپن را اخذ می نمایند.

Advanced business management activities

اشخاصی که در زمینه مدیرت بازرگانی پیشرفته به صورت حرفه ای فعالیت می کنند و سابقه کار های مدیریت و مدیر عاملی دارند. در صورت داشتن پیشنهاد کار در ژاپن، این دسته در فعالیت های مجاز تحت ویزای مدیریت بازرگانی امکان کار دارند.

مشاغل مورد نیاز ژاپن

فیلد های کاری مورد نیاز برای ویزای کار نوع یک

  • ساخت و ساز
  • کشتی سازی و صنعت دریایی
  • صنعت تعمیر و نگهداری خودرو
  • صنعت هوایی
  • مهمانداری
  • مراقبت
  • تمیز کردن و نگهبانی ساختمان
  • کشاورزی
  • ماهیگیری
  • تولید مواد غذایی و آشامیدنی
  • خدمات غذایی در صنعت رستوران
  • صنعت مواد (ریخته گری، فلزکاری و ...)
  • تولید ماشین آلات صنعتی
  • صنایع برق و تولید برق

فیلد های کاری مورد نیاز برای ویزای کار نوع دو

  • ساخت و ساز
  • کشتی سازی و صنعت دریایی

آزمون زبان ژاپنی برای اخذ ویزای کار

متقاضیان کار در ژاپن برای اخذ هر دو ویزای کار ژاپن باید مهارت‌های پایه‌ای مکالمه ژاپنی خود را محک بزنند و اطلاعات کافی را در زمینه دانش زبان ژاپنی و فرهنگ روزانه مردم ژاپن کسب کنند. برای این منظور از متقاضیان ویزای کار ژاپن در این زمینه آزمون گرفته می‌شود. متقاضیان، برای اخذ ویزای کاری ژاپن می بایست در آزمون رسمی زبان ژاپنی (JLPT) که شامل ۵ سطح از N1 تا N5  می‌باشد، موفق به کسب نمرۀ سطح N4 شوند. بد نیست بدانید که N5 ساده ترین و N1  سخت‌ترین سطح این آزمون می‌باشند. سطوح N5 و N4 در برگیرنده دانش پایه از زبان ژاپنی و سطوح N2 و N1 در برگیرنده سطح پیشرفته زبان ژاپنی هستند.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کار ژاپن

  • پر کردن فرم درخواست کار در ژاپن
  • قرارداد با کارفرمای خود، نامه‌های انتصاب، دعوت نامه و یا هرگونه اسناد دیگر برای اثبات فعالیت‌های خود، موقعیت، حقوق و دستمزد، مدت زمان مورد نیازبرای اقامت شما در ژاپن
  • گواهی شرکت از رجیستری  (Tokibo Tohon)
  • صورت‌های مالی اخیر شرکت ژاپنی (ترازنامه و صورت سود و زیان)
  • گزارش مالیات شرکت
  • شرح فعالیت‌های شرکت (بروشور، کاتالوگ، صفحات وب چاپ …)
  • گواهی درج رزومه کاری شما
  • گواهینامه‌های درجه کاری ، متن گواهی، گواهی دیپلم، آموزش، جوایز و یا مدارک
  • اسناد برای اثبات سابقه کار قبلی خود (نامه از کارفرمایان سابق خود را، و غیره)
  • عکس

تابعیت ژاپن از طریق ویزای کار

تا پیش از برنامه جدید دولت ژاپن برای اخذ ویزای کاری این کشور از طریق ویزای Designated Skills متقاضیان حتی بعد از گذشت ۱۰ سال کار در خاک ژاپن به هیچ عنوان قادر به اخذ اقامت دائم و تابعیت این کشور نبودند. اما در برنامه ویزای جدید این امر راحت و امکان‌پذیر است و متقاضی پس از ۵ سال کار در خاک ژاپن می‌توانند برای اخذ اقامت دائم و تابعیت مضاعف ژاپن اقدام نمایند.

 

آخرین ویرایش در Sunday, 31 March 2019 12:42
محتوای بیشتر در این بخش: « ویزای مکزیک هزینه تحصیل در فنلاند »