شاید به این فکر کنید که رشته پرستاری از آن دست رشتههایی است که قبولی آن در کشورهایی مثل آلمان همانند ایران، دشوار است. بدون شک زیرمجموعههای پزشکی و پیراپزشکی نیاز به دانش، هوش، انگیزه و اراده بالایی دارد، اما غیر ممکن هم نیست. خوشبختانه در چند سال گذشته، شرایط مناسبی برای تحصیل رشته پرستاری در آلمان بهدلیل کمبود نیروی کار فراهم شده است.
اگرچه برای تحصیل پرستاری باید جزء بچههای درسخوانها باشید، اما تنها پیش شرط برای ورود به دانشگاههای آلمان داشتن تسلط کافی به زبان آلمانی است. ما در این مقاله به بررسی شرایط پذیرش و معرفی بهترین دانشگاه پرستاری آلمان پرداختیم.
بهطور کلی، نظام آموزشی آلمان دو روش را برای تحصیل در پرستاری متقاضیان و دانشجویان بینالمللی فراهم کرده است که عبارتاند از:
متقاضیان میتوانند باتوجه به شرایط و انگیزهشان برای دورههای کارآموزی پرستاری یا تحصیل آکادمیک در دانشگاههای آلمان اقدام کنند. در ادامه هر یک از دو روش تحصیل پرستاری در آلمان را بررسی خواهیم کرد.
آوسبیلدونگ (Ausbildung) پرستاری آلمان یک دوره کارآموزانی است که 3 سال طول میکشد. این دوره شامل 2100 ساعت کلاس عملی و 2500 ساعت کلاس تئوری است. اصلیترین شرایط پذیرش آوسبیلدونگ پرستاری آلمان بهشرح زیر است:
از دیگر روشهای تحصیل و اخذ مدرک پرستاری، پذیرش از دانشگاههای برتر آلمان است. مزیت تحصیل در رشته پرستاری در آلمان این است که دانشجویان پرستاری در حین تحصیل، حقوق هم دریافت میکنند. اگرچه حقوق دانشجویان پرستاری در آلمان به اندازه یک پرستار تمام وقت نیست، اما همچنان مبلغی خواهند گرفت.
دانشگاهها و دانشکدههای بسیاری در آلمان در رشته پرستاری دانشجوی داخلی و خارجی میپذیرند. اما اگر به دنبال بهترین دانشگاه پرستاری آلمان هستید، می توانید برای یکی از دانشکدههای زیر درخواست پذیرش ارسال کنید.
رشته پرستاری در دانشگاههای آلمان در سه شاخه پرستاری عمومی، پرستاری اطفال و پرستاری سالمندان ارائه میشود. در مقاطع تحصیلات تکمیلی شاخههایی مانند پرستاری تخصصی، سالمندی بالینی، توانبخشی و مراقبت طولانی مدت، بهداشت، مراقبت تسکینی و موارد دیگر تدریس میشود.
بهطورکلی، متقاضیان و دانشجویان ایرانی برای اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان باید واجد شرایط مراکز آموزشیعالی این کشور باشند. برای تحصیل رشته پرستاری در آلمان نیز باید مواردی رعایت شود تا اجازه ورود به دانشکدههای پرستاری را داشته باشید.
اصلیترین شرایط تحصیل پرستاری در آلمان عبارتاند از:
دو شرط اصلی برای تحصیل پرستاری در آلمان داشتن مدرک دیپلم تایید شده نظام آموزشی آلمان و مهارت کافی به زبان آلمانی است. بهتر است بدانید مدرک دیپلم دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا از جمله ایرانیان برای پذیرش در دورههای پرستاری کافی نیست. لذا متقاضیان ملزم به گذراندن یک دوره کالج مقدماتی (Studienkolleg) هستند.
پس از طی شدن این دوره و قبولی در آزمون ارزیابی، Abitur یا همان مدرک معادل دیپلم آلمان را کسب کرده و اجازه ورود به دانشگاه و دورههای پرستاری آلمان را خواهید داشت. علاوهبر این، ارائه گواهی یا مدرک معتبری که تسلط شما به زبان آلمانی را مشخص کند، الزامی است.
مهمترین مدارک برای اخذ پذیرش در رشته پرستاری آلمان بهشرح زیر است:
بر اساس آمارها، 443 برنامه تحصیلی پرستاری در 131 دانشگاه در آلمان موجود است که در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه میشود.
متقاضیان میتوانند برای پذیرش مقطع کارشناسی پرستاری اقدام کنند. اگرچه شرایط پذیرش اغلب یکسان است، اما برخی از دانشگاهها مدارک یا شرایط دیگری مانند آزمون ورودی و مصاحبه خواهند داشت. لازم بهذکر است، مدرک BSc با مدرک پرستاری عمومی و مامایی (GNM) متفاوت است.
لیسانس پرستاری (BSc) و پرستاری عمومی و مامایی (GNM) هر دو مدرک حرفهای و مورد تایید بخشهای درمانی این کشور هستند. اما تفاوت اصلی آنها در مدت زمان و سطح تحصیلات است.
پرستاری عمومی و مامایی یک دوره دیپلم 3 ساله است، در حالی که BSc یک دوره لیسانس 4 ساله است. از نظر برنامه درسی، پرستاری GNM و BSc موضوعات مشابهی مانند آناتومی، فیزیولوژی، فارماکولوژی و اصول اولیه پرستاری را پوشش می دهند. با این حال، در مدرک لیسانس پرستاری BSc ممکن است موضوعات دیگری مانند روش های تحقیق، آمار و اقتصاد سلامت ارائه شود که معمولاً در GNM پوشش داده نمی شوند.
مدت زمان تحصیل پرستاری در مقطع فوقلیسانس حدود دو سال است. دانشجویان ایرانی جهت اخذ پذیرش از دانشگاههای آلمان در مقطع ارشد باید مدارک لازم از سوابق تحصیلی معتبر، مدرک زبان آلمانی در سطح B2 (برخی از دانشگاهها C1) و مجوز تحصیل را داشته باشند.
مدرک دکتری پرستاری (DNP) بالاترین مدرک در رشته پرستاری است، به این معنی که هیچ سطح تحصیلات بالاتری برای آموزش مبتنی بر عمل در پرستاری وجود ندارد. چنین پرستارانی دارای بالاترین سطح تخصص پرستاری هستند، لذا اغلب بهعنوان مدیر یا رهبر سازمانی مشغول به فعالیت هستند.
شرایط پذیرش در مقطع دکترای پرستاری آلمان به مراتب دشوارتر از دیگر دورهها خواهد بود. از اصلیترین شروط برای پذیرش داشتن مدرک معتبر دوره ارشد و تسلط به زبان آلمانی در سطح تخصصی است.
دانشجویان ایرانی بهمنظور معادلسازی مدرک پرستاری خود باید واجد برخی شرایط باشند. توجه داشته باشید که ملیت و کشوری که مدرک دانشگاه دریافت کردید، اهمیت چندانی در روند معادل سازی ندارد. بهطور کلی، اصلیترین شرایط معادل سازی مدرک پرستای در آلمان بهشرح زیر است:
تحصیل رایگان و مقرونبه صرفه یکی از مزیتهای تحصیل در آلمان است. رشتههای پرستاری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در برخی مناطق شرایط تحصیل بدون شهریه یا کم هزینه را فراهم کرده است. دانشجویان تنها مبلغی بین 300 تا 450 یورو برای هزینههای دانشجویی پرداخت میکنند.
بااین حال، دانشگاهها هزینههایی برای رشته پرستاری دریافت میکنند. البته شرایط تحصیل رایگان با اعطای بورسیههای تحصیلی امکانپذیر است. هزینه آوسبیلدونگ پرستاری آلمان معمولا رایگان است، اما برخی دورهها هزینههایی متغییری را از دانشجویان دریافت میکنند.
یکی از روشهای تحصیل رایگان پرستاری در آلمان، دریافت بورسیه تحصیلی است. بهطورکلی، دانشگاههای آلمان بورسیههای متنوعی را ارائه میدهند که مهمترین آنها بهشرح زیر است:
سخن پایانی
کشور آلمان در چند سال گذشته بهدلیل کمبود نیرو در مشاغل پزشکی و پیراپزشکی مانند پرستاری، دانشجویان و فارغالتحصیلان بسیاری جذب کرده است. ما در این مقاله به این موضوع پرداختیم که برای گرفتن مدرک پرستاری میتوانید به دو روش شرکت در دوره کارآموزی (آوسبیلدونگ) و پذیرش دانشگاهی اقدام کنید.
از دیگر شرایطی که برای تحصیل پرستاری مورد نیاز است، داشتن تسلط به زبان آلمانی است. اگر چه امکان شرکت در مقاطع تحصیلات تکمیلی به زبان انگلیسی در برخی دانشگاهها وجود دارد، اما برای کار در آلمان زبان آلمانی اهمیت دارد.
مهاجرت تحصیلی به آلمان میتواند در نگاه اول دشوار باشد، اما میتوانید روی کمک کارشناسان حامی مهاجر حساب کنید. از ابتدای مسیر تا رسیدن به سر منزل مقصود همراه شما خواهیم بود، پس تماس بگیرید: 02148000957
تحصیل پرستاری به زبان انگلیسی در آلمان برای مقاطع ارشد و دکتری به شکل محدود امکانپذیر است. در مقطع کارشناسی این رشته تنهای به زبان آلمانی ارائه میشود و الزامی برای ارائه مدرک زبان آیلتس وجود ندارد.
حداقل سن 18 سال است و پس از آن محدودیت سنی برای تحصیل در دانشگاه وجود ندارد. البته توجه داشته باشید حداکثر سن برای تحصیل در دورههای مقدماتی کالج 25 سال و برای شرکت در دورههای آوسبیلدونگ پرستاری آلمان 30 سال در نظر گرفته شده است
معیارهای اولیه برای تحصیل رشته پرستاری، ارائه مدرک زبان آلمانی در سطح B1 یا B2 است. در مقاطع تحصیلی دکتری سطح C1 مورد نیاز است.
یکی از مزیتهای تحصیل پرستاری برای دانشجویان ایرانی اجازه کار پارهوقت حین تحصیل است. دانشجویان میتوانند 20 ساعت در هفته در طول ترم کار کنند.