20% تخفیف مشاوره های تحصیلی حضوری 20% تخفیف مشاوره های تحصیلی

ارسال سریع و فوری کالا با فریت بار

فریت بار چیست؟ انواع، مراحل و کالاهای ممنوع

یکی از هزاران باری را به خاطر بیاورید که بلیط پرواز به دست دنبال ساعت و تاریخ پرواز می‌گردید. پس از آن چه؟ به نام ایرلاین نگاه می‌کنید و وزن حمل بار مجاز را دوباره و یا شاید چندباره بررسی می‌کنید. اگر سفر کوتاه باشد و چمدان‌تان کوچک، پس فرقی به حالتان نمی‌کند. چه 20 کیلو میزان بار مجاز داشته باشید چه 35 کیلو، به‌هرحال به طریقی اینقدر وسایل‌تان را کم و زیاد خواهید کرد تا به وزن روی بلیط برسید. اما اگر سفر مهم و طولانی باشد، این راهکار قطعا جوابگو نیست.

گذرتان که فرودگاه امام خمینی افتاده باشد حتما با صف دستگاه وزن بار مواجه شدید. کسانی‌که قرار است برای سالها ایران را ترک کنند و هرچه دارند و ندارند را در یک چمدان جا دهند. استرس زیادی دارد. به‌خصوص وقتی که مجبور باشند بخشی از لوازم‌شان را فراموش کنند یا حتی هزینه چندبرابر برای اضافه‌بار بپردازند. 

این مشکل یک راهکار دارد. یک راهکار اصولی و مقرون به‌صرفه!

اگر قصد دارید به یک سفر طولانی بروید یا برنامه مهاجرت دارید، از همین الان برای Freight مسافری اقدام کنید. می‌دانیم که ممکن است این اصطلاح برایتان جدید و نامانوس باشد. برای همین مطلب پیش‌رو را نوشته‌ایم. پس از آن نیز می‌توانید برای ثبت درخواست این خدمت جدید حامی مهاجر اقدام کنید. قدم به قدم همراه باشید تا به شما بگوئیم چگونه بار خود را با کمترین هزینه ارسال کنید.

فریت بار چیست؟

فریت یک واژه انگلیسی به معنای حمل‌ونقل بار است. این واژه در حوزه حمل‌ونقل چه در زمینه تجاری و چه در زمینه کالاهای شخصی افراد کاربرد دارد. تاجران و بازرگانان بین‌الملل با آن آشنا هستند و تقریبا به‌طور مداوم با فرایند و قوانین آن آشنا هستند. اما ممکن است این واژه تا به‌حال به گوش افراد عادی نخورده باشد و برای‌شان جدید و حتی نامانوس باشد. تنها درصورتی به‌دنبال مفهوم و کاربرد آن می‌روند که قصد ارسال بار به کشور یا شهری دیگر داشته باشند.

حمل بار فریت به روش‌های مختلف دریایی، زمینی و هوایی در سراسر جهان انجام می‌شود. بنابراین هر شخصی که بخواهد کالای خود را از طریق هواپیما، کشتی، قطار یا کامیون به مقصد ارسال کند با این اصطلاح آشنا خواهد شد. البته ارسال بسته‌های تجاری نیز شامل فریت می‌شود اما آنچه بیشتر عمومیت دارد، ارسال کالاهای مسافران عادی و با اهداف شخصی است.

فریت بار چیست؟

معرفی انواع فریت بار 

انتخاب بین انواع مختلف خدمات باربری برای نیازهای خاص شما بستگی دارد. در این خصوص کارشناسان حمل‌و‌نقل بار ما با شما همکاری خواهند کرد تا کمک کنند بهترین خدمات حمل‌و‌نقل بار را برای نیازها و بودجه خاص خود تعیین کنید. برخی از گزینه‌های مختلف حمل‌و‌نقل عبارتند از:

حمل‌ونقل زمینی کالا از طریق کامیون

یکی از محبوب‌ترین اشکال حمل‌و‌نقل بار است. زیرا خدماتی بسیار مقرون به‌صرفه دارد. بنابراین یک حمل‌ونقل اقتصادی محسوب می‌شود و برای حمل اقلام کوچکتر کاربرد دارد. در این روش نیازی به اجاره فضای خالی بار یک کامیون یا تریلی را ندارید و لازم نیست که هزینه استفاده از کل کامیون را بپردازید.

حمل‌ونقل ریلی

حمل‌و‌نقل ریلی نیز می‌تواند راه‌حلی مقرون‌به‌صرفه، کارآمد و سازگار با محیط زیست باشد. همچنین بیشتر برای حمل فله‌ای کالا یا مواد خطرناک کاربرد دارد. در مقایسه با حمل‌و‌نقل با کامیون، حمل و نقل با قطار در زمان و هزینه شما صرفه‌جویی می‌کند. علاوه‌بر این، امن‌تر نیز محسوب می‌شود.

حمل‌ونقل هوایی

سریع‌ترین گزینه حمل بار این است که محموله خود را با استفاده از حمل‌و‌نقل هوایی به مقصد برسانید. شرکت‌های حمل‌و‌نقل هوایی به انجام تدارکات لازم برای حمل بسته‌هایی با ابعاد بزرگ و کوچک اختصاص دارند. درحالی‌که این روش معمولا گران‌تر از سایر انواع حمل‌و‌نقل بار است، اما بهترین گزینه موجود برای ارسال فوری کالاهای حساس محسوب می‌شود.

فریت بار هوایی

حمل بار از طریق دریا

مقرون‌به‌صرفه‌ترین راه‌حل برای انتقال بار به تمام نقاط جهان است. همچنین تاحدودی مطمئن‌ترین نیز محسوب می‌شود. البته اگر عجله‌ای برای زمان ارسال بسته خود نداشته باشید. چنانچه بار شما در حجم بالا و با سنگین باشد با کانتینرهای FCL حمل خواهند شد. اما اگر بارتان کم‌حجم‌تر باشد در کانتینر LCL بارگیری می‌شود.

فریت بار در ایران چگونه است؟

لازم است بدانید که فریت بار در ایران بیشتر به‌صورت هوایی انجام می‌شود. همچنین شرکت‌های متعددی این خدمات را انجام می‌دهند و با ایرلاین‎‌های مختلف همکاری دارند. بنابراین می‌توانید بار خود را چند روز قبل از پرواز به یکی از شرکت‌های حمل‌ونقل بسپارید تا اقدامات آماده‌سازی، بسته‌بندی محموله را انجام دهند و در زمان مقرر برای بارگیری و ارسال کالا اقدام کنند. با این کار محموله موردنظرتان در زمان حضور شما در مقصد آماده ترخیص و تحویل است. البته درصورت عدم حضورتان می‌توانید نماینده خود را برای این تحویل کالا معرفی کنید. به‌شرطی‌که اطلاعات بارنامه را ارائه دهد.

مراحل فریت بار هوایی

حالا که با این مفهوم تاحدودی آشنا شدید، نوبت به چگونگی انجام فریت بار می‌رسد. فریت‌بار یک سری مراحل مهم دارد که حتما بایستی طی شوند تا کالای شما سالم و به‌موقع به مقصد برسد.

قبل از هرچیز باید بگوئیم که این فرایند می‌تواند به‌صورت شخصی یا توسط یک شرکت حمل‌ونقل انجام شود. به اینگونه که فرد متقاضی ارسال کالا تمامی اقدامات لازم برای حمل‌ونقل محموله خود را به یک شرکت واسطه بسپارد. در چنین شرایطی مراحل و خدمات ممکن است بسته به نوع شرکت متفاوت باشد.

به‌عنوان مثال برخی از شرکت‌ها خدمات تحویل کالا را از درب منزل دارند. به‌ این صورت که شما دیگر درگیر ارسال کالا برای بسته‌بندی را ندارید. همچنین تمامی مجوزهای لازم نیز توسط این شرکت واسطه دریافت می‌شود. علاوه‌بر این، تمامی فرایند بسته‌بندی، حمل کالا تا فرودگاه، خدمات گمرکی، صدور بارنامه نیز برعهده شرکت حمل‌ونقل است.

درصورتی‌که قصد دارید بار خود را شخصا فریت کنید همه این مراحلی که در سطر پیشین گفتیم را بایستی انجام دهید. این مراحل شامل موارد زیر است:

مراحل فریت بار

اقدام برای دریافت مجوز حمل بار فریت

برای انجام این مرحله باید در قدم اول به فرودگاه مبداء مراجعه کنید. بخش فریت فرودگاه تنها جایی‌ست که می‌توانید برای مجوز فریت درخواست دهید. همچنین اگر خودتان مسافر هستید و می‌خواهید همراه با بار به مقصد برسید، حتما بلیط و پاسپورت خود را همراه داشته باشید. درغیراینصورت می‌توانید با کارگزاران حمل‌ونقل بار مستقر در فرودگاه هماهنگ کنید.

بسته‌بندی کالا 

پس از دریافت مجوز نوبت به بسته‌بندی بار می‌شود. لازم است این مرحله با دقت زیاد انجام گیرد تا از بروز آسیب جلوگیری شود. همچنین زمان کافی برای این کار اختصاص دهید تا باحوصله و بدون عجله انجام شود. از کارتن ۵ لایه، سلفون و نایلون‌های حباب‌دار برای بسته‌بندی محمولات خود استفاده کنید. چنانچه بارتان شکستنی است هرکاری که لازم است برای ضربه‌گیری آن انجام دهید. البته برای ارسال حیوانات خارجی به خارج از کشور الزاماتی وجود دارد که حتما باید رعایت کنید. 

حمل بار تا دایره ارزیابی گمرک فرودگاه جهت بازدید و بررسی

پس از بسته‌بندی بار، باید بارهای خود را به دایره ارزیابی گمرک مستقر در فرودگاه منتقل کنید. در این بخش اقدامات اولیه گمرکی برای ارسال کالا و محمولات هوایی انجام می‌شود. همچنین نوع محموله بررسی شده و مطابق با لیست اقلام مجاز برای حمل‌ونقل چک می‌شود.

دریافت بارنامه

پس از آنکه مراحل اولیه گمرکی انجام و نوع محموله به‌طور کامل بررسی شد، پته سبز رنگ را دریافت خواهید کرد. در همین مرحله شما می‌توانید پته سبز رنگ را به شرکت‌های حمل‌ونقل هوایی مستقر در فرودگاه ارائه دهید تا بارنامه و سایر مدارک ارسال بار صادر شود.


دریافت بارنامه از بخش فریت فرودگاه


نصب تگ بر روی بار

حالا دیگر بارنامه را دارید و همراه آن یک تگ‌بار به شما تحویل می‌دهند. می‌توانید مجددا به بخش فریت فرودگاه مراجعه کرده و برای نصب تگ‌بار اقدام کنید. نصب تگ‌بار شناسنامه بار محسوب می‌شود و از مفقودی آن جلوگیری می‌کند. بنابراین حتما انجام این مرحله را فراموش نکنید.

نکات کلیدی برای فریت بار

چند نکته مهم را باید در این موضوع مدنظر قرار دهید. مهمترین آنها زمان تحویل بار است. حتما به زمان دقت کنید تا از پرواز عقب نمانید. چون فرایند اداری انجام فریت ممکن است ساعت‌‍‌ها طول بکشد. همچنین حتما به نوع بسته‌بندی دقت کنید. این مشکل برای بسیاری پیش آمده است که به‌خاطر بسته‌بندی نامناسب مجبور به پرداخت هزینه مضاعف جهت انجام بسته‌بندی در خود فرودگاه می‌شوند. همچنین حتما از لیست اقلام ممنوعه مطلع باشید. تمامی این نکات به اضافه مواردی دیگر را در ادامه به‌صورت فهرست‌وار ارائه داده‌ایم:

  • هیچ اجباری بر یکسانی شرکت هواپیمایی مسافر و بار وجود ندارد.
  • پته سبز رنگ گمرکی خود را به افراد غیرمسئول تحویل ندهید.
  • از ارسال کالاهای ممنوعه خودداری کنید.
  • چند روز قبل از زمان پرواز برای دریافت مجوز فریت اقدام کنید.
  • حتما مدارک لازم برای فریت بار خود همراه داشته باشید.
  • برای بارهای بالای 1000 کیلوگرم از سایر انواع فریت استفاده کنید.
  • بار را طوری بسته‌بندی کنید که نامتقارن نباشد.

کالاهای ممنوع برای فریت شامل چه مواردی می‌شوند؟

هر ایرلاینی سیاست‌های متفاوتی را در حمل‌ونقل بار دارد. مسلما برخی از کالاها که خیلی بزرگ یا سنگین هستند را نمی‌توان به وسیله هواپیما حمل کرد. همانطور که در بخش قبل گفتیم بارهای بالای 1000 کیلوگرم برای حمل هوایی مناسب نیستند. همینطور نباید به شکلی باشند که به بدنه هواپیما آسیب بزند.

جدای از این موارد، اقلام ممنوعه‌ای وجود دارند که نباید وارد قسمت بار هواپیما شوند. این اقلام شامل کالاهای قابل اشتعال، خطرناک و سایر کالاهای خطرناک از جمله آهن‌ربا، باتری و سایر موارد می‌شود. فهرست زیر مربوط به برخی از اقلام ممنوعه برای فریت بار هوایی است:

کالاهای ممنوعه فریت بار

مدارک مورد نیاز برای حمل‌ و نقل فریت بار

فریت‌بار به دو نوع مسافری و تجاری تقسیم می‌‎شود. هر کدام از این دو نوع، مدارک متفاوتی را نیاز دارند. همچنین نوع حمل‌ونقل کالا نیز در این مورد تاثیرگذار است. به‌این‌صورت که مدارک مورد نیاز فریت‌بار زمینی کاملا با مدارک فریت‌بار هوایی فرق می‌کند. آنچه که در این بخش قصد داریم بیشتر به آن بپردازیم، مدارک لازم برای حمل بار فریت هوایی مسافر است که موارد زیر را شامل می‌شود: 

  • پاسپورت معتبر 
  • پکینگ لیست
  • بلیط پرواز 
  • مجوزهای لازم برای حمل کالاهای خاص
  • پکینگ لیست

هرچند پکینگ لیست یا لیست لوازم ارسالی جزو مدارک اصلی و الزامی فریت مسافری محسوب نمی‌شود، اما بسیاری از کشورهای مقصد برای ترخیص کالا به این مدرک نیاز دارند. بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که برای جلوگیری از بروزی مشکل حتما فرم پکینگ لیست را پر نمایید. همچنین این کار باعث می‌شود مدت زمان بازرسی گمرکی کالای شما کمتر شود.

هزینه فریت بار به خارج از کشور

به طور معمول، نرخ بار هوایی بر اساس وزن محاسبه می‌شود. اگرچه فرمول استانداردی دارد اما قیمت براساس خطوط هوایی متفاوت است. همچنین اینکه مقصد کالا در خارج از کشور باشد نیز در این مورد تاثیرگذار است. علاوه‌بر وزن، هزینه‌های ثابت برای جابجایی کالا، اسناد و مدارک، ترخیص کالا از گمرک و هزینه‌های دریافت و تحویل کالا نیز لحاظ می‌شود. 
بر اساس گزارش بانک جهانی، هزینه حمل‌ باز از طریق هواپیما معمولاً چهار تا پنج برابر حمل‌و‌نقل جاده‌ای است. همچنین تقریبا 12 تا 16 برابر قیمت حمل‌ونقل دریایی محاسبه می‌شود. نرخ فریت هوایی به خارج از کشور به‌طورکلی از 1.50 تا 4.50 دلار به ازای هر کیلوگرم متغیر است. همچنین اگر کار خود را به یک شرکت حمل‌ونقل بسپارید مسلما هزینه بیشتری خواهید پرداخت.

پیگیری فریت بار

مانند سایر روش‌های ارسال کالا، این روش نیز امکانات پیگیری آنلاین بار را دارد. چنانچه فریت‌بار مسافری یا تجاری به خارج از کشور انجام داده‌اید، می‌توانید بار خود در تمامی فرایند رصد کنید. هر ایرلاینی سامانه‌ای مجزا برای این کار دارد. کافیست نام ایرلاین خود را مشخص کرده و به سامانه پیگیری آنلاین مراجعه کنید.

پیگیری فریت

پس از مراجعه به سامانه کارگوی هواپیمایی موردنظر، کد بارنامه را در قسمت مربوطه وارد کنید. کد بارنامه یک شماره 11 رقمی است که به‌عنوان AWB Code نیز شناخته می‌شود. سه رقم اول مربوط به کد ایلاین بود و باقی ارقام به مشخصات بار شما اختصاص دارد. پس از آن وضعیت کلی بار مشخص شده و شما مطلع می‌شود که کالا در چه مرحله‌ای قرار دارد.

خدمات فریت بار حامی مهاجر

شرکت حامی مهاجر از تیمی باتجربه، متخصص و خوشنام تشکیل شده و به پشتوانه تجربه‌ درخشانش در زمینه خدمات مهاجرتی، دایره فعالیت‌های خود را گسترش داده است. یکی از خدمات جدید ما در این شرکت که انگیزه‌ای برای نگارش این مقاله شده، ارائه خدمات مربوط به فریت‌بار مسافری است. همچنین خدمات مربوط به شیپینگ اوردر را نیز انجام می‌دهیم. 

اگر قصد مهاجرت دارید و نمی‌دانید اضافه‌بارتان را چگونه به کشور مقصد برسانید، از خدمات فریت‌بار حامی مهاجر استفاده کنید. ما در زمینه خدمات، باتجربه‌ایم و قطعا بهترین کارشناسان و کارگزاران حمل‌ونقل را در اختیارتان قرار می‌دهیم. می‌‎خواهید بدانید که این بخش از خدمات شرکت شامل چه مواردی می‌شود؟ پس تلفن را بردارید و تماس بگیرید. زمان زیادی به پروازتان نمانده، پیش از آنکه دیر شود اقدام کنید. شماره تماس: 02148000957

سوالات متداول درباره فریت بار

پرسش‌های متداول متعددی در این خصوص وجود دارد. این پرسش‌ها بیشتر شامل مفهوم فریت بار، اقلام ممنوعه و بهترین زمان اقدام آن است. همچنین بسیاری تفاوت آن را با کارگو متوجه نمی‌شوند، بنابراین سعی کرده‌ایم به این پرسش‌ها پاسخی مناسب دهیم.

بار فریت چیست؟

حمل بار فریت، به حمل‌ونقل کالا از طریق زمین، دریا و خطوط هوایی می‌گویند. همچنین به دو نوع مسافری و تجاری انجام می‌شود. در ایران این نوع از حمل‌ونقل بیشتر به‌صورت هوایی انجام می‌شود و می‌تواند از طریق شرکت‌های حمل‌ونقل یا شخصی اجرا گردد.

چه کالاهایی برای فریت بار هوایی ممنوع است؟

همه نوع کالایی که در لیست اقلام ممنوعه مسافران پرواز وجود دارد. همچنین نباید امنیت پرواز را تهدید کند و جزء میراث ملی و فرهنگی باشد.

تفاوت فریت بار و کارگو چیست؟

کارگو تنها به حمل‌ونقل با کشتی و هواپیما اشاره دارد. اما فریت بار از طریق قطار، هواپیما و کشتی یا کامیون انجام می‌شود.

بهترین زمان فریت بار هوایی چه هنگامی است؟

درست چند روز قبل از تاریخ بلیط پرواز خود اقدامات لازم را برای دریافت مجوز فریت‌بار و بسته‌بندی کالا انجام دهید. چون فرایند اداری بررسی گمرکی و صدور مجوزهای لازم طولانی است و ممکن است تداخل زمانی ایجاد کند.

دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 0 | کل دیدگاه های تایید شده: 0