شرایط اخذ ویزای تحصیلی 2024

ویزای تحصیلی چیست؛ هزینه، مدارک و شرایط 2024

ایده ادامه تحصیل در خارج از کشور برای دانشجویان جوان در همه جای دنیا بسیار جذاب است. چرا جذاب؟ مگر می‌شود در بهترین سیستم‌های آموزشی دنیا درس بخوانید، با دانشجویان سایر ملل در ارتباط باشید، در فرهنگی متفاوت زندگی کنید و آینده کاری خود را در پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا بسازید و انتهای این مسیر از انتخابی که کردید احساس شعف و خرسندی نکنید؟ همه این‌ها دلایل کافی برای میلیون‌ها دانشجوی بین‌المللی است که در حال‌حاضر با ویزای تحصیلی مهاجرت کرده‌اند و دارند از مسیر خود لذت می‌برند.

می‌خواهید شما هم جزوشان باشید؟ بدون دانستن شرایط کلی مهاجرت تحصیلی و نحوه درخواست ویزای دانشجویی که نمی‌شود.....

پس درست آمده‌اید. اینجا دقیقا ابتدای راه دانشجویان آینده‌نگر است. کسانی‌که می‌خواهند دنیا را فتح کنند و مرزها محدودشان نمی‌کند.

ویزای تحصیلی چیست؟

برای دانشجویان بین المللی که به دنبال تحصیل در کانادا هستند، اخذ ویزای تحصیلی بخشی ضروری از فرآیند درخواست است. از این گذشته، اگر ویزا نداشته باشید، نمی توانید وارد کشور شوید، چه رسد به شرکت در کلاس ها. با این حال، ویزا تنها مدرک مهمی نیست که دانشجویان بین المللی به آن نیاز دارند. شما به مجوز تحصیل یا همان ویزای دانشجویی در کانادا نیز نیاز دارید!

ویزای دانشجویی چیست؟

واقعیت آن است که ویزای دانشجویی و ویزای تحصیلی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. برخی از نام ویزای دانشجویی استفاده می‌کنند و برخی دیگر از نام ویزای تحصیلی.

ویزای دانشجویی هم به یک تبعه خارجی اجازه می‌دهد تا در موسسات آموزشی تعیین شده تحصیل کند. ساده به نظر می‌رسد، درست است؟ مشکل این است که بسیاری از افراد از اصطلاحات "ویزای دانشجویی" و "مجوز تحصیلی" به جای یکدیگر استفاده می‌کنند. در واقع، آنها دو چیز متفاوت هستند.

ویزای دانشجویی مجوز ورود به یک کشور است. بنابراین داشتن آن به این معناست که حتی اگر ویزای دانشجویی داشته باشید، افسر مرزی این اختیار را دارد که از ورود شما به کشور ممانعت کند. اما مجوز تحصیلی که برای تحصیل در کانادا به آن احتیاج خواهید داشتف به شما این امکان را می‌دهد که در کانادا بمانید.

ویزای دانشجویی چیست

ویزای دانش‌ آموزی چیست؟

این روزها تب مهاجرت در سن پایین همه‌گیر شده است. خیلی از پدر و مادرها حاضرند آینده فرزندشان را از همان ابتدای مسیر تحصیلی در خارج از کشور بسازند. ویزای دانش‌آموزی دقیقا همان چیزی است که باید برای آن اقدام کنند. چون داشتن آن مجوزی برای تحصیل در مدارس کشورهای دیگر در مقاطع ابتدایی، متوسطه و آمادگی برای ورود به دانشگاه است.

ویزای دانش‌ آموزی نوعی دیگر از ویزای تحصیلی است. مدت اقامت محدودی دارد. یعنی فقط تا پایان دوران تحصیل فرزندتان معتبر است. در عوض فرصتی گرانبها برای دسترسی به آموزش‌های برتر، فراگیری زبان جدید، آشنایی با فرهنگ مردم سایر کشورهای دنیا و استقلال پذیری فراهم می‌کند.

برای داشتن این نوع ویزا باید چند شرط مهم را داشته باشید. اول اینکه از یکی از مدارس کشور مقصد، پذیرش تحصیلی بگیرید. در کنار آن باید شرایط سنی لازم را داشته باشید و از تمکن مالی مناسبی برخوردار باشید. چون تحصیل در مدارس یک کشور خارجی نیز شهریه و هزینه‌های خاص خود را دارد.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی

روند اخذ ویزای تحصیلی می‌تواند کمی سخت باشد. با این وجود، تا حد زیادی ممکن است با بهره‌گیری از کمک و مشاوره کارشناسان مهاجرتی، این روند به‌صورت روان و بدون زحمت طی شود. در این مقاله، نکات و اطلاعاتی را که باید بدانید تا درخواست ویزای دانشجویی خود را ساده کنید، به اشتراک گذاشته‌ایم.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی

به‌طورکلی، شما باید ویژگی‌های زیر را داشته باشید تا واجد شرایط دریافت ویزای دانشجویی شوید، با ذکر این نکته که بسیاری از مواردی که در ادامه می‌آید از کشوری به کشور دیگر متفاوت است.

  • دریافت نامه پذیرش از یک موسسه آموزشی معتبر: شما باید نامه پذیرش از مدرسه یا دانشگاهی که قصد دارید در آن تحصیل کنید را داشته باشید. این موسسه آموزشی باید مجاز به پذیرش دانشجویان بین‌المللی باشد.
  • ثابت کنید که بودجه کافی برای ادامه تحصیل دارید: این مورد با ارائه صورت‌حساب بانکی یا سایر اسناد مالی قابل اثبات است.
  • داشتن پاسپورت معتبر: این یک شرط الزام‌آور برای هر نوع سفر خارجی است و ویزای تحصیلی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
  • گذراندن معاینه پزشکی: ممکن است قبل از اعطای ویزای دانشجویی، از شما خواسته شود که برای اطمینان از سلامتی خود، معاینه پزشکی انجام دهید.
  • برآوردن سایر شرایط خاص کشور: برخی کشورها ممکن است از شما بخواهند که سطح خاصی از مهارت زبانی را داشته باشید یا مدرکی مبنی بر واکسیناسیون ارائه دهید.

چه زمانی برای ویزای تحصیلی اقدام کنیم؟

بنابراین، شما تمام اطلاعات را جمع آوری کرده‌اید و آماده درخواست ویزای دانشجویی خود هستید، اما بهترین زمان برای انجام آن چه زمانی است؟ خوب، بستگی به کشوری دارد که قصد تحصیل در آن را دارید، اما به‌طورکلی، ایده خوبی است که این روند را هر چه زودتر شروع کنید. درخواست برای ویزای دانشجویی ممکن است کمی طول بکشد و حتما شما دوست ندارید کلاس‌های خود را از دست بدهید!

همچنین برخی از کشورها مهلت درخواست و زمان پردازش متفاوتی دارند، بنابراین بررسی جزئیات خاص کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید ضروری است. همیشه بهتر است درخواست خود را زودتر از موعد ارسال کنید. به این ترتیب زمان کافی برای دریافت ویزا قبل از تاریخ سفر مورد نظر خود خواهید داشت. مثلا بهترین زمان برای درخواست ویزای تحصیلی آلمان بلافاصله بعد از دریافت نامه پذیرش از دانشگاه است.

مراحل گرفتن ویزای تحصیلی

حالا شما تصمیم گرفته‌اید که چه زمانی درخواست ویزای خود را ارسال کنید، اما فرآیند آن را ندانید که نمی‌شود! باید بدانید که دقیقاً شامل چه مراحلی می‌شود؟ خوب، اجازه دهید این فرایند را به چند مرحله ساده تقسیم کنیم.

مراحل اخذ ویزای تحصیلی

مرحله اول: مدارک لازم را جمع آوری کنید

هر کشور فهرستی از مدارک مورد نیاز خود را دارد. با این وجود، معمولاً از شما انتظار می‌رود که پاسپورت، ریز نمرات تحصیلی، مدرک حمایت مالی، بیمه درمانی و غیره را داشته باشید.

مرحله دوم: فرم درخواست را پر کنید

این روزها اکثر کشورها فرم‌های درخواست آنلاین دارند. در تکمیل این فرم دقت کنید و تمامی اطلاعات ضروری را بدون اشتباه وارد نمایید.

مرحله سوم: پرداخت هزینه درخواست

هزینه درخواست ویزای تحصیلی برای هر کشوری متفاوت است. برای آگاهی از این مبلغ باید سایت رسمی سفارت هر کشور را بررسی کنید و روش‌های پرداخت را درست مطابق با اصولی که مورد انتظار است انجام دهید.

مرحله چهارم: شرکت در مصاحبه

برخی کشورها به عنوان بخشی از فرآیند درخواست ویزا نیاز به مصاحبه دارند. مطمئن شوید که برای این کار آماده هستید تا بتوانید جلسه مصاحبه را بدون مشکل سپری کنید. معمولا مصاحبه برای دریافت ویزای تحصیلی چندان سخت و پیچیده نیست.

مرحله پنجم: دریافت نتیجه ویزا

پس از ارسال درخواست و پرداخت هزینه، باید منتظر تصمیم سفارت باشید که آیا شما را واجد شرایط دریافت ویزا می‌دانند یا خیر؟ زمان‌های پردازش می‌تواند متفاوت باشد.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی

خب، اکنون که با فرآیند درخواست ویزای تحصیلی آشنا شدید، بیایید در مورد مدارکی که باید قبل از پر کردن فرم درخواست جمع‌آوری کنید، صحبت کنیم. هر کشور ممکن است شرایط خاص خود را داشته باشد، اما به‌طورکلی، ممکن است به مدارک زیر نیاز داشته باشید:

مدارک دریافت پذیرش تحصیلی

  • نکته1: پاسپورت شما باید حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد. همچنین یک کپی از سابقه سفرتان حتما داشته باشید.
  • نکته 2: شما باید نشان دهید که پول کافی برای پوشش هزینه‌های زندگی و شهریه خود را در حین تحصیل در خارج از کشور دارید. این می‌تواند به صورت صورت حساب بانکی، حمایت مالی یا بورسیه باشد.
  • نکته 3: معمولاً هزینه‌ای برای درخواست ویزای دانشجویی وجود دارد که بسته به کشور متفاوت است.

در نهایت، برخی از کشورها ممکن است به مدارک اضافی مانند گواهی ترخیص پلیس، گواهی تولد، گواهی ارتباط با کشور خود یا هر مدرک دیگری نیاز داشته باشند. اطمینان حاصل کنید که در مورد اسناد خاص مورد نیاز کشوری که برای تحصیل در آن درخواست می‌دهید تحقیق کرده‌اید. مثلا برای اخذ ویزای تحصیلی ایتالیا الزامی به ارائه مدرک زبان انگلیسی نیست یا مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه ممکن است کمی با کشورهای دیگر متفاوت باشد.

تبدیل ویزای تحصیلی به کاری

به‌طور کلی، داشتن سابقه کار نقش بسیار مهمی در دریافت ویزای کاری هر کشوری ایفا می‌کند. اما اصلا به این معنا نیست که بدون تجربه کاری نتوان ویزای کاری گرفت. این شامل دانشجویان می‌شود. کسانی‌که به تازگی فارغ‌التحصیل شده‌اند و می‌خواهند ویزای تحصیلی خود را به کاری تبدیل کنند. اگر نمرات خوبی داشته باشید و معدل‌تان قابل قبول باشد، شانس پیدا کردن یک شغل مناسب را خواهید داشت. حتی بدون سابقه کار!

بازار کار بسیاری از کشورهای اروپایی همیشه پذیرای فارغ‌التحصیلان متخصص است. به‌خصوص اگر در سیستم آموزشی خود کشور مورد نظر تحصیل کرده باشند. اگر بتوانید از این فرصت استفاده کنید با دریافت یک جاب آفر خوب امکان این را خواهید داشت که ویزای تحصیلی خود را به کاری تبدیل کنید. اما به این راحتی نیست و باید شرایط و قوانین هر کشور را در این زمینه بدانید.

معمولا فرایند پیدا کردن کار کمی زمان‌بر است. بنابراین ممکن است بیشتر از دوران اعتبار ویزای تحصیلی طول بکشد. برای همین است که برخی از کشورها تمهیداتی برای این دوره اندیشیده‌اند. مثلا در کانادا مجوز کار پس از تحصیل وجود دارد که اعتبار آن 3 تا 8 ماه است. به‌محض اینکه کار پیدا کردید، می‌توانید برای دریافت ویزای کاری اقدام کنید. همین شرایط برای بسیاری از کشورهای اروپایی نیز وجود دارد که با یک جستجوی ساده می‌توانید از جزئیات آن باخبر شوید.

تبدیل ویزای توریستی به تحصیلی

بسیار پیش آمده است که افراد با ویزای توریستی به کشور مقصد سفر کردند و پس از دریافت پذیرش، ویزای تحصیلی خود را گرفتند. منتها شرط اقامت از طریق تحصیل این است که در خاک این کشور حضور داشته باشید و دانشگاه مدنظرتان شرایط پذیرش دانشجویان خارجی را داشته باشد.

تبدیل ویزای توریستی به تحصیلی

تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت دائم

تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت دائم، در شرایطی ممکن است که افراد پس از اتمام دوران تحصیلات خود موفق به بستن قرارداد کاری شوند و با گرفتن اقامت کاری از اقامت دائم بهره‌مند شوند.

البته از مسیر ازدواج یا سرمایه‌گذاری نیز رسیدن به این هدف میسر است. یعنی اگر سرمایه لازم را داشته باشید و قصد دارید در رشته تخصصی خود سرمایه‌گذاری کنید به‌راحتی خواهید توانست ویزای تحصیل را به اقامت تبدیل کنید. همچنین اگر با یک شخص مقیم آن کشور ازدواج کنید، مشکلی بابت دریافت اقامت دائم نخواهید داشت.

اگر می‌خواهید دقیق‌تر درباره جزئیات آن بدانید بهتر است قوانین هر کشور را در این خصوص مطالعه کنید.

سخن پایانی

تا اینجای کار درباره کلیات ویزای تحصیلی صحبت کردیم و تمام سعی‌مان این بود شرایط عمومی این موضوع را توضیح دهیم. این مقاله برای کسانی مفید است که هیچ اطلاعاتی درباره ویزای تحصیلی ندارند و هنوز کشور مقصد خود را انتخاب نکرده‌اند. شاید جرقه‌‎ای باشد که ابتدای مسیر را برایشان روشن کند و راحت‌تر و هدفمندتر انتخاب کنند.

موسسه حامی مهاجر بهترین کارگزار مهاجرتی در ایران است که سالهاست در بین افراد علاقمند به مهاجرت هدفمند آشناست. دپارتمان اعزام دانشجویی این موسسه افراد بسیاری را به رویای خود رسانده است و سابقه‌ای درخشان و غیر قابل انکار دارد. اگر می‌خواهید مسیر مهاجرت تحصیلی را آغاز کنید پیشنهاد می‌کنیم با شماره 02148000957 تماس بگیرید. کارشناسان حامی مهاجر شما را در جریان آخرین شرایط ویزای تحصیلی کانادا، آمریکا، آلمان، ایتالیا و سایر کشورهای مهاجرپذیر قرار می‌دهند.

سوالات متداول درباره ویزای تحصیلی

در این قسمت جند سوال متداول را مطرح می‌کنیم و پاسخ‌هایی کوتاه و مختصر به هرکدام می‌دهیم. شما هم اگر سوالی دارید می‌توانید از قسمت نظرات این مقاله استفاده کرده و آن را مطرح کنید.

آیا اخذ ویزای تحصیلی بدون تمکن مالی امکان پذیر است؟

داشتن تمکن مالی یکی از شروط بدون چون و چرای دریافت ویزای تحصیلی است. البته از راه‌های مختلفی قابل اثبات است که یکی از آنها دریافت بورسیه تحصیلی است. کسانی‌که با بورسیه کامل مهاجرت می‌کنند نیازی به ارائه حساب بانکی و اسناد ملکی ندارند.

امکان دریافت ویزای تحصیلی بدون مدرک زبان وجود دارد؟

بستگی دارد که برای کدام کشور اقدام می‌کنید. مثلا در ترکیه دوره‌هایی وجود دارد که سطح زبان شما را امتیازبندی می‌کند یا کلاس‌های آموزش زبان قبل از شروع ترم تحصیلی را برایتان تدارک می‌بیند.

حداکثر سن برای ویزای تحصیلی چقدر است؟

برای تحصیل در مقطع کارشناسی باید بالای 18 سال سن داشته باشید. همچنین اگر در بازه 18 تا 25 سال باشید راحت‌تر موفق به دریافت ویزا می‌شوید. البته امکان دریافت ویزای تحصیلی با سن بالا وجود دارد اما ممکن است شرایط کمی پیچیده‌تر باشد. بسیاری از افراد در مقاطع ارشد و دکتری توانستند در سن بالا خارج از کشور تحصیل کنند.

دلایل ریجکت شدن ویزای تحصیلی چیست؟

عدم داشتن شرایط اولیه دریافت ویزای تحصیلی منجر به ریجکت شدن می‌شود. مثلا اگر تمکن مالی لازم را نداشته باشید یا هر کدام از مدارک‌تان ناقص باشد شانس دریافت ویزا را از دست می‌دهید.

دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 2 | کل دیدگاه های تایید شده: 0