بیایید رکوراست صحبت کنیم! هدفتان از سفر به کانادا چیست؟
احتمالا اگر جواب تکتکتان را کنار هم بگذاریم، میتوانیم نتیجه بگیریم هریک از شما، به خاطر این قدمرنجه کردهاید و شریک نوشتهمان شدهاید که در یکی از گروههای زیر جای میگیرید:
بسیار خوب! حالا نکتۀ مهم چیست؟ اینکه هر هدفی دارید، فرقی ندارد! چون چه قصد داشته باشید در دل خیابانهای تورنتو قدم بزنید و چه بخواهید در مرکز آموزشعالی مونترال درس بخوانید، باید یک مرحلۀ مشترک را پشتسر بگذارید: دریافت ویزای کانادا؛ زیرا با چنین سندی است که اجازه میدهند پایتان را داخل مرزهای این سرزمین بگذارید!
حالا دیگر اینکه ویزای کانادا چند نوع است، چه شرایطی دارد، کدام مدارک را میخواهد، هزینهاش چقدر است، آیا امکان دریافت ویزای رایگان کانادا وجود دارد یا نه، صدورش چقدر طول میکشد و... را بگذارید در خود مقاله توضیح میدهیم؛ پس بیایید که حسابی کار داریم!
در بخشهای بعد میبینیم که ویزای کانادا، تا دلتان بخواهد انواعواقسام دارد! از توریستی و تحصیلی گرفته تا ویزای کاری و سرمایهگذاری؛ پس بگذارید توضیحاتش را همانجا مطرح کنیم؛ اما در اینجا، باید بدانیم برخلاف آنچه بهنظر میرسد، دریافت هریک از انواع ویزای کانادا، اصلا دلهرهآور نیست!
چون اول از همه، کانادا کشوری است که سالانه پذیرای مهاجران و مسافران زیادی است. فقط لازم است در این باره کمی جستوجو کنید تا آماروارقام خیرهکنندۀ این موضوع را بهچشم ببینید!
دیگر اینکه خود دولتمردان کانادایی، حساب ایرانیان را از باقی مردم دنیا جدا کردهاند! نمونهاش همینکه اهالی ایران، حتی اگر برای سیروسیاحت هم به کانادا بروند، میتوانند نوع ویزای خود را تغییر بدهند و در این سرزمین بمانند. تازه همین ویزای توریستی کانادا هم برای ایرانیان بهشکل مولتی و 5ساله صادر میشود.
اما دلیل مهمتری هم وجود دارد. آن هم اینکه برای دریافت ویزای کانادا، قرار نیست بهتنهایی قدم در این مسیر پرپیچوخم بگذارید! چون از همان لحظهای که تصمیمتان را میگیرید تا آن زمانی که ویزا به دستتان میرسد، ما شانهبهشانۀ شما پیش میآییم. «چرا» و «چطوری»اش را از این طریق بجویید: 02148000957
خوب، شرایط جدید ویزای کانادا چه چیزی است؟
ببینید! گفتیم که ویزای کانادا چندینوچند نوع است؛ بنابراین اگر منطقی فکر کنیم، میبینیم امکان ندارد که شرایط لازم برای یک ویزا، با شرایط لازم برای سایر ویزاها یکسان باشد؛ مثلا برای ویزای دانشجویی نیاز به مدرک زبان داریم؛ اما برای ویزای توریستی، اصلا خبری از این شرایط نیست؛
پس غرض این است که شرایط اخذ ویزای کانادا، هم فردبهفرد و هم ویزابهویزا فرق میکند. با این حال، تعدادی شرایط عمومی وجود دارد که در اینجا مطرحشان میکنیم.
یکی از شرایط اخذ ویزای کانادا، برخورداری از تمکن مالی مدنظر سفارت است. حالا چرا؟ معلوم است؛ زیرا سردمداران این کشور میخواهند اطمینان پیدا کنند که شما از پس هزینۀ تحصیل، گشتوگذار، زندگی و... در کانادا برمیآیید؛
بنابراین قانونی تمکن مالی را طراحی کردهاند تا از بروز مشکلات ثانویه جلوگیری کنند. حالا رقم تمکن چقدر است؟ نمیتوانیم بگوییم! البته نه اینکه از گفتنش معذور باشیم، نه! منظورمان این است مبلغ تمکن مالی، ویزابهویزا فرق میکند؛ مثلا ویزای دانشجویی کانادا تمکن خاص خودش را دارد و نوع خاصی از ویزای کاری، تمکن ویژۀ خودش را؛
بنابراین برای پیبردن به این ارقام، میتوانید از چند طریق اقدام کنید. یکی اینکه با همکاران ما در مجموعۀ حامی مهاجر تماس بگیرید و تمکن مالی هر ویزا را استعلام کنید؛ و دیگر اینکه برای پیبردن به تمکن نوع خاصی از ویزا، مثلا ویزای توریستی، به مقالۀ تخصصی همان ویزا در سایتمان مراجعه کنید؛ مثل راهنمای اخذ ویزای توریستی کانادا.
احتمالا در این سالها زیاد شنیدهاید که میگویند سابقۀ سفر، از آن شرط دانهدرشتهاست که در صورت نبودش، درخواست ویزای افراد برگشت میخورد؛ اما راستش را که بخواهید، چنین خبری نیست!
بله! وجود سابقۀ سفر، بهویژه تاریخچۀ سفری که پروپیمان باشد، کار را برای دریافت ویزای کانادا راحتتر میکند؛ اما اینکه بگوییم این شرط، از جمله شرایط ویزای کانادا است که نداشتنش همهچیز را ویزان میکند، اصلا درست نیست!
چرا این را میگوییم؟ چون خود ما در مجموعۀ حامی مهاجر، بارها توانستهایم برای مراجعینی که سابقۀ سفر نداشتهاند یا تاریخچۀ سفرشان ضعیف بوده، ویزای کانادا بگیریم؛ همینقدر بیدردسر! تازه خودتان هم میتوانید به صفحۀ اخذ ویزای کانادا بدون سابقه سفر بروید و مصاحبهمان را با زوج خوشاقبالمان مشاهده کنید. آنها برایتان میگویند که حامی مهاجر، چطور بدون سابقۀ سفر ویزایشان را گرفت.
قبل از این هم گفتیم که در مسیر گرفتن ویزای کانادا برای ایرانیان، بایدونبایدهایی دربارۀ مدرک زبان وجود دارد؛
مثلا شما برای اینکه ویزای دانشجویی کانادا را بگیرید، باید مدرک زبان داشته باشید. تازه دربارۀ نوع این مدرک زبان هم جای بحث هست؛ یعنی این موضوع که باید آیلتس گرفت یا دولینگو و تافل، حسابی محل مناقشه است؛ منتها نگران نباشید! ما راجعبه این ابهامات و راهحل درستشان، مفصل در مقالۀ تحصیل در دانشگاه های کانادا حرف زدهایم؛
اما برای اینکه ویزای دانشآموزی این سرزمین را دریافت کنید، اصلا نیازی به مدرک زبان نیست! تازه اگر هم باشد، خبری از سختگیری نیست؛ چون صرفا در همین حد از شما میخواهند که بتوانید نیازهای اولیهتان را برطرف کنید.
حالا دانستن اینکه کدام ویزا مدرک زبان میخواهد و کدام ویزا نه، باز هم به همان جملۀ قبلیمان برمیگردد؛ چون ویزاهای کانادا هزاررنگ است و متنوع، تماس بگیرید تا دربارۀ هرکدامشان جداجدا راهنماییتان کنیم. تلفن: 02148000957
بگذارید این را هم بگوییم تا برسیم به مراحل دریافت ویزای کانادا. بهطور کلی، برای دریافت هر یک از انواع ویزای کانادا، به دو دستۀ مدارک عمومی و اختصاصی نیاز داریم. مدارک اختصاصی که هیچ! در مقالات جداگانه توضیح دادهایم؛
اما مدارک عمومی لازم جهت اخذ ویزای تضمینی کانادا به این شرح هستند:
برسیم به مراحل و نحوه گرفتن ویزای کانادا؛ چون «چطور ویزای کانادا بگیریم؟»، از آندست سوالات پرتکراری است که بهتر است زودتر دربارهاش حرف بزنیم.
حقیقت این است که اگر بخواهیم مراحل اخذ ویزای کانادا در حامی مهاجر را با ریزجزئیات تعریف کنیم، میتوانیم آن را سرفصلوار هم بنویسم. به این صورت:
بنابراین همهاش همین است!
منتها در این بین، گاهی هم پیش میآید که به دلیل وضعیت ویژۀ یک پرونده، یا مرحلهای به این مراحل اضافه میشود یا بازۀ صدور ویزا کاهش مییابد؛ ولی این موضوع آنقدر عمومی نیست که بشود بهطور کلی دربارهاش حرف زد. تازه ممکن است خود افراد هم نتوانند خاصبودن یا نبودن وضعیت پروندهشان را تشخیص بدهند!
به خاطر همین، ما پیشنهاد میکنیم اگر قصد درخواست ویزای کانادا را دارید، اول از همه این موضوع را با کارشناسان امر در میان بگذارید. کسی چه میداند؟! شاید اوضاع پروندهتان طوری بود که میشد زودتر از موعد ویزا بگیرید!
قبل از اینکه دربارۀ زمان صدور ویزا حرف بزنیم، بگذارید ابتدا برخی از عوامل موثر بر این زمان را معرفی کنیم. به این ترتیب:
بسیار خوب! خودتان میبینید؟ برای گرفتن ویزای کانادا، چندینوچند فاکتور بسیار مهم وجود دارد؛ طوری که اگر کوچکترین تغییری در سازوکار این عوامل ایجاد شود، زمان صدور ویزا هم تغییر میکند.
بگذارید با مثال توضیح بدهیم! فرض کنید مدت زمان صدور ویزای کانادا از نوع دانشآموزی، حداقل دوسه ماه زمان میبرد؛ اما اگر در طی این روند، مشکلی در ارائۀ فرم قیومیت (Custodian Form) پیش بیاید، طبیعتا زمان صدور ویزای دانش آموزی کانادا هم به تعویق میفتد؛
میخواهیم چه بگوییم؟ اینکه درست است همهمان دنبال چهارچوبی میگردیم تا بدانیم مدت زمان صدوری ویزای کانادا چقدر است، اما در واقعیت، چنین چهارچوبی کارایی ندارد! چون فقط کافی است یکی از شرایط پرونده تغییر کند تا در چشمبههمزدنی زمان صدور هم دیر و زود شود!
اما با این حال، اگر باز هم میخواهید از مدت زمان جواب ویزا کانادا، هر نوعی که باشد، اطلاع پیدا کنید، همکاران ما میتوانند راهنماییتان کنند. از این طریق با آنها ارتباط برقرار کنید: 02148000957
بالاخره رسیدیم به این مبحث وسیع!
ببینید! نهتنها کانادا، که بسیاری از کشورهای جهان بهطور کلی 2 دسته ویزا دارند: یکی ویزاهای موقت و دیگری ویزاهای دائم؛ اما بحث اصلی اینجاست که خود این دو گروه، تا چشم کار میکند شاخه و زیرشاخه دارند! در ادامه، راجعبه انواع ویزاهای کانادا حرف میزنیم و یکییکی معرفیشان میکنیم.
مفهوم ویزای موقت که روشن است؛ یعنی فرد قصد ندارد در کانادا بماند. بلکه بنا به دلایلی مثل گشتوگذار و دیدار با خانواده و شرکت در دوره، فقط میخواهد چندمدتی را در کانادا سپری کند. در این حالت، متقاضیان باید یکی از انواع ویزای موقت کانادا را دریافت کنند که تکبهتک نام میبریمشان.
هرجا حرف از ویزای کانادا باشد، احتمالا نام ویزای توریستی کانادا هم به گوش خواهد رسید!
این ویزا که به ویزیتور ویزا هم شهرت دارد، معمولا با هدف گردشگری و اقامت کوتاهمدت در کانادا صادر میشود؛ بنابراین به شما اجاره نمیدهد که در کانادا کار کنید یا درس بخوانید؛ منتها از آنجا که این ویزا عمدتا بهشکل ویزای مولتی (چندبار ورود) و 5ساله صادر میشود، فرد میتواند در این پنج سال بارها به کانادا رفتوآمد کند.
دلتان میخواهد در کانادا درس بخوانید؟
بسیار خوب! راه چارهتان اینجاست: ویزای تحصیلی کانادا!
فرقی هم ندارد. چه بخواهید در دبستانها و دبیرستانهای کانادا درس بخوانید و چه قرار باشد در دانشگاههای این سرزمین علمآموزی کنید، باید این ویزا را دریافت کنید. ضمنا ویزای تحصیلی کانادا به شما اجازه میدهد در کنار درسخواندن، خانوادهتان را هم به کانادا ببرید و از برنامههای حمایتی مدارس و دانشگاهها بهرهمند شوید.
تازه جدا از اینها، شما میتوانید بدون اینکه مدرک زبان داشته باشید هم در دانشگاههای کانادا درس بخوانید! اما بگذارید «چرا» و «چطوری»اش را به مقالۀ تحصیل بدون مدرک زبان در کانادا واگذار کنیم و برویم سراغ یکی دیگر از انواع ویزای کانادا.
سوپر ویزای کانادا که بهطور خاص برای والدین، پدربزرگها و مادربزرگهای شهروندان و ساکنان دائمی کانادا طراحی شده، به آنان اجازه میدهد بهصورت طولانی در این سرزمین اقامت داشته باشند؛ یعنی چه؟ یعنی شما با اخذ سوپرویزای کانادا، میتوانید تا 5 سال بهطور مداوم در این سرزمین ماندگار شوید!
تفاوتش با ویزای توریستی هم دقیقا در همین است که با ویزیتور ویزا، صرفا تا 6 ماه میتوانید بهطور پیوسته در کانادا حضور داشته باشید؛ اما با سوپرویزا، سکونت 5ساله هم بلامانع است!
مشخصا ویزای توریستی و تحصیلی و سوپرویزا، به شما اجازه نمیدهند در کانادا کار کنید؛ بنابراین اگر قصد دارید در این سرزمین فعالیت کنید، باید ویزای کار موقت کانادا را دریافت کنید که نیازمند جاب آفر از یک کارفرمای کانادایی است؛
اما حواستان باشد! بعد از اینکه اعتبار ویزایتان بهپایان رسید، یا باید آن را تمدید کنید یا باید به کشور خودتان برگردید؛ چون در غیر این صورت، شما دیگر مجاز نیستید در کانادا بمانید و کار کنید.
سازوکار ویزای تجاری کانادا، تقریبا مثل ویزای توریستی است. فقط فرقشان این است که این ویزا با اهداف تجاری صادر میشود؛ مثلا ویزای تجاری را به کسانی میدهند که میخواهند برای شرکت در جلسه، کنفرانسها، کارگاهها یا حتی امضای قرارداد به کانادا بروند.
ویزای کار در تعطیلات کانادا، به جوانان و نوجوانان 30 کشور دنیا فرصت میدهد که در تعطیلاتشان به این سرزمین سفر کنند و مشغول به کار شوند؛ البته هرچند صدو این ویزا بهشکل تصادفی انجام میشود، نام ایران در میان 30 کشور مجاز برای دریافت این نوع ویزا نیست.
بگذارید باقی ویزاهای موقتی کانادا را هم تیتروار معرفی کنیم:
بسیار خوب! ویزاهای موقت کانادا را معرفی کردیم و حالا، نوبت به ویزاهای دائم این سرزمین رسیده است.
خوب برخلاف ویزای موقت، ویزای دائم کانادا مخصوص کسانی است که نه برای یکیدو روز، که برای یک عمر میخواهند در این سرزمین ماندگار شوند! پس بیایید این گروه از ویزاهای کانادا را بیشتر بشناسیم.
نه! اشتباه نکنید! آن ویزایی که در بخش قبلی مطرح کردیم، ویزای کار موقت بود؛ اما اینیکی، ویزای کار دائم است که میتواند به اخذ اقامت همیشگی کانادا هم منجر شود.
حالا چرا کانادا تا اینحد پذیرای نیروی کار تازهنفس است؟ چون این سرزمین روزبهروز در حال توسعهیافتن است و برای رشد خود، شدیدا به متخصصان نیاز دارد. طوری که برای این موضوع، برنامهای به نام برنامۀ جامع اکسپرس اینتری را هم راه انداختهاند. اگر دوست داشتید بیشتر بدانید، مقالۀ اکسپرس اینتری چیست را مطالعه کنید. آنجا همهچیز را گفتهایم.
بنابراین اگر بخواهیم خیلی خلاصهوار زیرشاخههای ویزای کار کانادا را معرفی کنیم، به این چند دسته تقسیمشان میکنیم:
صدور ویزای اسپانسری یا همان ویزای خانوادگی کانادا، از سیاستهایی است که با هدف افزایش امیدبهزندگی در شهروندان کانادایی طراحی شده؛ چرا که با این ویزا، ساکنان دائم کانادا میتوانند برای خانوادهشان هم درخواست اقامت بدهند و آنها را به کانادا بیاورند.
ضمنا مدارک لازم برای ویزای کانادا از نوع اسپانسرشدن هم شرایط پیچیدهای وجود ندارد. فقط کیس اصلی باید شهروند یا مقیم دائم کانادا باشد تا بتواند اسپانسر خانوادهاش بشود؛ همینقدر بیدردسر!
ویزای خودحمایتی کانادا، ویژۀ متخصصانی است که میخواهند کسبوکار خود را بهشکل رسمی راه اندازی کنند؛ البته این افراد، علاوهبر اینکه باید مهارتهای فنی خود را اثبات کنند، موظفند که تمکن مالی مناسبی هم داشته باشند تا مشکلی بر سر راه دریافت ویزایشان پیش نیاید.
ویزای استارتاپ کانادا (Startup Visa)، نوعی ویزای سرمایهگذاری است که برای کارآفرینان مهاجر طراحی شده. شرط اصلی دریافتش هم این است که شخص تعهد بدهد در کنار شغلایجادکردن، شرکتی نوآور راه میاندازد و در بازارهای جهانی رقابت میکند؛ البته توضیحات این ویزا مفصل است که در مقالۀ راهنمای ویزای استارتاپ کانادا توضیحش دادهایم.
این نوع ویزا، مخصوص کسانی است که میخواهند نبض اقتصاد کانادا را بهدست بگیرند! بنابراین دارایی آنها باید حداقل 800.000 دلار کانادا باشد که از این مقدار، 400.000 دلارش سرمایهگذاری میشود و با داشتن این سرمایه، میتوانند فرم آنلاین ویزای کانادا برای این نوع ویزا را تکمیل کنند.
خوب! بعد از معرفی تکبهتک ویزاهای کانادا نوبت چیست؟
دقیقا! نوبت اینکه راجعبه هزینه ویزای کانادا حرف بزنیم!
منتها حالا که تا اینجای مسیر همقدممان بودهاید، دیگر هم شما میدانید و هم ما که اصلا نمیشود دربارۀ این موضوع حرف زد؛ چون هرکدام از این ویزاها، هزینههای بهخصوص خود را دارند؛ مثلا هزینه ویزای کار موقت با هزینه ویزای نیروی کار ماهر یا ویزای برنامۀ استانی کبک فرق میکند.
تازه! در این میان بسته به شرایط پروندۀ هر فرد، میتواند این مبالغ کموزیاد شود؛ پس توصیه میکنیم بهجای اینکه خودتان را اذیت کنید، بیهیچ دردسری با همکاران ما تماس بگیرید و هزینههای مدنظرتان را از ایشان بپرسید. خیالتان راحت! پاسخگویتان در مورد قیمت ویزای کانادا هستیم و در مورد فرم درخواست ویزا کانادا نیز صحبت خواهید کرد.
اگر بخواهیم از تمام حرفهایمان یک چکیدۀ جمعوجور ارائه کنیم، باید بگوییم نکات کلیدی حرفهایمان این بود:
بنابراین مبحث «اخذ ویزای کانادا» را از چند زاویۀ گوناگون بررسی کردیم و دربارۀ تکتک زوایایش حرف زدیم. با این حال اگر سوال یا نظری بود، سراپا گوشیم! در دیدگاهها بنویسیدش یا با کارشناسانمان مطرحش کنید. چطور؟ از طریق این شمارهتماس: 02148000957