تحصیل در ترکیه: پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی+هزینه

تحصیل در رشته‌های محبوب و پرطرفدار در یک دانشگاه خوب، رویای بسیاری از دانش‌آموزان و حتی دانشجویان است که شاید به واسطه آزمون کنکور برآورده نشده باشد. بنابراین بسیاری از دانش آموزان پس از کنکور مجبور هستند در رشته‌ها و دانشگاه‌هایی به تحصیل بپردازند که علاقه‌ای به آن ندارند. رشته‌های پزشکی و برخی از رشته‌های محبوب مهندسی از جمله رشته‌هایی هستند که شاید تحصیل در آن‌ها برای همه امکان‌پذیر نباشد.

دو راه برای حل این قضیه و تحصیل در رشته مورد علاقه وجود دارد، یکی تلاش بیشتر برای آزمون کنکور است و راه دیگر تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور است. برای تحصیل در خارج از کشور سه عامل بیشتر از بقیه مورد توجه دانشجویان قرار می‌گیرد، اولین عامل هزینه تحصیل ارزان است و دومین عامل پذیرش تحصیلی راحت از رشته دلخواه دانشگاهی است و سومین عامل اعتبار مدرک دانشگاهی است.

تحصیل در ترکیه گزینه‌ای بسیار عالی است که می‌تواند تمام خواسته‌های شما درباره تحصیل در خارج از کشور را محقق کند. در این مقاله قصد داریم توضیحات کاملی درباره مزایای تحصیل در ترکیه ، تحصیل پزشکی در ترکیه ، شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه، زبان تحصیل در ترکیه، هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه ارائه دهیم و همچنین به معرفی دانشگاه‌های برتر ترکیه و شرایط خوابگاه های دانشجویی ترکیه بپردازیم.

در این مقاله همچنین به توضیح آزمون‌های YOS و  SATنیز می‌پردازیم که پیش‌نیاز تحصیل در ترکیه هستند و توضیح خواهیم داد که آیا تحصیل در ترکیه بدون آزمون امکان‌پذیر است یا خیر. بنابراین توصیه می‌کنیم برای کسب اطلاعات کامل درباره تحصیل در ترکیه، حتما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

موسسه حامی مهاجر با داشتن شرکت در ایران و ترکیه متخصص اموری همچون اخذ اقامت ترکیه ، تحصیل در ترکیه ، ثبت شرکت در ترکیه ، خرید ملک در ترکیه  و اجاره خانه در ترکیه است. در صورت نیاز به خدمات حامی مهاجر در زمینه تحصیل در ترکیه، می‌توانید از طریق شماره 02148406 با کارشناسان مجرب حامی مهاجر تماس بگیرید.

تحصیل در ترکیه: پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی+هزینه

تحصیل در ترکیه

مزایای تحصیل در ترکیه نسبت به تحصیل در سایر کشورهای خارجی به حدی زیادی است که در سال‌های اخیر تحصیل در ترکیه، محبوبیت بسیار زیادی میان ایرانیان پیدا کرده است. بر طبق آماری که یونسکو اخیرا منتشر کرده است، 50 هزار دانشجوی ایرانی در خارج از کشور تحصیل می‌کنند. از بین مقاصد تحصیلی ایرانیان، آمریکا با 11 هزار و 455 بیشترین محبوبیت را میان دانشجویان خارجی دارد و بعد از آن کشور ترکیه با 5 هزار و 661 دانشجو در رتبه دوم قرار دارد.

آمار ایرانیان مشغول تحصیل در ترکیه هر سال افزایش می‌یابد و با توجه به روند موجود، پیش‌بینی می‌شود آمار دانشجوهای ایرانی دانشگاه‌های ترکیه در سال‌های بعد افزایش بیشتری پیدا کند. اما دلیل این محبوبیت چیست؟ مزایای تحصیل در ترکیه نسبت به سایر کشورهای خارجی چیست که سالانه تعداد زیادی دانشجوی ایران آن را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب می‌کنند؟ در بخش بعدی پاسخ تمام این سوالات را خواهیم داد.

 مزایای تحصیل در ترکیه

عوامل متعددی وجود دارد که باعث محبوبیت تحصیل در ترکیه می‌شود. در این قسمت قصد داریم به بررسی کامل مزایای تحصیل در ترکیه و توضیح آن‌ها بپردازیم. از جمله مزایای تحصیل در ترکیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پذیرش آسان در پزشکی و رشته‌های مهندسی پرطرفدار

سختی کنکور و ظرفیت پایین دانشگاه‌های ایران در رشته‌های پزشکی، پیراپزشکی و داروسازی باعث شده است که تحصیل در این رشته‌ها به آرزوی دانش آموزان ایرانی تبدیل شود. برخی از دانش آموزان هزینه‌های بسیار زیادی را برای کلاس‌های کنکور خرج می‌کنند و باز هم نمی‌توانند در رشته‌های پزشکی و یا رشته‌های مهندسی پرتقاضا قبول شوند.

یکی از عوامل محبوبیت تحصیل در ترکیه، اخذ پذیرش بسیار آسان در رشته‌های پزشکی است. برای تحصیل پزشکی در ترکیه اصلا نیازی به پشت سر گذاشتن آزمون‌های سخت وجود ندارد و با آزمون‌های آسان امکان تحصیل پزشکی در ترکیه وجود دارد.

هزینه ارزان تحصیل در ترکیه

ارزش پایین پول ترکیه نسبت به پول اروپا و آمریکا باعث شده است که هزینه تحصیل در ترکیه بسیار ارزان باشد. دانشگاه های ترکیه ارزان ترین شهریه را نسبت به دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی دارند و همین یکی از عامل‌های مهم برای تحصیل در ترکیه است. در ادامه مقاله بیشتر در مورد هزینه تحصیل در ترکیه صحبت خواهیم کرد.

مدارک معتبر دانشگاه های ترکیه

تقریبا تمام کشورهای اروپایی مدارک دانشگاه های ترکیه را قبول دارند. وزارت علوم و وزارت بهداشت ایران نیز مدرک برخی از دانشگاه‌های ترکیه را قبول دارند. بنابراین می‌توان گفت که مدارک دانشگاه‌های ترکیه بسیار معتبر است و می‌توان از این مدارک برای کار در ترکیه و سایر کشورها استفاده کرد.

عدم وجود شرط سنی و مشکل گپ تحصیلی

هیچ شرایط سنی برای تحصیل در ترکیه وجود ندارد. وجود گپ تحصیلی مشکل بسیار بزرگی برای تحصیل در اکثر کشورهای خارجی است، اما وجود گپ تحصیلی هیچ مانعی برای تحصیل در ترکیه ایجاد نمی‌کند. هر سنی که داشته باشید و هر قدر که در رزومه شما گپ وجود داشته باشد، باز هم راهی برای تحصیل در ترکیه وجود دارد.

امکان کار حین تحصیل در ترکیه

در هنگام تحصیل در ترکیه اجازه دارید تا 20 ساعت در هفته کار کنید. کار حین تحصیل در ترکیه باعث می‌شود که قسمتی از هزینه تحصیل در ترکیه جبران شود و همچنین بیشتر با زبان و فرهنگ مردم ترکیه آشنا شوید. پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه‌های ترکیه هم امکان کار در ترکیه وجود دارد. به طور مثال کسانی که از دانشگاه‌های پزشکی ترکیه فارغ التحصیل می‌شوند، می‌توانند به عنوان پزشک در ترکیه مشغول کار شوند و کار مناسب برای آن‌ها وجود دارد.

عدم نیاز به اخذ ویزا و نزدیکی به ایران

ترکیه همسایه شمال غربی ایران است و به همین دلیل سفر به این کشور بسیار راحت است. بنابراین دانشجویانی که در ترکیه مشغول به تحصیل هستند، بیشتر از سایر دانشجویان خارجی می‌توانند به ایران آمده و خانواده خود را ببینند. همین موضوع باعث می‌شود که سختی کمتری برای تحصیل در خارج از کشور داشته باشند و کمتر دلتنگ خانواده خود شاز جمله عواملی که باعث آسان بودن سفر به ترکیه می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایرانی‌ها برای سفر به ترکیه فقط به پاسپورت نیاز دارند و نیازی به اخذ ویزا ندارند.
  • پیدا کردن بلیط هواپیما برای سفر بسیار آسان است. تقریبا هر روز پروازهایی برای رفتن به ترکیه یا برگشت به ایران وجود دارد.
  • ارزش پول ترکیه و ایران نزدیک است، به همین دلیل هزینه سفر به ترکیه ارزان‌تر از سفر به سایر کشورهاست.

امکان دریافت بورس تحصیلی

اگر دانشجوی موفقی باشید و معدل تحصیلی شما بالا باشد، می‌توانید از بورس‌های تحصیلی دانشگاه‌های ترکیه هم استفاده کنید. با دریافت بورس تحصیلی حتی امکان تحصیل رایگان پزشکی در ترکیه را نیز خواهید داشت. البته گفتنی است که دریافت بورس‌های تحصیلی در رشته‌های پزشکی ترکیه، به آسانی امکان‌پذیر نیست و باید حتما دانشجوی بسیار موفقی باشید.

چرا در ترکیه تحصیل کنیم

تحصیل پزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی در ایران برای دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها همواره چالش بسیار بزرگی بوده است. ظرفیت رشته‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران کم است و از آنجا که این رشته‌ها آینده شغلی خوبی دارند، رقابت برای تحصیل در آن‌ها بسیار بالاست. احتمالا همه ما با دانش‌آموزانی مواجه شده‌ایم که چند سال پی در پی در کنکور تجربی شرکت می‌کنند و نمی‌توانند رتبه مناسبی برای تحصیل رشته‌های پزشکی کسب کنند.

به دلیل وجود خدمت سربازی، فرصت قبول شدن در کنکور برای آقایان محدودتر نیز هست. بنابراین با وجود این رقابت شدید دانش‌آموزان چاره‌ای جز حضور در کلاس‌های کنکور ندارند و این مساله گاها هزینه‌های تحصیلی بالایی به خانواده آن‌ها تحمیل می‌کند.

اما راه دیگری برای تحصیل در رشته‌های پزشکی وجود دارد که هم قبول شدن در آن آسان‌تر است و هم با یک هزینه مناسب قابل انجام است. شاید بسیاری از افراد با مزیت تحصیل پزشکی در ترکیه آشنا نباشند و شاید برخی از آن‌ها تحصیل در یک کشور خارجی را بسیار سخت و گران می‌دانند. بنابراین در ادامه مقاله به صورت کامل درباره  شرایط تحصیل رشته‌های پزشکی در ترکیه و هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه صحبت خواهیم کرد.

تحصیل پزشکی در ترکیه

شرایط تحصیل رشته‌های پزشکی در ترکیه

اجازه دهید که خلاصه کلام را در همین ابتدا به شما بگوییم، قبول شدن در رشته‌های پزشکی دانشگاه‌های ترکیه بسیار آسان است و همانطور که قبلا هم گفتیم، هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه برای ایرانیان بسیار مناسب است. والدین دانش‌آموزان می‌توانند به جای صرف هزینه‌های بسیار بالا برای کلاس کنکور، فرزندان خود را برای تحصیل پزشکی به ترکیه بفرستند و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

اولین سوالی که احتمالا در این رابطه برای شما پیش می‌آید، این است که شرایط تحصیل رشته‌های پزشکی در ترکیه چیست؟ بنابراین در ادامه به توضیح این شرایط خواهیم پرداخت که شامل موارد زیر می‌شوند :

آزمون‌های ورودی برای تحصیل پزشکی در ترکیه

برای تحصیل در رشته‌های پزشکی ترکیه، باید در آزمون ورودی دانشگاه قبول شوید. نگران نباشید! این آزمون‌ها بسیار ساده هستند و تقریبا بیشتر متقاضیان در آن قبول می‌شوند. دو آزمون ورودی متداول در ترکیه وجود دارد که تقریبا تمام دانشگاه‌های ترکیه از آن‌ها برای سنجش متقاضیان استفاده می‌کنند. یکی از این آزمون‌ها یوس (YOS) نام دارد و دیگری یک آزمون گزینش آمریکا به نام SAT است. چنانچه در هر کدام از این آزمون‌ها نمره لازم را کسب کنید، می‌توانید در دانشگاه مورد نظر به تحصیل پزشکی بپردازید.

آزمون YOS چیست؟

YOS مخفف عبارت یابانجی اویروکلو اورنجی سیناوی (آزمون دانش‌آموزان خارجی) است. این آزمون هر سال دو بار توسط دانشگاه‌های ترکیه دولتی برگزار می‌شود و معیاری برای سنجش دانشجویان خارجی است که قصد تحصیل در ترکیه را دارند. این آزمون نسبت به کنکور ایران بسیار ساده است. درصد بسیار بالایی از دانشگاه‌های ترکیه از این آزمون برای انتخاب دانشجویان خارجی خود بهره می‌برند.

آزمون YOS چگونه است؟

  • هر دانشگاه به صورت جداگانه آزمون یوس را برگزار می‌کند و این آزمون به شکل سراسری نیست.
  • آزمون یوس شامل 80 سوال ریاضی، هوش و هندسه است که در حد ریاضیات دوم دبیرستان ایران است.
  • سوالات این آزمون تستی و 5 گزینه‌ای هستند.
  • نمره این آزمون از 100 است.
  • مدت پاسخگویی به سوالات این آزمون برای هر دانشگاه متفاوت است و معمولا بین 120 تا 150 دقیقه به طول می‌انجامد.
  • آزمون هم به زبان فارسی و هم به زبان انگلیسی برگزار می‌شود.
  • این آزمون در ایران هم برگزار می‌شود.
  • مدت اعتبار نتایج این آزمون یکسال است، ولی برای برخی از دانشگاه‌ها اعتبار دو ساله دارد.
  • شرکت در این آزمون محدودیت سنی ندارد.

آزمون SAT چیست؟

این آزمون برای موسسه College Board آمریکاست که به صورت دوره‌ای چهار مرتبه در ترکیه برگزار می‌شود. بیشتر دانشگاه‌های ترکیه SAT را نیز به عنوان آزمون ورودی قبول دارند و شما با کسب حداقل نمره در SAT می‌توانید در بیشتر دانشگاه‌های ترکیه به تحصیل بپردازید.

آزمون SAT چگونه است؟

  • این آزمون شامل سه بخش ریاضی، هندسه و زبان انگلیسی است.
  • این آزمون در ترکیه برگزار می‌شود.
  • نمره این آزمون از 1600 است. (800 نمره برای ریاضی و 800 نمره برای زبان)
  • این آزمون بین‌المللی است و می‌توان از نتایج آن برای دانشگاه‌های کشورهای دیگر نیز استفاده کرد.
  • مدت اعتبار نتایج این آزمون سه سال است.
  • شرکت در این آزمون محدودیت سنی ندارد.

خدمات حامی مهاجر در زمینه آزمون‌های YOS و SAT

از آنجا که قبول شدن در آزمون‌های یوس و SAT یکی از شرایط مهم برای تحصیل پزشکی در ترکیه است، موسسه حامی مهاجر خدمات کاملی را در این زمینه ارائه می‌دهد که شامل موارد زیر است :

خدمات حامی مهاجر برای آزمون YOS

  • برگزاری دوره‌های آزمون  YOSدر ایران
  • برگزاری کلاس‌ها توسط استادهای ترک (Native)
  • انتخاب دانشگاه برای داوطلبان
  • برگزاری تور آزمون YOS

خدمات حامی مهاجر در زمینه آزمون SAT

  • انتخاب دانشگاه برای داوطلبان
  • برگزاری تور یک هفته‌ای SAT در ترکیه
  • برگزاری کارگاه تضمینی SAT (تضمین نمره 1500 به بالا)

مدرک زبان برای تحصیل پزشکی در ترکیه

تحصیل در ترکیه به دو زبان انگلیسی و ترکی امکان‌پذیر است، با اینکه تحصیل در بیشتر دانشگاه‌های ترکیه به زبان ترکی انجام می‌شود، اما باز هم دانشگاه‌هایی وجود دارد که تحصیل در آن‌ها به زبان انگلیسی امکان‌پذیر است. دانشجویانی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند، از لحاظ مدرک زبان به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که در ادامه همه وضعیت‌ها را توضیح خواهیم داد.

تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان ترکی

برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه به زبان ترکی، باید مدرک زبان تومر داشته باشید. تومر آزمون زبان ترکی استانبولی است و با قبول شدن در آن می‌توانید مدرک آن را بگیرید. در این صورت می‌توانید به سرعت وارد رشته مورد نظر خود در دانشگاه‌ها ترکیه شوید و تحصیل خود را شروع کنید. البته نگران نباشید، چنانچه مدرک زبان ترکی هم نداشته باشید، راه دیگری برای تحصیل پزشکی در ترکیه وجود دارد.

تحصیل پزشکی در ترکیه بدون مدرک زبان تومر

اگر با زبان ترکی آشنایی ندارید و مدرک تومر ندارید، باز هم می‌توانید در دانشگاه‌های ترکیه تحصیل کنید. دانشجویان خارجی بدون مدرک زبان، قبل از شروع تحصیل، در دوره زبان دانشگاه شرکت می‌کنند. این دوره حاضیرلیک یا دوره آمادگی نام دارد و مدت آن یکسال است. دانشجویان خارجی پس از گذراندن این دوره می‌توانند در رشته مورد علاقه خود ادامه تحصیل دهند.

تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی

چنانچه مدرک زبان انگلیسی دارید یا به زبان انگلیسی مسلط هستید، برای تحصیل احتیاجی به یاد گرفتن زبان ترکی ندارید. همانطور که گفتیم امکان تحصیل در برخی دانشگاه‌های ترکیه به زبان انگلیسی وجود دارد. چنانچه شما مدرک تافل داشته باشید، می‌توانید به صورت مستقیم در رشته مورد نظر خود، شروع به تحصیل کنید. چنانچه مدرک زبان ندارید اما به انگلیسی مسلط هستید، دانشگاه یک آزمون زبان از شما می‌گیرد و چنانچه نمره قبولی را کسب کنید، باز هم می‌توانید به صورت مستقیم تحصیل خود را شروع کنید.

تحصیل پزشکی در ترکیه بدون مدرک زبان انگلیسی

اگر مدرک زبان انگلیسی ندارید، باز هم روشی برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی وجود دارد. دانشگاه‌های ترکیه یک دوره حاضیرلیک برای زبان انگلیسی هم دارند. این دوره آمادگی زبان یکسال طول می‌کشد و دانشجویان پس از گذراندن این دوره می‌توانند در رشته مورد نظر خود مشغول تحصیل شوند. در واقع با یک تیر دو نشان خواهید زد، هم بر زبان کاربردی انگلیسی مسلط خواهید شد و هم می‌توانید در رشته دلخواه خود تحصیل کنید.

شرط سنی برای تحصیل پزشکی در ترکیه

بر خلاف سایر کشورهای خارجی، شرط سنی خاصی برای تحصیل پزشکی در ترکیه وجود ندارد. اگر شرط سنی خاصی نیز در برخی دانشگاه‌ها وجود داشته باشد، می‌توان به روش‌هایی آن را برطرف کرد. یکی از مزیت‌های تحصیل پزشکی در ترکیه نیز این است که وجود گپ تحصیلی هم مشکلی ایجاد نمی‌کند. بنابراین چنانچه مدتی تحصیل نکرده‌اید و بین مقاطع تحصیلی شما فاصله افتاده است، هیچ نگرانی بابت تحصیل در ترکیه نخواهید داشت.

شرط معدل برای تحصیل پزشکی در ترکیه

چنانچه معدل و ریزنمرات خوبی داشته باشید، می‌توانید از مزایای تحصیل ارزان‌تر در ترکیه بهره‌مند شوید. ولی اگر معدل خوبی ندارید، جای نگرانی نیست. معدل شما برای بیشتر دانشگاه‌های ترکیه آنچنان مهم نیست و تقریبا بدون شرط معدل می‌توانید در ترکیه پزشکی بخوانید، فقط امکان استفاده از برخی تخفیفات تحصیلی برای شما وجود نخواهد نداشت.

خدمات حامی مهاجر برای تحصیل در ترکیه

موسسه حامی مهاجر خدمات کاملی را در زمینه تحصیل در ترکیه ارائه می‌دهد. خدمات ما با مشاوره تحصیلی شروع می‌شود و ابتدا بررسی می‌شود که با توجه به وضعیت شخصی شما کشور ترکیه برای تحصیل شما مناسب است یا خیر. کارشناسان ما دانشگاه‌های مناسب را به شما معرفی خواهند کرد و شرایط ورود به هر دانشگاه را برای شما توضیح خواهند داد.

در مرحله بعد کارگاه‌های آموزشی آزمون YOS برای متقاضیان برگزار خواهد شد و در صورتی که به آزمون SAT نیاز داشته باشید، یک تور کارگاهی SAT در کشور ترکیه برای شما برگزار می‌شود که به شما تضمین داده می‌شود که با شرکت در این کارگاه SAT نمره بالای 1500 دریافت کنید. (نمره آزمون SAT از 1600 نمره است)

پس از قبولی در یکی از آزمون‌های YOS یا SAT ، مراحل انتخاب رشته و معادل‌سازی مدارک برای شما انجام می‌شود، شما را در دانشگاه ثبت‌نام می‌کنیم و خوابگاه دانشجویی برای شما می‌گیریم. همانطور که قبلا هم به آن اشاره کردیم تحصیل پزشکی در ترکیه بسیار ساده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنید و کارشناسان ما در تمام مراحل به شما کمک خواهند کرد. در صورت نیاز به خدمات حامی مهاجر برای تحصیل در ترکیه، می‌توانید از طریق شماره 02148406 با کارشناسان مجرب حامی مهاجر تماس بگیرید.

کار پس از تحصیل پزشکی در ترکیه

یکی از بزرگترین اهداف دانشجویان از تحصیل، ورود به بازار کار مناسب و تخصصی است. این نگرانی شاید برای دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی کمتر باشد، چرا که در ایران بازار کار مناسبی برای فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها وجود دارد؛ اما نکته‌ای که دانشجویان پزشکی خارج از کشور باید به آن توجه کنند، معادل‌سازی مدارک تحصیلی در ایران یا کشورهای دیگر است.

چنانچه وزارت علوم یا وزارت بهداشت و درمان ایران یا سایر کشورها، مدرک دانشگاه شما را قبول نداشته باشند، با مشکل مواجه خواهید شد و امکان کار را نخواهید داشت. بنابراین انتخاب دانشگاه مناسب برای تحصیل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بسیار مهم است.

خبر خوش این است که ترکیه عضو معاهده بولونیا یا طرح آراسموس است. کشورهای عضو این معاهده متعهد شده‌اند تا امتیازات ویژه‌ای را برای ادامه تحصیل در کشورهای یکدیگر فراهم کنند. بنابراین با توجه به پیمان بولونیا، تقریبا تمام کشورهای اروپایی مدارک دانشگاه‌های ترکیه را قبول دارند.

 وزارت بهداشت و درمان ایران نیز، مدارک تعداد زیادی از دانشگاه‌های ترکیه را قبول دارد و با اخذ مدرک پزشکی و پیراپزشکی از این دانشگاه‌ها می‌توانید در ایران مشغول کار شوید. از طرف دیگر در کشور ترکیه نیز بازار کار بسیار خوبی برای رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی و پیراپزشکی وجود دارد و پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه‌های ترکیه، می‌توانید کار در ترکیه را انتخاب کنید و حتی بعد از پنج سال پاسپورت ترکیه را نیز دریافت کنید.

یکی از مزیت‌های بزرگ تحصیل پزشکی در ترکیه این است که همزمان بین بازار کار ایران و ترکیه حق انتخاب خواهید داشت و شانس پیدا کردن شغل مناسب برای شما بیشتر خواهد شد. برای انتخاب دانشگاه و رشته مناسب هم می‌توانید از کارشناسان ما مشاوره بگیرید.

تقویم آموزشی ترکیه

شروع ترم‌های تحصیلی در ترکیه دقیقا همانند ایران است و این هم یکی از شباهت‌های خوب ایران و ترکیه است. منتها تفاوت جزیی میان روزهای تعطیل در ایران و ترکیه وجود دارد. در ایران معمولا دانشگاه‌ها روز پنج‌شنبه و جمعه تعطیل هستند، اما در ترکیه تعطیلات آخر هفته روزهای شنبه و یکشنبه است. همچنین کشور ترکیه در برخی تعطیلات مذهبی همچون عید فطر و عید قربان با ایران اشتراکاتی دارد و همانطور که مشخص است در تعطیلات ملی از ایران متفاوت است. برای مشاهده لیست کامل تعطیلات رسمی ترکیه، می‌توانید مقاله راهنمای کامل زندگی در ترکیه را بخوانید.

نحوه اقامت تحصیلی در ترکیه

چنانچه مشغول تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه باشید، تا زمان اتمام تحصیل به شما اقامت ترکیه داده می‌شود و می‌توانید کیملیک کارت دریافت کنید. همه ایرانی‌ها می‌توانند بدون نیاز به ویزا یا مجوز، به مدت سه ماه در ترکیه اقامت داشته باشند، اما چنانچه بخواهند بیش از سه ماه در ترکیه اقامت داشته باشند، نیازمند اخذ مجوز اقامت در ترکیه یا کیملیک کارت هستند.

چنانچه شخصی بخواهد همراه دانشجو در ترکیه بماند، این اجازه را خواهد داشت، اما برای اقامت بیش از سه ماه باید اقامت یکساله و کیملیک ترکیه را دریافت کند. برای خواندن مطالب بیشتر در مورد کیملیک کارت و نحوه اخذ آن می‌توانید مقاله کیملیک ترکیه چیست؟ را مطالعه کنید. همچنین همراهان دانشجویان برای اطلاع از راه های اخذ اقامت ترکیه و شرایط آن، می‌توانند مقاله بررسی کامل روش های اخذ اقامت ترکیه را بخوانند.

دانشجویان برای زندگی در ترکیه می‌توانند از راه‌های متنوعی همانند خوابگاه دانشجویی یا اجاره خانه در ترکیه استفاده کنند. استفاده از خوابگاه‌های دانشجویی ترکیه معمولا به صرفه‌تر است، اما دانشجویانی که علاقه‌مند هستند همراه خانواده خود در ترکیه زندگی کنند، می‌توانند متناسب با هر بودجه‌ای خانه‌ای مناسب در ترکیه اجاره کنند. در ادامه به توضیح بیشتر هر کدام از روش‌های اسکان دانشجویی در ترکیه خواهیم پرداخت.

خوابگاه های دانشجویی در ترکیه

برای اسکان دانشجویان خارجی در ترکیه دو نوع خوابگاه دولتی یا خصوصی وجود دارد. تقریبا تمام این خوابگاه های دانشجویی دارای تفکیک جنسیتی هستند و برای پسران و دختران خوابگاه‌های متفاوتی وجود دارد. هر کدام از انواع این خوابگاه‌ها مزایا و معایب خود را دارا هستند، ولی خوابگاه‌های دانشجویی در هر صورت بهترین روش برای اسکان دانشجویان هستند. دانشجویان با اقامت در خوابگاه‌ها با دوستان جدید ایرانی و ترک آشنا می‌شوند و به این وسیله می‌توانند به دلتنگی و دوری از خانواده خود غلبه کنند.

امکانات در خوابگاه‌ها نیز بسیار مناسب زندگی دانشجویی است، و دانشجویان به اینترنت پرسرعت و لوازم مورد نیاز زندگی همچون لباسشویی، اتاق ورزش، کتابخانه و سایر امکانات مورد نیاز دسترسی دارند. علاوه بر این با اقامت در خوابگاه‌ های دانشجویی ترکیه، مسافت کمتری تا دانشگاه خواهند داشت و هزینه کمتری برای رفت و آمد پرداخت خواهند کرد. همچنین با حضور در محیط اجتماعی خوابگاه می‌توانند خود را بیشتر با زبان ترکی و فرهنگ مردم ترکیه انطباق دهند و سریع‌تر پیشرفت کنند. در ادامه به توضیح و مقایسه کامل خوابگاه های خصوصی و دولتی در ترکیه می‌پردازیم.

خوابگاه های دانشجویی دولتی در ترکیه

خوابگاه‌های دولتی معمولا در محوطه دانشگاه‌های دولتی ترکیه هستند و نسبت به سایر روش‌های اسکان ارزان‌ترین روش به حساب می‌آیند، یکی دیگر از مزیت خوابگاه های دولتی این است که دانشجویان معمولا با هم دانشگاهی‌های خود زندگی می‌کنند و می‌توانند در هنگام تحصیل از آن‌ها کمک بگیرند. یکی از معایب خوابگاه های دولتی ترکیه این است که امکانات رفاهی کمتری نسبت به خوابگاه‌های خصوصی دارند و در خوابگاه دولتی برای تامین وعده‌های غذایی باید به صورت جداگانه اقدام کرد.

هزینه خوابگاه های دانشجویی دولتی در ترکیه

هزینه خوابگاه‌های دانشجویی دولتی ترکیه به عوامل زیادی همچون شهر دانشگاه، نوع اتاق و امکانات خوابگاه بستگی دارد،اما معمولا به صورت میانگین هزینه ماهیانه خوابگاه های دولتی ترکیه از 500 لیر شروع می‌شود و حداکثر 1000 لیر در ماه است.

خوابگاه های دانشجویی خصوصی در ترکیه

معمولا برای تحصیل در ترکیه می‌توانید در تمام دانشگاه‌ها خوابگاه دولتی پیدا کنید، اما اگر از امکانات خوابگاه راضی نبودید، می‌توانید از خوابگاه های دانشجویی خصوصی ترکیه استفاده کنید. این خوابگاه‌ها در فاصله بسیار نزدیکی از دانشگاه‌ها قرار دارند و معمولا سه وعده غذایی به دانشجویان می‌دهند. به دلیل امکانات بهتر، هزینه خوابگاه خصوصی بیشتر از خوابگاه دولتی است که در ادامه آن را بیان خواهیم کرد.

هزینه خوابگاه های دانشجویی خصوصی در ترکیه

هزینه خوابگاه‌های دانشجویی خصوصی ترکیه به عواملی همچون شهر، فاصله از دانشگاه، نوع اتاق و تعداد وعده‌های غذایی خوابگاه بستگی دارد،اما معمولا به صورت میانگین هزینه ماهیانه خوابگاه های خصوصی ترکیه از 1200 لیر شروع می‌شود و حداکثر 5000 لیر در ماه است.

اجاره خانه دانشجویی در ترکیه

دانشگاه‌های ترکیه معمولا در نواحی حاشیه‌ای شهرها ساخته شده و در مرکز شهر نیستند. بنابراین دانشجویان خوابگاه‌ها برای خرید و یا گشت و گذار معمولا باید مسافتی را تا رسیدن به مرکز شهر طی کنند. برخی دانشجویان علاقه‌مند هستند تا در مرکز شهر زندگی کنند و برخی والدین نیز وجود دارند که علاقه‌مند هستند همراه فرزند دانشجوی خود باشند.

اینگونه دانشجویان که علاقه‌ای به فضای خوابگاهی ندارند، می‌توانند به راحتی در ترکیه خانه اجاره کنند. در شهرهای ترکیه با خانه‌های گوناگونی وجود دارد و شما تقریبا می‌توانید با هر بودجه‌ای خانه مناسبی را برای اجاره پیدا کنید. هزینه اجاره خانه در ترکیه بسیار متفاوت است، برای اطلاع از شرایط و هزینه اجاره خانه در ترکیه می‌توانید مقاله همه چیز در مورد اجاره خانه در ترکیه را بخوانید.

بهترین دانشگاه های ترکیه برای رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی

برای انتخاب بهترین دانشگاه در ترکیه فقط نباید به رتبه جهانی آن دانشگاه توجه کنید، رتبه جهانی یک دانشگاه میانگینی از رتبه آن دانشگاه در رشته‌های گوناگون و میزان خدمات رفاهی آن دانشگاه است. برای سنجش بهتر دانشگاه‌های ترکیه در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی باید به جز رتبه دانشگاه به موارد زیر نیز توجه کنید :

  • هزینه تحصیل در دانشگاه مورد نظر ارزان و مناسب باشد.
  • دانشگاه ظرفیت مناسبی برای پذیرش دانشجویان خارجی داشته باشد.
  • قبول شدن در آزمون‌های ورودی دانشگاه آسان باشد.
  • مدارک پزشکی و پیراپزشکی دانشگاه معتبر باشد.

بنابراین بهترین دانشگاه‌های پزشکی ترکیه با توجه به معیارهای بالا در جدول زیر معرفی شده‌اند. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد بهترین دانشگاه های ترکیه دارید، مقاله معرفی 10 دانشگاه برتر ترکیه را مطالعه کنید، در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد شهرهای ترکیه دارید، می‌توانید مقاله بهترین شهرهای ترکیه برای کار و زندگی را بخوانید.

شهر دانشگاه

نام دانشگاه

نوع دانشگاه

استانبول

دانشگاه استانبول

دولتی

دانشگاه جراح پاشا

خصوصی

دانشگاه ساغلیک بیلیملری

دولتی

دانشگاه مارمارا

دولتی

آنکارا

دانشگاه آنکارا

دولتی

دانشگاه حاجت تپه

دولتی

دانشگاه قاضی

دولتی

ازمیر

دانشگاه اژه

دولتی

دانشگاه عدنان مندرس

دولتی

دانشگاه دوکوز ایلول

دولتی

ساکاریا

دانشگاه ساکاریا

دولتی

کایسری

دانشگاه ارجیس

دولتی

ارزروم

دانشگاه آتاتورک

دولتی

 

هزینه تحصیل در ترکیه

هزینه تحصیل در ترکیه

هزینه تحصیل در ترکیه به عوامل زیادی همچون رشته تحصیلی مورد نظر، نوع دانشگاه و نوع اسکان دانشجویی بستگی دارد. دانشگاه‌های خصوصی ترکیه شهریه بیشتری نسبت به دانشگاه‌های دولتی دریافت می‌کنند و از طرف دیگر برای تحصیل در رشته‌های پزشکی باید هزینه بیشتری نسبت به رشته‌های مهندسی پرداخت کنید.

هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه را جداگانه و در مقاله توضیح کامل هزینه زندگی در ترکیه، مورد بررسی قرار داده‌ایم. در این بخش فقط قصد داریم میانگین شهریه دانشگاه‌های ‌خصوصی و دولتی ترکیه در رشته‌های پزشکی و غیرپزشکی را بیان کنیم. جهت بررسی جزیی و جداگانه شهریه دانشگاه‌های گوناگون ترکیه، می‌توانید مقاله هزینه تحصیل در ترکیه را مطالعه کنید.

هزینه تحصیل پزشکی و پیراپزشکی در ترکیه

در جدول زیر محدوده شهریه تحصیل در رشته‌های پزشکی دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه را مشاهده می‌کنید. شهریه‌هایی که در جدول زیر به آن‌ها اشاره شده است، شهریه یکسال تحصیل پزشکی (یا دو ترم) در دانشگاه‌های ترکیه هستند.

نوع دانشگاه

محدوده قیمتی برای شهریه سالیانه دانشگاه

دانشگاه‌های دولتی ترکیه

از 10 هزار لیر تا 60 هزار لیر

دانشگاه‌های خصوصی ترکیه

از 5000 دلار تا 25000 دلار

هزینه تحصیل رشته‌های غیرپزشکی در ترکیه

در جدول زیر محدوده شهریه تحصیل در رشته‌های غیرپزشکی دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه را مشاهده می‌کنید. شهریه‌هایی که در جدول زیر به آن‌ها اشاره شده است، شهریه یکسال تحصیل رشته‌های مهندسی (یا دو ترم) در دانشگاه‌های ترکیه هستند.

نوع دانشگاه

محدوده قیمتی برای شهریه سالیانه دانشگاه

دانشگاه‌های دولتی ترکیه

از 2 هزار لیر تا 10 هزار لیر

دانشگاه‌های خصوصی ترکیه

از 1500 دلار تا 8000 دلار

 

دریافت بورس تحصیلی دانشگاه‌های ترکیه

معمولا رشته‌های محبوب همچون رشته‌های پزشکی یا رشته‌های مهندسی پرتقاضا بورس تحصیلی ندارند و بورس‌های تحصیلی ترکیه بیشتر برای رشته‌هایی اعطا می‌شود که تقاضای کمی برای آن‌ها وجود دارد. در رشته‌های پزشکی دریافت بورس تحصیلی از دانشگاه‌های ترکیه فقط مخصوص دانشجویان ممتاز است. دانشجویانی که بتوانند در طول تحصیل توانایی خود را اثبات کنند و نمرات خوبی داشته باشند، می‌توانند تحت شرایطی از بورس‌های تحصیلی ترکیه استفاده کنند. که در ادامه به بیان شرایط اخذ بورس تحصیلی و مزایای آن خواهیم پرداخت.

شرایط اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه

  • سن: فردی که خواهان ثبت‌نام برای اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع لیسانس است، نباید سنش بالای ۲۱ سال باشد و میانگین نمرات سه ساله دوره تحصیلی لیسانس نباید از ۷۵ کمتر باشد. برای اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه مقطع فوق‌لیسانس، سن شما نباید بالاتر از ۳۰ سال باشد و همچنین باید دوره لیسانس را گذارنده و مدرک آن را اخذ کرده باشید. سن لازم برای اخذ مدرک دکترا ۳۵ سال است و باید مدرک دوره فوق لیسانس را داشته باشید.
  • معدل: معدل لازم برای اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع لیسانس ۱۴، در مقطع فوق لیسانس و دکترا ۱۵ و در رشته‌های پزشکی ۱۸ است.
  • زبان: زبان اصلی برای دریافت بورسیه تحصیلی کشور ترکیه، زبان ترکی است. در برخی از دانشگاه‌های بین المللی ترکیه، زبان تدریس انگلیسی است. بنابراین برای تقاضای بورسیه باید حتما مدرک تافل  (TOFEL) یا آیلتس (IELTS) مورد‌نظر دانشگاه را ارائه کنید.

مزایای استفاده از بورسیه تحصیلی ترکیه

  • در صورت اخذ بورسیه در مقطع لیسانس ۶۰۰ لیر در ماه و در مقطع فوق لیسانس در حدود ۸۵۰ لیر و در مقطع دکترا ۱۲۰۰ لیر ماهانه به دانشجو تعلق می‌گیرد.
  • در صورت اخذ بورسیه تحصیلی استفاده از خوابگاه‌های دولتی و شهریه‌های دانشگاه برای دانشجو رایگان است.
  • همان‌طور که در بالا اشاره شد برای تحصیل در برخی از دانشگاه‌های ترکیه که شما اقدام به اخذ بورسیه داشتید، به زبان ترکی نیاز است. از مزایای اخذ بورسیه این است که دانشگاه مربوطه در صورت عدم تسلط شما به زبان ترکی، یک سال کلاس آموزش رایگان می‌گذارد.
  • بعضی از بورسیه‌ها از امتیازات ویژه‌ای مانند تامین هزینه مسافرت ورود به خاک ترکیه به منظور تحصیل و خروج از آن بعد از فارغ‌التحصیلی و پرداخت هزینه‌های درمانی برخوردار است.

سخن پایانی

متاسفانه ظرفیت دانشگاه‌های ایران در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی محدود است و به همین دلیل بسیاری از دانش‌آموزان نمی‌توانند از طریق کنکور وارد دانشگاه شوند. تحصیل پزشکی در ترکیه، بهترین فرصت برای این دانش‌آموزان است که نتوانسته‌اند در کنکور رتبه خوبی به دست آورند.

اخذ پذیرش آسان در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی ترکیه و ارزان بودن تحصیل پزشکی در ترکیه همه از جمله عواملی است که باعث محبوبیت تحصیل در ترکیه شده است. بسیاری از والدین ترجیح می‌دهند تا به جای صرف هزینه‌های بسیار زیاد برای کلاس‌های کنکور فرزند خود را برای تحصیل پزشکی به ترکیه بفرستند.

در این مقاله سعی کردیم تا همه شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه را برای شما شرح دهیم و علاوه بر معرفی بهترین دانشگاه‌های ترکیه، هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه را نیز بیان کردیم. امیدواریم با خواندن این مقاله آگاهی شما در این زمینه افزایش یافته باشد و بتوانید تصمیم درستی برای آینده خود یا فرزندانتان بگیرید.

موسسه حامی مهاجر با داشتن شرکت در ایران و ترکیه متخصص اموری همچون اخذ اقامت ترکیه ، تحصیل در ترکیه ، ثبت شرکت در ترکیه ، خرید ملک در ترکیه  و اجاره خانه در ترکیه است. در صورت نیاز به خدمات حامی مهاجر در زمینه تحصیل در ترکیه، می‌توانید از طریق شماره 02148406 با کارشناسان مجرب حامی مهاجر تماس بگیرید.

پاسخ به سوالات متداول تحصیل پزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی در ترکیه بدون آزمون امکان‌پذیر است؟

برای تحصیل پزشکی در ترکیه باید در یکی از آزمون‌های YOS یا SAT قبول شوید، البته این آزمون‌ها بسیار ساده و راحت هستند و قبولی در آن‌ها چالش جدی به حساب نمی‌آید. حامی مهاجر یک کارگاه ویژه برای آزمون SAT برگزار می‌کند که با شرکت در آن به صورت تضمینی می‌توانید نمره 1500 به بالا کسب کنید و در آزمون SAT قبول شوید. بنابراین می‌توان گفت آزمون‌ها مانع خاصی برای تحصیل پزشکی در ترکیه به حساب نمی‌آیند.

 تحصیل پزشکی در ترکیه بدون مدرک زبان امکان‌پذیر است؟

چنانچه مدرک زبان ترکی یا انگلیسی نداشته باشید، می‌توانید در دوره حاضیرلیک دانشگاه‌های ترکیه شرکت کنید و پس از گذراندن این دوره زبان یکساله، می‌توانید تحصیل خود را در رشته مورد نظر شروع کنید. بنابراین تحصیل پزشکی در ترکیه بدون مدرک زبان امکان‌پذیر است.

تحصیل پزشکی در ترکیه با زبان انگلیسی امکان‌پذیر است؟

تدریس در بیشتر دانشگاه‌های ترکیه به زبان ترکی انجام می‌شود، اما دانشگاه‌هایی نیز وجود دارند که در آن‌ها می‌توانید به زبان انگلیسی تحصیل کنید.

امکان مهاجرت با تحصیل پزشکی در ترکیه وجود دارد؟

چنانچه از رشته‌های پزشکی یا پیراپزشکی ترکیه فارغ التحصیل شوید، می‌توانید بدون دردسر در ترکیه مشغول به کار شوید. با 5 سال کار در ترکیه، می‌توانید پاسپورت این کشور را دریافت کنید و برای همیشه در ترکیه زندگی کنید.

مدارک پزشکی دانشگاه‌های ترکیه معتبر هستند؟

ترکیه عضو معاهده بولونیا یا طرح آراسموس است، بنابراین مدارک دانشگاه‌های این کشور تقریبا در تمام کشورهای اروپایی معتبر هستند. وزارت بهداشت و درمان ایران نیز، مدارک پزشکی اکثر دانشگاه‌های ترکیه را قبول دارد.

قبولی در رشته‌های پزشکی ترکیه از ایران آسان‌تر است؟

بله. دانشگاه‌های ترکیه 20 درصد از ظرفیت خود را در اختیار دانشجویان خارجی قرار می‌دهند، تحصیل پزشکی در ترکیه بسیار ساده‌تر از قبول شدن در کنکور ایران است. بنابراین دانش‌آموزانی که موفق به تحصیل پزشکی در ایران نمی‌شوند، می‌توانند در ترکیه تحصیل کنند.

دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 2
mohammd
وقت بخیر کار های مهاجرت تحصیلی رو به صورت کامل انجام میدید؟ و اینکه امکان تحصیل در رشته فیزیوتراپی هست
کارشناس حامی مهاجر

سلام. بله. همه کارهای تحصیل در ترکیه را از صفر تا صد انجام می‌دهیم و امکان تحصیل در رشته فیزیوتراپی هم وجود دارد. برای دریافت اطلاعات بیشتر، با شماره 02149078 تماس بگیرید و با کارشناسان حامی مهاجر مشورت کنید.

saleh amiri
من میخواهم در برسیه ثبت نام کنم